Orhan Gencebay, müziğinin arabesk olmadığını anlatma davasını uzun zamandır üstlenen, "Arabeskin kralı Orhan baba" klişesinin giremediği tek site olan "Orhanabi.Net - Radikal ve Özgün Gencebaycılık" sitesi hakkındaki düşüncelerini Sabah gazetesindeki yeni röportajında anlattı:
- Sizin için Orhan Gencebay fan sitelerinde 'realist romantik' yazıyor.
-Evet hem gerçekçi hem de romantik. Benim mesajlarımı anlayabilen,kavrayabilen gönül dostları mutlaka öyle olur zaten. Çok hayalci değildir. Bilir ki hayalin karşısında gerçek de vardır. Dengelemeli bunu.
- "Radikal ve özgün Gencebaycılık" şiarlı bir sitede Orhan Gencebay müziğinin Müslüm Gürses'le, Ferdi Tayfur'la anılmasına çok kızıyorlar. Hatta tek savaşları bu. Haklılar mı?
- Benim bestelerimi ben üretiyorum. Bahsini ettiğiniz arkadaşlar, Müslüm baba mesela yorumcudur. Ferdi Bey üretir, fakat yorumcudur, başka eserleride okur. Ben müziği de, sözü de, aranjmanı da üretiyorum. Kendi duygularımı, görüşlerimi anlatıyorum ve bütünleşiyoruz onlarla. Onlarda bunu anlıyorlar. Ondan dolayı realist romantik. Radikal olmak özgünlüktür tabii. Bu kavramların da ne olduğunu anlamak lazım.
Linkleri sadece Üyeler görebilir.
Gencebay Müziği'nin, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur vs. isimlerle birlikte anılmasının yanlış olduğu Orhan Gencebay'ın kendi ağzıyla birkez daha teyit edilmiş, internette başını çektiğimiz oluşumun haklılığı birkez daha vurgulanmıştır. Anlamayanların kafasına vura vura anlatmaya devam edeceğiz.
OrhanAbi.NET Yönetimi.

(0%)

News