Mine Koşan'dan Gencebay Eserleri ( Full )

Ucu Görünmeyen Bir Deniz Daha...

Mine Koşan'dan Gencebay Eserleri ( Full )

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 04 Ara 2007, 17:02

Mine KOŞAN

Türk müziğinin güçlü kadın seslerinden birisidir Mine Koşan... 70'li yılların büyüsü ile dolmuş bir bayan sanatçısıdır... 70'lerde Sanat müziği ve serbset çalışmalar diye nitelendirdiğimiz eserleri yorumlamıştır... Fakat 80'lerde o da diğer bir çok yorumcu gibi "Arabesk" müziğine yönelmiş, müzikal hayatına öyle devam etmiştir...

Mine Koşan'da özellikle 70'li yıllarda bir çok Gencebay şaheseri seslendirmiştir. Bu eserlerin düzenlemelerinin çoğu Orhan Gencebay'a aittir...

Mine KOŞAN - Üç Günlük Dünya

Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Mine KOŞAN - Sev Dedi Gözlerim

Mine KOŞAN - Sev Bizim İçin

Mine KOŞAN - İçimdeki Yara

Mine KOŞAN - Farkında Mısın

Mine KOŞAN - Dertlerimi Senden Aldım

Mine KOŞAN - Dert Bende

Mine KOŞAN - Başa Gelen Çekilirmiş

Mine KOŞAN - Bana Öyle Bakma

Mine KOŞAN - Bana Neden İnanmazsın

Mine KOŞAN - Aşk Pınarı

Mine KOŞAN - Akşam Güneşi

Mine KOŞAN - Ziyankar

Mine KOŞAN - Zaman Akıp Gider

Mine KOŞAN - Yokluk

Mine KOŞAN - Yağmur

Mine KOŞAN - Vicdan Azabı

Daha ekleneceğim şeylerde olacak...

"Yağmur" adlı eser için çoğu plakta söz müzik Vedat Yılbırımbora yazmaktadır... Fakat özellikle bazı arkadaşlarla yaptığım görüşmelerde genel kanı Gencebay'ın bestesi olabilir yönünde... Çünkü mesam'da Vedat Yılbırımbora adına kayıtlı görünmüyor... Belki Vedat Yıldırımbora'nında olmayabilir... Siteye size bir fikir versin diye koyuyorum...

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Re: Mine Koşan'dan Gencebay Eserleri ( Full )

Mesajgönderen ufukerkol tarih 04 Ara 2007, 18:26

BENDEKİ PLAKLARDA BANA NEDEN İNANMAZSIN SÖZ MÜZİK.A.NA
L BAYŞU. YAĞMUR.SÖZ.MÜZİK.VEDAT YILDIRIM BORA YAZIYOR.
GENCEBAY KARDEŞLİĞİ.
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 18
Teşekkür aldi: 359
Level: 24
HP: 54 / 1353
54 / 1353
MP: 646 / 646
646 / 646
EXP: 766 / 766
766 / 766

Mesajgönderen asakallı tarih 04 Ara 2007, 19:06

Ömer sana ne kadar teşekkür etsek az olur heralde
emeğine sağlık sağolasın
Yağmur şarkısı konusunda ise ben de her dinlediğimde Orhan Gencebay nağmelerini geliyor kulağıma
Kullanıcı avatarı
asakallı
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 123
Teşekkür aldi: 21
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 886 / 917
886 / 917

Mesajgönderen cccelopen tarih 05 Ara 2007, 15:34

SANA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR, SAYENDE BUNLARI DİNLEME FIRSATI BULDUK, SAĞOLASIN..
Kullanıcı avatarı
cccelopen
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldi: 1
Level: 2
HP: 0 / 30
0 / 30
MP: 14 / 14
14 / 14
EXP: 16 / 18
16 / 18

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 30 Oca 2008, 00:45

Forumun bu bölümünde sunulan isimler arasinda Gencebay ile zamaninda - Gencebay´in kendisine beste verme ve düzenlemelerde yardimi açisindan - yakin olan Mine Kosan´a bir bakayim dedim simdi de... Kafami kasiyacak zamanim yok, onun için müzik falan dinleyemiyorum bu aralar.. Hele de buradaki paylasimlari dinlemek hemen hemen olmayan birsey.. Ama yavastan yavastan biraz da Mine Kosan yorumlarini incelemk istedi canim.. :-) Simdilik bir tane ile yetiniyorum, önümüzdeki haftalarda insallah ilgi duyduklarimi hep dinlemis olurum... Ömerin de dikkat çektigi "Yagmur"´a baktim.. Eserin Gencebay´in olabilir mi olamaz mi..?? Vallahi Gencebay´i bir yerde bulacaksin ve bu gibi konulara dair sorulari siralayacak ve rahatlayacaksin, bizler burada tahmin yapmaktan biktik... Sarkiya diyecek yok, gerçekten Gencebay ekolünden.. Ama iste gerçek nedir..? Vedat Yildirimbora´nin kaç eseri vardir ki..? MESAM´da adina kayitli bir tane bir eser dahi yokmus diye biliyorum.. Yanlis mi biliyorum/hatirliyorum acaba..?? Su var ki saf bir Gencebay eseri olmasa bile Gencebay´in çok büyük bir parmagi olmali bu eserde... Es geçilemeyecek derecede fazla.. Dinleyen rahatlikla anlayacaktir neden böyle dedigimi...

