1994 YALNIZ DEĞİLSİN'den sonra ne oldu?...

Gencebay Müziğinin Derinliklerine Yolculuk...
Forum kuralları
Dikkat:
-Tek bir eser ile ilgili yorum ve analizler için burayı değil, eserleri-f69/ kategorisini kullanınız.
-Tek bir albüm ile ilgili yorum ve analizler için burayı değil, diskografi-f67 kategorisini kullanınız.

Re: 1994 YALNIZ DEĞİLSİN'den sonra ne oldu?...

Yeni mesajgönderen Murat Yaşar tarih 01 May 2008, 18:48

Mustafa duyarlılığın için teşekkürler kardeşim...One gun arkadaşım..Belliki site içindeki sıcaklığın-abi,kardeş ilişkilerinin
pek farkında değilsin...Bu samimi ortamı geldiğin gün germeye başladın...Diğer yorumlarınıda okudum..Maşallah pek bir şeylede memnun olmuyorsun..Burada herkes sana kucak açmış hoşgeldin diyor sen polemik sevmem diyorsun..
Burada herkes hür iradesi ile istediği yorumu yapabilir..Eleştirileride yapabilir...Fakat karşındaki insanı bilmeden tanımadan
saygısızlık yapıyorsun...Senin yaşın kadar gencebay dinlemiş bir insanı yanlış uslup kullanarak rencide ediyorsun..
Sen gencebayın ne giydiğini ,imajını bırak...Gencebay aynı gencebay...Luzumsuz mevzularla kalp kırma ..ha unutmadan bende sevmem polemik...
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 75
Teşekkür aldi: 47
Uyarılar: (0%)
Level: 23
HP: 49 / 1225
49 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 692 / 698
692 / 698

Yeni mesajgönderen nezihi kadak tarih 01 May 2008, 20:50

Murat Yaşar yazdı:Mustafa duyarlılığın için teşekkürler kardeşim...One gun arkadaşım..Belliki site içindeki sıcaklığın-abi,kardeş ilişkilerinin
pek farkında değilsin...Bu samimi ortamı geldiğin gün germeye başladın...Diğer yorumlarınıda okudum..Maşallah pek bir şeylede memnun olmuyorsun..Burada herkes sana kucak açmış hoşgeldin diyor sen polemik sevmem diyorsun..
Burada herkes hür iradesi ile istediği yorumu yapabilir..Eleştirileride yapabilir...Fakat karşındaki insanı bilmeden tanımadan
saygısızlık yapıyorsun...Senin yaşın kadar gencebay dinlemiş bir insanı yanlış uslup kullanarak rencide ediyorsun..
Sen gencebayın ne giydiğini ,imajını bırak...Gencebay aynı gencebay...Luzumsuz mevzularla kalp kırma ..ha unutmadan bende sevmem polemik...

SEVGİLİ MURAT kelimesi kelimesine vereceğim cevabı vermişsin.94 sonrasıda gencebay aynı ve imaj yorumları gereksiz.kardeşime anlatmak istediğim buydu.94 sonrası gencebay müziği bitmiştir gibi bir kanı oluştu bende.ona dedimki kıdemli arkadaşların yorumlarını oku gözden geçir sonra fikrini söyle . bu senin hakkın.o hala 94 te kalmış.yetmedi üslubunu bozdu.sen adnan,mustafa.başar.ömer gibi uzman kişiler görece mefhumunu saklı tutarak gencebay müziği 94.sonrasıda gelişmiş müthiş eserler ortaya çıkmıştır sonucuna vardınız. bende a keza öyle .sevgili kardeşimiz 94ten 95,e bir türlü geçemedi.olay budur.sana ve sevgili mustafaya gösterdiğiniz saygıdan dolayı sonsuz teşekkürler.gözlerinizden öperken ben o kardeşimide sevgiyle kucaklarım.ona tavsiyem henüz tanımadığın denizde fazla açılma.zamanla kulaçlarını korkusuzca at.
Kullanıcı avatarı
nezihi kadak
Onursal Üye
Onursal Üye
Divane
Divane

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 16
Level: 18
HP: 14 / 711
14 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 377 / 417
377 / 417

Yeni mesajgönderen TheSultan tarih 01 May 2008, 23:12

Öncelikle abilerime, arkadaşlarıma ve benden küçük kardeşlerime bişi belirtmek isterim :) Hepinize saygım ve sevgim sonsuz. :) İstisnalar kaideyi bozmaz :)

one gun :) Ne yaptın yahu sen :) ne oldu bu adama ne oldu ??????????????????????????????***

Neyse öncelikle hoşgeldin... :)

İmajdan bahsetmişsin : Ben Gencebay'ı her zaman fiziğiyle ve temiz görünümü ve konuşma tarzı ile kendime örnek almışımdır, ve bu örnek almam sonucu şu anda vücut geliştirme sporcusuyum, kendi fiziğimde örnek alınabilecek hale geldi ilgilenen kişiler tarafından. Dolayısıyla, imajının etkileyici olması sıradan bir sanatçı için bile çok önemlidir ki, bu Orhan Gencebay, tabi ki de güzel görünecek, baktığımızda Orhan Abimiz diyeceğiz dimi ? Neyse derdimi kısa da olsa anlatabilmişimdir umarım bu konuda.

