Fazıl Say divalara hakaret etti

Günlük Olaylar yada Paylaşmak İstediğiniz Haberler...
Forum kuralları
Atatürk ilke ve inkılaplarına ait unsurlar dışında, kesinlikle Siyaset yasaktır. Sadece günlük hayatta, gazetelerde, T.v.'lerde, radyolarda gördüğünüz ve paylaşmak istediğiniz olaylara yer veriniz.

Fazıl Say divalara hakaret etti

Mesajgönderen gencebaydostu tarih 06 Eki 2011, 11:35

Orhan Gencebay 3. sınıf müzisyen, Müslüm Gürses bir müzisyenin kılcal damarı olamaz, Sezen Aksu bir kompozisyon bölümü öğrencisinin ilk bilgisine sahip...

Geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Somali'ye giden Sertap Erener için yaptığı yorumlarla konuşulan Fazıl Say Twitter'da ünlü isimleri kızdıracak yorumlar yaptı
Arabesk müzik için "Arabesk faşizimdir" diyen ünlü piyanist, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses ve Sezen Aksu'yı kızdracak açıklamalarda bulundu

Say, ''Orhan Gencebay 3. sınıf bir müzisyendir", "Sezen Aksu bir kompozisyon bölümü ögrencisinin 6 haftalik ilk bilgisine sahip değildir" dedi.
Daha önce kendisine ait facebook sayfasında yaptığı "arabesk müzik yavşaklıktır" açıklamasıyla dikkat çeken Say, "Arabesk müzik, arabesk yaşam tarzının betimlemesidir. Aydınlığın, çağdaşlığın ve öncülüğün, sanatçılığın sırtına külfettir. Emek karşıtıdır, duyarsızlıktır ve yaratamamaktır! Etik dışı "yalan dolanla" doludur. Ortadoğu işi, 3. sınıf, acındırmaca, tembellik, yeteneksizlik, rant, çamur, muallaklıklar üzerinden yaşar. Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum, utanıyorum, utanıyorum" demişti.
Ünlü müzisyen önceki akşam twitter'da yine çarpıcı açıklamalar yaptı. "Arabesk müzik faşizmdir" diyen piyanist, Orhan Gencebay, Sezen Aksu ve Müslüm Gürses için şunları söyledi:
"Orhan Gencebay 3. sınıf bir müzisyendir, Müslüm Gürses ise bir müzisyenin bir kılcal damarı olamaz, Sezen Aksu bir kompozisyon bölümü ögrencisinin 6 haftalik ilk bilgisine sahip değildir."
İşte "Arabesk müzik faşizmdir" diyen Fazıl Say'ın o mesajları...
"Arabeskfaşizmi. Arabesk müzik müziğin faşizmdir. (beni dinle,, bana güven,, bana inan, gülüp geçme, bi düşün, niye diye sor ,cevap ara)))"
"Cehaletten korkuyorsan, cehaletin eyleme dönüşmesinden, soylulaştırılmasından ve de çığırından çıkmasından; o zaman Arabeskten kork"
"arabeskciler ve fanlari amma cok zartzurt yazmislar ya insan okumaya usenir.. Hadi gidin bi baska yere yazin mesela kendi sayfaniza. hadi
"arabesk fasizmdir"
"arabeskin niye faszm oldugunu düsün.. bi dur.. bi düsün.. belki adam haklidir diye bir ihtimal ver... belki de... diyebil... düsünebil.."
"Orhan Gencebay ?? 3. sinif bir muzisyendir.. Haa kibar adamdir... Ama kibar adam olmak meslek degil... hadi gidin-.-.))))"
"Müslüm Gurses ise. bir muzisyenin bir kilcal damari olamaz... Kes tartismayi... düsün... ögren... akil et.. niye diye sor.. sorabil..."
"Sezen Aksu bir kompozisyon bölümü ögrencisinin 6 haftalik ilk bilgisine sahip degildir.. siz ona besteci dediniz.. 30 yil.. fasist kim?"
"dünya muzikleri dinleyin ve ne kadar dinlerseniz o kadar ilerlersiniz.. Iyi seyler dinleyin.. ilerleyin.. gayret edin Emek verin...biraz"
"arabesk fasizmi cevap verir.. verenler cevap verecek muhattabimiz degildir muzikte... sorry.. keske olsaydi.. keske"
"iyi muzik nedirin cevabi zor belki... uzun makalelerin konusu olur... ama kötü müzik arabesktir."
"saygi maygi yok... arabeski bu sekilde elestirene de saygi duyulsun.. hayatimizin her yerini kaplamasina itirazimiza da saygi duyulsun???"
"türk m milletinin %99una yaranmiyoruz.. Bunu tatsinlar o saskinliklarinda....gercegi söylüyoruz.. arabesk fasizmdir..."
Orhanabi.Net - Radikal ve Özgün Gencebay'cılık
Kullanıcı avatarı
gencebaydostu
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldi: 253
Uyarılar: (0%)
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 423 / 466
423 / 466

Re: Fazıl Say divalara hakaret etti

Mesajgönderen gencebaydostu tarih 06 Eki 2011, 12:22

asıl 3. sınıf müzisyen sensin fazıl efendi.Orhan gencebay birinci sınıf bir müzisyendir.Orhan babamıza 3. sınıf müzisyendir diyen şahsiyet,sen hiç Orhan babanın diriliş isimli eserini dinledin mi?peki sen böyle bir beste yapabilir misin?yapamazsın.senin yapacağın en büyük beste bile diriliş şaheserinin yanına yaklaşamaz.Orhan Gencebay birinci sınıf,hatta sınıflarüstü bir müzik adamıdır.o türk müziğinin ordinaryüs profesörüdür.sen ona buna laf atarak kendi reklamını yapacağına Orhan gencebay abimizin diriliş adlı eserini dinle.ve sor bakalım kendine.üçüncü sınıf bir müzisyen böyle bir eser yapabilir mi?yapamaz.sıradan bir besteci böyle bir eseri yapamaz.sen de böyle bir beste yapamazsın.senin o 3. sınıf müzisyen dediğin adam diriliş diye bir eser yaptı.böyle bir eseri ancak normalüstü bir adam yapabilir.
Orhanabi.Net - Radikal ve Özgün Gencebay'cılık
Kullanıcı avatarı
gencebaydostu
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldi: 253
15 / 798
381 / 381
EXP: 423 / 466
423 / 466

Mesajgönderen novalgine500 tarih 06 Eki 2011, 13:06

Fazıl batı müziğini batı enstrümanı kullanarak batılılara pazarlayan kültür yoksunu ve cehalet timsali olan bir zavallıdır.
Orhan baba bir pırlanta taşı ise Fazılcık ancak böbrek taşı olabilir.
Kullanıcı avatarı
novalgine500
Paylaşım Gönüllüsü
Paylaşım Gönüllüsü
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 46
Teşekkür aldi: 162
Level: 13
HP: 3 / 370
3 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176
EXP: 216 / 224
216 / 224

novalgine500 isimli üyemize teşekkür edenler :
Gencebay_NL

Mesajgönderen mesutözşahin tarih 06 Eki 2011, 13:09

arkadaşlar fazıl say büyük bir müzisyen bu bir gerçek onu müzikalite olarak eleştirmek pek bize düşmez ama bu büyüklüğüde gencebayımızı yermesine izin vermez...

arabesk müzik hakkındaki düşüncesi haricinde gencebaya yakıştırdığı hiç bir sıfatı kabul edemem..

gencebayın da buna karşın susmasını kabul edemiyorum.

ya onun anladığı dilden cevap verecek yada yıllardır dile getirdiğim konçerto,senfonik şiir gibi büyük bir eserle cevap verecek olay bu kadar basit..

ama gencebayda iki şıkta yok malesef ne sözleriyle yanıt veriyor nede büyük projeleri ile..

"diriliş" evt büyük bir eser ama fazıl say gibi biri için çok basit icrası olan bir eser bunuda unutmayın...

ancak bağlama konçertosu veya gencebay senfonik şiir büyüklüğünde bir eser yapmalıki fazıl sayın diyecek lafı olmasın...

dünyanın tanınmış orkestraları (londra veya berlin gibi)hadi bilemedin türkiyenin en iyi klasik batı orkestraları eşliğinde yapacağı eserler gencebayı arabesk ten ve müslüm ,ferdi,ibo,hakkı gibi isimlerden net bir şekilde ayırır ve koparabilir..

bunların haricinde yaptığı herşey sanat anlamında yetersiz kalır...(bu göreceli bir kavram)

benim her geçen gün umudum azalsada bir gün beni şaşırtacak bu büyük projelere imza atacağı rüyam devam ediyor...

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 85
Teşekkür aldi: 129
15 / 798
381 / 381
EXP: 451 / 466
451 / 466

2 mesutözşahin isimli üyemize teşekkür edenler :
hayat kavgası, Razor

Mesajgönderen güler tarih 06 Eki 2011, 13:25

[quote="mesutözşahin"]arkadaşlar fazıl say büyük bir müzisyen bu bir gerçek onu müzikalite olarak eleştirmek pek bize düşmez ama bu büyüklüğüde gencebayımızı yermesine izin vermez...

arabesk müzik hakkındaki düşüncesi haricinde gencebaya yakıştırdığı hiç bir sıfatı kabul edemem..

gencebayın da buna karşın susmasını kabul edemiyorum.

ya onun anladığı dilden cevap verecek yada yıllardır dile getirdiğim konçerto,senfonik şiir gibi büyük bir eserle cevap verecek olay bu kadar basit..

ama gencebayda iki şıkta yok malesef ne sözleriyle yanıt veriyor nede büyük projeleri ile..