Eser: müthis.. Herseyiyle... Ana tema, sözlerin ilk kismindaki müzik, nakarat... Harika. Düzenleme Gencebay´dan bildigimiz renkte.. Gencebay´in mi?? Ya da bu da Özer Senay veyahut bir baskasi imzali bir düzenleme (Vedat Yildirimbora(???)) olmasin? (Yildirimbora düzenleme yapmis midir bilmiyorum açikçasi, siz bilgilendirin). Velhasili kelam, defalarca dinledim geçenlerde indirdigimden beri... Ömer sagolsun.

Mine Kosan yorumu burada çok güzel... Fazla dinlemisligim yoktur kendisini aslinda... Klasik bir "70´lilerden bayan sanatçisi sesi" .. Artik diger eserleri bir ara dinlersem daha net bir fikir sahibi olurum...

Sunu demeden geçemeyecegim. "Yagmur" adli eserin bu versiyonunu her ne kadar çok güzel bulsam da, benim bu eserin açik ara farkla en sevdigim versiyonu Erkin Koray´in okudugu o efsanevi versiyondur.. Bambaska bir boyut kazandirmistir Erkin hoca o esere.. Gitarla yapilan o mistik nagmeler, sarkidaki o tanimlamasi zor melankolik hava tam Erkin Koray klasigi.. Ayrica Erkin Koray´in yorumu müthis duygulu... Yüzde yüz samimi bir yorum, söyle diyeyim; Su kisa ömrümde en çok dinledigim çalismalardan biridir o versiyon...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 30 Oca 2008, 00:49

SerdarYılmaz yazdı:Forumun bu bölümünde sunulan isimler arasinda Gencebay ile zamaninda - Gencebay´in kendisine beste verme ve düzenlemelerde yardimi açisindan - yakin olan Mine Kosan´a bir bakayim dedim simdi de... Kafami kasiyacak zamanim yok, onun için müzik falan dinleyemiyorum bu aralar.. Hele de buradaki paylasimlari dinlemek hemen hemen olmayan birsey.. Ama yavastan yavastan biraz da Mine Kosan yorumlarini incelemk istedi canim.. :-) Simdilik bir tane ile yetiniyorum, önümüzdeki haftalarda insallah ilgi duyduklarimi hep dinlemis olurum... Ömerin de dikkat çektigi "Yagmur"´a baktim.. Eserin Gencebay´in olabilir mi olamaz mi..?? Vallahi Gencebay´i bir yerde bulacaksin ve bu gibi konulara dair sorulari siralayacak ve rahatlayacaksin, bizler burada tahmin yapmaktan biktik... Sarkiya diyecek yok, gerçekten Gencebay ekolünden.. Ama iste gerçek nedir..? Vedat Yildirimbora´nin kaç eseri vardir ki..? MESAM´da adina kayitli bir tane bir eser dahi yokmus diye biliyorum.. Yanlis mi biliyorum/hatirliyorum acaba..?? Su var ki saf bir Gencebay eseri olmasa bile Gencebay´in çok büyük bir parmagi olmali bu eserde... Es geçilemeyecek derecede fazla.. Dinleyen rahatlikla anlayacaktir neden böyle dedigimi...

Eser: müthis.. Herseyiyle... Ana tema, sözlerin ilk kismindaki müzik, nakarat... Harika. Düzenleme Gencebay´dan bildigimiz renkte.. Gencebay´in mi?? Ya da bu da Özer Senay veyahut bir baskasi imzali bir düzenleme (Vedat Yildirimbora(???)) olmasin? (Yildirimbora düzenleme yapmis midir bilmiyorum açikçasi, siz bilgilendirin). Velhasili kelam, defalarca dinledim geçenlerde indirdigimden beri... Ömer sagolsun.

Mine Kosan yorumu burada çok güzel... Fazla dinlemisligim yoktur kendisini aslinda... Klasik bir "70´lilerden bayan sanatçisi sesi" .. Artik diger eserleri bir ara dinlersem daha net bir fikir sahibi olurum...

Sunu demeden geçemeyecegim. "Yagmur" adli eserin bu versiyonunu her ne kadar çok güzel bulsam da, benim bu eserin açik ara farkla en sevdigim versiyonu Erkin Koray´in okudugu o efsanevi versiyondur.. Bambaska bir boyut kazandirmistir Erkin hoca o esere.. Gitarla yapilan o mistik nagmeler, sarkidaki o tanimlamasi zor melankolik hava tam Erkin Koray klasigi.. Ayrica Erkin Koray´in yorumu müthis duygulu... Yüzde yüz samimi bir yorum, söyle diyeyim; Su kisa ömrümde en çok dinledigim çalismalardan biridir o versiyon...

