SerdarYilmaz yazdı:Paylasim için çok tesekkürler Ömer.
Gerçekten güzel bir parça. 70´lerden ve Gencebay´in aski yasadigi gençlik yillarindan... En siradani parçasinda bile bir ruh oluyor... Demisken bu esere siradan demis degilim elbet.
Güzel ve dinlenilesi bir eser. Iki versiyon düzenleme açisindan hemen hemen ayni, sadece Belkıs ÜNLÜSES´in okudugu versiyonda sanirim baglama ile desteklenmis ve süslenmis sarki, ve bu da çok tatli bir ekleme olmus.. Ayrica Belkıs ÜNLÜSES yorumunu da Gönül Akkor´unkinden daha duygu dolu ve güzel buldum. Eserin ne zaman yapilmis oldugunu tam bilemeyiz belki ama bu versiyonlar 70´lerin hemen baslarindan olmali.. Özellikle Belkıs ÜNLÜSES'in okudugu versiyonda 60´larin sonlari tarzindan da isaretler var.. Bu kayit da sanki Gönül Akkor´un okudugu versiyona göre belki biraz daha eski (mi).. Belki kayit kalitesinden öyle duyuluyordur, bilemem... Ama çok güzel paylasimlar, zevkle dinledim ve dinliyorum, sagol Ömer.
Beğenmene sevindim dostum. Gönül Akkor versiyon, diğerine göre daha yeni.. Tahminim 1966-1969 arası... Aranjedende belli oluyor az çok... Çok sevdiğim bir eserdir bu, devamlı dinlerim. Muhayyer kürdî makamında bir eser. Musalla Taşı dönemlerine ait olmalı. Beste tarzında onu anlıyorum... Gönül Akkor ile Belkıs Ünlüses o zamanların en popüler ses sanatçılarından biri. Tarzları tam olarka TSM'de değil aslında.. Sebest takılmışlar.
Ayrıca bu iki hanım, rakipler sanırım. Çünkü hangisi Gencebay şarkısı okuyuduysa, diğeride aynen onu okumuş

Bir sonraki paylaşımım "Neden küstün bana" olabilir.. İkisi de aynen okumuş bu eseri...