Arkadaşlar, Bugün epeydir planladığım birşeyi yaptım.
Orhan abiyi aradım. Sormam gereken bazı konuların dışında, özellikle yağmur bekler gibi beklediğimiz son gelişmeler hakkında ince bilgiler aldım
"Diriliş" adlı eserin ilk haberini de biz vermiştik, Berhudar Ol albümü hakkında ki son gelişmeleri, eser isimlerini de yine OrhanAbi.net sizlerle paylaşmıştı.
Son zamanlarda taze bilgiye muhtaçtık, Gencebay'dan uzun zamandır ses çıkmıyordu. Susuzluğumuzu gidermek için aradım Orhan abiyi.
Dıt...Dıt....
Orhan Abi: Efendim ?
Ben: Orhan abi merhaba, ben Ömer Faruk.. OrhanAbi.NET'den...
Orhan Abi: Görüşmeyeli bihayli oldu Ömer, Nasılsın?
Ben: İyiyim Orhan abi, siz nasılsınız?
Orhan Abi: İyiyiz, Ömer. Çok şükür. Şuan bir cenazeye gidiyoruz ( Şükran AY )...
Ben: Evet, abi, başımız sağolsun...
Orhan Abi: Amin ...
Ben: Orhan abicim, çok zamanınızı almıcam, bi kaç sorum olacaktı, müsaitseniz.
Orhan Abi: Buyur Ömerim, sor.
Ben: Abi öncelikle şunu söylemek istiyorum. Yargısız İnfaz'ın ardından, Berhudar Ol ilaç gibi geldi. Yargısız İnfaz'da farklı bir çizgi vardı. Ancak Berhudar Ol bizi mest etti.
Orhan Abi: ( gülüyor
Ben: Diriliş, Sende mi kayboldun, Sensizlik yerle bir etti... Müthiş besteler, 70'lerin, 80'lerin tadını aldık. Bu çizgiyi hep devam ettirmenizi bekliyor, istiyoruz .. Bilhassa akustik davul ..
Orhan Abi: Berhudar ol evlat .. Diriliş benim için özel bir eserdi, çok çalıştık . İlerleyen zamanlarda yine benzer çalışmalarım olacak. Hazır eserlerim var, bu eserler "Alaturka Senfoni" albümü ile duyurmak istiyorum .
Ben: Abi müthiş olur, başka ne projeleriniz var ... ?
Orhan Abi: Ömerim, 4 başlık var. Birincisi, Pop-Rock'cıların hazırladığı eserlerimden oluşan albüm. Ben pek müdahil olmuyorum, kendileri hazırlıyorlar. Diğeri, Konser planları ...
Yeni Albüm Geliyor !
Ayrıca yeni albüm hazırlıkları devam ediyor. Eserleri tamamladım, Nota aşamasındayım.
Ben: Bu güzel bir haber abi, albümde neler olacak?
Orhan Abi: Şarkı formu. Yani enstrümantal olmayacak, şarkı olacak tümü.
Ben: Ne tür eserler olacak abi.
Orhan Abi: Semah. Yani Alevî kültürüne ait bazı izlenimler olacak. Örneğin, Bu kültürün ezgileri ile donatılmış, bir bestem var.
Ben: Abi Binevî bu albüm Tasavvuf ağırlıklı olacak.
Orhan Abi: Evet, evet.. aynen Ömer'im. öyle olacak.
Ben: Abi albümden önemli bir eser ismi paylaşır mısınız?
Orhan Abi: Tabii ki Ömer'im, bu eserimin adı "Bedensiz Aşk..."
Ben: Abi şimdiden ürperdim... Sanırım duygu-gizem dolu bir albüm bizi bekliyor .
Orhan Abi:
Ben: Abi sitede uzun zamandır konuştuğumuz bir konu daha var, yeni albümle ilgili..
Orhan Abi: Nedir Ömer'im
Ben: Abi dünkü çocukların albüm kapaklarında Bağlamalı resimleri var, sizin hiç yok.
Orhan Abi: Evet ama eskilerde var..
Ben: Kervan Serisinde yok ama abi..
Orhan Abi: Gülüyor
Orhan Abi: Evet bazı eski kapaklarda vardı..
Ben: Abi istiyoruz ki, bu albümde bağlamalı poz olsun. Hem bu albüm tasavvufî ağırlıklı, şöyle tasavvufi bir imaj, bir bağlamalı poz müthiş olur çok şık durur ...
Orhan Abi:Bak zihnimde bir fikrin doğmasına neden oldun, ( Gülüyor
Ben: Bu sefer ben gülüyorum
Ben: Abi, son olarak söylemek istediğim şudur.
Bizler, 4-5 bin kişi sitede, sizin gerçek hayranlarınızız, Gerçek siteniz biziz. Sizi gerçekten sevip, sayıp, başımızın üstünde tuttuk. Eserlerinizi makamlarıyla, enstrümanlarıyla, felsefesiyle ele aldık alıyoruz.
Bizler için küçüçük bir iylik yapamaz mısınız?
Orhan Abi: Gülüyor, tabii ömerim..
Ben: Şu üç günlük dünyanın birer kontratsız kiracılarıyız, hiç birimizin yarını belli değil. Ne sizin, ne bizim.
Demem o ki, arşivinizde ne güzellikler vardır. Bizim bildiğimiz-bilmediğimiz. Enstrümantaller, film müzikleri...
Orhan Abi: Meselâ, Yaradana Kurban olayım """ hem çare hem de derstsin...""" mi?
Ben:
Orhan Abi: Gülüyor, mahçup oldum dedi.
Ben: Abi, bize bunları hediye edin, yıllar yılı sulu gözlerle dinleyelim, çoluğumuza çoçuğumuza miras bırakalım... Bir albüm olur, bir Cd olur.. Tabii ticari kaygı olayını bilemem ...
Orhan Abi: Ömer'im ticarı kaygı gütmüyorum. Biliyorsun sektör çöktü. Ayakta kalan bizler olduk, hala albüm yapıyorsam sebebi sizlersiniz.
Ben: Sağol Orhan abi.
Orhan Abi: Ömerim seni anladım. Dediklerini kale alıyorum, dikkate alacağım, değerlendireceğim.
Ben: Sağol abi, gönlümüz, ruhumuz sana dönük, senden gelen aşk ile günümüzü yaşıyoruz.
Orhan Abi: Berhudar ol. Tüm OrhanAbi.Net üyelerinin gözlerinden öpüyorum, sanada gurbette sağlık sıhhat esenlik diliyorum. Mutlaka tekrar görüşelim.
Ben: Tabii Orhan Abi, saygılar, ellerinizden öpüyorum ...
-- son --

(0%)

News