Teknolojinin Gencebay'a zarar verdiği anlamına gelen türden sözler sarfetmişsin :) : Teknoloji bu şekilde kime zarar verir biliyor musun ? Nota yazmayı bilmeyen, demo programlarla sabaha kadar dın dını dın dını mırıldanarak şarkı yazmaya çalışan, kameralar karşısında geldiğin de, gözlerini kısarak daha yakışıklı göründüğünü sanan, modern gericilere zarar verir. Ancak, Orhan Gencebay gibi, eserlerinin çalışmalarını notaya dökebilerek, ağzından mırıldanarak değil de, bağlamasında vurduğu tellerin nota değerlerini kayda geçerek, yazarak üreten bir kişiye teknoloji zarar vermez.

Sürekli olarak gelişti mi ? yani gelişmedi demek istemişsin : Ben hayatımı etkileceyecek şekilde Orhan Gencebay'ı örnek almışımdır. Ama, Arabeskçi olarak değil, gizliden gizliye onu izleyerek, ondan hayatımda bana kişilik kazandıracak özellikler katmışımdır kendime. Aslında siteye üyeyim uzun süredir ama, Kendinizi Tanıtın Bölümünde hiç mesaj yazmadım. Sadece, tartışmanın doğru yolda ilerlemesi için bunları söylemem gerekecek. Ben söz yazmışımdır, piano, batery, bağlama çalabiliyor ve Ney üfleyebiliyorum :) (çalarım dediğimde arkadaşlar üflenir o diyordu) ayrıca aranjörüm de diyebilirim. Normalde hiç kendi yeteneklerimi böhyle show yaparmış gibi söylemek istemem. Ben dahi, bu aciz halimle, yıllardır kendimce müzikal denemeler gerçekleştiririm. (Dün akşam Ömer'e eski denemelerimden birini gönderdim, isteyebilirsiniz Ömer'den) Yani dediğim gibi, ben bu halimle bile uzun yıllardır yaptığım çalışmalarıma baktığım da, her bir sonraki çalışmamın, bir öncekinden daha zengin, kayda değer ve etkileyici olduğunu görüyorum ki, ben Orhan Gencebay değilim, sadece onu beğenen ve onu örnek alan binlerce insandan biriyim. Orhan Gencebay nasıl sürekli olarak gelişmesin ? Gelişmedi diyelim, sen bunları söylerken, hangi tabana basıyorsun ? Neyi arkana alıyorsun ? Hangi çalışmanla Gencebay'ın çalışmasını karşılaştırdın da Gencebay'ın çalışması sönük kaldı ? Veya Gencebay'ın eserlerinden hangi birini diğerinin yanına koydun da, eserlerden birtanesinde bir yetenek, azim, istek, aşk gördün de diğerinde hiç bir şey görmedin ?
Görmedin başka !!!  Gö-Re-Me-din başka.

Yorumlardan birinde denmişki, hatırlamıyorum :) alıntı da yapmadım ama, anlamını hatırlıyorum. Biz de Gencebay'ın eserlerini zamanla anlayacağız belki manasında bir söz var. Evet, biz demiyormuyuz ? Onu anlamadılar diye ? Biz yıllar sonra doğduk ve onu anladık dimi ? Ve biz hayattayken de Gencebay çalışmalarına devam etti, şimdi de al bide burdan yak, sen beğenmiyorsun eserleri. "Ne oldu bu adama ne oldu" diye haykırıyorsun :) Neyse daha ne dedin unuttum, ama her söze bir cevabım var bu da böyle biline :)

Bu arada bu konuda bu söz de çok popüler herhalde bende söyliyim bari : Ha bu arada, ben de Polenük sevmem :)
Kullanıcı avatarı
TheSultan
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Level: 10
HP: 0 / 230
0 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 138 / 142
138 / 142

Yeni mesajgönderen asical tarih 01 May 2008, 23:33

Ya babalar!Benim bir noktada gene söz almam gerekmekte.One gun arkadaşımızın Gencebay Sevgisinden ve birikiminden yana bende bir şüphe oluşmadı.Anladığım kadarıyla bir arayışta; her ne kadar 94ten sonra aradığını bulamadığını düşünüyor olsada.Gencebay'ı herkesin kendi anlayışıyla kurcalamasına benim bir itirazım olmaz sığ olmadıktan sonra.Ben biraz üslup farklılığı sezinledim arkadaşımızda.Ve fikrimi belirttim.Şimdi hep birden tu kaka çocuksun der gibi :D  :D kardeşimize bu kadar yüklenmeyelim artık.Ben kendisini görüşleri açısından bayağı farklı buldum.Olurda benzeri bir hataya da biz düşerek gücendirmeyelim onuda.

