Samsun Valiliği İl Özel İdaresi’nce Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sıddık Akbayır’a 19 Mayıs 90. Yılı Kutlamaları kapsamında hazırlatılan..
Samsunlu sanatçılar bir araya geldi
Sanat Atlası buluşturdu
Samsun Valiliği İl Özel İdaresi’nce Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sıddık Akbayır’a 19 Mayıs 90. Yılı Kutlamaları kapsamında hazırlatılan 55 Nokta Kuzey Samsun Sanat Atlası isimli belgesel kitabın tanıtım ve dağıtım kokteyli Kadıköy Süreyya Operası’nda yapıldı
Kadıköy Süreyya Operası'nda 55 Nokta Kuzey Samsun Sanat Atlası isimli belgesel kitabın tanıtım ve dağıtım kokteyl’ine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, katılırken Samsunlu ünlü sanatçılardan Orhan Gencebay, Yıldırım Bekçi, Orhan Hakalmaz, Bedri Koraman, İsmail Güneş, Ertuğrul Bayraktar Katal, Zeynep Aliye, Levent Kırca, Dilruba Saatçi, Ahu Türkpençe, Turgut Çeviker olmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesinden gelen 100 öğrencilerle birlikte yaklaşık 700 kişi katıldı.
İNSANIN SAMSUNLU OLASI GELİYOR
Programın sunuculuğunu TRT spikerlerinden Erkan Tarhan yaparken, Samsun Valiliği’nce hazırlatılan kısa tanıtım filminin ardından Samsun Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu 90. Yıl’ın anlam ve önemini anlatan konuşma gerçekleştirdi. Programa damgasını ise TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın sözleri vurdu. Toptan, “İnsanın, bu manzarayı görünce Samsunlu olası geliyor’ sözleri büyük alkış aldı.
TOPTAN ÖDÜL DAĞITTI
Toptan’ın sık sık alkışlarla kesilen konuşmasının ardından, ödül törenine geçildi. Tiyatro, Sinema, Müzik, Edebiyat ve Resim-heykel-karikatür dallarında ödül verildi. Ödülleri TBMM Başkanı Köksal Toptan verdi. 55 Nokta Kuzey/Samsun Sanat Atlası kitabında Samsun; plakası, coğrafyası, Türk tarihindeki önemli yeri ve Türk sanat hayatına olan katkılarıyla ele alındı. Ağırlıklı olarak Samsunlu sanatçıların bulunduğu kitap 800 sayfadan oluşuyor.
Kaynak : Halk Gazetesi

(0%)
News