"diriliş" evt büyük bir eser ama fazıl say gibi biri için çok basit icrası olan bir eser bunuda unutmayın...

ancak bağlama konçertosu veya gencebay senfonik şiir büyüklüğünde bir eser yapmalıki fazıl sayın diyecek lafı olmasın...

dünyanın tanınmış orkestraları (londra veya berlin gibi)hadi bilemedin türkiyenin en iyi klasik batı orkestraları eşliğinde yapacağı eserler gencebayı arabesk ten ve müslüm ,ferdi,ibo,hakkı gibi isimlerden net bir şekilde ayırır ve koparabilir..

bunların haricinde yaptığı herşey sanat anlamında yetersiz kalır...(bu göreceli bir kavram)

Ben burda bir şey soracağım. gencebay ın bir alşbümünde cumhurbaşkanlığı orkestrası sütüdyo kayıtları için gencebayın yanına gelmişler ama çalınamamış eserler. sorasında başka orkestrayla işine devam etmiş gencebay. nasıl oluyor bu işler o zaman...
Yanlış Yerde Zirve Olmaktansa,
Doğru Bir Yerde (Radikal gencebaycılık). Zerre Olmayı Tercih Ederim...

Anladımki susmak cüsse işiymiş,
Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor,
Derin denizleri ise derin sevdalar......
Kullanıcı avatarı
güler
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 48
Teşekkür aldi: 58
Level: 13
HP: 3 / 370
3 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176
EXP: 207 / 224
207 / 224

Mesajgönderen Razor tarih 06 Eki 2011, 13:32

Belirli aralıklarla bizi örgütlediğin, bir araya getirdiğin ve Orhan Gencebay'ın değerini yeniden kavramamıza yardımcı olduğun için teşekkürler Fazıl Say....
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 392
Teşekkür aldi: 102
Level: 25
HP: 59 / 1490
59 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 780 / 839
780 / 839

Razor isimli üyemize teşekkür edenler :
ilker37

Mesajgönderen mericoz tarih 06 Eki 2011, 13:48

Sen İnsaniyetini Kaybetmiş, Terbiyesiz, İnsafsız, Riyakar,     
Gönlünde İnkar Tohumları Yükselmiş Avamsın.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 385
Teşekkür aldi: 363
Level: 31
HP: 228 / 2536
228 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1286 / 1384
1286 / 1384

mericoz isimli üyemize teşekkür edenler :
ilker37

Mesajgönderen GözümSende tarih 06 Eki 2011, 14:39

İsterse ayak parmaklarıyla konser versin, Fazıl Say adam değil!.. Gencebay'a 3.sınıf müzisyen gözüyle bakan adam benim gözümde müzisyen de değildir..Olsa olsa çalgıcıdır..
Ayrıca Fazıl Say Türk de değildir.. Türklüğünü öne çıkarma haddini kendinde bulmak için önce kendi müziğini,kendi kültürünü dünya standartlarına taşıyacaksın.Piyanoyla iki halk müziği çaldın diye "ayy işte sentez bu" diyecek,para ve sözde statü göstergesi olarak gördükleri için,kendilerini kanıtlama gayesiyle senin konserine gelen kişiliksiz,benliksiz,şuursuz kesimden daha fazlasına hitab etti Gencebay..
Yılların günahı kaderde mi kalacak?
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 301
Teşekkür aldi: 243
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1013 / 1087
1013 / 1087

Mesajgönderen hayat kavgası tarih 06 Eki 2011, 15:04

Bu durumda;
Piyano 1. sınıf,bağlama 3. sınıf enstrüman oluyor öyle mi?
Bu sınıflandırma hakkını sana kim veriyor Fazıl Say
Zoruna giden bir durum olduğu kesin.
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 147
Teşekkür aldi: 46
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 642 / 698
642 / 698

Mesajgönderen kançiçeği tarih 06 Eki 2011, 15:29

UTANMAZA BAKIN NELER SÖYLÜYOR.YOK BU TEMİZ BİR DAYAK İSTİYOR BELLİ.
SEVİLİRKEN SEVERKEN,AĞLIYORKEN GÜLERKEN SON NEFESİ BİLE İNANIP VERİYORKEN
YALNIZ DEĞİLSİN.
Kullanıcı avatarı
kançiçeği
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 128
Teşekkür aldi: 115
Level: 22
HP: 55 / 1106
55 / 1106