Fazıl Say divalara hakaret etti

Günlük Olaylar yada Paylaşmak İstediğiniz Haberler...
Forum kuralları
Atatürk ilke ve inkılaplarına ait unsurlar dışında, kesinlikle Siyaset yasaktır. Sadece günlük hayatta, gazetelerde, T.v.'lerde, radyolarda gördüğünüz ve paylaşmak istediğiniz olaylara yer veriniz.

Re: Fazıl Say divalara hakaret etti

Yeni mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 06 Eki 2011, 15:37

Ooooo bu salak ne zaman atak yapacak diye merak ediyordum, coktan beri sesi cikmiyordu. Arada iyi gidiyor, gayet iyi bir showman oluyor kendileri.

Kusura bakmasin da Gencebay'i zaten bir kenara biraktim ama kendisi karsisinda Sezen Aksu'yu da, Müslüm Gürses'i de, Ferdi Tayfur'u da, Ibrahim Tatlises'i de, Bülent Ersoy'u da sonuna kadar savunurum.. Bu saydigim insanlarin besteledigi veyahut yorumladigi yüzlerce sarki milyonlarca insanin ruhunu oksadi yillardir ve devam da edecektir.

Gecenlerde Bülent Ersoy yeni bir albüm cikarmis, güzel bir albüm olmus, defalarca dinledim, biraz 80'ler hatta 90'larin genel kalitesini hatirlatir cinsten birsey dinledim, zamane piyasasi malum.. Gider 10 tane Bülent Ersoy albümü alirim ama bir tane Fazil Say albümü almam, iste peki buna ne demeli Fazil??

Müzik sadece elleriyle, parmaklariyla hünerli olmak demek degildir..  Müzik sadece belli bir kategori degildir... Müzisyenlik belli kategorileri fazism ile bagdastirmak degildir, keza bunu yapan kendisi bir müzik fasisti olmaktan öteye gidememistir. Yoksa ben de hayranim Fazil Say'in yetenegine. Ama ille en cok senin yeteneginden mi haz almak zorundayiz senin acindan "aydin, bilgili, modern(!)" gözükebilmek icin, ki temelinde bu gibi kaygilari var bu adamin bence...

Müzik duygu isidir. Ben kisi olarak zerre kadar sevmedigim bir Bülent Ersoy'un albümünden o kadar haz alip da senin piyanondan yarisi kadar haz alamiyorsam bu benim cahilligimin degil müzigin evrensel ve bir duygu isi oldugunun göstergesidir.

Müzik kulvarlarini/kategorilerini birbiriyle yaristiran bir zihniyetten adam olmaz beyler, kimse kusura bakmasin.. Gelip de bana bir insan "klasik bati müzigi THM'den iyidir, rock müzigi carttir, jaz curttur, arabesk fasizmdir" diyen adami ciddiye alamiyorum ben.. Sonra arabeskin nasil fasizmi oluyor yahu, bize bir fazismin anlamini anlatsa keske, nasil biliyor bu kavrami...

Müzik ille 8 notayi, ne biliyim 3-4 oktavi bir dakikaya 112343443 degisik sekilde yerlestirip icra etmek degildir, müzik ille sadece 4-5 notayi 5 dakikaya yaymak da degildir... Ama ya biriyle ya da ötekiyle insanlara güzel duygular aktarmak mümkündür... Adini agzina bile anmaman gereken Orhan Gencebay bunlarin hepsini zaten fazlasiyla yapmistir..

