'Yavşak'ın savunması da daha sert oldu Sanat camiasi 'yavşak

Gazete, Dergi, İnteret Portalı vb. Basında Çıkan Haberler ve Duyurular...
Forum kuralları
DİKKAT! Bu bölümde yayınladığınız haberleri nereden aldıysanız, haberin WEB ADRESİNİ kaynak olarak yazmanız ZORUNLUDUR.

Örneğin:
(Kaynak: http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi ... ziid=12239 )

Re: 'Yavşak'ın savunması da daha sert oldu Sanat camiasi 'yavşak

Yeni mesajgönderen GözümSende tarih 23 Tem 2010, 13:01

Orhan Gencebay çıkıp bu adamı canlı yayında madara etmelidir.. Orhan Gencebay dinlediğimiz için senelrce, önyargıyla bakıldık, hor görüldük, kıro denildik.. Orhan Gencebay dinliyordum diye kız arkadaşım bile olmadı, amerikancı gençliğin patlama yağtığı dönemlerde.. Şimdi de yavşak olduk.. Ama hiç bir zaman Orhan Gencebay'dan ne vazgeçtik ne onu kötü tanıtp temsil ettik.. Hor gören, boş konuşan laf olsun diye konuşan herkes gün geldi, hak verdi, gıpta etti.. Benim kişiliğimi örnek aldı, tercihlerimi kıskandı.. Orhan Gencebaya saygı duydu.. Hepimizin hayatı girdiğimiz sosyal ortamlarda hep bu şekilde gelişmiştir eminim.. Ama Orhan Gencebay üstüne düşeni yapmıyor.. Çıkıp cevap vermemek bize saygısızlıktır.. Kendi adına da hoşgörü değil enayiliktir..
Sen Türkiyenin müziğini yirmi kat ileri götüreceksin, Batıyı örnek almak diye çalıp çırpanlara inat kendi müziğini batı tekniğiyle halkına sevdireceksin, kendi kültürünü batıya tanıtacaksın sonra dallamanın biri çıkıp biz" alt tabakaya " seslenecek..
Orhan Gencebay'ın böyle davranmaya hakkı yoktur.. Üstüne düşeni yapmalıdır..
Yılların günahı kaderde mi kalacak?
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 302
Teşekkür aldi: 243
Uyarılar: (0%)
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1013 / 1087
1013 / 1087

Yeni mesajgönderen kançiçeği tarih 23 Tem 2010, 13:59

HIRSINDA HAKLISIN FAKAT O  ARKADAŞIN SÖYLEMİŞ OLDUĞU AĞZIMA DAHİ ALMAK İSTEMEDİĞİM SÖZLE BİZ GÖNÜLDOSTLARININ HİÇBİR İLGİSİ YOK.BİZİMLE ALAKALI OLAN KONU BATSIN BU DÜNYA ESERİ İLE İLGİLİ SÖYLEDİKLERİDİR.BUDA O PİYANOCUNUN CAHİLLİĞİ.
SEVİLİRKEN SEVERKEN,AĞLIYORKEN GÜLERKEN SON NEFESİ BİLE İNANIP VERİYORKEN
YALNIZ DEĞİLSİN.
Kullanıcı avatarı
kançiçeği
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 128
Teşekkür aldi: 115
Level: 22
HP: 55 / 1106
55 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528
EXP: 601 / 633
601 / 633

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 29 Ağu 2010, 12:50

Şimdi CNN Türk'te 5 N Bir K programının tekrarını  izledim.Programda Fazıl Say vardı.Program sunucusu ile Fazıl Say arasında şöyle ilginç bir diyalog geçti:

Sunucu:Anladığım kadarı ile siz Gencebay'ı farklı tutuyorsunuz bu tartışmada,yaptığı müzikle ilgili?
Fazıl Say:Evet.Gencebay'ın kendi içinde nasıl iyi bir müzisyen olduğunu biliyorum.Bana reklam yaptığımı söylüyor,evet reklam yapıyorum.Gencebay benin ne yaptığımı çok iyi biliyor.O neler yaptığımı anlayabilecek birisi..
Sunucu:Ancak ona suçlamalarda bulundunuz arabeskle ilgili?
Fazıl Say:Ben Gencebay'la ilgili hiç bir suçlamada bulunmadım,bulunmam da.Onun nasıl bir müzisyen olduğunu biliyorum.O suçlamaları yanlış anladı,kendi üzerine alındı ve savunma pozisyonuna geçti.Benim sorunum onla değildi ki..Arabeski savunacak kişi o değildi ki..

