1994 YALNIZ DEĞİLSİN'den sonra ne oldu?...

Gencebay Müziğinin Derinliklerine Yolculuk...
Forum kuralları
Dikkat:
-Tek bir eser ile ilgili yorum ve analizler için burayı değil, eserleri-f69/ kategorisini kullanınız.
-Tek bir albüm ile ilgili yorum ve analizler için burayı değil, diskografi-f67 kategorisini kullanınız.

1994 YALNIZ DEĞİLSİN'den sonra ne oldu?...

Mesajgönderen one gun tarih 30 Nis 2008, 00:42

Evet yılı yanlış vermiş olabilirim 93'de olabilir...Benimle aynı fikirdemisiniz?...Sende haklısın,sibel can'la albüm,ve yalnız değilsin albümü bu iki albümden sonra istenen trajı yapamadı...Sanki gencebay bu albümden sonra küstü...Ne oldu çok merak ediyorum...
En son one gun tarafından 30 Nis 2008, 01:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Uyarılar: (0%)
Level: 7
HP: 0 / 130
0 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 78 / 81
78 / 81

Re: 1992 YALNIZ DEĞİLSİN'den sonra ne oldu?...

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 30 Nis 2008, 00:48

one gun yazdı:Evet yılı yanlış vermiş olabilirim 93'de olabilir...Benimle aynı fikirdemisiniz?...Sende haklısın,sibel can'la albüm,ve yalnız değilsin albümü bu iki albümden sonra istenen trajı yapamadı...Sanki gencebay bu albümden sonra küstü...Ne oldu çok merak ediyorum...

Aramıza hoş geldin... 92 değil, 1994.  Küsme değil, ömrünü sanata ve türk müziğine adamış bir müzik adamı mesleğine neden küssün? Gönül Dostu albümü ile bir duraklama devri başladı diyebiliriz belki. Bu dönemin Yıldızı Cevap Ver albümüdür...

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Re: 1992 YALNIZ DEĞİLSİN'den sonra ne oldu?...

Mesajgönderen one gun tarih 30 Nis 2008, 01:12

idam_mahkumu yazdı:
one gun yazdı:Evet yılı yanlış vermiş olabilirim 93'de olabilir...Benimle aynı fikirdemisiniz?...Sende haklısın,sibel can'la albüm,ve yalnız değilsin albümü bu iki albümden sonra istenen trajı yapamadı...Sanki gencebay bu albümden sonra küstü...Ne oldu çok merak ediyorum...

Aramıza hoş geldin... 92 değil, 1994.  Küsme değil, ömrünü sanata ve türk müziğine adamış bir müzik adamı mesleğine neden küssün? Gönül Dostu albümü ile bir duraklama devri başladı diyebiliriz belki. Bu dönemin Yıldızı Cevap Ver albümüdür...

Hoşbulduk kardeşim...Yaşım 33 bilmem kardeşim demekle yanlış yapmadık inşallah...Mevzuya gelirsek yalnız değilsinden sonra yanılmıyorsam 'kiralık dünya' albümü çıktı bence orda başladı düşüş hemde ne düşüş...Yalnız değilsin albümünde o zamana kadar hiç duymadığımız sen düzeltince hatırladım,İstanbul üniversitesinin 94'ün ocak ayında Avcılar kampüsünün öğrenci yurdunda walkmenden(sony marka megabass'lı:)) dinlerken anlayamadığım fakat yıllar geçtikçe beni mest eden iki eser;'Demedimmi' ve 'Gönül Dağı' isimli muhteşem eserleri türk halk müziğinde devrim olacak bu iki eseri bulunduran albümden sonra kiralık dünya albümüyle başlayan günümüze kadar gelen büyük hayal kırıklıkları...İnanamıyorum anlamıyorum...Cevap ver albümü demişsin şimdi bu albümde tek şarkısı var gerisini Allah kabul etsin oda muhteşem bir şarkıdır yunan müziğinin esintilerinin olduğu ismini yanlış yazabilirim bir sevda borcun var eseridir...Hele albüme ismini veren cevap ver adlı şarkıyı gencebay'ın yaptığına inanmak istemiyorum...Evet arkadaşlar Yalnız Değilsin albümünden sonra ne oldu?...
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

0 / 130
62 / 62
78 / 81

Re: 1994 YALNIZ DEĞİLSİN'den sonra ne oldu?...

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 30 Nis 2008, 01:27

Eyvallah. hürmetler abicim.

Yalnız Değilsinin hemen ardından gönül dostu albümü çıktı. 95 senesinde. Kiralık dünya bir sonraki albüm. Şimdi olay birazda göreceli... Kiralık Dünya albümü bence  Gönül dostundan üstün bir albüm, ama Cevap Ver kadar üst düzey bir albüm değil. Cevap Ver albümü 95-2000 arasının en önemli albümüdür bazıları için, mesela ben. Çünkü hucum kayıt olması, akustik davul olması, Yakılacak Yara, Kader Çıkmazı, Sevda Borcu, Deryada Bir Salım yok gibi kaliteli eserlerin olması vs.

Gönül Dostu albümünde ben biraz zamanın popülaritesine eğilim seziyor gibiyim. Ama sen meseleye daha geniş bir açıdan bakıp, 95 sonrasından günümüze kadar olan meseleye dikkat çekmek istemişsin.

Evet haklısın, bende soruyorum, Klasikler 1 ve 2 , İdeal aşk, Popstar, Yürekten Olsun, Yargısız İnfaz???  Zaten bunu ben değil, tüm orhanabi.net soruyor,

"Radikal ve Özgün" derken bunu kast ediyoruz.

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

1570 / 7478
3570 / 3570
3724 / 3828

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 30 Nis 2008, 01:36

Öncelikle hosgeldiniz.

Bu konuyu yillardir o kadar çok konustuk ki.

Evet; bir Gönül Dostu albümü bir Yalniz Degilsin albümünden sonra bayagi bir sönük gelmisti. Ama bu da biraz olsun Yalniz Degilsin albümünün mükemmeliginden, enfesliginden degil midir??

Yalniz Degilsin öyle bir albüm ki, sahsen benim gönlümde - Gencebay´in bütün plaklari ve albümleri dahil - en üst yerlerde yerini almis bir saheser albümdür. Bundan sonra elbette Gönül Dostu tuhaf gelir.. Ama söyle bir de farkli bir pencereden bakmali, Gönül Dostu albümünü sadece Gönül Dostu albümü olarak degerlendirmeli.. O zaman bu albümün de gayet kaliteli ve dinlenilesi bir albüm oldugu anlasilir, hakeza Kiralik Dünya da öyledir. Cevap Ver albümü ise bir iki eser hariç bana göre saheser bir albümdür. Tek kalite düsüklügü Ideal Ask ve kismen Yargisiz Infaz albümüydü. Gerisi için yapilan degerlendirmelere ben çok da katilamiyorum açikçasi, 1994 sonrasi albümlerin (Klasikleri katmiyorum) bir Yalniz Degilsin, bir Sen De Haklisin olmadigi ortada, ama özellikle de begenmediginiz cevap ver albümü çok güzeldir bence.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 30 Nis 2008, 01:43

SerdarYılmaz yazdı:Öncelikle hosgeldiniz.

Evet; bir Gönül Dostu albümü bir Yalniz Degilsin albümünden sonra bayagi bir sönük gelmisti. Ama bu da biraz olsun Yalniz Degilsin albümünün mükemmeliginden, enfesliginden degil midir??

Yalniz Degilsin öyle bir albüm ki, sahsen benim gönlümde - Gencebay´in bütün plaklari ve albümleri dahil - en üst yerlerde yerini almis bir saheser albümdür. Bundan sonra elbette Gönül Dostu tuhaf gelir.. Ama söyle bir de farkli bir pencereden bakmali, Gönül Dostu albümünü sadece Gönül Dostu albümü olarak degerlendirmeli.. O zaman bu albümün de gayet kaliteli ve dinlenilesi bir albüm oldugu anlasilir, hakeza Kiralik Dünya da öyledir. Cevap Ver albümü ise bir iki eser hariç bana göre saheser bir albümdür. Tek kalite düsüklügü Ideal Ask ve kismen Yargisiz Infaz albümüydü. Gerisi için yapilan degerlendirmelere ben çok da katilamiyorum açikçasi, 1994 sonrasi albümlerin (Klasikleri katmiyorum) bir Yalniz Degilsin, bir Sen De Haklisin olmadigi ortada, ama özellikle de begenmediginiz cevap ver albümü çok güzeldir bence.

Her albümün, bir önceki albümden dahada vasat olabilmesi ihtimali su götürmez bir gerçek. Sıradaki Maxi Singıl'ın, Yargısız İnfazdan da vasat olması ihtimal seni azda olsa ürkütmüyor mu Serdar?

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

1570 / 7478
3570 / 3570
3724 / 3828

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 30 Nis 2008, 01:47

idam_mahkumu yazdı:
SerdarYılmaz yazdı:Öncelikle hosgeldiniz.

Her albümün, bir önceki albümden dahada vasat olabilmesi ihtimali su götürmez bir gerçek. Sıradaki Maxi Singıl'ın, Yargısız İnfazdan da vasat olması ihtimal seni azda olsa ürkütmüyor mu Serdar?

Ömer, zaten konunun birinde ilk defa Gencebay´in yeni albümüne dair bir heyecanim olmadigini söylemistim. Bu duruma düsmek elbette güzel birsey degil, bu da zaten fonksiyonun giderek daha negatif degerlere gittiginin göstergesi. Artik heyecanlanip, beklentilere kapilip sonra da hayal kirikliginin üzüntüsünü yasamak istemiyorum. Sadece bekliyorum ne çikacak diye. Süphesiz "Yalniz Degilsin" olmadi bu albümler, süphesiz bir "1994´e kadar" ve "1994 sonrasi" ayirimi bir gerçektir, ama ben sadece arkadasimizin dedigi kadar vahim bir durum olduguna inanmiyorum. Oraya gelmedik henüz, insallah da gelmeyiz tabii. Bekleyecegiz.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

Mesajgönderen one gun tarih 30 Nis 2008, 02:14

94'de ne oldu?...Bu yıldan sonraki albümleri içinden cımbızla birer ikişer gencebayın alışık olduğumuz şarkıları var...Fakat albüm bütününe bakınca sonuç ortada...Gencebay'a ne oldu Yalnız değilsin albümünü çok özenle hazırladı çok ileri gitti ve türk dinleyicisi bunu bende olduğu gibi anlamadı ve sende haklısın ve sibel can'la yaptığı albümlerin traj olarak çok gerisinde kaldı...Küstümü? çok ileri gittiğini düşünüp sadece bizim gibilerin anlayacağı garip bir yolamı saptı?...Yani resmen dilim varmıyor gönül albümü gibi albümlerle vakitmi doldurdu...İşine baktı düşünmek istemiyorum fakat vs... vs...
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

0 / 130
62 / 62
78 / 81

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 30 Nis 2008, 02:18

one gun yazdı:94'de ne oldu?...Bu yıldan sonraki albümleri içinden cımbızla birer ikişer gencebayın alışık olduğumuz şarkıları var...Fakat albüm bütününe bakınca sonuç ortada...Gencebay'a ne oldu Yalnız değilsin albümünü çok özenle hazırladı çok ileri gitti ve türk dinleyicisi bunu bende olduğu gibi anlamadı ve sende haklısın ve sibel can'la yaptığı albümlerin traj olarak çok gerisinde kaldı...Küstümü? çok ileri gittiğini düşünüp sadece bizim gibilerin anlayacağı garip bir yolamı saptı?...Yani resmen dilim varmıyor gönül albümü gibi albümlerle vakitmi doldurdu...İşine baktı düşünmek istemiyorum fakat vs... vs...

Hm.. ilginç bir yaklaşım... Yani, Yalnız Değilsin'e verdiği emeğin karşılığını alamadığı gerekçesi ile, daha az zaman harcayarak Gönül Dostu ve sonrası albümlerini üretti mi demek istiyorsun?

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

1570 / 7478
3570 / 3570
3724 / 3828

Mesajgönderen one gun tarih 30 Nis 2008, 02:20

idam_mahkumu yazdı:
one gun yazdı:94'de ne oldu?...Bu yıldan sonraki albümleri içinden cımbızla birer ikişer gencebayın alışık olduğumuz şarkıları var...Fakat albüm bütününe bakınca sonuç ortada...Gencebay'a ne oldu Yalnız değilsin albümünü çok özenle hazırladı çok ileri gitti ve türk dinleyicisi bunu bende olduğu gibi anlamadı ve sende haklısın ve sibel can'la yaptığı albümlerin traj olarak çok gerisinde kaldı...Küstümü? çok ileri gittiğini düşünüp sadece bizim gibilerin anlayacağı garip bir yolamı saptı?...Yani resmen dilim varmıyor gönül albümü gibi albümlerle vakitmi doldurdu...İşine baktı düşünmek istemiyorum fakat vs... vs...

Hm.. ilginç bir yaklaşım... Yani, Yalnız Değilsin'e verdiği emeğin karşılığını alamadığı gerekçesi ile, daha az zaman harcayarak Gönül Dostu ve sonrası albümlerini üretti mi demek istiyorsun?

Evet kardeşim doğru anladın...
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

0 / 130