Rahmetli Suat Sayın'ın; hiç alakası olmamasına rağmen, Orhan Gencebay'ın yaptığı müzik türü akımının öncüsü olduğu, yıllardır söylenir. Esasında bu söylentide bile, Orhan Gencebay'ın arap alıntısı şarkı yaptığı saçmalıkları gizlidir. Çünkü, günümüzdeki kadar olmasa da, o yıllarda Suat Sayın'ın arap motifleriyle meydana getirilmiş parçaları olduğu biliniyordu. Orkestranın kurgulanışı, icranın farklılığı vs. benzerlikle, Suat Sayın'ın bu marifeti, Orhan Gencebay'a da bulaştırılmaya çalışılmıştır.
İlerleyen yazılarda yine Suat Sayın'a ait parçaların örneklerini vereceğim. Bu başlıkta, "gündüzüm seninle" adlı parçanın hikayesini anlatalım.
Sözü ve müziği Muhammed Abdülvahab'a ait "BAFAKKAR BELİ NASENE" - (Beni Unutmuş Olman Düşüncesiyle) adlı parçadaki aranağmeler, gündüzüm seninle'nin introsunu oluşturur. Üstelik diğer alıntı şarkılarında olduğu gibi, Suat Sayın parçayı, bu aranağmeyi parçanın omurgası kabul edip, eklemlendirerek meydana getirmiştir. Bizimkinde;
Aranağmeyi barındıran intro - Gazel tarzında meyan - tekrar aranağme üstüne nakarat (X2) şeklinde olan parçanın aslı, dinlenmeye değerdir. 1970'lerin başı olması kesin, bendeki stüdyo kaydı yanılmıyorsam 38 dk. civarında. Yaylıların senkronizasyonu ve soundu, bugün bile birçok albümde elde edilemeyen cinsten. Zaten, arap müziğinde yaylıların geniş yer tutmasının, renksazların çoğalmasının vs. ileride, başka başlıklar altında da tartışılabilecek bir çok yeniliğin temellerini ve gelişmesini Muhammed Abdülvahap sağlamıştır. Tıpkı Bizde Orhan Gencebay'ın yaptığı gibi. Daha önce de belirtimiştim; benim nazarımda, Muhammed Abdülvahab mısırın Orhan gencebay'ıdır.