Orhan Gencebay Müzikleri İle Garip Kuş Filmi

90'a Yakın Filmin Müzik Direktörlüğünü Yaptığı İfade Edilen Orhan Gencebay'ın, Film Müziklerini Yaptığı Diğer Filmlerle İlgili Paylaşımlar...
Forum kuralları
Dikkat: Orhan Gencebay'ın rol almayıp müziklerini yaptığı veya şarkılarının yer aldığı diğer filmlerle ilgili paylaşımlara özeldir.

Not: Bu bölümde yalnız video paylaşımı değil, mp3 veya bilgi paylaşımı da yapılabilir.

Orhan Gencebay Müzikleri İle Garip Kuş Filmi

Yeni mesajgönderen benim_dertlerim tarih 06 May 2010, 03:01

dostlar daha önce bahsedicektim ancak bir türlü fırsat olmadı.bu filmden tesadüf eseri haberim oldu.bir gün salondan televizyondan tanıdık melodiler geldi kulak kabarttım anladım ki ayrılığın büyük hüznü.kardeşime seslendim Orhan Babanın filmimi diye.dedi hayır koştum tabi merakla filmin adı garip kuş necla nazır - ediz hun başrolde.daha önce hiç rastlamadığım bir filmdi.tabiki Orhan Baba'nın müziği duyunca oturdum takip ediyorum.derken bir müzik duydum ama nasıl heyecanladığımı anlatmam mümkün değil.kendi kendime sorular soruyorum allah allah bu müzik nerden çıktı,acaba daha önce filmleri içinmi besteledi ama yer vermedi gibi sorular ard arda kafamdan geçiyor.filmde ben doğarken ölmüşüm,obua solo,ayrılığın büyük hüznü ve hadi git eserinin farklı düzenlemesi.mesela hadi git dertler benim olsun filminde çalan başka bir versiyondu film müziklerindeki başkaydı.buda ilk düzenlemesi olabilir.ney solo biraz daha farklı.neyse daha sonra hemen filmi internette aradım ve buldum indirdim.jenerikte bu filmdeki garip kuş ve kısmet şarkılarının söz ve müziği Yıldırım Gürses tarafından hazırlanmıştır diye yazıyor.ancak herhangi bir Orhan Gencebay ismi anılmamakta.garip kuş adlı eser hem sözlü hemde enstrümantel olarak filmde çeşitli kısımlarda yer alıyor.kemanların tonlarını bile ayrılığın büyük hüznündeki kemanlara benzettim.dinleyince Orhan Baba düzenlemiş gibi geldi bana dediğim gibi ilk duyduğumda tamamen şok halindeydim.ancak hiçbir fikrim yok bu konuda.nedir ne değildir iyice araştırmak gerek.şarkıyı yorumlayan yorumcu bayan hakkındada bir bilgi elde edemedim.acaba seslendiren necla nazırmı diyede şüpheliyim.ayrıca unutmadan filmin tarihi 1974 yılı dostlar.yine filmden bir bilgide necla nazır bir sahnede kahvehanenin önünden geçmektedir.ayakkabı boyacısı,kahvede oturan insanlar.necla nazır tam buradan geçmektedir.fonda yani kahvehanede ise Orhan Babamızın Dertler Benim Olsun Eseri Duyulmaktadır.inceleyip tartışalım aşağıda filmden aldığım müzikleri koyuyorum.ve garip kuş ile kısmet adlı eserleride koyuyorum müzikleri dinleyelim.kısmet değil ama garip kuşa dikkat.aralarda dialoglar ve seslerde mevcut.bu arada filmde ufak çocuğun sahneleri müzikler birleştiği zaman hüzünlü ve duygu yüklü oluyor.

Linkleri sadece Üyeler görebilir.
Tiryakinim Her Derdine Hasretine,Ben Sensizlikten Mutlu Olmam,Sen Vurgunuyum...
Kullanıcı avatarı
benim_dertlerim
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 67
Teşekkür aldi: 84
Uyarılar: (0%)
Level: 13
HP: 3 / 370
3 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176
EXP: 199 / 224
199 / 224

benim_dertlerim isimli üyemize teşekkür edenler :
sarhosun biri

Re: Orhan Gencebay Müzikleri İle Garip Kuş Filmi

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 08 May 2010, 21:05

Bi araştırma yapalım bakalım. Sağolasın bilgiler için.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 09 May 2010, 18:40

Tek tek dinledim. Evet, "14" adını verdiğin hadi git müziği, film müzikleri albümünden farklı. Hadi Git'in eski versiyonunun bile üç beş farklı versiyonu var ya... Batsın bu dünya filminde daha hızlı, dertler benim olsun filminde daha slow ayrıca girşinde "Recm" müziği var. Bu kayıtta ise daha can alıcı. Bilhassa üflemeli solo. Aşkı Ben mi Yarattım filmindekine benziyor.

Hani Gencebay sokak çocuklarıyla beraber kaldırımda gözlerini açıyor sabah, sonra sokak çocuklarını "ağlamaklı gözler" ile seyrederken bir ney solo giriverir.... İşte o ney soloya benzettim.

Garip Kuş şarkısının ile Gencebay'a ile alakalı yok. Çünkü düpedüz arap müziği bu. Yıldırım Gürses'in bestesisye, araplardan almış olma ihtimali açık.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

idam_mahkumu isimli üyemize teşekkür edenler :
mannn43

Yeni mesajgönderen ufukerkol tarih 11 May 2010, 18:24

FİLİMDEKİ ŞARKILAR.
1.BEN DOĞARKEN ÖLMÜŞÜM FİLM MÜZİKLERİ-1
2.OBUA SOLO FİLM MÜZİKLERİ
3.HÜZÜN-2 FİLM MÜZİKLERİ
4.DERTLER BENİM OLSUN
5.AYRILIĞIN BÜYÜK HÜZNÜ FİLM MÜZİKLERİ
6.BEN DOĞARKEN ÖLMÜŞÜM FİLM MÜZİKLERİ-2
7.HADİ GİT FİLM MÜZİKLERİ.
FİLİMDE BAŞTAN SONA BUNLAR ÇALIYOR BİR İKİ YERDE GARİP KUŞ ÇALIYOR MÜZİK KISMINDA BAŞKA İSİM YAZIYOR.HAYRET.
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 18
Teşekkür aldi: 359
Level: 24
HP: 54 / 1353
54 / 1353
MP: 646 / 646
646 / 646
EXP: 766 / 766
766 / 766

ufukerkol isimli üyemize teşekkür edenler :
mannn43

Yeni mesajgönderen benim_dertlerim tarih 11 Mar 2011, 03:33

idam_mahkumu yazdı:Tek tek dinledim. Evet, "14" adını verdiğin hadi git müziği, film müzikleri albümünden farklı. Hadi Git'in eski versiyonunun bile üç beş farklı versiyonu var ya... Batsın bu dünya filminde daha hızlı, dertler benim olsun filminde daha slow ayrıca girşinde "Recm" müziği var. Bu kayıtta ise daha can alıcı. Bilhassa üflemeli solo. Aşkı Ben mi Yarattım filmindekine benziyor.

Hani Gencebay sokak çocuklarıyla beraber kaldırımda gözlerini açıyor sabah, sonra sokak çocuklarını "ağlamaklı gözler" ile seyrederken bir ney solo giriverir.... İşte o ney soloya benzettim.

Garip Kuş şarkısının ile Gencebay'a ile alakalı yok. Çünkü düpedüz arap müziği bu. Yıldırım Gürses'in bestesisye, araplardan almış olma ihtimali açık.

acaba diyorum gündüzüm seninleyi düzenlediği gibi bu garip kuşu da düzenlemiş olmasın :)çünkü birde kendi müziklerinin olduğu filmde yıldırım gürses in şarkısınında ne işi var.tam muamma.o kemanları tv de duyunca nasıl ekrana yapıştım ilk ben bilirim vay dedim piyasaya çıkmamış ama başka film için yapmış demekki diye :)
Tiryakinim Her Derdine Hasretine,Ben Sensizlikten Mutlu Olmam,Sen Vurgunuyum...
Kullanıcı avatarı
benim_dertlerim
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 67
Teşekkür aldi: 84
3 / 370
176 / 176
EXP: 199 / 224
199 / 224

Yeni mesajgönderen sarhosun biri tarih 11 Mar 2011, 16:47

SLM GÖNÜL DOSTLARI;LINK MAALESEF ÖLÜ YENILENMESI MÜMKÜN MÜ ACABA???
BIR ZAMAN AGLAYIP KOSTUN PESIMDEN,GÖZ YASINI SILEN YINE BEN OLDUM...
Kullanıcı avatarı
sarhosun biri
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 4
Teşekkür aldi: 57
3 / 370
176 / 176