Gencebay Müziği ve Enerji Kavramları

Gencebay Müziğinin Derinliklerine Yolculuk...
Forum kuralları
Dikkat:
-Tek bir eser ile ilgili yorum ve analizler için burayı değil, eserleri-f69/ kategorisini kullanınız.
-Tek bir albüm ile ilgili yorum ve analizler için burayı değil, diskografi-f67 kategorisini kullanınız.

Gencebay Müziği ve Enerji Kavramları

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 18 Nis 2008, 22:31

Değerli arkadaşlar,

Daha bugün bir bayan, bir konuda beni çok üzdü ve bu yazının hasıl olmasına vesile oldu.

Kendisine aylardır Gencebay’ı anlatmaya çalıştım. Bir noktada başarılıda oldum sanıyorum. Yalnız bugün devirdiği çam, beni çileden çıkardı. Gördüm ki söz konusu zat-ı muhterem, Gencebay’ı bir nebze dahi olsa, anlamamış.

Arabada beraberdik, iş dönüşü eve geliyoruz….

Bilirsiniz, birine Gencebay’ı anlatma süreci içerisindeyseniz, O şahısla herhangi bir ortama girdiğiniz anda, kaygı basar sizi. Acaba Gencebay hakkında bir soru soracak mı, acaba radyoda Gencebay çıkarsa tepkisi ne olur, acaba laf döner Gencebay’a gelirse ne söyler… Bu ve benzeri kaygılar sizi bazen rahatsız eder ve rahat olmak konusunda sıkıntılar duyarsınız.

İşte aynı bu duygu halindeydim bende… Konu birden “Enerji” den açıldı. Şu pozitif/negatif enerji olayı… Sonra laf müziğe girdi…

Bayan arkadaş ilk çamı devirerek, bana “ Ömer, Müzik dinler misin?” Diye sordu ( Gencebay’ı müzikten saymıyor (!) )

Bende, Elbette dinlerim. Müziksiz hayat bir hatadır. dedim..

Tamam, Orhan baba dinliyorsun da… Ne biliym…. Dedi..

Ben tabi anladım, çarşı karışacak. Sessiz kaldım. Sonra radyoda bir pop müziği çıktı ve pop müziğin sesini açtı;

Ömer, bu müzikten söz ediyorum. Enerji veren müzikten.. Tamam, Orhan baba baş tacımız, arabeskin kralı (!), tamam, sosyolojik mesajlar felan ama. Ben şahsen pop müzik dinleyince pozitif enerji ile doluyorum…

Gibi şeyler zırvaladı. Yani şunu demeye çalıştı;

Orhan baba iyidir güzeldir ama enerji vermez, insana pozitif, aktif enerji yüklemez. Pop müzik insanı enerjilendirir, kıpır kıpır eder… Gibi saçmalıklar zırvaladı.

1 – Beni Arabeskçilik ile suçladı
2 – Gencebay gibi dünyanın en büyük müzik dahisi dinliyor olmama rağmen, “müzik dinler misin” diye sordu.
3 – Gencebay’ın müziğinin ( ona göre arabesk ) insanı bunaltıcı, negatif enerji yüklediği tezini öne sürdü.
4- Benim gibi bir zekaya, kelime oyunları yaparak lafı, “Kabul et işte, bu alemde yaşamıyorsun, uçmuşsun, esrar da içiyor musun” Ayakları yapmaya çalıştı.

Vay dangalak vay..

Uzun uzun anlatmak isterdim ama O’nun o kuş beyninin anlamayacağını düşündüğümden sessiz kaldım. Bir de inerken bana;

“Ha, Ömer bana bi Orhan baba Cd’si yapı ver…” demesi zaten canıma tak etti.

Şimdi beyler, bu enerji muhabbeti de ne? Parmağı ojeli, bu cahil cühelâ, kelime oyunları yaparak bana, “Arabeskçisin” , “ Gencebay enerji vermez” , “Pop müzik enerji verir” , “Gencebay dinliyorsan, müzik dinlemiyorsun…” anlamlarını o kuş beyni ile bana empoze etmeye mi çalıştı, dayatmaya mı çalıştı,

Bana;

”Ömer, üzülüyorum sana. Tamam akıllı çocuksun ama, bak sen ben dinle. Bana kulak ver, arada enerji almak için pop dinle, başka şeyler dinle…” mi demek istedi.

Yahu o cahil kafan ile bana ne enerjisinden bahsediyorsun? Yaşama enerjisinden mi? Hayattan koptuğumuzu, içki şişelerinde boğulduğumuzu, bunaldığımızı mı sanıyorsun, dangalak.

Memlekette haline acınacak, ne zavallılar var.  

Bilimsel Enerji: bir cisim ya da sistemin iş yapabilme yeteneği, "yaratılan güç" anlamındadır. Doğrudan ölçülemeyen bir değer olup fiziksel bir sistemin durumunu değiştirmek için yapılması gereken iş yoluyla veya enerji türüne göre değişik hesaplamalar yoluyla bulunabilir. Sözcük, Eski Yunan dilindeki εν = içinde ve εργον = iş kelimelerinden türemiştir, bu açıdan anlam olarak 'işe dönüştürülebilen' bir şey olduğu söylenebilir. Fizikte kullanılmaya başlamadan önce genel anlamda güç kelimesi yerine kullanılmaktaydı. Enerjinin başka bir tanımı ise, iş ailesinden olup bir fiziksel sistemin ne kadar iş yapabileceğini ya da ne kadar ısı değiş tokuşu yapabileceğini belirleyen bir durum fonksiyonudur. Birimi, iş birimi ile aynıdır. (N.m=J)
Albert Einstein kütle ile enerjinin eşdeğer olduğunu çok bilinen E=mc² formülü ile göstermiştir. Enerji korunumlu bir büyüklüktür aynı zamanda biçim değiştirebilir. Bunun en sıradan örneği Hidroelektrik Santrallarında elektrik enerjisine dönüştürülen, suyun potansiyel enerjisidir. Bu dönüşüm işlemi pratikte birebir olamaz, kayıplar oluşur. Enerji korunumlu bir büyüklük olmasına rağmen diğer biçime dönüştürülemeyen ve dolayısıyla ısı olarak etrafa yayılan enerji, teknik terimle kayıp olarak nitelendirilir. Enerjinin korunduğunu ilk gösteren James Prescott Joule' dur. Joule, deneyinde m kütleli bir cismi, bir makaraya bağlayarak belirli bir yükseklikten aşağıya bırakmıştır. Makara aynı zamanda termal olarak yalıtılmış bir ısı kutusunun içindeki çarklara bağlıdır. Cisim aşağıya indikçe kutunun içindeki çarklar döner ve içerdeki sıvının sıcaklığını ölçen termometrede ΔT kadar bir artış gözlemlenir. Isı kutusunun özısısına ve makaranın sürtünmesine harcanan enerji bu dönüşümdeki kayıplar olarak varsayılırsa, enerjinin biçim değiştirebildiği ve korunumlu olduğu bu sayede gösterilmiş olur.

Halk dilinde Enerji: İş yapabilme yeteneği.

Ekşi sözlükte Enerji: Maddede var olan ısı, ışık biçiminde ortaya çıkan güç.

Felsefe’de Enerji: Enerji yaşamın ta kendisidir ve onun ruhudur; ve asıl neden enerjinin sınırı, yada dış çemberidir, enerji sonsuz ölümdür." –  William Blake

Bizim kuş beyinlinin demek istediği Enerji: Neşelenmek, kıpır kıpır olmak.

Herhangi bir para psikolojik özel güçlerden söz edebilecek kadar derinsel düşünebileceğine kanaat getirmiyorum.

