Ooooo bu salak ne zaman atak yapacak diye merak ediyordum, coktan beri sesi cikmiyordu. Arada iyi gidiyor, gayet iyi bir showman oluyor kendileri.
Kusura bakmasin da Gencebay'i zaten bir kenara biraktim ama kendisi karsisinda Sezen Aksu'yu da, Müslüm Gürses'i de, Ferdi Tayfur'u da, Ibrahim Tatlises'i de, Bülent Ersoy'u da sonuna kadar savunurum.. Bu saydigim insanlarin besteledigi veyahut yorumladigi yüzlerce sarki milyonlarca insanin ruhunu oksadi yillardir ve devam da edecektir.
Gecenlerde Bülent Ersoy yeni bir albüm cikarmis, güzel bir albüm olmus, defalarca dinledim, biraz 80'ler hatta 90'larin genel kalitesini hatirlatir cinsten birsey dinledim, zamane piyasasi malum.. Gider 10 tane Bülent Ersoy albümü alirim ama bir tane Fazil Say albümü almam, iste peki buna ne demeli Fazil??
Müzik sadece elleriyle, parmaklariyla hünerli olmak demek degildir.. Müzik sadece belli bir kategori degildir... Müzisyenlik belli kategorileri fazism ile bagdastirmak degildir, keza bunu yapan kendisi bir müzik fasisti olmaktan öteye gidememistir. Yoksa ben de hayranim Fazil Say'in yetenegine. Ama ille en cok senin yeteneginden mi haz almak zorundayiz senin acindan "aydin, bilgili, modern(!)" gözükebilmek icin, ki temelinde bu gibi kaygilari var bu adamin bence...
Müzik duygu isidir. Ben kisi olarak zerre kadar sevmedigim bir Bülent Ersoy'un albümünden o kadar haz alip da senin piyanondan yarisi kadar haz alamiyorsam bu benim cahilligimin degil müzigin evrensel ve bir duygu isi oldugunun göstergesidir.
Müzik kulvarlarini/kategorilerini birbiriyle yaristiran bir zihniyetten adam olmaz beyler, kimse kusura bakmasin.. Gelip de bana bir insan "klasik bati müzigi THM'den iyidir, rock müzigi carttir, jaz curttur, arabesk fasizmdir" diyen adami ciddiye alamiyorum ben.. Sonra arabeskin nasil fasizmi oluyor yahu, bize bir fazismin anlamini anlatsa keske, nasil biliyor bu kavrami...
Müzik ille 8 notayi, ne biliyim 3-4 oktavi bir dakikaya 112343443 degisik sekilde yerlestirip icra etmek degildir, müzik ille sadece 4-5 notayi 5 dakikaya yaymak da degildir... Ama ya biriyle ya da ötekiyle insanlara güzel duygular aktarmak mümkündür... Adini agzina bile anmaman gereken Orhan Gencebay bunlarin hepsini zaten fazlasiyla yapmistir..
Bir gün cocugum olursa adini Fazil koymam

(0%)

News