evet abi sende son derece haklısın.

(0%)idam_mahkumu yazdı:Evet Serdar'cım, insanin içine işliyor o Ney yakarışları... Küçüksün Yavrum'dakilere de özellikle dikkat edin... Ne büyülü bir hava, ne byülü bir ezgi. Kelimeler kifayetsiz...
Hele Mevsim Mevesim'dekini hiç dinlemeyin zaten, sohbaharda sararan yapraklara dönersiniz âlim Allah..
Orta okuldayken, Gencebay'ın albümlerinin bir kısmı vardı bende ama, CD daha iyi oluyordu. Bir tane VCD almıştım, o zamanlar çok meşhurdu VCD'ler. Hiç unutmam, ortaokuldan eve gelir, üzerimi soyarken ilk işim VCD'ye Gencebay'ın CD'sini takmak oluyordu. Akma Gözlerimden albümü özellikle.
Yalnız, ses TV'den gelirdi, TV'ye bağlamıştım. TV hoparlöründen de ne kadar ses çıkarki?..
Kulağım çok alışmıştı o tona.. Radyo gibi işte... Genel hatları ile anlaşılıyordu sadece... Sonra Babam Sony müzik seti alınca Bayram etmiştim. Klasikler - 1 yeni çıkmıştı o sıralar, sıfr klasikler - 1'i dinlemek için almıştı babam. O Teyp benim ufkumu genişletti..
CD yerine, Kasetten dinlemeye özen gösterdim. Çok çok fark etti... Her sesi duymaya başladım, duyuncada deliye divaneye döndüm zaten... Sonra, Bilgisayar almıştım zaten 2000'yılıydı yanılmıyorsam..
Bilgisayarın yanında verdikleri hoparlör beni açmadı, yine sırf Gencebay dinleyebilmek için gidip 2+1 ses sistemi almıştım, kulaklık almıştım... Yine en son Film müzikleri albümü çıktığında çok net dinleyebilmek için Creative 7+1 dijital ses kartı ve 5+1 Dijital sinema sistemi aldım![]()
Baba Senfoni albümünü çıkarsın, ben Cami hoparlörleri taktırıcam eve

(0%)hayat kavgası yazdı:idam_mahkumu yazdı:Evet Serdar'cım, insanin içine işliyor o Ney yakarışları... Küçüksün Yavrum'dakilere de özellikle dikkat edin... Ne büyülü bir hava, ne byülü bir ezgi. Kelimeler kifayetsiz...
Hele Mevsim Mevesim'dekini hiç dinlemeyin zaten, sohbaharda sararan yapraklara dönersiniz âlim Allah..
Orta okuldayken, Gencebay'ın albümlerinin bir kısmı vardı bende ama, CD daha iyi oluyordu. Bir tane VCD almıştım, o zamanlar çok meşhurdu VCD'ler. Hiç unutmam, ortaokuldan eve gelir, üzerimi soyarken ilk işim VCD'ye Gencebay'ın CD'sini takmak oluyordu. Akma Gözlerimden albümü özellikle.
Yalnız, ses TV'den gelirdi, TV'ye bağlamıştım. TV hoparlöründen de ne kadar ses çıkarki?..
Kulağım çok alışmıştı o tona.. Radyo gibi işte... Genel hatları ile anlaşılıyordu sadece... Sonra Babam Sony müzik seti alınca Bayram etmiştim. Klasikler - 1 yeni çıkmıştı o sıralar, sıfr klasikler - 1'i dinlemek için almıştı babam. O Teyp benim ufkumu genişletti..
CD yerine, Kasetten dinlemeye özen gösterdim. Çok çok fark etti... Her sesi duymaya başladım, duyuncada deliye divaneye döndüm zaten... Sonra, Bilgisayar almıştım zaten 2000'yılıydı yanılmıyorsam..
Bilgisayarın yanında verdikleri hoparlör beni açmadı, yine sırf Gencebay dinleyebilmek için gidip 2+1 ses sistemi almıştım, kulaklık almıştım... Yine en son Film müzikleri albümü çıktığında çok net dinleyebilmek için Creative 7+1 dijital ses kartı ve 5+1 Dijital sinema sistemi aldım![]()
Baba Senfoni albümünü çıkarsın, ben Cami hoparlörleri taktırıcam eve
Aynı şeyleri yaşamışız Ömer.Bence Gencebayı dinlemenin birinci kuralı iyi bir müzik seti.Bende paraya kıyıp 2001 de büyük bir sony müzik seti aldım.İlk dinlediğim günü hiç unutmuyorum.Aman ALLAHIM o nasıl bir keyiftir anlatamam.Bütün albümleri tek tek 1-2 şarkı dinliyorum,bakalım nasıl çalıyor diye.Alt katta abim oturuyor onun altında da babamlar.O yüzden her zaman sesini istediğim kadar açsamda sorun yok.Ortalık yıkılıyor resmen.İşte o zaman Gencebay dinlemeği hiç bir şeye değişmem.Valla verdiğim paraya helal olsun.Adamlar yapıyor.İnşallah her gönül dostuna iyi bir cihazda dinlemek nasip olur.

(0%)Serdar abi aynen yazacaklarımı yazmışsın sanki orhan abinin sazı ve sesi esrlerinde bir bütün sankiSerdarYılmaz yazdı:Benim en hosuma giden sey Gencebay´in eserlerinin büyük bir çogunlugunda söz kisimlarinda akustik hafif kuru sesli saziyla eserleri arkadan beslemesidir.. Müthis doyurucu bir etkisi vardir..
Aslinda yeri geldikçe, aklimiza geldikçe birer birer sayalim ya hosumuza hangi ayrintilarin gittigini.. Güzel bir topic olur bu
Bir baska örnek Dogan Bir Pisman´da nakarat bölümünün biraz ilerleyen bölümlerinde (hani "... ne kendisi güldü ne de güldürdü beni.." diyen ve devam eden kisimda) elektro baglamayla basilan akor... Müthis.. Enfes... Su küçük ayrinti o kadar etkileyicidir ki, insan bir an sözü falan dinlemeyi unutuyor, arkadaki o baglamayi dinleyip tüylerin tiken tiken oldugunu farkediyor..

(0%)
(0%)
(0%)Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir