mericoz yazdı:Eski sevdalar, eski ahlak kuralları kalmayınca bu duygu akımı maalesef müziğe de yansıdı. Son yıllarda, bilhassa 1990'lı yıllardan sonra iyi müzik aranır oldu. TSM 10 yılda bir-iki beste yapar vaziyette. THM desen o da ölü. Yapılan türküler eski tadı vermiyor. Popüler müzik iyiden iyiye bilgisayarlarla kurulu ritmlere bağlı gidiyor. Zaten güftelerin çoğu sapık-supuk. Mana olayı yüzde sıfırın altında. Diğer çalışmalara bakıyoruz onlarda da bir sürü manasız şarkı. Sadece Rock müziğinde ilerleme görüyorum. Bunda bazı şanatçıların payı büyük. Zaten bunlardan biri de Eurovision'a katılacak. Yani anlayacağınız eskiler hep aranıyor. Hep içimizden şöyle bir nida geçiyor: Nerde o eskiler...
Malum şahsın icrasını dinledim. Neden kendi müziklerini yapmıyorlar.
Benim sesim var her telden okuyabilirim mantığı geçici yapar santçıyı... Tarzın olmalı o tarzınla sevilmelisin...
Durup durup moda oluyor Gencebay bestelerini söylemek. O kadar kolay ya, bende söylerim mantığı taşıyorlar... Ulaşılmaz bir kayaya çarpıp süper ses geçinenler, Gencebay yorumlarının ne anlama geldiğini sorgulayamıyorlar bile... Besteyi katledip geriye ne müzik bırakıyorlar ne mana. Ondan sonra da biz Gencebay'ı savununca, eski kafalı oluyoruz, arabeskçi oluyoruz, ezik kesim oluyoruz...
Öyle yağma yok bence Gencebay, beste isteyenlere kasıtlı veriyor, hem de en iyi ses geçinenlere. Okuyun bakalım görsün millet farkımı diyor...
Ve bu güne kadar Biricik TONGUÇ hariç alayı besteleri katlediyor... Gencebay'ın sesininin nasıl bir dehâ olduğu da böylece ortaya çıkıyor.
Eğitimin doruklarında yaşayan üstadın kimse, ne ses ne müzik olarak daha yanına bile yaklaşamıyor... Bu sevda bitmez. Lütfen anlamayanlar anlasın bu yüce üstadımızı artık...
Bende diyorum işte; Nerde o eskiler... Şimdikiler tam bir reziller, sahte müzik şovmenleri... Kimi dinleyecem yeni yetmelerden kardeşim... İnsan olmayı unutan toplumdan nasıl insan çıkacak?...
İlk defa kızgınım kusuruma bakmayın...
Saygılarımla levon10