mericoz yazdı:Bizim dinimizde "ben" cilik durumu egoizmdir. Rabbimizin istediği bir şey değildir. Kuran'ın çok yerinde Yüce Rab, Ben değil de Biz diye hitap eder. O öyle derken bizim her hususta Ben diye söylememiz doğru olmaz. Değerli site üyemiz Levon10 Bey de bana bu konu hakkında destek verecektir. Gencebay da bunu bilen biri olarak bu BEN diye bir teleffuzu kullanacağını asla düşünmüyorum. Başka isimler elbette olabilir.
Estafirullah ne haddime Mericoz kardeşim;
Öyle bakmak başka, böyle bakmak başka birşey.
Gencebay'ın tabiiki tasavvufi tarafı vardır.
Bizler de hitaplarımızda devamlı olarak ''Ben'' işaretini kullanırız. Bilmek başka uygulamak başka işler ve derin konular.
Sonuçta bilir kişi değilim.
Ancak isim konusunda; ''Ben'' nasıl ki, ilmen olmaz ise ''Sen'' de olmaz... Bunlar kavramlar üstü değer olgularıdır. Bu kadar basite ingirmek zaten doğru olmaz. O nedenle kitap ismi konusu çok mühim değil, içerik önemli kanımca...
Bir de insan yaratılış şakülesi ile bakarsanız bağzı konularda Gencebay ''istemem'' derse belki de istiyorum demektir. Beni teşvik edin mantığı vardır. ''Ben'' cilik esastır zira... Fakat kendisinin kötü yanlarını zamanında törpüleyebilmiş olması O'nu daha farklı kılıyor. Ki, konunun yeri burası değil. Daha fazla yazarsam yanlış anlama kesin olacaktır. O nedenle bu kadar yeterli sanırım...
Mevzu uzun... Üstad iyisini bilir.
Saygılarımla levon10