necati 28 Ağu 2008, 17:33
idammahkumu nun başlattığı konunun hatırına iki satırda ben yazayım, bu konu hakkında idammahkumu çok uzun ve güzel örnekler vermiş, arkadaşlarda okadar çok şey yazmışki, hepsini okuyabilene helal olsun, ben okuyamadım demekki pek heves kalmamış eskisi kadar. Benim diyeceğim, Kral ın sesi nin kalitesi çok öemli değil, biz sevdik sesini, üstüne bi sesde tanımayız, sonuçta Kral yorumcuda değil. Önemli olan Kral ın söze ve müziğe döktüğü duygulardır, yani bizim müziğimiz ve sözleridir, her şarkısında bizim gönlümüzden geçen tarz, duygu yoğunluğu, hassasiyet ve duygusallık vardır, bunlar dediğiniz gibi en iyi diye bilinen yorumcularda yoktur, Kral ın tek eksiği konusunda şöyle derler, müzikten anlıyo diye bilinenler; (bence eksiklik değildir çünkü Kral yorumcu değildir, Kral ı bir veya bikaç kalıba sığdıramazsınız diğerleri gibi) sesinin çok kuvvetli olmamasıdır, mesela bi bülent ersoy veya ibo nun ses seviyesine çıkamaz, hani şu soprano falan diyolarya, hani pavarotti gibi falan işte, bizim aradığımız aslında müziğin yani duygusallığın (müzik bi duygu yoğunluğudur sonuçta) istediği zaten bu değildir, sonuçta bu şekilde düşünen müziği biliyo görünenler, hiç müzikten anlamayan bi insanan daha cahil bi anlayışa sahiptirler diye bitireyim olmazsa...
Bu kullanıcı Forum Kuralları md.2, md.3, md.7 ve md.8'i ihlâl ettiğinden dolayı atılmıştır. -yönetim-