- Ki Gencebay müziğini dinlerken, açılan manevî kapıdan, farklı alemlere göç ettiğimiz, bedensizliği hissettiğimiz, ruhumuzun bedenimizden ayrılıp astral seyahate çıkış güçü, Einstein’in dediği ışık huzmesine binip, zamansız ve mekansızlık kavramlarına nail olmak, müziğin notalarının açtığı karadelikten, sonsuzluğa yürüdüğümüzü, duyguların bizi göremeyeceği bir yerden, bizim duyguları görüyor olmamız, araştırılması gereken başlı başına bir bilim dalıdır. -

Ama bu zavallı sanıyor ki, Gencebay müziği insana sıkıntı verir, neşe vermez, içini kıpırdatmaz.

Ah, daha ne kadar anlatacağız ah… Ah.. AH!!!!

Gencebay'cıların yegane enerji kaynağı, Gencebay müziğinin oluşturduğu duygu girbadından gönüllerimize esen, manevî enerjidir. Gönüllerimize kurduğumuz 90'lık çanaklar ve çift çıkışlı LBN'ler ile, fiber optik kablolar sayesinde, ( Hatta bazılarında Wİ-Fi Antenna system)  Core 2 Quad 3.0 Ghz CPU'lu, merkezi yönetim sistemi beynimize ilettiğimiz, özel kodlardır, kod sistemleridir.

Güne Gencebay dinleyerek başlar, Gencebay dinleyerek bitiririm. Sen Sen'i dinlerken, işe koşarak gittiğim olmuştur. İşe çoğunluk ile yürüyerek giderim. Moralimin bozuk olduğu bir anda, Seni Buldum YA çıkı verir. Allah'ım, böyle mi bir çoşku. Böyle mi bir ENERJİ(!) dolar içim, kan akışım hızlanır, kanım sulanır. Beynim hummalı bir şekilde elektrik sinyalleri üreterek, sevgi hormonunu tüm bedenime iletir. Ayaklarım hızlanır, bakışlarım değişir. Gözlerim birden parlar, İçim KIPIR KIPIR(!) olur, Bazen sırf bass gitar'ın sesi kulağıma fazla geldi diye, çocuk gibi sevinirim. Bazen Ney'în üflemeleri gönlümü okşadı diye, kendi kendime gülüveririm. Bazen Bağlama'da Gencebay akor bastı diye, yürürken sektiğim olmuştur. Yokluğun gitar solosunu dinlerken, Gitar perdelerinde dolaşan gitarist ile beraber ayaklarım ile ritim atarım. Hatta yaylılar alt oktavdan üst oktava çıkarken, bende aynen merdivenden hızlıca koşar adım çıkar, inerden aynı şekilde yaylılar ne yapıyorsa öyle inerim. Davullar yavaşlayınca ayaklarımında yavaşladığını hissederim. Eğer yaylılar en üst oktavdan alta hızlı bir 16'lık geçiş yaparlarsa, 4.'ü, 5.i merdiven basamağıdan aşağı atladığım olmuştur...  Kader Diye Diye'nin arasındaki gangıster tonunda, sebebsiz yere kaşlarımı çatarım... Derin bakmaya çalışırım elde olmayarak... Aşkımı Sakla'nın arasazındaki o duygulu dolu ezgilerde bazen kuğu gibi sekesim gelir, yaylıların üzerinde, sanki bulutların üzerinde gibi hissedirim kendimi, yaylıların üzerinde ordan oraya sıçrar dururum....

Al sana enerji! Kuş beyinli dangalak.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Re: Gencebay Müziği ve Enerji Kavramları

Mesajgönderen yaşamak_bu_değil tarih 18 Nis 2008, 23:00

Abi geçmiş olsun.. gerçekten kötü bi olay atlatmışsın :) İnsanın çıldırası geliverir valla :D   bu gün öğleden sonra  ilk önce film müzikleri 2. cd yi dinledim daha sonra 1. cd nin ilk parçasında yani Leyla ile Mecnun da düşüp bayılacaktım neredeyse... kendimi hepden salıverince uçuyorum..  Kız bide pop demiş... Hey Allah ım :D
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 4
Teşekkür aldi: 12
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 651 / 698
651 / 698

