dostlar daha önce bahsedicektim ancak bir türlü fırsat olmadı.bu filmden tesadüf eseri haberim oldu.bir gün salondan televizyondan tanıdık melodiler geldi kulak kabarttım anladım ki ayrılığın büyük hüznü.kardeşime seslendim Orhan Babanın filmimi diye.dedi hayır koştum tabi merakla filmin adı garip kuş necla nazır - ediz hun başrolde.daha önce hiç rastlamadığım bir filmdi.tabiki Orhan Baba'nın müziği duyunca oturdum takip ediyorum.derken bir müzik duydum ama nasıl heyecanladığımı anlatmam mümkün değil.kendi kendime sorular soruyorum allah allah bu müzik nerden çıktı,acaba daha önce filmleri içinmi besteledi ama yer vermedi gibi sorular ard arda kafamdan geçiyor.filmde ben doğarken ölmüşüm,obua solo,ayrılığın büyük hüznü ve hadi git eserinin farklı düzenlemesi.mesela hadi git dertler benim olsun filminde çalan başka bir versiyondu film müziklerindeki başkaydı.buda ilk düzenlemesi olabilir.ney solo biraz daha farklı.neyse daha sonra hemen filmi internette aradım ve buldum indirdim.jenerikte bu filmdeki garip kuş ve kısmet şarkılarının söz ve müziği Yıldırım Gürses tarafından hazırlanmıştır diye yazıyor.ancak herhangi bir Orhan Gencebay ismi anılmamakta.garip kuş adlı eser hem sözlü hemde enstrümantel olarak filmde çeşitli kısımlarda yer alıyor.kemanların tonlarını bile ayrılığın büyük hüznündeki kemanlara benzettim.dinleyince Orhan Baba düzenlemiş gibi geldi bana dediğim gibi ilk duyduğumda tamamen şok halindeydim.ancak hiçbir fikrim yok bu konuda.nedir ne değildir iyice araştırmak gerek.şarkıyı yorumlayan yorumcu bayan hakkındada bir bilgi elde edemedim.acaba seslendiren necla nazırmı diyede şüpheliyim.ayrıca unutmadan filmin tarihi 1974 yılı dostlar.yine filmden bir bilgide necla nazır bir sahnede kahvehanenin önünden geçmektedir.ayakkabı boyacısı,kahvede oturan insanlar.necla nazır tam buradan geçmektedir.fonda yani kahvehanede ise Orhan Babamızın Dertler Benim Olsun Eseri Duyulmaktadır.inceleyip tartışalım aşağıda filmden aldığım müzikleri koyuyorum.ve garip kuş ile kısmet adlı eserleride koyuyorum müzikleri dinleyelim.kısmet değil ama garip kuşa dikkat.aralarda dialoglar ve seslerde mevcut.bu arada filmde ufak çocuğun sahneleri müzikler birleştiği zaman hüzünlü ve duygu yüklü oluyor.
Linkleri sadece Üyeler görebilir.

(0%)

News