ibrahimhava yazdı:insanlari basariya ulastiran en onemli sebep elestirileri dinlemeleri ve degerlendirmeleridir.insanlar begenmediyse elbetteki soyleyecekler anlatacaklar sebebini ve ozgurce elestirilerini olumlu olumsuz dile getireceklerdir.bende fanatik bir orhan gencebay hastasi olarak bazi elestirilerimi sadece sahsim degil buyuk bir orhan gencebay dinleyicileri adima yapmak istiyorum.son albumu 4yildir bekledik ama uzgunumki bekledigimize degmedi.ozunden kopukluklar cok.uzuldugum 1990dan sonra ciddi bir calisma goremiyorum.batsin bu dunya ,teselli ver, hatasiz kul olmaz ,vazgec gonlum, ben topraktan bir canim,bir araya gelemeyiz,gurbet vs gibi bunlarin agirligina yakin ve piyasayi sallayan sarkilarini bizlere ulastirmadi.insanlara sokaga ciktiginda orhan baba dendiginde hepside bu sarkilarin artik bittiginden sikayetci.simdi gelelim diger elestirilere.hic gerek yoktu popstara katilipta bulent ersoyun o kendini bilmez sorularinin altinda ezlmeye terslenmeye;biz biliyoruzki bu ulkede muzigi onun kadar degerlendirebilen baska kisi olmadigini iyi biliyoruz.bu babaya buyuk yara verdi.simdi diger elestiri tarkanla klip cekmenin ne anlami varmi.neymis proje falan hepsi hikaye yanindaki adama bak kalitesine eroin esrara karismis bi adam bir de orhan babaya bak yaninda.simdi diger elestiri ne gerek vardi borsaya manipulasyonlara karismaya para sikisntisimi vardiki.allaha sukur bizim gibi gonul dostlari varken hic gerek yoktu buna.herkes alemde tek adam kaldi oda orhan babaydi ama oda bozuldu artik diyorlar.bunlari duymak beni cok uzdu.ama uzulerek soyluyorumki haksizda degiller.dusundugun sey sonunun muslum gurses gibi olmamasi.baba arabesk sozcugunu ustunden atmak icin sanki bi degisime girdi.muslum gursesde bunu yapayim derken tum hayranlarini kaybetti.orhan babada kayba basladi buyuk bir sekilde.ne gerek vardi popcularla rock seklinde o buyuk eseri bozmaya.biz batsin bu dunyayi o sekildemi sevdik.orhan gencebaya bu babalik unvanini veren bizleriz.unutmamaliki bizlere karsi buyuk sorumluluklari var.boyle devam ederse sanatinin son yillarinda buyuk karizmayi yitirecek.ben dogrulari dile getirmek zorundayim.taktir babanin.ben hic bir zaman onun yara almasini istemem.dilerim bunlara kulak verir.arkadaslar gencebay artik gitlagimiza kadar doldurdu bizi tek sorumlusuda kendisi.vodafone kim turk degil yahudi bi firma sen kimsin orhan babasin turksun.paraya bu kadar deger verdigini bilmiyordum ama gordum gencebay takken dusuyor kelin gorunuyor.seni bas taci ettik hep ama sen ne yaptin icimdekileri bitirdin.sende degistin hemde cok
kardeş o kadar saçma sapan lafların varkı okuyup okuyup sabrediyorum zaten anlatsamda anlamamakta ısrar ediyorsun.
lütfen biraz mantıklı düşün ve yorumlarını ona göre yap kardeş.10 kere düşün 1 kere konuş.
