idam_mahkumu yazdı:Eski bir gazete haberinde okudum, yine 80'lerin üçüncü çeyreğine ait bir haberdi sanırım. Haberde, Gencebay ofisinde oturmuş, yanındada küçük bir teyp sanırım. Sylvester Stallone'nin "Rocky" adlı boks filmleri modaymış o zamanlar. Herkes o filmlere koşuyormuş özelliklede gençlik. Bu filmin çok orjinal bir müziği vardı "eye of the tiger".
İşte Gencebay teypde bu müziği çevirip çevirip dinliyormuş, gazeteciler soruyorlar neden dinliyorsunuz diye. O da anlatıyor, bugünlerde çok moda bende çok merak ettim, ilgilendim. Sözlerini oğluma tercüme ettirdim. Barış ve dostlukldan bahsediyormuş. Çok beğendim bu müziği. Ayrıca gençlik bu "disco" diye adlandırdığımız soundu çok seviyor ve ilgi duyuyor. Bende bir Türk araştırmacı müzisyeni olarak bu müziği araştırıyorum, "Disco"nun büyüsünü çözmeye çalışıyorum ve bende müziğimde bu değerlere yer vermeyi düşünüyorum..." gibi bir açıklama.
Eye of the Tiger'ı Survivor isimli grup söylüyor. Tarzları melodic rock, yani kafa patlatan zangır zungur müzik

(0%)
News