Mesajgönderen hayat kavgası tarih 18 Nis 2008, 23:15

Ömer,sen kendin demişsin dangalak diye.Daha kafanı ne takıyorsun.Orhan Gencebay dinlemek için belli bir birikim gerekir,anlamak için ise yıllar gerekir.Bu dangalaktan daha ne bekliyorsun.Bu arada fizik dersi için sağol.Kardeşim ODTÜ fizik mezunu.Bir teyit ettireyim bakalım yazdıkların doğru mu? :)
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 147
Teşekkür aldi: 46
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 642 / 698
642 / 698

Mesajgönderen aydın tarih 19 Nis 2008, 00:19

Ömer gerçi sen bu kişiyle muhatap olduğun için mutlaka çok daha fazla muhakemesini yapmışsındır bu olayın ama bence bu arkadaşın  enerjiden bahsi dinamizm gibi geldi bana.Örneğin ; Yeneceğim kendimi,hep böyle kal,elhamdülillah.... gibi.Dolayısıyla bu tarz örneklerden haberi varmı acaba bu ablamızın yoksa ben çokmu saf düşünceler içerisindeyim kardeşim... :?
Kullanıcı avatarı
aydın
Divane
Divane

Teşekkür etti: 12
Teşekkür aldi: 1
Level: 16
HP: 5 / 556
5 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 312 / 331
312 / 331

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 19 Nis 2008, 00:25

aydın yazdı:Ömer gerçi sen bu kişiyle muhatap olduğun için mutlaka çok daha fazla muhakemesini yapmışsındır bu olayın ama bence bu arkadaşın  enerjiden bahsi dinamizm gibi geldi bana.Örneğin ; Yeneceğim kendimi,hep böyle kal,elhamdülillah.... gibi.Dolayısıyla bu tarz örneklerden haberi varmı acaba bu ablamızın yoksa ben çokmu saf düşünceler içerisindeyim kardeşim... :?

Dediklerin doğru elbette tabii ama, Gencebay'ın bütününü arabesk ve bunaltıcı adleden birine, Kaçırcem Seni'yi dinletmişsin, ne fark eder? Bizim içimiz Zalimsin'i dinlerken bile anlamsız bir coşku ile dolmuyor mu?

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Mesajgönderen aydın tarih 19 Nis 2008, 01:23

Kardeşim elbette bizim içimiz zalimsini veya beni biraz anlasaydını güle güle yi dinlerken aynı coşku ile doluyor ama bizden bahsetmiyoruz ki? Burada önyargılı birisinin Gencebay müziği ile ilgili önyargısından bahsettiğimiz için söylüyorum?Bence bu arkadaşın enerjiden anladığı dinamizm ve hareketlilik.Kendi dinlediği Pop parçalarınada baksan hepsi belli bir hareketlilikte dinamizimde olan şarkılar sanırım.Nedense bazı kişiler bu konuya at gözlüğü dışında bakamıyorlar.Bu arkadaşta onlardan birisi anlaşılan
Kullanıcı avatarı
aydın
Divane
Divane

Teşekkür etti: 12
Teşekkür aldi: 1
5 / 556
265 / 265
EXP: 312 / 331
312 / 331

Mesajgönderen topraktanbircan tarih 19 Nis 2008, 09:22

Ömer, burada sanırım o bayanın enerji derken kastettiği şey;senin tanımlamalarını yaptığın enerjilerden çok yaşam enerjisi.Yani yaşamın zorluklarına göğüs gerip kendini bırakmadan yaşama sıkı sıkı sarılman için gereken güzel ruh halini kastetmek istemiş sanırım.Ve o bu enerjiyi sağlamak için illa  pop parçalarına gereksinim duyuyorsa hayırlısı olsun,ne diyebiliriz.

Burada birçok etmen işin içine giriyor.İlk etmen o kişinin müziğe,sanata bakışı.Hep dediğimiz gibi Orhan Genebay bir insanın doğumdan ölüme kadar yaşayabileceği tüm duyguları,ruh hallerini ve renklerini işlemiştir eserlerinde.Üstelik bunları derin ve felsefik bir şekilde işlenmiştir.Eğer bu derinlik,onu anlamayan insanların beyninde melankoli şeklinde yorumlanıyorsa,dediğim gibi bu o kişinin sanata bakışında hata olduğu anlamına gelir.

Bütün bunlardan ayrı olarak;ben güçlü ve enerjik,ya da zayıf ve çabuk yıkılan insanların bu özelliklerinin direk onların kişiliğiyle bağlantılı birşey olduğunu düşünüyorum,dinledikleri müzikle değil..
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 16
Teşekkür aldi: 89
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1427 / 1495
1427 / 1495

Mesajgönderen nezihi kadak tarih 19 Nis 2008, 12:16

idam_mahkumu yazdı:Değerli arkadaşlar,

Daha bugün bir bayan, bir konuda beni çok üzdü ve bu yazının hasıl olmasına vesile oldu.

Kendisine aylardır Gencebay’ı anlatmaya çalıştım. Bir noktada başarılıda oldum sanıyorum. Yalnız bugün devirdiği çam, beni çileden çıkardı. Gördüm ki söz konusu zat-ı muhterem, Gencebay’ı bir nebze dahi olsa, anlamamış.

Bilirsiniz, birine Gencebay’ı anlatma süreci içerisindeyseniz, O şahısla herhangi bir ortama girdiğiniz anda, kaygı basar sizi. Acaba Gencebay hakkında bir soru soracak mı, acaba radyoda Gencebay çıkarsa tepkisi ne olur, acaba laf döner Gencebay’a gelirse ne söyler… Bu ve benzeri kaygılar sizi bazen rahatsız eder ve rahat olmak konusunda sıkıntılar duyarsınız.

İşte aynı bu duygu halindeydim bende… Konu birden “Enerji” den açıldı. Şu pozitif/negatif enerji olayı… Sonra laf müziğe girdi…

Bayan arkadaş ilk çamı devirerek, bana “ Ömer, Müzik dinler misin?” Diye sordu ( Gencebay’ı müzikten saymıyor (!) )

Ben tabi anladım, çarşı karışacak. Sessiz kaldım. Sonra radyoda bir pop müziği çıktı ve pop müziğin sesini açtı;

Ömer, bu müzikten söz ediyorum. Enerji veren müzikten.. Tamam, Orhan baba baş tacımız, arabeskin kralı (!), tamam, sosyolojik mesajlar felan ama. Ben şahsen pop müzik dinleyince pozitif enerji ile doluyorum…

Orhan baba iyidir güzeldir ama enerji vermez, insana pozitif, aktif enerji yüklemez. Pop müzik insanı enerjilendirir, kıpır kıpır eder… Gibi saçmalıklar zırvaladı.

2 – Gencebay gibi dünyanın en büyük müzik dahisi dinliyor olmama rağmen, “müzik dinler misin” diye sordu.
3 – Gencebay’ın müziğinin ( ona göre arabesk ) insanı bunaltıcı, negatif enerji yüklediği tezini öne sürdü.
4- Benim gibi bir zekaya, kelime oyunları yaparak lafı, “Kabul et işte, bu alemde yaşamıyorsun, uçmuşsun, esrar da içiyor musun” Ayakları yapmaya çalıştı.

Vay dangalak vay..

Uzun uzun anlatmak isterdim ama O’nun o kuş beyninin anlamayacağını düşündüğümden sessiz kaldım. Bir de inerken bana;

Şimdi beyler, bu enerji muhabbeti de ne? Parmağı ojeli, bu cahil cühelâ, kelime oyunları yaparak bana, “Arabeskçisin” , “ Gencebay enerji vermez” , “Pop müzik enerji verir” , “Gencebay dinliyorsan, müzik dinlemiyorsun…” anlamlarını o kuş beyni ile bana empoze etmeye mi çalıştı, dayatmaya mı çalıştı,

Bana;

”Ömer, üzülüyorum sana. Tamam akıllı çocuksun ama, bak sen ben dinle. Bana kulak ver, arada enerji almak için pop dinle, başka şeyler dinle…” mi demek istedi.

