Sevgili Gözümsende;bana göre Fazıl Say yanlış adama sataştığı için geri adım atmadı.Fazıl Say'ı özellikle müzik alanında, çeşitli perspektiflerden, objektif bir şekilde değerlendirmek gerekli..Şunu da unutmamak gerekli;Fazıl Say Gencebay'ın nasıl bir müzisyen olduğunu anlayabilecek bir çapta birisi,hem de çok iyi anlayabilecek bir çapta.Burada ki sorun üsluptaydı..Sanatçılar kimi zaman dengesiz bir yapıda olabiliyorlar.İç dünyalarında çalkantılar olduğu için,bu çalkantılar yaşama dengesizlik şeklinde yansıyor,bazen de delilik.Erasmus'un "Deliliğe Övgü" isimli bir kitabı vardı.Bu kitapta delilikle,akıllılık arasında ki ince çizgi anlatılıyordu ve dengesiz davranışların bazen dengesinden bahsediliyordu.Belki de bu kitapta anlatılanlar da Fazıl Say'ın açıklamaları ile örtüşebiliyordu ki ben bu kitabı çok beğenirim ve okumanızı da tavsiye ederim..
Bence Fazıl Say'ın söyledikleri içinde ki en önemli nokta;"O suçlamaları kendi üzerine aldı,savunma pozisyonuna geçti,arabeski savunacak kişi o değil ki" cümlesidir.(Belki programda ki diyalog tam böyle değildi ama bu anlam çıkıyordu).Aslında bu cümle sitenin felsefesi ile tam olarak örtüşmüyor mu?Bizler Gencebay'ın arabesk yapmadığını savunmuyormuyuz?Burada Fazıl Say'ın kastedtiği kişiler arabesk felsefesini hayatın içine sokan gruptur.Bu grubun kimler olduğunu bizler zaten biliyoruz.Gencebay burada Fazıl Say'a cevap verirken bana göre hata yapmıştır.Magazin basınının ve birilerinin, tabiri caizse gazına gelerek Fazıl Say'a cevap verme zorunda hissetmiştir kendisini.Ve bunun sonucunda da arabesk yaftasının ortasında bulmuştur kendisini.Ve ne yazık ki de böyle giderse bu yaftadan hiç bir zaman kurtulamayacaktır.Fazıl Say,bir dünya müzisyenidir ve komposizyonları vardır.Gencebay'da Türkiye'nin gelmiş geçmiş ,Türkiye'yi en çok sallayan müzisyenidir ve komposizyonları vardır.Fazıl Say'da virtüözdür,Gencebay'da..Aslında ortak noktaları çoktur.Ve Gencebay'a arabesk(Türkiye'de ki tanımlanmış kötü haline) yaftası asla yakışmamaktadır.Ancak burada suçun büyük kısmı kendisindedir.İdealist çalışmalar dururken başka şeylerle uğraşmasındadır.Tüm bu tartışmaların içinde daha önce yazdığım bir cümle ile yazımı bitireceğim;"Tarih Fazıl Say'ı da ,Gencebay'ı da hakettiği yere koyacaktır."