popstarkonusunda birşey demiyorum ancak diğerlerine katılmıyorum.ilk öncekendi şahsım adıma değil bir çok gencebaycı adına diyorsun.gördüğünkadarıyla burdada bir çok gencebay dinleyicisi dostumuz mevcut.ve bizimpopstar hariç diğer görüşlerimizi temsil etmiyorsun kardeş.buda benimgörüşüm.bizler son 20 yıldır adam gibi hiçbir eser çıkmadı demiyoruzmesela yada vasat eserler demiyoruz.fanatik gencebaycıyım diyorsundiriliş gibi eseri eserden saymıyorsun.fanatik olmak yetmez anlamakgerek ancak sen anlamamışsın gencebayı.gencebay gibi her projede yeralmayan her konuda titiz davranan biri için kalmışın proje falan hikayediyorsun.eğer gencebay eften püften herşeye eyvallah diyecek yapıdabiri olsaydı hergün çeşitli reklamlarda kliplerde ıvırda zıvırda yeralırdı proje adı altında.gencebay dirişil eserinin adını değiştirdimergenekondu,sonra soruşturmalar başladığı için diriliş olarakdeğiştirdim diyor.reklam gibi algılamasın insanlar diye.o kadar incedüşünceli bir insan karşımızdaki.tarkan konusuna gelince beğenirsinveya beğenmezsin ben şahsen şarkılarını sesini yorumunu herzamanbeğenmişimdir.dinlediğim zamanlarda olmuştur.burada özel yaşantısıhiçkimseyi ilgilendirmez.sen hakaret ediyorsun özel yaşantısındaki birolay ile kalitesine bakın diyorsun.ki gencebay hatasız kul olmaz demişbir insandır unutmamak gerek.bir diğer konu borsaya manipilasyonakarışmana ne gerek vardı diyorsun sanki bilerek böyle bir durumun içinegirmiş gibi konuşuyorsun gencebay.kendi sözünü okumadın sanırım böylebir şey yapacağıma ölmeyi tercih ederim demiş bir insandırkendisi.gencebay kayba uğramaz zaten onu bırakacak insan gencebaycıdeğildir ve anlamamıştır hiçbir zaman.batsın bu dünyayı niye rockversiyon yaptın diyorsun kendisi herzaman bu eserin rock tabanlı bireser olduğu her yerde belirtti hepsinden önemlisi benim eserlerim hertür müziğe göre düzenlemek için uygundur demişti.ki bu düzenleme onunisteğiyle gerçekeşti hazırlandı.babalık ünvanını veren biziz doğruancak bunu şarkılar yüzünden vermedik davranışı duruşu yüreği sözleriefendiğili adam gibi adamlığı felsefesi hayat görüşü,bazen bir filmdeyıllarca sevdiği insana şarkılar yazıp ne kadar aşkından dertli olsadasırf o insanın hayat düzenini bozmasın diye yine kendini tanıtmayıp,kendini herhangi biri diye geçiştirmesine baba ünvanını verdik.bazenyürüyüşüne bazen bir sözüne...
böyle giderse sanatının sonyıllarında demişsin...sanatının son yılları olduğunu nerden anladınbende bunu anlayamadım kardeş.ve karizmayı çizdirecek demişsin.50yıldır çizilmeyen karizma bundan sonrada böyle geldi böylegidecek.allah gecinden versin o bu hayatta olmasada o karizmasıçizilmeyecek.ne zaman çizilir .onu söyleyeyim fanatik gencebaydıolduğunu söyleyen bir insan çıkıp 20 yıldır eser yok gencebay artıkyaşayan ölüdür.eserler vasata bile yaklaşamamış.90 yılından sonragencebayı tanımıyoruz.böyle giderse karizması çizilecek.artık gencebayıbıraktık diye sözler söyleyen ( gönül dostları diyemiceğim çünkü gönüldostu hakaret etmez,)insanlar olursa karizma yara alırişte.gırtlağımıza kadar doldurdu diyorsun tek sorumlusu gencebaydiyorsun.ne kadar ağır laflar ve ben gördükçe hazmedemiyorumkardeş.paraya değer verdiğini bilmiyordum demişsin şu laflarabaksana...korsan olayı müzik piyasasını salladığından beri yalnızgencebay değil diğer sanatçılar şarkıcılar da artık albüm yapmayakorkar oldular.eksiden albümler 2 -3 milyon satarken şimdi 100 binsatsa ödül veriyorlar şükür diyoruz o durumda piyasa sen kalkmış teksuçlu gencebay diyorsun.çok ağır lafların var kardeş çok yine kardeşdiyorum tartışmada çıksın istemiyorum ancak şu lafların canımı sıkıyor.yahudi firması demişsin paraya değer verdiğini bilmiyordum takkendüşüyor kel görünüyor demişsin.seni baştacı ettik ama sen ne yaptın.çok değiştin demişsin.bu kadar ağır lafları sarfettikten sonra zatensen gencebay dinleme kardeş .senin gibi düşünenler varsa onlarada iletdinlemesinler...anlamayacaksın ama yazayım dedim son kez...