Birkereyemahsus yazdı:Hakkı Bulut sevdiğim bir müzisyen. Bazı şarkıları gerçekten çok hoşuma gider... O da bir üstattır. Lakin kulvarlar farklı. Orhan Gencebay'ın, Ferdi Tayfur'un ve Müslüm Gürses'in (ki hepsinin yeri ayrıdır bende) kendi mahsus üslupları var. Bir kere Orhan Gencebay arabesk değil. Türk Müziği makamlarına deriniyle vakıf olan bir şahıs... Kıyaslanmalarına gerek yok. Bunların içinde Orhan Gencebay'ın müzik bilgisi hepsinden üstündür -bence-. Ama hepsi de saygıya, takdire şayan müzik adamlarıdır. Hepsi bu ülkenin sanatçılarıdır. Severiz, sayarız.
Hakkı Bulut'un bu açıklaması talihsizce olmuş... Sinirlenmeye gerek yok. Beni esas sinirlendiren Fazıl Say gibi bir usta müzisyenin Hakkı Buluttan daha talihsiz bir açıklamada bulunmasıdır...
bir sanatçıyı ve ya şarkıcıyı sevip takdir etmenize sonsuz saygım var.Ben de mesela Serdar Ortaç'ı çok takdir ederim ve bana çoğu kişi katılmaz.Ama 3 yaşındaki kardeşinden sevdiğini kıskanan bir adam üstad olarak adlandırılırsa Orhan Gencebay'a tövbe haşaa başka bir şeyler demek gerekirdi..

(0%)
News