Gencebay ve Bağlama [MAKALE]

Bağlamanın kalıplarını, tabularını kırmış devrimci virtüöz...

Re: Gencebay ve Bağlama [MAKALE]

İleti muamma0941 17 Mar 2008, 13:14

tesekkürler ksrdeş
muamma0941
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti byMeRT 24 Mar 2008, 17:19

orhan gencebayın türk müziğine katkısı çok büyüktür..
byMeRT

İleti zamansız rüzgar 26 Mar 2008, 23:47

gencebay demek bağlama demek bağlama demek gencebay demek
Kullanıcı avatarı
zamansız rüzgar
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Çetin 03 Nis 2008, 16:49

Gencebay ekolünden gelen ve benim canlı olarak izlediğim, Gencebay bestelerinin hakkını belki de en iyi veren bağlama virtüözü Hasan Genç'in ifadesi: "Orhan Gencebay'ın şarkılarını icra ettikten sonra, diğer şarkılar çok kof geliyor."
Kullanıcı avatarı
Çetin
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti SerdarYılmaz 03 Nis 2008, 18:04

Çetin yazdı:Gencebay ekolünden gelen ve benim canlı olarak izlediğim, Gencebay bestelerinin hakkını belki de en iyi veren bağlama virtüözü Hasan Genç'in ifadesi: "Orhan Gencebay'ın şarkılarını icra ettikten sonra, diğer şarkılar çok kof geliyor."

Hasan Genç, hakimiyeti ve teknigi üst düzeyde bir baglama ustasidir. Böylesi bir açiklamayi da bilen yapar zaten.. Ben de bir amatör baglama meraklisi olarak bir "kolay" THM eserini gayet dinlenilir bir düzeyde çalabilirken bir Gencebay eserinde afalliyorsam, telden çikan tonlar çogu zaman kedi miyavlamasindan farksiz duyuluyorsa, basaramiyorsam, bu herhaldeki Gencebay eserlerinin ne kadar komplike olabileceginin bir göstergesidir.. Ve bu komplikle eserleri de zaten - Gencebay gibi üreteni bir kenara - Hasan Genç ve gibisi hakimiyeti yüksek insanlar dinlenilir hale getirebiliyor. Gencebay´in baglamaya getirdigi duygu kendine hastir, Allah vergisinin bir getirisidir.. Ama bu duyguyla beraber getirdigi bir de teknik boyut vardir, bu da yeni nesil baglamacilarin ufkunu açmistir.. O yüzden zaten "bir Gencebay eserini (basariyla) icra ettikten sonra diger sarkilar "kof" gelebilir.."
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti Çetin 03 Nis 2008, 18:39

SerdarYılmaz yazdı:Hasan Genç, hakimiyeti ve teknigi üst düzeyde bir baglama ustasidir. Böylesi bir açiklamayi da bilen yapar zaten.. Ben de bir amatör baglama meraklisi olarak bir "kolay" THM eserini gayet dinlenilir bir düzeyde çalabilirken bir Gencebay eserinde afalliyorsam, telden çikan tonlar çogu zaman kedi miyavlamasindan farksiz duyuluyorsa, basaramiyorsam, bu herhaldeki Gencebay eserlerinin ne kadar komplike olabileceginin bir göstergesidir.. Ve bu komplikle eserleri de zaten - Gencebay gibi üreteni bir kenara - Hasan Genç ve gibisi hakimiyeti yüksek insanlar dinlenilir hale getirebiliyor. Gencebay´in baglamaya getirdigi duygu kendine hastir, Allah vergisinin bir getirisidir.. Ama bu duyguyla beraber getirdigi bir de teknik boyut vardir, bu da yeni nesil baglamacilarin ufkunu açmistir.. O yüzden zaten "bir Gencebay eserini (basariyla) icra ettikten sonra diger sarkilar "kof" gelebilir.."

Evet katılıyorum. Eğer bağlamaya hakim olmayan biri Gencebay parçası çalmaya kalkarsa, sonuçta çaldığı parça nev-i şahsına münhasır acayip bişey oluyor.
Kullanıcı avatarı
Çetin
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti lazeferemzi 10 Nis 2008, 14:52

bana göre gencebay bağlamada bir numara... ve şu anda 64 yaşında olmasına rağmen yinede refleksleri ve hızı yerinde..
lazeferemzi
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti askantv 05 Haz 2008, 13:15

ELEKTO BAGLAMAYI KONUSTURAN TEK INSAN ORHAN GENCEBAY IKI LAFLA USTALARIN USTASI
askantv
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti kaptan2346 22 Haz 2008, 10:19

Çalışma için emeğinize sağlık
kaptan2346
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti samsunlu murat 09 Tem 2008, 18:40

Bağlama denilince akla gelen ilk isimdir zaten Orhan Gencebay.Zaten Türkiyede bağlama konuşturan benim tanıdığn iki isim var .Bunlarda ilki Orhan Gencebay diğeri ise Neşet Ertaş.....
samsunlu murat
Yeni Üye
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Gencebay ve Bağlama

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir