SerdarYılmaz yazdı:asical yazdı:İlk gençlik yıllarında sıkı bir Orhan Gencebay dinleyicisi olan Babama göre Orhan Gencebay türkü söyleyemezmiş.Gerekçesi de iyi olsa trt'den kovulmazdı diyor.Belki bir saatten fazla konuştuk.Sesini nasıl kullandığını bildiğim tüm eserlerini dinleterek konuştum nafile.Leyla ve Mecnun,Bitecek Dertlerimiz,Gurbet hatta Ağla Sazım ve Yıldız Akşamdan Doğarsın(Mavi Yıldız)nuh dedi peygamber demedi.Sesi halk müziğine gitmez dedi.Ne diyeceğimi bilemedim ve canım çok sıkkın bu konuda.

Anlasilan babaniz bir yanlis- ama oturmus bir yargi üzerinden konusmus

Kanitlar, ispatlar, örnekler ortadadir... Özellikle de Gurbet ve Beklemek Ibadet Kalmak Zulümdür çok güzel örneklerdir.
Sonra THM agzi derken bunun yöresine göre sekli semali var.. Kirsehir yöresinden gelen bir halk müzigi sanatçisi belki o yörenin agzini ideal biçimde yansitir, ama bir ege havasinda ayni basariyi gösteremez.... Bu konuda Gencebay´i nereye koymali bilemem, sonuçta THM´nin her bir türünü yansitmis degil bizlere, ama ben Gencebay´i birazcik taniyorsam, müzik adamligina birazcik inaniyorsam hemen hemen her tarzin üstesinden geleceginden eminim. Su ana kadar yorumlari kusurlu olmadi, digerlerinde kusurlu olacagina ihtimal vermem.. Zaten kusurlu olacagini hissetse elini bile sürmez..
Yalniz sunu ekleyeyim, ben Gencebay´in o ilk türkü plaklarindaki yorumlarini pek sevmem; daha toy, oturmamis yorumlardir oradaki yorumlar.. Yani bana göre iyi örneklerden degillerdir onlar.
Kardeşim bende bu önyargıya bozuldum ama insanın Babası olunca birşey diyemiyor insan .''Hieyt kes be'' diye susturdu beni en sonunda

Birde üstelik Babam gibi bir halk müziği uzmanı ve sıkı bir Türk Halk Müziği dinleyicisi olunca.Şu an 55 yaşında. 13 yaşından beri sazı elinden düşmemiş.Orhan Babadan da çalar yani.

Ama Türk Halk Müziğinden başka birşey dinlemiyor artık.Ben onunla tartışmaktansa Gencebay çaldırmayı yeğliyorum

.Bir ara çekip gönderirim.