Not:Diyaloglar belki de tam olarak böyle gelişmedi ama düşünce olarak bu çizgideydi.Aklımda kaldığı şekliyle yazdım.

Ayrıca bu diyaloglarla ilgili yorum yapmıyorum,yorumsuz yayınlıyorum..
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 400 / 417
400 / 417

m.özer isimli üyemize teşekkür edenler :
berhudarol

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 29 Ağu 2010, 23:53

teşekkür ederiz hocam programı bende biraz izleyebildim ancak bu bölümü kaçırdım.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Yeni mesajgönderen GözümSende tarih 30 Ağu 2010, 00:03

Ben de izlemedim ve okuduklarım kadarıyla yorumum: Fazıl,Orhan Gencebay'ın kendisini fazla sallamayan ama ince ince dokunduran cevaplarından bir de benim tahminim internet aleminde чαѕαкяєѕім başta olmak üzere kendisine gerekli cevabı verenlerden şöyle bir baktı ve anladı ki yanlış adama sataşmış. Kendisini daha fazla rezil etmemek için tabiri caizse geri vitese taktı ve rotayı müzik alanında kendisiyle bir kelime münakaşada bulunamayacak "arabeskçi" tayfaya yöneltti..
Yılların günahı kaderde mi kalacak?
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 302
Teşekkür aldi: 243
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1013 / 1087
1013 / 1087

2 GözümSende isimli üyemize teşekkür edenler :
asakallı, idam_mahkumu

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 30 Ağu 2010, 12:00

Sevgili Gözümsende;bana göre Fazıl Say yanlış adama sataştığı için geri adım atmadı.Fazıl Say'ı özellikle müzik alanında, çeşitli perspektiflerden, objektif bir şekilde değerlendirmek gerekli..Şunu da unutmamak gerekli;Fazıl Say Gencebay'ın nasıl bir müzisyen olduğunu anlayabilecek bir çapta birisi,hem de çok iyi anlayabilecek bir çapta.Burada ki sorun üsluptaydı..Sanatçılar kimi zaman dengesiz bir yapıda olabiliyorlar.İç dünyalarında çalkantılar olduğu için,bu çalkantılar yaşama dengesizlik şeklinde yansıyor,bazen de delilik.Erasmus'un "Deliliğe Övgü" isimli bir kitabı vardı.Bu kitapta delilikle,akıllılık arasında ki ince çizgi anlatılıyordu ve dengesiz davranışların bazen dengesinden bahsediliyordu.Belki de bu kitapta anlatılanlar da Fazıl Say'ın açıklamaları ile örtüşebiliyordu ki ben bu kitabı çok beğenirim ve okumanızı da tavsiye ederim..

Bence Fazıl Say'ın söyledikleri içinde ki en önemli nokta;"O suçlamaları kendi üzerine aldı,savunma pozisyonuna geçti,arabeski savunacak kişi o değil ki" cümlesidir.(Belki programda ki diyalog tam böyle değildi ama bu anlam çıkıyordu).Aslında bu cümle sitenin felsefesi ile tam olarak örtüşmüyor mu?Bizler Gencebay'ın arabesk yapmadığını savunmuyormuyuz?Burada Fazıl Say'ın kastedtiği kişiler arabesk felsefesini hayatın içine sokan gruptur.Bu grubun kimler olduğunu bizler zaten biliyoruz.Gencebay burada Fazıl Say'a cevap verirken bana göre hata yapmıştır.Magazin basınının ve birilerinin, tabiri caizse gazına gelerek Fazıl Say'a cevap verme zorunda hissetmiştir kendisini.Ve bunun sonucunda da arabesk yaftasının ortasında bulmuştur kendisini.Ve ne yazık ki de böyle giderse  bu yaftadan hiç bir zaman kurtulamayacaktır.Fazıl Say,bir dünya müzisyenidir ve komposizyonları vardır.Gencebay'da Türkiye'nin gelmiş geçmiş ,Türkiye'yi en çok sallayan müzisyenidir ve komposizyonları vardır.Fazıl Say'da virtüözdür,Gencebay'da..Aslında ortak noktaları çoktur.Ve Gencebay'a arabesk(Türkiye'de ki tanımlanmış kötü haline) yaftası asla yakışmamaktadır.Ancak burada suçun büyük kısmı kendisindedir.İdealist çalışmalar dururken başka şeylerle uğraşmasındadır.Tüm bu tartışmaların içinde daha önce yazdığım bir cümle ile yazımı bitireceğim;"Tarih Fazıl Say'ı da ,Gencebay'ı da hakettiği yere koyacaktır."
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