Dostum, ağırlıklı kanı Gencebay bestesi olduğu yönünde. Vedat Yıldırımbora'nın çok düzenlemesi var. Meselâ, Mine Koşan'ın 80'lerde çıkan bir çok kasetinde düzenleme ve elektro bağlama Vedat Yıldırımbora. Ayrıca Müslüm Gürses'in okuduğu Dert Bende versiyonunda düzenleme ve akustik bağlama yine Yıldırımbora. Ve 80 ortalarında okunan Bilmesin O Felek Azize Gencebay versiyonundada düzenleme Yıldırımbora'ya ait. Sev Bizim İçin adlı eser de de düzenleme ve Elektro Bağlama Yıldırımbora.

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

1570 / 7478
3570 / 3570
3724 / 3828

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 30 Oca 2008, 00:57

Sagol bilgi için Ömer.

Neticesinde Vedat Yildirimbora da Gencebay ekolünden etkilenmis, ayrica zamaninda - sundan yola çikmaliyiz ki - süphesiz Gencebay´i da etkilemis önemli bir müzik adami.. "Sev Bizim Için"´deki baglamanin ona ait oldugunu simdi senden ögreniyorum.. Oradaki teknik Gencebay´inki ile ayni gibi, ama o konu bir kenara, baglamin sesi, tinisi bile ayni.. Bu kadar etkilenme olur :- )
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

117 / 1963
937 / 937
1050 / 1087

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 30 Oca 2008, 01:03

SerdarYılmaz yazdı:Sagol bilgi için Ömer.

Neticesinde Vedat Yildirimbora da Gencebay ekolünden etkilenmis, ayrica zamaninda - sundan yola çikmaliyiz ki - süphesiz Gencebay´i da etkilemis önemli bir müzik adami.. "Sev Bizim Için"´deki baglamanin ona ait oldugunu simdi senden ögreniyorum.. Oradaki teknik Gencebay´inki ile ayni gibi, ama o konu bir kenara, baglamin sesi, tinisi bile ayni.. Bu kadar etkilenme olur :- )

O konu şöyle, Stütyoda zaten Mine Koşan, Vedat Yıldırımbora ve Gencebay yan yana çalışıyorlar... Yıldırımbora, o kayıtta Gencebay'ın bağlamasıyla çalıyor... Şöyle düşünün, bağlama, akor, tel, ses tonu, manyetikler, ses kayıt cihazları herşey Gencebay olunca, çalan kişide Gencebay ekölünden olunca benziyor tabi. Bi de stütyo ortamı olunca Gencebay'mış gibi oluyor. Ama dikkatli dinlenildiğinde Gencebay'ın huyu olmayan kaydırmalar göze çarpıyor. Gencebay öylesine bariz kaydırmalar yapmıyor. Kaydırma yerine, daha hisli olan tele parmağıyla çarpma ve teli üçyüz seksen derece etrafında döndürme jestini daha sık kullanıyor. Meselâ, Ben doğarken ölmüşüm arasazındaki elektro rast solo da... Tam olarak (eski versiyon) 02.13 - 02.16 sanileri arasında.

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

1570 / 7478
3570 / 3570
3724 / 3828

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 30 Oca 2008, 01:10

Güzel tespitler Ömer.. Aslina bakarsan "Sev Bizim Için"´i dinlemeyeli bir veya bir kaç yil olmustur, bu ayrintilari hiç hatirlamiyorum, aslinda dinlemek gerek..  :?  Ben nedense gerek "Askin Günahimdir" filminde çalan Hem Çare Hem Dertsin´in o malum "Dert Bende"´ye benzeyen versiyonu ile bu "Sev Bizim Için" eserlerini bir sekilde boykot etmisimdir, "orjinalin (Dert Bende) kopyalari" diye.... Dert Bende´nin ise, Gencebay her ne kadar dogrulamis olmasa da, Gencebay´dan olduguna kanit dogrudan kanit olmasa dahi çogumuz kendisine ait olduguna inaniriz.. Ki aslinda o iki eser özünde çok kaliteli eserlerdir, ama iste.. "Orjinalleri var".. Taktık :- D
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

117 / 1963
937 / 937
1050 / 1087

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 30 Oca 2008, 01:15

SerdarYılmaz yazdı:Güzel tespitler Ömer.. Aslina bakarsan "Sev Bizim Için"´i dinlemeyeli bir veya bir kaç yil olmustur, bu ayrintilari hiç hatirlamiyorum, aslinda dinlemek gerek..  :?  Ben nedense gerek "Askin Günahimdir" filminde çalan Hem Çare Hem Dertsin´in o malum "Dert Bende"´ye benzeyen versiyonu ile bu "Sev Bizim Için" eserlerini bir sekilde boykot etmisimdir, "orjinalin (Dert Bende) kopyalari" diye.... Dert Bende´nin ise, Gencebay her ne kadar dogrulamis olmasa da, Gencebay´dan olduguna kanit dogrudan kanit olmasa dahi çogumuz kendisine ait olduguna inaniriz.. Ki aslinda o iki eser özünde çok kaliteli eserlerdir, ama iste.. "Orjinalleri var".. Taktık :- D

Dostum, Aşkım Günahımdır filmindeki Hem çare hem dertsin versiyonunda Bağlamayı Gencebay çalıyor ;)

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı