Gencebay'ın en beğenmediğiniz albümü hangisi?...

Gencebay ve O'na Dair Herşeyle İlgili Anketleriniz, Toplistler vs...
Bilhassa "En..." ve "Hangi..." İle Başlayan Kamuoyu Yoklamaları :)
Forum kuralları
Sadece Gencebay ile ilgili Anketler açınız.

Re: Gencebay'ın en beğenmediğiniz albümü hangisi?...

Yeni mesajgönderen one gun tarih 28 Mar 2010, 19:08

İşin teknik yönden bilgili arkadaşların yorumları ile benim bundan 2 yıl önce söyleyipde o zaman çok tepki  aldığım bir saptamaya gelmesi beni mutlu etti...Yani o zamanda sormuştum 'Yalnız Değilsin' albümünden sonra Gencebay'a ne oldu demiştim...Yalnız Değilsin albümünden sonraki düşüş benim için çok manidardır...Ben yine sözümdeyim 'Yalnız Değilsin' albümü anlaşılmadı anlaşılamadı...Ve traj olarak hakketmediği bir satış yaptı...Gencebay'da bence frene bastı...
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Uyarılar: (0%)
Level: 7
HP: 0 / 130
0 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 78 / 81
78 / 81

Yeni mesajgönderen erkan.korkut tarih 29 Mar 2010, 14:31

Bence bozulmalar Leyla ile Mecnun albümünden sonra başladı. Sen de Haklısın sonrasında ise belirginleşti. Ama yine de 1984'ten bugüne dek yaptığı eserleri bile muhteşem. Ama 1965-1983 arasındakilerin tadını arıyor insan.
Gerçekler, ancak saklanmadığı müddetçe gerçektir.
Kullanıcı avatarı
erkan.korkut
Divane
Divane

Teşekkür etti: 13
Teşekkür aldi: 78
Level: 18
HP: 14 / 711
14 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 386 / 417
386 / 417

Yeni mesajgönderen tarantini8 tarih 06 Nis 2010, 09:37

"bozulmalar Leyla ile Mecnun albümünden sonra başladı"
"yalnız değilsin albümünden sonra Gencebay'a ne oldu?"
"işin aslı 1965-1983'te"

görüşlerine saygı duyuyor, mamafih tamamen katılmıyorum,

Bozulmalar ile sanıyorum alaturkadan uzaklaşma kastediliyor. Böyle ise buna hiç katılmıyorum. Benim naçizane bir yazı ile üzerinde durmaya çalıştığım bir husus var. Bunu "Türk Sanat Müziği'nden üç örnek ve değer farkındalığı" yazısında anlatmaya çalıştım. Orada bahsedilen eserlerin tamamı sanat musikisi içinde yer alır ve iki tanesi tabii ki Leyla ile Mecnun albümünden sonradır. Bence "sen alnına bu yazıyı kendi ellerinle yazdın" eseri kıvamında bir sanat musikisi örneği 1965-1983 arasında yoktur.

"Yürekten olsun" albümü "yalnız değilsin" den sonradır bilindiği gibi ve "ben kendim bir alemim", "yürekten olsun", "seven affeder" örnekleri hangi yönlerden "yalnız değilsin" albümündekilerin gerisinde kalabilir? Bir "aşk mezarı" var ki bence o üstadın kariyerindeki en mühim çalışmalardan.

Bozulmalar "Leyla ile Mecnun" dan sonra başladı deyince güme gidenlerden küçük serpmeler yapayım: Beni biraz anlasaydın, gitti de gitti, o sen miydin, ilah gözlerin, yasak resim, almina, bilmesin o felek, sevda borcun var, sevme bensiz, bulunur, kime ne.

Çoğu arkadaşın dijital diye tabiri caizse tu kaka ettiği "yargısız infaz" albümündeki "yargısız infaz", "yeneceğim kendimi", "bugün senin doğum günün" tatmin edici bulunmuyor ise, benim sözüm yok zaten.

Her daim "bir araya gelemeyiz" bekleyemezsiniz üstaddan. Hicazın, uşşağın ve diğer makamların derinlikleri şimdi de yaşanıyor mükemmel bestelerle ve icraen zor şarkılarla.

Bir gün Orhan Gencebay'a da emr-i hak vaki olacak, Allah gecinden versin ve inanın bu besteler bir daim asla ortaya konamayacak.
Söz mü kaldı söylenecek?
Yar mi kaldı sevilecek?
Bundan böyle aşkın adı masallarda bilinecek
Kullanıcı avatarı
tarantini8
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 60
Teşekkür aldi: 175
Level: 15
HP: 9 / 488
9 / 488
MP: 233 / 233
233 / 233
EXP: 272 / 292
272 / 292

5 tarantini8 isimli üyemize teşekkür edenler :
asakallı, Buzdağı, levent, Sabır Taşı, ufukerkol

Yeni mesajgönderen erkan.korkut tarih 07 Nis 2010, 21:28

tarantini8 yazdı:"bozulmalar Leyla ile Mecnun albümünden sonra başladı"
"yalnız değilsin albümünden sonra Gencebay'a ne oldu?"
"işin aslı 1965-1983'te"

görüşlerine saygı duyuyor, mamafih tamamen katılmıyorum,

Bozulmalar ile sanıyorum alaturkadan uzaklaşma kastediliyor. Böyle ise buna hiç katılmıyorum. Benim naçizane bir yazı ile üzerinde durmaya çalıştığım bir husus var. Bunu "Türk Sanat Müziği'nden üç örnek ve değer farkındalığı" yazısında anlatmaya çalıştım. Orada bahsedilen eserlerin tamamı sanat musikisi içinde yer alır ve iki tanesi tabii ki Leyla ile Mecnun albümünden sonradır. Bence "sen alnına bu yazıyı kendi ellerinle yazdın" eseri kıvamında bir sanat musikisi örneği 1965-1983 arasında yoktur.

"Yürekten olsun" albümü "yalnız değilsin" den sonradır bilindiği gibi ve "ben kendim bir alemim", "yürekten olsun", "seven affeder" örnekleri hangi yönlerden "yalnız değilsin" albümündekilerin gerisinde kalabilir? Bir "aşk mezarı" var ki bence o üstadın kariyerindeki en mühim çalışmalardan.

Bozulmalar "Leyla ile Mecnun" dan sonra başladı deyince güme gidenlerden küçük serpmeler yapayım: Beni biraz anlasaydın, gitti de gitti, o sen miydin, ilah gözlerin, yasak resim, almina, bilmesin o felek, sevda borcun var, sevme bensiz, bulunur, kime ne.

Çoğu arkadaşın dijital diye tabiri caizse tu kaka ettiği "yargısız infaz" albümündeki "yargısız infaz", "yeneceğim kendimi", "bugün senin doğum günün" tatmin edici bulunmuyor ise, benim sözüm yok zaten.

Her daim "bir araya gelemeyiz" bekleyemezsiniz üstaddan. Hicazın, uşşağın ve diğer makamların derinlikleri şimdi de yaşanıyor mükemmel bestelerle ve icraen zor şarkılarla.

Bir gün Orhan Gencebay'a da emr-i hak vaki olacak, Allah gecinden versin ve inanın bu besteler bir daim asla ortaya konamayacak.

Tabii ki 1984 ve sonrasındaki albümleri de kendi başlarına muhteşem. Ama öncekilerle karşılaştırınca bir miktar hayal kırıklığı yaratıyor. Yoksa kimse bir Yürekten Olsun, Yalnız Değilsin, Sen de Haklısın gibi albümlerin berbat olduğunu söyleyemez.
Gerçekler, ancak saklanmadığı müddetçe gerçektir.
Kullanıcı avatarı
erkan.korkut
Divane
Divane

Teşekkür etti: 13
Teşekkür aldi: 78
Level: 18
HP: 14 / 711
14 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 386 / 417
386 / 417

Yeni mesajgönderen tarantini8 tarih 08 Nis 2010, 00:35

sayın erhan korkuta teşekkürler, "hayal kırıklığı yaratıyor" görüşüne katılmasam da...
ayrıca yeri burası değilse de "bana öyle bakma" eserine yaptığı yoruma da teşekkür ediyorum...
bir de bir özür.
yukarıdaki yazımda kullandığım "bir daim" sözü yanlış oldu, "bir dahi" olacaktı.
her daim doğru, her zaman anlamında; bir daim diye bir söz yok, ne kadar hassas olsam da yazının yazılmasında gözümden kaçtı.
bu NÜANSI da burada ifade ediyorum...
Söz mü kaldı söylenecek?
Yar mi kaldı sevilecek?
Bundan böyle aşkın adı masallarda bilinecek
Kullanıcı avatarı
tarantini8
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 60
Teşekkür aldi: 175
Level: 15
HP: 9 / 488
9 / 488
MP: 233 / 233
233 / 233
EXP: 272 / 292
272 / 292

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 13 Nis 2010, 21:57

Kanka öncelikle selamlar... Ben de ne yalan söyleyeyim 80 li yıllar ve sonrası beni pek tatmin etmiyor demek istemiyorum ama sanırım bir alışkanlık hali bu...O Besteler bizim yaşımızla beraber büyüdüler ve onlar biz oldular...İçimizden sık sık besteleri mırıldanırken büyük bir çoğunlukla 80 li yıllar ve öncesi besteler ağır basıyor... Ve ayrıca bir parantez gerçek müzik aletleri ile ve bu mizik aletlerinin seslerinin ayrışması karışmaması da bir etken...Son olarak yaylı sazların çok fazla iç içe girdiği besteler biraz itme oluşturuyor. tabi ki tarz meselesi ben amatör bile olmayan müzik aletleri kullanıcısı olarak ritm yakalama da sıkıntı çekiyorum hepsi bu...Müzik aletleri, özellikle yaylı sazların iç içe olaması beni dinlerken de çalmaya çalışırken de zorluyor. Yoksa besteler mükemmel üstü Kardeşim...Öpüyorum selamlar.

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 757
Teşekkür aldi: 395
Level: 34
HP: 709 / 3226
709 / 3226
MP: 1540 / 1540
1540 / 1540
EXP: 1722 / 1736
1722 / 1736

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 24 Nis 2010, 21:16

Anlaşılırsa eğer her birinin yeri ayrı olup zaman yer ve yaş kavramlarına göre değişir...Zira Gencebay müziği aslında evrenseldir. Bir albümü İyi değil diye yargılamak sadece dinleyen kişinin müzik evrenselliği adına ne bildiği ile alakalıdır...O bakımdan benim için hepsi ayrı bir değerdir. Asla iyi olmayan bir çalışma yapmaz Gencebay. Zira Onun sözüdür: 'Beni basit formüller açıklayamaz.'  Daha sağlıklı düşünmeniz dileğiyle saygılar sunarım levon10

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 757
Teşekkür aldi: 395
Level: 34
HP: 709 / 3226
709 / 3226
MP: 1540 / 1540
1540 / 1540
EXP: 1722 / 1736
1722 / 1736

Yeni mesajgönderen 49lukDIVAN tarih 04 Haz 2010, 09:27

çoktandır bu bölüme yorum yapmadan önce ince eleyip sık dokuyordum. Konuyu içime iyice sindirerek burada sorulan soruya cevap düşündüm  sonuçta ben "Yargısız İnfaz" albümüne karar verdim. Hakikaten dün akşam gene oturdum dinledim de o albümde bi gariplik var parçalardan bi  "Mübarek"  i  ayrı tutmak isterim ama bu albüm beni üzüyor..
"sevmek yaşamak demektir...
Sevmek; Tanrıdan bize hediye....."
Kullanıcı avatarı
49lukDIVAN
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 171
Teşekkür aldi: 135
Level: 25
HP: 104 / 1490
104 / 1490