Hangi sanatçılar açılımı destekleyecek?

Gazete, Dergi, İnteret Portalı vb. Basında Çıkan Haberler ve Duyurular...
Forum kuralları
DİKKAT! Bu bölümde yayınladığınız haberleri nereden aldıysanız, haberin WEB ADRESİNİ kaynak olarak yazmanız ZORUNLUDUR.

Örneğin:
(Kaynak: http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi ... ziid=12239 )

Re: Hangi sanatçılar açılımı destekleyecek?

Yeni mesajgönderen sendehaklısın tarih 21 Şub 2010, 01:47

Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Ayrıca bu haberi gayet efendice ve tarafsız şekilde katılan sanatçıların ve solistlerin gerçek düşünceleri yansıtan şekilde sunan superonline habere teşekür ediyorum.

İşte Orhan Baba'nın açıklaması;

BİZ TARAF OLSAK ANCAK HALKTAN TARAFIZ

Sanatçı Orhan Gencebay da Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların aşılmasında birinci görevin yönetenlere düştüğünü belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin, ülkenin iyi olmasını isteyeceğine inandığını dile getiren Gencebay, ''Bana göre açılım derken, başlıklar farklı olabilirdi. Cumhuriyetimizin başlangıcından beri temel prensiplerin uygulamalarıyla ilgili, eksik kalan uygulamaların açılımıyla ilgili olabilirdi. Keşke başından beri bunlar yapılsaydı da bu sorunlar olmazdı. Büyük bir devletimiz var bunların üstesinden geliriz evvel Allah'' dedi.

Sanatçıların son derece duyarlı kişiler olduğunu ifade eden Gencebay, ''Sanatın da ayrıca siyaseti olmaz. Sanat ayrıca her yerde tarih boyu vardır, bundan sonra da devam edecektir. Biz ülkemizi, insanları seviyoruz. Ülkemizin iyi olması için gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Sanatçılar olarak olumsuz bir şey olduğunda tepkimizi gösteriyoruz ama bunu siyasi olarak yapmayız, çünkü sanat siyaset üstüdür. Biz taraf olsak ancak halktan tarafız, olumludan, güzelden iyiden tarafız. Bu ülke bizim, bu ülkeyi güzel tutalım. Bu ülke, bölünmez bütünlüğüyle bizim ülkemizdir bizim vatanımızdır'' şeklinde konuştu.

Gencebay, toplantıda çok da şairane ifadelerde bulunduğunu, bütün sanatçıların onun ifade tarzını sevdiğini sözlerine ekledi.
Kullanıcı avatarı
sendehaklısın
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 41
Uyarılar: (0%)
Level: 13
HP: 7 / 370
7 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176
EXP: 204 / 224
204 / 224

Yeni mesajgönderen topraktanbircan tarih 21 Şub 2010, 01:51

İşte demin dediğim şey.Nitekim Gencebay da tamamen aynı şeyleri söylemiş.Bazı insanların Gencebay felsefesini anlamaları için daha kırk fırın ekmek yemeleri lazım.Her cümlesinin altına imzamı atıyorum.Arkandayım Gencebay.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 16
Teşekkür aldi: 88
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1427 / 1495
1427 / 1495

Yeni mesajgönderen AŞK_MEZARI tarih 21 Şub 2010, 06:01

üzülmemek elde deil..
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
Kullanıcı avatarı
AŞK_MEZARI
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 159
Teşekkür aldi: 67
Level: 31
HP: 202 / 2536
202 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1344 / 1384
1344 / 1384

Yeni mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 23 Şub 2010, 01:34

Medya nasil da zayif kisilikli insanlari kolayca manipule edip oyuncak gibi oynatabiliyor.. Medya istedigi zaman cirkin, istedigi zaman güzel olabiliyor.. Cirkin oldugu vakit etrafini da ayni duruma getirmeyi kolaylikla basarabiliyor.. Toplum koyun misali olunca, bu gibi vakalar da kacinilmaz olur.

Acilim falan gibi mevzular hakkinda yorum yapmayi bu ortamda uygun bulmuyorum, zaten bulsam bile yeterince bilgi sahibi olmadigimi da biliyorum.

Gencebay hicbir zaman sanati yoluyla olsun medya yoluyla olsun keskin bir yön belirtmemistir siyasi durusu hakkinda. Her zaman siyaset/politika üstü, neutral ve hümanist bir tavir sergilemistir. Öyle ki bu beni bazen cok rahatsiz etmistir, "yahu su konuda da keskin bir görüs belirt be baba" dedirttigi cok olmustur ve olmaktadir. Ama belki de dememesi, kendi özelinde tutmasi daha (mi?) iyi olmustur.. Demirel´e "baba", Erdogan´a (hani Hürriyet´in agziyla) "berhüdar ol" diyen bir insanin begenmedigi hic mi yönetimler, isimler olmamistir..?? Bu gibi noktalarin Gencebay felsefesinde ve sanatinda pek islenmedigi bir gercek. Ama biz Gencebay´dan ne bekliyoruz? Bir Cem Karaca, bir Ahmet Kaya, bir Mustafa Yildizdogan.... falan olmasini mi?

...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 23 Şub 2010, 16:13

Gencebay gelmiş geçmiş tüm sanatçılar içinde, sanatçı ve kişilik yönüyle toplumun her kesimi(çoğunlukla) tarafından kabul görmüş ve halk ve diğer sanatçılar tarafından öykünülmüş bir fenomendir. Her söylediği ve her hareketi mercek altına alınır.O nedenle Gencebay ,tam anlamıyla özgür değildir,düşüncelerini istediği gibi söyleyemez,istediği açıklamaları tam olarak yapamaz.Ama Gencebay'ın özgür olduğu yegane tek bir alan vardır;sanatının var olduğu alan..Biz Gencebay'ı asıl bu alanda sevdik ,bu alanda yücelttik ,daha doğrusu bu alanda sevmemiz gereklidir.Çünkü Gencebay özetle; "Benim syasetim sanatımdır"diyen bir insandır.

Dönem dönem çeşitli kesimler Gencebay'ın söylemlerinin kendilerine yakın olduğunu iddia ederek onu kendi ideolijilerinin içine çekmeye çalışmışlardır ve halende bu devam etmektedir.Oysa ki Gencebay'ın ideolijisi insandır,duygudur,sevdadır..Tabii ki onunda siyasal bir felsefesi,yaşamı biçimlendirmeye çalışan perspektifi vardır ama o bu felsefeye halk edebyatımızda ki yüce duygularla birleştirerek ifade etmeye çalışır..

Davetlere ise önceden de karşılık veriyordu,şimdi de verecektir.Bu doğrudur yanlıştır tartışılabilir.Başkalarının hoşuna gitmeyebir.Yarın hoşuna gidenlerin benimsemeyeceği,hoşuna gitmiyenlerin benimseyeceği bir davetede karşılık verebilir.Ama Gencebay mercek altında olan bir insandır bu eleştirilerde siyasetin çirkef yüzü nedeniyle zaman zaman olacaktır.Bizlerse önceden oLduğu gibi şimdi de üstadın büyük bir"SANATÇI"olduğunu hep hatırlayalım..
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339