disco gencebay

Ucu Görünmeyen Bir Deniz Daha...

Re: disco gencebay

Yeni mesajgönderen Razor tarih 25 Tem 2008, 10:13

idam_mahkumu yazdı:Eski bir gazete haberinde okudum, yine 80'lerin üçüncü çeyreğine ait bir haberdi sanırım. Haberde, Gencebay ofisinde oturmuş, yanındada küçük bir teyp sanırım. Sylvester Stallone'nin "Rocky" adlı boks filmleri modaymış o zamanlar. Herkes o filmlere koşuyormuş özelliklede gençlik. Bu filmin çok orjinal bir müziği vardı "eye of the tiger".

İşte Gencebay teypde bu müziği çevirip çevirip dinliyormuş, gazeteciler soruyorlar neden dinliyorsunuz diye. O da anlatıyor, bugünlerde çok moda bende çok merak ettim, ilgilendim. Sözlerini oğluma tercüme ettirdim. Barış ve dostlukldan bahsediyormuş. Çok beğendim bu müziği. Ayrıca gençlik bu "disco" diye adlandırdığımız soundu çok seviyor ve ilgi duyuyor. Bende bir Türk araştırmacı müzisyeni olarak bu müziği araştırıyorum, "Disco"nun büyüsünü çözmeye çalışıyorum ve bende müziğimde bu değerlere yer vermeyi düşünüyorum..." gibi bir açıklama.

Eye of the Tiger'ı Survivor isimli grup söylüyor. Tarzları melodic rock, yani kafa patlatan zangır zungur müzik :) yapmıyorlar. Parçalarda duygusal yoğunluk ön planda. Yabancı gruplar içinde en çok beğendiğim gruptur. Özellikle Eye Of The Tiger ve Vital Signs albümlerinde kötü şarkı yok. Orhan Abi gibi ben de çevirip çevirip dinliyorum :)
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 392
Teşekkür aldi: 102
Uyarılar: (0%)
Level: 25
HP: 59 / 1490
59 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 780 / 839
780 / 839

Re: disco gencebay

Yeni mesajgönderen hipek tarih 06 Eyl 2008, 15:03

aydın kardeş mümkünse o disco parçalardan banada maille gönderebilirmisin. çok memnun olurum.saol.   hakanipek@anketas.com
Kullanıcı avatarı
hipek
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 0
Uyarılar: (0%)
Level: 3
HP: 0 / 44
0 / 44
MP: 21 / 21
21 / 21