gönderen topraktanbircan tarih 17 Ara 2007, 20:02
arkadaşlar burada şöyle bir yanlış anlaşılma var.orhan gencebay'ın 70'li yıllarda kendi filmleri için yaptığı bazı müzikler muhtelif yeşilçam filmlerinde kullanılmıştır.bu o filmin müzik direktörlüğünü yaptığı anlamına gelmez.yani bu filmler için özel olarak müzik yapmamıştır.
gencebay'ın o filme özel olarak orijinal film müziği yaptığı filmler tespitlerime göre şunlardır;
-kızılırmak karakoyun(sadece bağlama ve türkü icrası)
-ana(sadece bağlama icrası)
-kuyu(sadece bağlama icrası)
-kozanoğlu(bağlama icrası)
-gökçeçiçek(film için bestelediği orijinal film müzikleri)
-bir teselli ver(film için kendi bestelediği özel müzikler bağlama soloları,enstrumantaller;örnek engin deniz,efkar bastı gönlümü enstrumantalinden önce çalan hareketli,ilginç müzik;kızın arabasının tamiri için gencebayı beklerken çalan müzik vs..)
-sev dedi gözlerim(sev dedi gözlerim melodisinin değişik enstrumanyal versiyonları)
-ben doğarken ölmüşüm(film için bestelediği orijinal film müzikleri)
-dertler benim olsun(film için bestelediği orijinal film müzikleri)
-batsın bu dünya(film için bestelediği orijinal film müzikleri)
-bir araya gelemeyiz(film için bestelediği orijinal film müzikleri)
-derdim dünyadan büyük(bitecek dertlerimiz eserinden türetilmiş özel film müziği versiyonu,köye elektrik gelmesi için köylülerle çalışırken tulumla çalan özel film müziği,kamyonetin arkasında gecekonduların yıkılmaması için işadamına giderken çalan müzik)
-kördüğüm(kördüğüm melodisinin değişik enstrumantal versiyonları)
-bir yudum mutluluk(film için bestelediği orijinal film müzikleri)
-leyla ile mecnun(film için bestelediği orijinal film müzikleri)
En son
topraktanbircan tarafından 17 Ara 2007, 20:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.