gencebayram 23 Şub 2008, 21:53
Aslında sayın gencebay burada kaderciliğinde yanlış olduğunu anlatıyor başka bir açıdan, çünkü insanlarımız alınyazı olarak değerlendiriyor yani ALLAH yazdı kaderimizi diyor ve bunuda yanlış değerlendiriyorlar. Eğer ALLAH (c.c) insanın kaderini kendi istediği gibi yazsaydı hangi insan kötü olabilirdi? Kötü olan insan öldükten sonra ALLAH'a (haşa) beni sen kötü yarattın ben senin emrine uydum kötü oldum beni cehenneme atmaya hakkın yok demezmiydi.Okuldayken öğretmenimiz bunu anlatmıştı bize ver arkasından kaderin tanımını yapmıştı ve şunu söylemişti.
Gençler; kader ALLAH (c.c) bizim hakkımızda olacakları(gaybı( geleceği) önceden bilmesi ve yazmasıdır. Yoksa ALLAH kimsinin kaderini kendi istediği gibi yazmamıştır. İnsanın doğumundan ölümüne kadar olan sürede ne yapacağını bilip yazmasıdır kader demişti. Bu kader olayının meydana gelmesinede KAZA diyoruz. İşte buradada yaradanın kader tanımını bu şekilde olduğunu bilen orhanabi bir yar verdin yar olmadı, felek kahpe desem yalan. kulun kul olmadı diyor.
SAYGILAR........
BEKLENEN KARŞINA ÇIKAR BİR SABAH,
BELKİ YEŞİL GÖZLÜ,
BELKİ SİMSİYAH,
DAHA İLK GÖRÜŞTE YÜREKTEN BİR AH!!!!
ÇEKERKEN KIYILIR,
GÖNÜL NİKAHI!!!!
BİZ SEN OLDUK, SENDE BİZ.
BUNU BÖYLE SAY,
SEN GÖNÜL DOSTU PİRİMİZ,
ORHAN GENCEBAY.
M.KEMAL.KARABACAK HOCAYA SAYGILARIMLA