asakallı yazdı:topraktanbircan yazdı:evet enstrumanist kardeş."sevgilim" harika bir eserdir.aslında sevgilim,nasıl sevmem,ayrılıkta ne buldun,sen varsın,ne olur bu aşkı öldürmeyelim,şahin gibi,felek saadetimi elimden aldı,her damla gözyaşımda,neyleyim,mahşere kadar,şimdi bak el olduk,sev bizim için gibi muhteşem ve hiç okumadığı eserleri günümüzün modern stüdyo ortamı teknikleriyle değerlendirerek bir albüm yapmasını çok isterim.
Başar gerçekten çok güzel eserleri seçmişsin bunlara ilave olarak ta
Neden Küstün bana, Artık ok yaydan çıktı ve Allahaısmarladık eserleri de olsa ne kadar güzel olurdu ama
birde rivayete göre Ne olur bu aşkı öldürmeyelim eserini daha önce söylemiş olduğunu yanlış hatırlamıyorsam eğer sen belirtmiştin inşallah doğrudurda bir yerlerden bulunupta dinliye biliriz
"Allahaısmarladık" eserini de zaten saymıştım Adnan abi
"Ne olur bu aşkı öldürmeyelim" eserini bilmiyorum ama Ben o zaman Ölürüm şarkısının 1975 sitarlı versiyonunu Gencebay'ın sesinden dinlemiştim radyodan.Dj bu eserin Almanya'da çıkan bir kasetten olduğunu söylemişti.Daha sonra bir arkadaşımız Orhan babaya sahilde yürürken rastlamış,Gencebay da kendisine:"Hiçbir albüme koymadığım halde birgün Almanyada çıkan bir albümde kendi sesimden ben o zaman ölürüm eserinin kaydını dinleyince çok şaşırmıştım" demiş.Yine Divanist Yavuz abi de bu soruyu Gencebay'a yöneltmişti ve Gencebay direk bir evet cevabı vermese de;tasdikleyici,muhtemeldir mahiyetinde bir cevap vermişti. Yine Gencebay'ın o yılarda Ne olur bu aşkı öldürmeyelim eserini seslendirdiği de rivayet edilir;1974-75 yıllarında Almanya'da çıkan "Sevenlerin kaderi" isimli bir LP'de.Ama bu iddia bana pek inandırıcı gelmemişti.Korsan kaset olsa belki haberimiz olmayabilir ama LP olunca kesin duyardık,haberimiz olurdu diye düşünüyorum.Ben o zaman ölürüm sitarlı versiyonunu Gencebay'ın sesinden bizzat dinlemiştim.Buna şahidim,o an hayal görmediysem

Bunu okuduğuna göre ne olur bu aşkı öldürmeyelim eserini de okumuştur.
Benim bu iki kayıt hakkındaki tahminim kervan plakçılığın bantlarından aşırılıp korsan olarak kopyalandığı yönünde.Aynı Dertler benim olsun filminin Aşkımızın duası film müzikleri gibi.Ama şu an bulmak neredeyse imkansıza yakın.Belki de birkaç kişinin elinde var ve onların da Gencebay net aleminden haberleri bile yok.Veya var ama paylaşmıyorlar.