28 / 711
339 / 339
400 / 417

m.özer isimli üyemize teşekkür edenler :
GözümSende

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 30 Ağu 2010, 12:05

Aklıma gelmişken aykırı bir düşünceyi ,bir düşü seslendirmek istiyorum.Bunu çok sevdiğim bir arkadaşım bir iki gün önce dile getirmişti:

"Keşke Gencebay ile Fazıl Say ortak bir çalışma yapabilseydi"

Marjinal gibi duruyor ama bana göre düşüncesi bile insanı heyecanlandırabiliyor..
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

28 / 711
339 / 339
400 / 417

Yeni mesajgönderen 49lukDIVAN tarih 30 Ağu 2010, 20:42

Gencebay gönlü engin bir denizdir olur der de..... Bu Fazıl 'a ağır gelebilir.... :)
"sevmek yaşamak demektir...
Sevmek; Tanrıdan bize hediye....."
Kullanıcı avatarı
49lukDIVAN
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 171
Teşekkür aldi: 135
Level: 25
HP: 104 / 1490
104 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 809 / 839
809 / 839

Yeni mesajgönderen hawk20 tarih 05 Eki 2010, 15:39

[quote="

‘Alt tabakaya sesleniyorum’

-“Arabesk yavşaklığı ağır bir deyiş” diye itiraz edenlere şunu derim: Bu söz fazlasıyla yerine oturan bir söz. Umarım kalıcı olur... Dobra mı? Evet dobra! Beni eleştirenler de genelde arabesk müziği dinleyen alt tabakayı küçümsediğimi, bir müzik faşisti olduğumu söylemekte... Bir, alt tabakaya sesleniyorum. Lütfen daha fazla sömürmelerine izin vermeyin.

-Bana “müzik faşisti” diyenlere, Louis Armstrong cevap versin: “İki tür müzik vardır, iyi müzik ve kötü müzik”. Ne zamandan beri “iyi müziği savunmak” “faşistlik” oldu? Yalanla yaşamayın!

-

(Milliyet)[/quote]
Fazıl sayın kimleri kastettiği çok net.''ateşteyim ateşte ateşte,aklım gitti bi kıza işte,hayır mı şer mi bilemem ama,ateşteyim ben ateşte!ve daha yüzlerce... bastın faka bastın sen beni fazla hafife aldın.Yani utanmasa affınıza sığınarak ...oka bastın diyecek:(
ne kadar dinlenir izlenir de olsa Türk Milletinin zekasıyla duygusuyla dalga geçmekten başka bir şey değil.yada ''Yaşamak ızdırap çile çekmekse ben kulun değilim gücenme tanrım''!''Sen Tanrı mısın beni öldürdün Eşime dostuma beni güldürdün'' saymakla bitmez.En bayat sanatçıdan en gözde sanatçılarımıza kadar hepsi bence Fazıl Say'ın sözlerinden nasibini alıyor.

iyi müzikten yanaysak Fazıl Saya hak vermemek elde değil.Gencebaycılarda Fazıl sayın kastettiği arabeski çok iyi bilirler.Bence Fazıl Sayla Gencebay buluşturulabilirdi.Ama Adamı yavşak ettik.Nasıl olacak şimdi:)
Kullanıcı avatarı
hawk20
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 108
Teşekkür aldi: 50
Level: 8
HP: 0 / 159
0 / 159
MP: 76 / 76
76 / 76
EXP: 83 / 100
83 / 100

Yeni mesajgönderen kançiçeği tarih 05 Eki 2010, 15:52

BİZLER ZATEN FAZIL SAYIN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMANIN DIŞINDA OLDUĞUMUZU VEDE GENCEBAYLA BİR İLGİSİNİN OLMADIĞININ FARKINDAYDIK.SEBEPDE BUYA ZATEN UZAĞINDA OLMANA REĞMEN İÇİNDE OLARAK GÖSTERİLMEK.
SEVİLİRKEN SEVERKEN,AĞLIYORKEN GÜLERKEN SON NEFESİ BİLE İNANIP VERİYORKEN
YALNIZ DEĞİLSİN.
Kullanıcı avatarı
kançiçeği
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 128
Teşekkür aldi: 115
Level: 22
HP: 55 / 1106
55 / 1106