Sevgili Cemal Safi nin vurgun adlı şiir kitabında Orhan Babaya ayırdığı ön sözü yazmak istedim.
SEVGİLİ CEMAL SAFİ AĞABEYİM
Cemal Safi deyince durmak lazım... Cemal Safi soyadı gibi saf bir şiir adamı, edebiyat adamı ve insanı büyüleyen gerçek bir söz büyücüsü...
Sevgili Cemal Safiyi çocukluğumdan beri tanırım...
Kardeşi Macit Safi en yakın arkadaşımdı... O bizim Cemal abimizdi. Samsunda aynı mahallede doğduk büyüdük ve yaşadık. onun güzel sanarlara ve edebiyata olan yeteneğini ve yakınlığını o zamanlardan hissederdim.
Bundan 7-8 sene önce tüm şiirleri elime geçince tarif edilemez bir şekilde etkilendim. O zamandan beri her şiirini yüzlerce defa okudum ve şu anda hazla okuyorum
Hatta hepsini bestelemek istiyorum ama kolay değil. Cemal Safinin şiirlerini bestelemek çok zor. Çünkü o güçlü ifadeleri bozarım diye korkuyor insan. İşte üstadın şiirlerini bu duyguyla bestelemeye çalıştım.
Şimdi artık o hale geld ki dinleyicilerimiz her kaset çalışmamda Cemal Safi-Orhan Gencebay bestelerini bekliyor... Çünkü artık onlarda benim gibi Cemal Safi tiryakisi oldular.
Sevgili Cemal Safi edebiyatımızdaki gelmiş geçmiş tüm değerler arasında en ön safta yerini almış yaşayan bir efsanedir... Geçte olsa en nihayet bu kitabı yazmaya karar verdi ve banada önsözde yer verdi. Teşekkür ederim.
Bu kitabı okuyanlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. Ömrümüz yettikçe Cemal Safi yazdıkça inşallah bende bestelemeye çalışıyor olacağım...
İlhamın bol olsun Cemal ağabeyim..
En Derin Sevgi ve Saygılarımla Orhan GENCEBAY

(0%)

News