Hor görme garibi demiş üstat

Gazete, Dergi, İnteret Portalı vb. Basında Çıkan Haberler ve Duyurular...
Forum kuralları
DİKKAT! Bu bölümde yayınladığınız haberleri nereden aldıysanız, haberin WEB ADRESİNİ kaynak olarak yazmanız ZORUNLUDUR.

Örneğin:
(Kaynak: http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi ... ziid=12239 )

Hor görme garibi demiş üstat

Yeni mesajgönderen gencebaydostu tarih 22 Şub 2010, 12:45

Erdoğan, sanatçılardan açılıma destek istedi, 'Elinizi taşın altına koyun' dedi. Neşet Ertaş'la Şivan Perver'in birbirlerini tanımasa da anladığını söyleyen Başbakan, 7'den 70'e herkesin Orhan Gencebay şarkılarıyla büyüdüğünü belirterek 'baba'dan dizelerle açılımı anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılım sürecini konuşmak için Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde sanatçılarla kahvaltı toplantısı yaptı. 4.5 saat süren toplantıda Erdoğan, sanatçılardan 'demokratik açılım' çalışmalarına omuz vermelerini isteyerek, 'Sizin duyarlılığınız olmazsa süreç eksik kalır' dedi.

KÜRDİSTAN TV İZLEDİ
Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin kapısında davetlileri görüntüleyen televizyonlar arasında Kürdistan TV de yer aldı. Kuzey Irak'ta Erbil merkezli yayın yapan Kürdistan TV'nin yaklaşık 1 yıldır bürosu olmasına rağmen ilk kez kendi logosuyla İstanbul'da haber takip ettiği öğrenildi.

SANATÇILARA ÖZEL ALBÜM
Toplantının basına kapalı bölümünde, sanatçılar demokratik açılım konusundaki görüşlerini dile getirdi. Erdoğan, sanatçılara Başbakanlık tarafından hazırlatılan enstrümantal klasik Türk müziği CD'lerinden oluşan bir albüm hediye etti.

ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN
Erdoğan, sanatçılara şöyle seslendi: 'Sanatçılarımız, engin yürekleriyle ülkemizin meselelerine el atsınlar, elini taşın altına koysunlar. Zira sizin türkü ve şarkılarınız, sağır duvarları aşacak güce sahiptir. İşte onun için buna sanatçı duyarlılığı diyoruz. Sizin samimi çığlığınız, buzulları eritecek, Ferhat gibi dağları delerek Şirin'e ulaşacak etkiye sahiptir. Sizin dudaklarınızdan ve kalplerinizden çıkan o sıcacık ezgiler, taşlaşmış yüreklere nüfuz edebilecek kudrete sahiptir. Ben inanıyorum ki ne kurşun sesleri ne de politik nutuklar, sizin ezgilerinizi bastırmaya yetecektir. Bu ülkede yediden yetmişe herkes Orhan Gencebay'ın şarkılarıyla büyüdü. Biz de büyüdük. Onun belleğimize nakşolunan şu dizeleri aslında meseleyi izah etmeye yetmiyor mu: 'Bu toprakların sinesinde insan denilen bir canım/Hem düşünür hem severim/Budur taştan farklı yanım/Her maddenin zerresini bedenimde taşıyorsam/Ben ne bir taş, ne bir ağaç, insanlığımla insanım'. 'Hor görme' diyor üstat. 'Hatasız kul olmaz' diyor.'
Erdoğan Mahsun Kırmızıgül, Arif Sağ, Müslüm Gürses ve Sertab Erener'den de birer dize okudu.
SEZEN VE ALANSON YOK
BAŞBAKAN'IN davetine katılan sanatçılar şöyle: İbrahim Tatlıses, Emel Sayın, Nuri Sesigüzel, Orhan Gencebay, Mustafa Sandal, Yavuz Bingöl, Arif Sağ, Neşet Ertaş, Davut Güloğlu, Kıraç, Kubat, Kenan Doğulu, Ferdi Tayfur, Funda Arar, Özdemir Erdoğan, Alişan, Ferhat Göçer, Rojin, Bülent Ersoy, Manga, Muazzez Ersoy, Teoman, Safiye Soyman, Garo Mafyan, Nükhet Duru, Demet Akalın, Zerrin Özer, Kayahan, Nilüfer, Sertab Erener, Işın Karaca, Bülent Ortaçgil, Seda Sayan, Bedia Akartürk, Emel Müftüoğlu, Erol Evgin, Zekai Tunca, Cengiz Kurtoğlu, Ali Kocatepe.
ŞOV YAPILIYOR
- Edip Akbayram: Birlik, beraberlik ve barışı şarkılarımda dile getiriyorum. O açıdan katılma gereksinimi duymadım.
- Sabahat Akkiraz: Çok kalabalık bir ortam, orada ne konuşulurdu ki, ne anlatabilirdiniz. Alevi çalıştaylarından birine katılmıştım. Bir adım atılır diye bekledik fakat herhangi bir gelişme yok.
Bir duruş ve duyarlılığı olmayan arkadaşlarımın o toplantıda bir siyasi duruşu olduğunu zannetmiyorum.
Siyasette samimiyet önemlidir. Şov yapıldığına inanıyorum onun için de kendimi geri çektim.
AÇILIM ŞARKISI YAPABİLİRİZ
KİBARİYE'nin Dolmabahçe'ye geldikten kısa süre sonra toplantıdan ayrılması dikkat çekerken, Demet Akalın toplantı sonrası twitter'daki sayfasına 'Genç neslin temsilcileri olarak, biz popçular siyasetçilerin yanında durmalıyız. Başbakan'ın samimiyeti ve gerçekliği beni etkiledi' diye yazdı. Katılanların görüşleri şöyle:

- Erol Evgİn: Ben toplantıda görüş bildirmedim. Ama 30 yıldır Türkiye çok büyük acılar çekti. Bu acılar son bulmalı.
- Funda Arar: İçeride çok güzel, yumuşak bir hava esiyordu. Dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik sohbetleri yapıldı.
- Onur AkIn: Müzik sektörünün sıkıntılarını anlattık. İbrahim Tatlıses'in de araya girmesiyle daha çok ülkenin dertlerini konuştuk. Toplantıda fazla derine inilemedi. Açık oturum gibi rahat bir ortam olmadı. Tekel işçilerinin durumunu da konuştuk. Kendisi geri adım atmamakta kararlı.
- Kayahan: İlkokulu Sarıkamış'ta liseyi Van'da okumuş biri olarak toplumda bir ayrışmayı hiç kimsenin istediğini sanmıyorum. Başbakan bu konuda çok netti, konuşması da güven vericiydi.
- Nükhet Duru: Başbakan sanatçı duyarlılığı penceresinden ülkenin bu büyük sorununa değinmiş. Bundan çok gurur duyduk. Toplantıdan tatmin oldum.
- Rojİn: Elimdeki dosyayı Başbakan'a verdim. Çok olumlu bir atmosfer gördüm. Çocukları suça teşvik edenler için bir yasa çıkaracağını söyledi. Bu savaşın maliyeti çok büyük. Acı çekmek, yoksullaşmak istemiyoruz. Zenginliğin ve kardeşliğin yolu için bu kanın durması gerekiyor. Belki bir açılım şarkısı çıkar ve herkesin evinde çalar.
-  İbrahİm TatlIses: Demokratik açılım, bu ülkenin en acil hastalığıdır. Kanamalı bir hasta varsa, önce acile gitmelidir.
- Emel MüftüoĞlu: Başbakan bu toplantıyla sanatçı kesimin hayranlığını kazandı. Açılım hakkında bilgisi olmayanlar da yeni şeyler öğrendi. Herkesle birebir ilgilendi ve zekasına hayran bıraktı. Bu sorunu halka indirgeyip, aracılık yapacağız.
- Bülent Ersoy: Herkes fikirlerini paylaştı. Güzel bir toplantıydı.  
- Orhan Gencebay: Açılımın başlığı farklı olabilirdi. Bana göre cumhuriyetimizin temel politikalarının yanı sıra eksik kalan uygulamaların açılımı ile ilgili olabilirdi. Bizim çok kuvvetli bir devletimiz var. Bunun üstesinden de geleceğiz. Ben sahneye çıksam her yerde konser veririm. Sanatın siyaseti olmaz.
Bülent ŞANLIKAN / İSTANBUL-Emin BABACAN- Erçin DAĞ EYSEN

Kaynak: Linkleri sadece Üyeler görebilir.
En son gencebaydostu tarafından 22 Nis 2010, 17:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Orhanabi.Net - Radikal ve Özgün Gencebay'cılık
Kullanıcı avatarı
gencebaydostu
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldi: 253
Uyarılar: (0%)
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 423 / 466
423 / 466

Re: Hor görme garibi demiş üstat

Yeni mesajgönderen onursal47 tarih 22 Şub 2010, 15:32

tşk ler paylaşım için...
Kullanıcı avatarı
onursal47
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 8
Teşekkür aldi: 7
Level: 10
HP: 0 / 230
0 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 130 / 142
130 / 142

Re: Hor görme garibi demiş üstat

Yeni mesajgönderen AŞK_MEZARI tarih 23 Şub 2010, 02:51

Bakalım sonumuz ne olcak,inş en hayırşısı olur..
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
Kullanıcı avatarı
AŞK_MEZARI
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 159
Teşekkür aldi: 67
Level: 31
HP: 202 / 2536
202 / 2536
MP: 1211 / 1211