SerdarYılmaz yazdı:Paylastiginiz icin tesekkürler.
Yeni birsey yok, ayni seyler. Show´undan niye bahsetmemis Gencebay? Akademi makademi hikaye, show yapacak adamin akademiyle ne isi olacak?
"Ergenekon" adina bir beste yapip da cevre tepkilerden korkup isim degistirmek (Dirilis) iradesizlik ve korkaklik göstergesidir. Bana ne malum olaylarda ergenekon kelimesinin kazandigi anlamdan? Ergenekon Türk tarihinde önemli bir noktadir, son zamanlarda vuku bulan bazi olaylar ile adinin anilmasi Ergenekon´un, yani aslinda "Ergenekon Destani" diye bildigimiz olayin sorunu degildir. Eger bazi güncel olaylar kos koca Ergenekon efsanesinin adini gölgeleyip adina yapilmis bir bestenin isminin degismesine yol acacaksa, bu Ergenekon efsanesinin degil, Gencebay´in bir yenilgisi olacaktir. Gencebay, eserinin adini muhafaza ederse, Ergenekon´un asil anlamini insanlara anlatmis ve hatirlatmis olacaktir. Ve bunun reklamla meklamla zerre kadar alakasi olmayacaktir, keza Gencebay yapilmasi gerekeni yapmis olacaktir. Ama cevre tepkileri korkusuna maglup olup "Dirilis" gibi nispeten cok daha anonim bir adlandirmaya kalkisirsa, hem Ergenekon´un gercek anlami, hem de Gencebay´in kendisi benim acimdan büyük bir yara almis olur.
Ha, beni kim takar..? Kimse takmaz, önemli de degil.. Ama Gencebay git gide saygimi kaybediyor, orasi baska.....
Serdar abi bana göre yanlış konuşuyorsun,gencebay polemik yaratmayan,kimseye sataşmayan,kimsenin kendisine sataşmasını istemeyen,reklam yapmayı sevmeyen,olmayacağı varsa bile ya olursa diye düşünen hata yapmamaya oynayan bir isimdir,ergenekon son yıllarda her saniye duyduğumuz bir kelimedir.bu yüzden eser adının değişmesi gerekiyorsa değiştirir.bunun korkaklıkla yenilgiyle hiç bir alakası olduğunu düşünmüyorum

(0%)

News