Murat Yaşar yazdı:GENCEBAYIN DENETİMİ VE KONTROLÜ ALTINDAKİ BİR İSMET TOPÇUYU TERCİH EDERİM DOĞRUSU...HOŞ GENCEBAYIN ŞEMSİYESİ ALTINDA KİM OLURSA OLSUN ZATEN BU VASIFLARA UYMAK ZORUNDA...
Hayret... Murat abi sanırım ilk defa fikir ayrılığına düşüyoruz. İnşallah son olur.
Mesela "Yalnız Değilsin" albümünde ortak çalışmışlardı. İsmet TOPÇU, "Nihavent Üvertür" ve bir kaç esere katkı yapmıştı. Oysa ben o "Nihavent Üvertür" ü hiç dinlemem, çünkü sevemedim. Ben Orhan GENCEBAY'ın "Leyla İle Mecnun" eserinin (hem ilk hem de yeni versiyonda) başında Orhan GENCEBAY'ın kendisinin çaldığını seviyorum...
Tekrar İsmet TOPÇU'ya gelecek olursak; ruh yok, duygu yok, aşk yok, ne diyeyim. Youtube'da görüntüsü var bir tane, "Yasak Resim" şarkısını çalmış. Ben öyle berbat bir icra tarzı duymadım. Resmen güzide şarkıyı katletmiş hız yapacağım diye. Beğenen beğenir ama bana göre böyle. Bence İsmail TUNÇBİLEK birkaç gömlek daha üstün. Kesinlikle Orhan GENCEBAY birisiyle çalışacaksa bu kişi İsmail TUNÇBİLEK olmalı...
Abi ayrıca merak ettim; Neden Orhan GENCEBAY gibi bağlama konusunda bir ekol dururken illa İsmet topçu diyorsun? Daha önce de dediğim gibi, yaşından dolayı "aşırı" süratli olamayabilir, fakat, uygulama, teknik, bilgi ve en önemlisi "duygu" açısından kimsa O'nun eline su dökemez bence...
Saygılarımla...

(0%)

News