Yahu o cahil kafan ile bana ne enerjisinden bahsediyorsun? Yaşama enerjisinden mi? Hayattan koptuğumuzu, içki şişelerinde boğulduğumuzu, bunaldığımızı mı sanıyorsun, dangalak.

Bilimsel Enerji: bir cisim ya da sistemin iş yapabilme yeteneği, "yaratılan güç" anlamındadır. Doğrudan ölçülemeyen bir değer olup fiziksel bir sistemin durumunu değiştirmek için yapılması gereken iş yoluyla veya enerji türüne göre değişik hesaplamalar yoluyla bulunabilir. Sözcük, Eski Yunan dilindeki εν = içinde ve εργον = iş kelimelerinden türemiştir, bu açıdan anlam olarak 'işe dönüştürülebilen' bir şey olduğu söylenebilir. Fizikte kullanılmaya başlamadan önce genel anlamda güç kelimesi yerine kullanılmaktaydı. Enerjinin başka bir tanımı ise, iş ailesinden olup bir fiziksel sistemin ne kadar iş yapabileceğini ya da ne kadar ısı değiş tokuşu yapabileceğini belirleyen bir durum fonksiyonudur. Birimi, iş birimi ile aynıdır. (N.m=J)
Albert Einstein kütle ile enerjinin eşdeğer olduğunu çok bilinen E=mc² formülü ile göstermiştir. Enerji korunumlu bir büyüklüktür aynı zamanda biçim değiştirebilir. Bunun en sıradan örneği Hidroelektrik Santrallarında elektrik enerjisine dönüştürülen, suyun potansiyel enerjisidir. Bu dönüşüm işlemi pratikte birebir olamaz, kayıplar oluşur. Enerji korunumlu bir büyüklük olmasına rağmen diğer biçime dönüştürülemeyen ve dolayısıyla ısı olarak etrafa yayılan enerji, teknik terimle kayıp olarak nitelendirilir. Enerjinin korunduğunu ilk gösteren James Prescott Joule' dur. Joule, deneyinde m kütleli bir cismi, bir makaraya bağlayarak belirli bir yükseklikten aşağıya bırakmıştır. Makara aynı zamanda termal olarak yalıtılmış bir ısı kutusunun içindeki çarklara bağlıdır. Cisim aşağıya indikçe kutunun içindeki çarklar döner ve içerdeki sıvının sıcaklığını ölçen termometrede ΔT kadar bir artış gözlemlenir. Isı kutusunun özısısına ve makaranın sürtünmesine harcanan enerji bu dönüşümdeki kayıplar olarak varsayılırsa, enerjinin biçim değiştirebildiği ve korunumlu olduğu bu sayede gösterilmiş olur.

Felsefe’de Enerji: Enerji yaşamın ta kendisidir ve onun ruhudur; ve asıl neden enerjinin sınırı, yada dış çemberidir, enerji sonsuz ölümdür." –  William Blake

Herhangi bir para psikolojik özel güçlerden söz edebilecek kadar derinsel düşünebileceğine kanaat getirmiyorum.

- Ki Gencebay müziğini dinlerken, açılan manevî kapıdan, farklı alemlere göç ettiğimiz, bedensizliği hissettiğimiz, ruhumuzun bedenimizden ayrılıp astral seyahate çıkış güçü, Einstein’in dediği ışık huzmesine binip, zamansız ve mekansızlık kavramlarına nail olmak, müziğin notalarının açtığı karadelikten, sonsuzluğa yürüdüğümüzü, duyguların bizi göremeyeceği bir yerden, bizim duyguları görüyor olmamız, araştırılması gereken başlı başına bir bilim dalıdır. -

Ama bu zavallı sanıyor ki, Gencebay müziği insana sıkıntı verir, neşe vermez, içini kıpırdatmaz.

