arkadaşlaşlar orhan abimizi anlatan bir adam ve arabalar hakkında güzel bi yazı ama bir tek o arabesk lsözleri uygun düşmemiş..
Haluk Mesçi: Arabeske biraz daha devam etmeme izin verirseniz şayet, en güzel örnek de tabii Orhan Gencebay'ın şarkılarından çıktı. "Bir Görüşte Âşık Oldum" işte öyle bir aşkı anlatmakta. "Sen de Bizdensin", arabesk gariplikle onu bağrına basan kesim arasındaki benzerliğe işaret eden bir şarkı. "Hatasız Kul Olmaz", giderek artan tasarım eleştirilerine karşı yazılmış bir şarkıydı. Hemen arkasından bir savunma şarkısı geliyor: "Hor Görme Garibi". Aynı nedenle yazılan "Beni Böyle Sev" var ki, o da Anadol'un ağzından yazılıyor. "Yarabbim Sen Büyüksün" var, o da "Ya, n'olur bize de bir Anadol ver, biraz mobilize olalım"; "Dertler Benim Olsun" var, o da "Ya bir Ana-dol'umuz olsun da varsın benzine zam gelsin, lastik bulunmasın" diyen bir Şarkı. "Kaderimin Oyunu" var tabii her ne hikmetse deterjan kutularının o Anadolu kazandıracak parçasının bir türlü çıkmayışını anlatıyor. "Vazgeç Gönlüm"e kadar gelmiş iş tabii. Promosyon kampanyası bitmek üzere ama bir sürü insana çıkmamış, evde deterjan dağlar gibi yığılmış. "Batsın Bu Dünya" geliyor tabii arkasından. Çünkü araç trafiğe çıktıkça kazalar oluyor, eşekler yiyor; şasesi tersmiş tasarım gereği, durduk yerde elektrik kontağından çıkan yangınlarla, insanlar çıra gibi yanıyorlar. İş gelip "Kır Gönlünün Zincirini" noktasına varmış. Bu da aradaki aşkın küllenmeye başladığı dönemin şarkısı. Çünkü Murat 124 gelmiş. Mahallede yeni bir kız var. O da tabii başka bir fantezi. Bu arabesk çocukcağız, sevgilisini kaybettiğinden artık iyice emin olduktan sonra, bir umutla acaba geri kazanabilir miyim diye biraz imaj değiştirmeye çalıştı. Biz bu döneme çok yakından şahit olduk. Bir Steyşın çıktı. Bir spor model çıktı, Böcek diye bir model çıktı. Tabii starlıktan düştükten sonra Anadol da pavyona çıkan oyuncular gibi ileri yaşlarında kaptıkaçtı kamyonet haline geldi. Markası Anadol değildi artık. O dönem de, "Geri Dönmeyen Yıllar" şarkısında anlatılıyor.
Linkleri sadece Üyeler görebilir.

(0%)

News