Bence bu konuyu daha sakin bir zamanda yeniden alevlendirelim.Şimdililik yaz uykusuna yatsın.nenniiiğiği bebeeeeğeğek..... :D
Kullanıcı avatarı
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür aldi: 2
Level: 21
HP: 29 / 996
29 / 996
MP: 475 / 475
475 / 475
EXP: 562 / 574
562 / 574

Yeni mesajgönderen TheSultan tarih 01 May 2008, 23:54

asical, ben bu sözlerinden bir şey anlamalı mıyım ? :) evet ise, Ne anlamalıyım ? :)
Kullanıcı avatarı
TheSultan
Dombra
Dombra

0 / 230
110 / 110
138 / 142

Yeni mesajgönderen one gun tarih 02 May 2008, 00:11

asical yazdı:Ya babalar!Benim bir noktada gene söz almam gerekmekte.One gun arkadaşımızın Gencebay Sevgisinden ve birikiminden yana bende bir şüphe oluşmadı.Anladığım kadarıyla bir arayışta; her ne kadar 94ten sonra aradığını bulamadığını düşünüyor olsada.Gencebay'ı herkesin kendi anlayışıyla kurcalamasına benim bir itirazım olmaz sığ olmadıktan sonra.Ben biraz üslup farklılığı sezinledim arkadaşımızda.Ve fikrimi belirttim.Şimdi hep birden tu kaka çocuksun der gibi :D  :D kardeşimize bu kadar yüklenmeyelim artık.Ben kendisini görüşleri açısından bayağı farklı buldum.Olurda benzeri bir hataya da biz düşerek gücendirmeyelim onuda.

Bence bu konuyu daha sakin bir zamanda yeniden alevlendirelim.Şimdililik yaz uykusuna yatsın.nenniiiğiği bebeeeeğeğek..... :D

Anladığın ve anlamaya çalıştığın için teşekkürler...Tanımadığım insanlarla polimiğe girmeye gerek yok...Yaşımı belirtmiştim...Ben yazılanlardan,öyle akıllı ol mesajlarından etkilenecek ne yaştayım ne baştayım...Yine sözümdeyim 94'den sonra gerek imajı gerekse müziği başkalaşmıştır gencebay'ın...Arayışım; ne olmuştur,neden gencebay çıtayı bu kadar yükseltmişken vazgeçti...
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

Level: 7
HP: 0 / 130
0 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 78 / 81
78 / 81

Yeni mesajgönderen TheSultan tarih 02 May 2008, 00:17

O kadar açıklama yaptım, akıllı ol anlamını mı çıkardın ?

Tanımadığın insanlarla polemiğe girmiyorsun ne güzel, konuyu açarken, tanıdıklarını toplayıp gelseydin ? bi de masa kursaydınız ?
Kullanıcı avatarı
TheSultan
Dombra
Dombra

0 / 230
110 / 110
138 / 142

Yeni mesajgönderen one gun tarih 02 May 2008, 00:32

idam_mahkumu yazdı:
one gun yazdı:Affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum;чαѕαкяєѕім nick'li genç bir kardeş vardı...Ne oldu bu arkadaşa...Bu forumda yazıyormu?...

чαѕαкяєѕім, Gencebay sitelerine yazmıyor artık.

Ömer bu arkadaşın yazılarını okudum...Muhteşem tespitleri var...Neden yazmıyor?...Genç bir arkadaştı küstürdülermi?...
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

Level: 7
HP: 0 / 130
0 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 78 / 81
78 / 81

Yeni mesajgönderen TheSultan tarih 02 May 2008, 00:44

:) :) :) :)
Kullanıcı avatarı
TheSultan
Dombra
Dombra

0 / 230
110 / 110
138 / 142

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 02 May 2008, 07:56

one gun yazdı:
idam_mahkumu yazdı:
one gun yazdı:Affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum;чαѕαкяєѕім nick'li genç bir kardeş vardı...Ne oldu bu arkadaşa...Bu forumda yazıyormu?...

чαѕαкяєѕім, Gencebay sitelerine yazmıyor artık.

Ömer bu arkadaşın yazılarını okudum...Muhteşem tespitleri var...Neden yazmıyor?...Genç bir arkadaştı küstürdülermi?...

Bu soruyu kendisine sorarsan daha net cevaplar alırsın.

Bu konu fazla uzamamalı. Kişisel görüşlere saygı duysakta genel görüş ortadadır.

-Konu Kilitli-

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478