Bir gün cocugum olursa adini Fazil koymam
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Uyarılar: (0%)
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

SerdarYılmaz isimli üyemize teşekkür edenler :
hayat kavgası

Yeni mesajgönderen diriliş tarih 06 Eki 2011, 16:09

gencebay 3. sınıf müzisyense senin sınıfın ne acaba fazıl?senin gibilere kızılmaz sadece acınır..........
SEVGİNİN SIRRINA VARMAK İSTERSEN

BEDENSİZ SEVGİYİ KAVRAMAN LAZIM

O EŞSİZ DUYGUYLA YANMAK İSTERSEN

BİR KIVILCIM YETER İNANMAN LAZIM....
Kullanıcı avatarı
diriliş
Divane
Divane

Teşekkür etti: 69
Teşekkür aldi: 55
Level: 16
HP: 16 / 556
16 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 324 / 331
324 / 331

Yeni mesajgönderen genbayy tarih 06 Eki 2011, 16:54

evrensel olmayan bir müzisyen ile gencebay muhatap olmaz.
SEVMENİN ZAMANI YOK
Kullanıcı avatarı
genbayy
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 11
Teşekkür aldi: 26
Level: 14
HP: 4 / 426
4 / 426
MP: 203 / 203
203 / 203
EXP: 250 / 257
250 / 257

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 06 Eki 2011, 18:08

Orhan GENCEBAY'ın yerinde olsam mahkemeye verirdim.Gözümsende'nin de dediği gibi, müzisyen kilişikli olacak, sağa sola bk atmayacak. kibar adam olmak meslek değilmiş, tabii doğruya senin gibi cıvık olmak gerek.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1189
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3722 / 3828
3722 / 3828

Yeni mesajgönderen diriliş tarih 06 Eki 2011, 21:48

idam_mahkumu yazdı:Orhan GENCEBAY'ın yerinde olsam mahkemeye verirdim.Gözümsende'nin de dediği gibi, müzisyen kilişikli olacak, sağa sola bk atmayacak. kibar adam olmak meslek değilmiş, tabii doğruya senin gibi cıvık olmak gerek.

BENCEDE AÇ HAKERET DAVASINI YÜKLÜ BİR TAZMİNAT TALEP ET NASILSA O EMBESİL SÖYLEDİKLERİNİ İNKAR ETMEYECEK KADAR ZÜPHE VE KÜSTAH BİRİ ALDIĞIN PARAYIDA BAĞIŞLA BİR KURUMA.KRAL SUSTUKÇA ANLAŞILAN BU KARAKTER YOKSUNU ÇOK KONUŞACAK BABANIN ACİLEN BİRŞEYLER YAPMASI LAZIM........
SEVGİNİN SIRRINA VARMAK İSTERSEN

BEDENSİZ SEVGİYİ KAVRAMAN LAZIM

O EŞSİZ DUYGUYLA YANMAK İSTERSEN

BİR KIVILCIM YETER İNANMAN LAZIM....
Kullanıcı avatarı
diriliş
Divane
Divane

Teşekkür etti: 69
Teşekkür aldi: 55
Level: 16
HP: 16 / 556
16 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 324 / 331
324 / 331

Yeni mesajgönderen sevenaffeder tarih 06 Eki 2011, 22:32

baba fazılı nota die yazar sonrada baglamada pıyoda calar bos konusuyor bunlarla gundemde kalmaya calısıyor aklınca yazık ...
Kullanıcı avatarı
sevenaffeder
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 6
Teşekkür aldi: 2
Level: 8
HP: 0 / 159
0 / 159
MP: 76 / 76
76 / 76
EXP: 85 / 100
85 / 100

Yeni mesajgönderen 49lukDIVAN tarih 14 Eki 2011, 21:08

Bizim oralarda Fazıl Say  gibilere "KOFİK" derler....
"sevmek yaşamak demektir...
Sevmek; Tanrıdan bize hediye....."
Kullanıcı avatarı
49lukDIVAN
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 171
Teşekkür aldi: 135
Level: 25
HP: 104 / 1490
104 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 809 / 839
809 / 839

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 15 Eki 2011, 02:03

Klasik müzik çok dinlerim, adını sanını bilmem. Hoşuma gider, dinlendirir, düşündürür ve hayal kurabilir insan o müziklerle. Bu bana yetendir. O müzik nasıl yapılır, ya da en basit müzik nasıl yapılır bilmem. Ama şuna inanırım, ben iyi bir kulağa sahip elit bir dinleyiciyim. Arabesk denilen yapıdaki müzikleri çok, çok nadir dinlerim. Peki sayın Fazıl Say'ı dinledin mi diye sorarsanız.! Hiç dinlemedim, dinlemem de. Zira; Mesleği ile değil de kişilik ve kötü karakter cinsinden bir takım olaylarla gündeme gelen insanları prensip olarak ne kadar iyi olsalar da dinlemem.

Klasik müzik zevkimi Sayın Fazıl Say'dan almadım, o değerde insanların yaptıkları beni ilgilendirmiyor zaten.
Fazıl Say klasik müziği sahiplenmeye çalışıyor. Ayrıca ona göre, Klasik müzik bütün müzik kültürlerinden üstündür.  Bu doğru olabilir. Üstad Gencebay'da bir zamanlar okuduğum açıklamalarında; Klasik müziği çok fazla dinlediğini ve neden dinlediğini izâh etmişti. 25-30 yıl önce. Gencebay 61 yıldır müzikle iç içe. Bu tecrübe işidir. 61 Yıl...

Sorularım şunlar:
1- Sayın Fazıl Say, sizin yaşınız kaç?
2- Akıl yaşda değil başdadır. Erken olmuşsunuzdur kabul. 1000 civarı bestesi olan sataştığınız kişi, bu ülkenin en değerli sanatçısıdır. O nedenle mi silahınızın yönünü Gencebay'a çevirdiniz. En tepedekini yok edersem hepsi biter mantığı mıdır yaptığınız?
3- ''Ben Klasik müziği yemiş yutmuşum'' bunların yaptığı hiç birşeydir diyorsunuz kısaca. Bu saldırı düşünceniz acaba; Gencebay bir söyleşisinde; ''Türkiye'de Klasik Müziği benden iyi kimse bilmez'' sözünü bir yerden duyup öğrendiniz ve saldırıya o nedenle mi geçtiniz?
4- Diğer sanatçılara yüklenseydiniz, olaylar kapanır giderdi. zaten nasıl olsan sizin müzik bilginizle başedemezlerdi. O nedenle mi Gencebay'a saldırınız?

5- Vs. vs.vs. ? nedir derdiniz?

Bence siz kullanılıyorsunuz. Ağbeyleriniz tarafından. İçinizde zaten vardı Türk müzik kültürünü zedelemek. Ağbeylerinizden gazı alınca saldırı başlattınız.
Bence Gencebay'ın yörüngesinden acilen çıkınız. Zirâ siz Gencebay'ın ancak küçük bir uydusu olacak konumdasınız. Kendinizi bu kadar büyük görmeyin. En azından deneyin piyanonuzda. 1000 civarı beste yapan bu üstad dedikleri ne biliyormuş diye. Dikkat edin de parmaklarınız sakatlanmasın. Maazallah ne besteler var içinde, ya da elleriniz felç olabilir. Benden söylemesi...
Siz; Türkiye vatandaşı iseniz, Türkiye halkına ne verdiniz onu söyleyin. Sayın Hıncal ULUÇ, Murat BARDAKÇI, Fatih ALTAYLI'ya değil biz ve bizim gibilerle dolu tarihi şanlı ülkemize ne veriyorsunuz, onu bilelim de aaa Gencebay ve diğerleri bizi sömürmüş hep diyelim. Bize müzik kültürünüzün özünü anlatın yeter. Sömürü ve diğer sanatçılar derken de yanlış anlayıp piyasa bebelerini kastetmedim. Merhum Sadettin KAYNAK, Avni ANIL, ITRÎ, gibi kültlerden bahsettim. Klasik müziğin üstünde olan müzik olarak bildiklerimizdir bunlar. Bunlara bakış açınız da eğer aynı ise, size uzun ömür ve mutluluklar dileriz. Bizden uzak olun yeter. Muhatap bile olmayalım hani...

Saygılarımla
levon10

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı