1970 - 74 yılları arasında bir pilak ortlama 10-15 lira arasında satılıyordu...ortalama bu gün bir cd,nin satış fiyatı olmalı...plaklarda a v b yüzlerinde birer olmak üzere genellikle iki şarkı bulunuyordu...ülkenin ozamanlar içinde bulunduğu ekonomik zorlukları ve halkın çoğunun alamayacak durumda olduğunu düşünürsek,buna birde makaralı teyiplerin yerini yavaş yavaş kartuş kasetlere bıraktığını ve teknolojinin çok pahalı olduğunu eklersek geriye birtek en ucuz iletişim organı olan sinema kalır...o yıllarda bir bilet tam 1 lira talebe 50 kuruş idi...babam bana 2,5 lira verir sinemaya yollardı, haftanın üç,dört günü gittiğim için beni tanıyan biletçiler para almadan içeri sokarlardı ve ben o ikibuçuk lira ile sucuklu tost,cincibir gazoz,çiğdem alır yinede bitiremezdim parayı...
Dediğim gibi o yıllarda sanatçıların kendilerini halka ulaştıracak en cazip iletişim aracı sinemaydı.Heleki Orhan Gencebay gibi trt sansüründen geçemeyen sanatçılar için hemen hemen tek yoldu sinema...işte bu yüzden mutlaka her sene bir yada iki filim çevirip ürettiği eserleri sevenlerine ulaştırmaya çalışmış olabilir...
saygılarımla.