yaşamak_bu_değil yazdı:Ben tartışmayı halen anlamış değilim..![]()
Gencebay ın eski sesiyle klasikler 1 i ayırd edemeyen insan saftır
ama yok eski sesini ekleyip değiştirmişler, kalınlaştırmışlar diyosanız o başka.. tabi Gencebay da böyle bi şey yapacak kadar düşük bi insan değil !( Düşük kelimesini kullandığım için özür dilerim)
hasretsevda yazdı:klasikler 1 albümüne gelince..bu albümün şarkı secimi öncelikle yüzbinlerce hayran arasında yapılan bir anket sonucu orjinaline baglı kalmak fikriyle yola çıkılmış ve tüm kayıtlar baştan icra edilmiştir...yani bilgisayarda eski seslerin yeniden digital ortamda masteringi yapılarak eskisinden daha farklı bir icra duyumu gibi bir durum söz konusu değildir...(klasikler 1 yeniden okunmuştur)bunu başarabilecek bir ses muhendisi varsa da ben hakikaten bu meslekten çekilirim...mastering yapılabilir...ancak bu çok zorlu bir yoldur...öncelikle makara kayıtlarındaki her kanal tek tek editten gececek ve senkronları yeni baştan yüklenecek tonlamaları her kanal için ayrı ayrı yapılacak...bu olay deveye hendek atlatmak gibi bir meseledir...yapılabilir...fakat çok uzun zaman alır..verimli olma ihtimalide düşüktür...dersenizki bugün piyasada eskiye ait plak kayıtları cd de yeniden kayıt gibi yayınlanmakta...o durum ise şöyle..plak kaydındaki iki kanal çıkış en son baskı hali sadece masteringle çeşitli dip gürültüleri azaltılarak bir çok işlemden gecerek sonucta yine iki kanal olarak stereo sese dönüşerek cd ye basılmaktadır...

idam_mahkumu yazdı:yaşamak_bu_değil yazdı:Ben tartışmayı halen anlamış değilim..![]()
Gencebay ın eski sesiyle klasikler 1 i ayırd edemeyen insan saftır
ama yok eski sesini ekleyip değiştirmişler, kalınlaştırmışlar diyosanız o başka.. tabi Gencebay da böyle bi şey yapacak kadar düşük bi insan değil !( Düşük kelimesini kullandığım için özür dilerim)

Murat Yaşar yazdı:Saçmalık olduğunda hemfikiriz burak..Önemli olan idda sahibinin de olayı kabullenmesi...Hoş kabullenmesede gerçekler ortadadır....

hasretsevda yazdı:Murat Yaşar yazdı:Saçmalık olduğunda hemfikiriz burak..Önemli olan idda sahibinin de olayı kabullenmesi...Hoş kabullenmesede gerçekler ortadadır....
arkadaşlar belkide bizim dinlediğimiz ses sistemlerinde kabahat...

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir