Şoför yazdı:tüm gönül dostlarına selamlar ben elektro gitar çalıyorum ne kadar metal ve rock müzik dinleyerek gitar çalmaya yönelmiş olsamda benim telli çalgılara aşık olmamdaki neden orhan gencebaydır babayı çok seviyorum ne kadar derin hisleri varki onun müziği için diyecek kelime bulamıyorum sadece benim kafamdaki müzik bu dedim hep gitarım yokken tut ağacından çok güzel bi bağlama buldum dedemin eski evinde kırıktı ama benim duymak istediğim sesler çıkıyodu kendimce yukarı ses aşağı ses diye duya duya öğrendim nihavent üvertürü leyla ile mecnunu çalabilmeyi istedim hep erkan oğurda dinledim onun kendi yaptığı kopuzunun sesine kafamı yordum hep sonra iran çalgılarını 4 telli setarı azeri tar ını tanıdım tezene teknikleri olan çalgılar sanırım bunlar ama sazın sapı gerildi ve kırıldı iyice bende bıraktım bağlamayı sonra gitar aldım ve elektro gitar tekniklerini öğrendim ama hep kafamda orhan gencebay ın tınılarını nasıl yakaladığını düşündüm bağlama hakkında bilgim az ama orhan gencebayın tekniklerini iran bağlaması diyebileceğim setara benzetiyorum setar farsçada 3 demek ama sonradan 4. tel eklenmiş bu güzel çalgıyı tanıyanlar varsa bilir orhan babanın akord düzenine çok benziyor sanırım burda bağlama çalan arkadaşlardan yada akord bilgisi olan arkadaşlardan bana yardımcı olmalarını istiyorum ben gitarda C drop yani do sol do fa la re akorunu kullanıyorum çünkü alt tellerde bağlama ya yakın tonlar almak için leyla ile mecnun ve nihavent üvertür gibi şarkılarda nasıl bi akor var söylediklerim saçma gelebilir metal müzikle ne alakası var diyen olur belki ama orta doğu iran anadolu ezgileriyle çalan hatta bağlama kullanan metal grupları var erkin korayda rockçıydı ama elektro bağlamayı icad etti
Dostum öncelikle aramıza hoşgeldin... Normal akustik bir bağlamanın karadüzen akortu "La-Re-Sol"dür.. alt tel boşta la sesini, orta tel boşta re sesini, üstten boşta sol sesini veriri. Orhan Gencebay'da bu akort sistemini kullanır. Bağlamacılar arasında bir espri, bir kültürdür; bu akort sistemine "Gencebay akortu"da denir.
Gencebay ve bağlama konusunda orhanabi.net yöneticileri uzmandır, çünkü sitemizin 2-3 yıl evvelki hali "dünyanın en büyük bağlama ve müzik portalı" idi, bilen bilir.
Berhüdar ol.

(0%)

(20%)
News