Bir Fazıl Say Klasiği!

Gazete, Dergi, İnteret Portalı vb. Basında Çıkan Haberler ve Duyurular...
Forum kuralları
DİKKAT! Bu bölümde yayınladığınız haberleri nereden aldıysanız, haberin WEB ADRESİNİ kaynak olarak yazmanız ZORUNLUDUR.

Örneğin:
(Kaynak: http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi ... ziid=12239 )

Bir Fazıl Say Klasiği!

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 13 Kas 2009, 02:13

Bundan birkaç sene önce, 2002'de Fazıl Say "Orhan Gencebay Türkiye'deki müthiş eğitimsizliğin bir göstergesidir." demişti: Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Bunun üzerine Fazıl Say bayağı tepki almıştı, Orhan Gencebay da kendisine cevaben "Gönül dostlarım Fazıl Say'ı yuvarlar." demişti: Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Maalesef Fazıl Say uslanmadı, geçen haziranda yine Gencebay'a çattı: "Mahler dinleyen adamın Orhan Gencebay’ı çok beğenmesi mümkün değildir. Arabesk müzik, onun yanında primitif bir öğe kalır. Einstein seviyesindeki profesörlerin konuları ile ilkokul matematiği arasındaki uzay farkı gibi." Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Adamın Gencebay'ı algılayış biçimine bak, sinirlenmemek işten değil. Hiç uslanmamış, daha da azıtmış, Gencebay müziğine "ilkokul seviyesinde, primitif (ilkel)" diyor. Buna resmen b.k yemenin Arapçası derler. Adamın Gencebay müziğinin G'sinden haberinin olmadığı kabak gibi meydanda.

Fazıl Say: Kendini entelektüel sanıp göklerde gören, halkını aşağılayan, kültürüne yabancı, batı müziği "bağnazı" sınıfın tipik bir temsilcisi.

Bu konuda şöyle bir yazı yazmıştım: Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Niçin böyle bir başlık attığımı şimdi anladınız mı? Fazıl Say, "Arabesk" müziğe çatayım derken Orhan Gencebay'a b.k atıp duruyor. Neden M.Gürses, ya da F.Tayfur, ya da biiiir sürü arabeskçiden birine lâf atmıyor? Çünkü Orhan Gencebay şamar oğlanıdır, arabeske çatmak isteyen Orhan Gencebay'a saldırır, arabesk ile ilgili bir mevzu olduğunda ilk önce Orhan Gencebay akla gelir, arabesk ile ilgili bir tartışma olduğunda ilk önce Orhan Gencebay'a sorulur. Bizim zavallı Orhan Gencebay da hem kendisini, hem Ferdi'yi, hem Müslüm'ü savunur, hem de sonradan çıkan bilumum üçüncü sınıf arabeskçiyi savunur, bütün arabesk camiasının yeminli avukatıymış gibi. Neden, çünkü diğerleri iki kelimeyi bir araya getirip kendilerini doğru dürüst savunamazlar, yaptıkları müziği anlatacak donanımları yoktur, onların da vebalini Orhan Gencebay yüklenmiştir. Orhan Gencebay'ın müziğini taklit edeyim derken piç edip kuşa çevirdikleri yetmiyormuş gibi, bir de kendi b.ktan müziklerinin vebalini yüklenmeyi ve savunulmayı Orhan Gencebay'a bırakırlar. "Orhan abi bize yol gösterdi" derler. Yahu Orhan Gencebay'ın size gösterdiği yol neresi, sizin gittiğiniz yol neresi? Orhan Gencebay size yol gösterirken siz "biz nasıl daha çok satarız, nasıl para basarız, nasıl cam çerçeve kırdırırız, nasıl duygu sömürüsü yaparız, nasıl daha inandırıcı hönkürüp ağlarız" derdindeydiniz. Gayeniz müzik yapmak sanat yapmak falan değil, parsayı toplamaktı. İşte sizin yüzünüzden Orhan Gencebay bu dünkü çocukların diline düştü. Yazıklar olsun hepinize, biriniz çıkıp "Bu Fazıl Say ne diyor yahu" demediniz. Alemin delikanlı babaları, pabucumun babaları.

Keskin sirke küpüne zarar, ama aklıma geldikçe kızıyorum işte böyle.

Kaynak Orhanabi.Net - Facebook Grubu: Linkleri sadece Üyeler görebilir.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1189
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3722 / 3828
3722 / 3828

Re: Bok Yemenin Arapçası ( Bir Fazıl Say Klasiği)!

Yeni mesajgönderen AŞK_MEZARI tarih 13 Kas 2009, 02:29

Azımızı bozmaya beymicek İleriGeri Zakalı bi insanda deil adamda
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
Kullanıcı avatarı
AŞK_MEZARI
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 159
Teşekkür aldi: 67
Level: 31
HP: 202 / 2536
202 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1344 / 1384
1344 / 1384

AŞK_MEZARI isimli üyemize teşekkür edenler :
SERPİL

Yeni mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 13 Kas 2009, 03:05

Fazil Say nedir?
- Büyük bir enstrümanisttir; uzmanlik alani piyanodur, dünya capindadir. Daha nedir? Hictir.

Gencebay nedir?

- Büyük bir enstrümanisttir, uzmanlik alani baglamadir, dünya capindadir. Daha nedir?

- Büyük bir bestecidir, uzmanlik alani dogu ve bati müzigi harmanlamasi, Türk sanat ve halk müzigi cikis noktasidir. Sanat külliyati birazcik derinlemesine arastirildi mi anya konya anlasilir. Daha nedir?

- Büyük bir devrimcidir, hem orkestrasyon, hem baglama (spesifik enstrüman) tavirlari ve alanlari konusunda, hem de saf müzikal anlamda, yeni tarzlar üretme adina yaptiklariyla Türk müzigi ve kültürünün son 40 yilina en önemli damgayi vurmus insandir. Daha nedir?

- Büyük bir metropol dervisidir; eserlerindeki sözleriyle, gündelik hayatindaki verdigi mesajlar ve tavirlari ile komplekssiz, kendisi, hayati, meslegi ve meslektaslariyla barisik, takintisiz ve rahat bir insandir.

Müzisyen olup da Türk müziginde artik ekol olmus bir insanin müzigini arastirmamak, anlamak istememek, dar ve pseudo bir terimi (bkz. "arabesk") Gencebay´a maledip coluk cocuk, cöplük degerindeki cin mali sarkici bozuntularini Gencebay ile ayni kavramda toplamak ... ermislik ve aydınlanmışlık & aşmışlık göstergesi degil, bas baya bildigin kompleks, cekememezlik, psikolojik eziklik, kimliksizlik ve cahillik belirtileridir.

Maher dinleyen Gencebay´dan haz almazsa acaba malum kisiler neden Asik Veysel´in bir türküsünü alip piyanosuna uyarlar? Maher dinleyen Asik Veysel´den haz alir mi? (!) Maher cok komplike, Asik Veysel cok düz ama? (!) Gencebay müzigi ile Asik Veysel müzigi birbirine cok uzak ne de olsa..  

Bu cok önemli bir parametre degil esasinda, ama malum zihniyeti suraya da davet ediyorum, belki de küf kafalari böyle düz seylerden anliyorlar, anlamasa bile bunu soya soya da yiyebilirler: Linkleri sadece Üyeler görebilir.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

SerdarYılmaz isimli üyemize teşekkür edenler :
SERPİL

Yeni mesajgönderen Razor tarih 13 Kas 2009, 05:20

Bu şahsiyeti dünya çapında müzisyen, bütün dünya onu dinliyor, dünya çapında müzisyen diye bize yutturanlar var. Youtube'a girin bakın kaç kişi izliyor bunun videolarını, ne kadar dünya müzisyeniymiş görelim.
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 392
Teşekkür aldi: 102
Level: 25
HP: 59 / 1490
59 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 780 / 839
780 / 839

Razor isimli üyemize teşekkür edenler :
SERPİL

Yeni mesajgönderen mesutözşahin tarih 13 Kas 2009, 11:39

abicim yeni bir timur selçuk gencebay duellesu gibi fazıl say gencebay duellosu bekliyorum inşallah böyle bir kapı açılır ve tvde tartışma programı olur.
böyle arkadan sallamak atmak kolay erkek gibi çıksın yapılan müziği tartışsın..batı müziğini aşağlamak istemem ama baştan 1-0 malup çünkü kendi öz müziğini ve enstrumanını kullanmayan tercih etmeyen biri gelip gencebaya taş atamaz...:(((
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 85
Teşekkür aldi: 129
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 451 / 466
451 / 466

mesutözşahin isimli üyemize teşekkür edenler :
SERPİL

Yeni mesajgönderen CeydaNur tarih 13 Kas 2009, 13:43

fazıl say entel kitleye yaranmak için her kendini entel sananın orhan gencebay'a çattığı gibi kendisi de bu yöntemi deniyor olmalı hey allahım ya ne istiyorlar bizim orhan abimizden herkes kendine baksın..

bu resimler herşeyi çok daha iyi açıklıyor bence
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Seni Çok Seviyorum. Anılar Hep Acı Veriyor. Kendimden Çok Korkuyorum...
Kullanıcı avatarı
CeydaNur
Editör
Editör

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 11
Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 7 / 10
7 / 10

CeydaNur isimli üyemize teşekkür edenler :
YUNAN

Yeni mesajgönderen mesutözşahin tarih 13 Kas 2009, 16:16

resimler çok manalı:)evt karakter kişilik uslup bi yana sağlam bir müzisyen fazıl ama çıkışı ve çattığı kişi tercihi yanlış:(belki de başkı açıdan bakarsan doğru yani müzikal donanım bilgi yönünden ona yanıt verecek güce sahip tek insan gencebay...(eğer serbest çalışma ve arabesk se dava)
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 85
Teşekkür aldi: 129
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 451 / 466
451 / 466

mesutözşahin isimli üyemize teşekkür edenler :
SERPİL

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 13 Kas 2009, 16:48

Bence  polemiğe çok açık bir yaklaşım tarzı sergilemiş Fazıl Say; bizim açımızdan bakıldığında ise çok kolay bir şekilde fevri ve toplu duygularımızın tetiklenmiş olduğu bir durum var ortada.Ki konunun başlığını irdelediğimizde Gencebay severlerin ne kadar etkilendiğini anlayabiliyoruz.Ben ne kadar sinirlenirsek sinirlenelim,ne kadar haklı olursak olalım bu başlıkta ki bazı sözcüklerin kullanılmasını doğru bulmuyorum.Ben Fazıl Say'ın önceden yapmış olduğu açıklamalarıda, bu konunun açılmasına neden olan açıklamalarıda çok dikate almıyorum.Fazıl say önemli bir müzisyen,bir virtüöz ;ancak böyle diye müziğin felsefesini,amacını ,doğallığını doğru yorumluyor şeklinde bir anlam ortaya çıkmaz.Ayrıca Gencebay ile Say'ı karşılaştırmayı da doğru bulmuyorum.Her sanatçıyı tarih hakettiği ve doğru bulduğu bir yere oturtacaktır.Tam 40 yılı aşkın bir süredir çok büyük bir coğrafyanın insanları Gencebay'ı gönüllerinde ki hakettikleri yere oturtmuşlar.Bu oturtmuşluğun dışında Gencebay;popülerliğine eşgüdümlü olarak teknik ve bilgi yönününden ne kadar gelişmiş olduğunu bu işlerden anlayanlara çok net bir şekilde göstermiştir.ÖNEMLİ OLAN YÜREKTEN SEVİLİRKEN SANAT YAPABİLMEKTİR.Yıllarca bir kesim Necip Fazıl Kısakürek'in diğer kesimde Nazım Hikmet'in kötü şair oduğunu iddia etmişti; oysa ki her ikiside çok iyi şairdi.

Bir televizyon programında rahmetli Duygu Asena rahmetli Can Yücel'e "-Nazım Hikmet'te kartpostal şairi oldu" diye bir cümle sarfetmişti.Can Yücel'in ona verdiği cevabı buraya yazamıyorum.Çünkü tüm bu insanlar rahmetli oldu hemde yazacağım bu cümle site kurallarına aykırı olacaktır.Bu tip cevapları olur olmadık yerde olur olmadık açıklamaları yapanlara ithaf ediyorum.
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 400 / 417
400 / 417

Re: Bir Fazıl Say Klasiği!

Yeni mesajgönderen mericoz tarih 18 Kas 2009, 18:40

Her kendini uluslar arası seviyede gören illa kalkıp Orhan babaya çamur atmak zorunda mı? Siz kimsiniz? Necisiniz? Ne hakla ve hangi delillerle konuşuyorsunuz? Defolun müzikten, bırakın-çekin kirli ellerinizi. Siz ve sizler yüzünden müziğimiz ayaklar altında. Fazıl Say bu laflar sana inşaallah gidiyordur. Gitmiyorsa dilerim rüyalarına girer. Elbet bir gün adalet yerini bulacak ve sen de o kirli hissiyatınla beraber piyanonun kapağının içine girip kalacaksın. Asla o kapaktan dışarı bakamayacaksın.

Daha yazarsam küfürlü olacak. Bu kadar yeter sanırım. Ağzımı bozmayacağım.
Tüm yönetici ve üye kardeşlerime selamlar.
Berkay MERİÇÖZ.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 385
Teşekkür aldi: 363
Level: 31
HP: 228 / 2536
228 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1286 / 1384
1286 / 1384

mericoz isimli üyemize teşekkür edenler :
SERPİL

Re: Bir Fazıl Say Klasiği!

Yeni mesajgönderen tarantini8 tarih 02 Ara 2009, 17:56

Kriter olarak uzun süreli senfoniler alınacaksa, beş dakika olarak piyasaya lanse edilen eserler de genel manada "pop" diye aşağılanacaksa (ki Fazıl Say'ın yaptığı bu); Türk Sanat Müziği'nin de tamamına yakınını aşağılamış oluruz.

Bence Fazıl Say, Gencebay müziğini iyi etüd ederek konuşmalı. Eğer maksatlı değilse bu açıklamaları; bilgi eksikliğine dayanıyor.

Timur Selçuk ta buna benzer çıkışlar yapmıştı zamanında. Ben şöyle söyleyeyim: Selçuk'un "ayrılanlar için" isimli eserinde yaptığı Gencebay müziğine uzak değildir. Başka cevaba gerek kalmadı zaten.
Söz mü kaldı söylenecek?
Yar mi kaldı sevilecek?
Bundan böyle aşkın adı masallarda bilinecek
Kullanıcı avatarı
tarantini8
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 60
Teşekkür aldi: 175
Level: 15
HP: 9 / 488