Gencebay'cıların yegane enerji kaynağı, Gencebay müziğinin oluşturduğu duygu girbadından gönüllerimize esen, manevî enerjidir. Gönüllerimize kurduğumuz 90'lık çanaklar ve çift çıkışlı LBN'ler ile, fiber optik kablolar sayesinde, ( Hatta bazılarında Wİ-Fi Antenna system)  Core 2 Quad 3.0 Ghz CPU'lu, merkezi yönetim sistemi beynimize ilettiğimiz, özel kodlardır, kod sistemleridir.

Güne Gencebay dinleyerek başlar, Gencebay dinleyerek bitiririm. Sen Sen'i dinlerken, işe koşarak gittiğim olmuştur. İşe çoğunluk ile yürüyerek giderim. Moralimin bozuk olduğu bir anda, Seni Buldum YA çıkı verir. Allah'ım, böyle mi bir çoşku. Böyle mi bir ENERJİ(!) dolar içim, kan akışım hızlanır, kanım sulanır. Beynim hummalı bir şekilde elektrik sinyalleri üreterek, sevgi hormonunu tüm bedenime iletir. Ayaklarım hızlanır, bakışlarım değişir. Gözlerim birden parlar, İçim KIPIR KIPIR(!) olur, Bazen sırf bass gitar'ın sesi kulağıma fazla geldi diye, çocuk gibi sevinirim. Bazen Ney'în üflemeleri gönlümü okşadı diye, kendi kendime gülüveririm. Bazen Bağlama'da Gencebay akor bastı diye, yürürken sektiğim olmuştur. Yokluğun gitar solosunu dinlerken, Gitar perdelerinde dolaşan gitarist ile beraber ayaklarım ile ritim atarım. Hatta yaylılar alt oktavdan üst oktava çıkarken, bende aynen merdivenden hızlıca koşar adım çıkar, inerden aynı şekilde yaylılar ne yapıyorsa öyle inerim. Davullar yavaşlayınca ayaklarımında yavaşladığını hissederim. Eğer yaylılar en üst oktavdan alta hızlı bir 16'lık geçiş yaparlarsa, 4.'ü, 5.i merdiven basamağıdan aşağı atladığım olmuştur...  Kader Diye Diye'nin arasındaki gangıster tonunda, sebebsiz yere kaşlarımı çatarım... Derin bakmaya çalışırım elde olmayarak... Aşkımı Sakla'nın arasazındaki o duygulu dolu ezgilerde bazen kuğu gibi sekesim gelir, yaylıların üzerinde, sanki bulutların üzerinde gibi hissedirim kendimi, yaylıların üzerinde ordan oraya sıçrar dururum....

ömer müthiş bir analiz. harikasın.bizim duygularımızı güzel bir örnekle anlatmışsın.duygularına sağlık
Kullanıcı avatarı
nezihi kadak
Onursal Üye
Onursal Üye
Divane
Divane

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 16
Level: 18
HP: 14 / 711
14 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 377 / 417
377 / 417

Mesajgönderen barisaslan tarih 19 Nis 2008, 14:52

idam_mahkumu yazdı:Değerli arkadaşlar,

Vay dangalak vay..

Bana;

bu tarz konuşan insalara her zaman sinir olmuş,bi antipati yaratmıştır üzerimde.bayanında enerji anlayışını ömer abi çok sade vede dobra bir dille ifade etmiş.Nedemek gerekir bilmiyorum ama ükela bir insan dır deyip cümlemi sonlandırıyorum
Kullanıcı avatarı
barisaslan
Divane
Divane

Teşekkür etti: 51
Teşekkür aldi: 13
5 / 556
265 / 265
EXP: 318 / 331
318 / 331

Mesajgönderen GÖNÜL_FIRTINASI tarih 20 Nis 2008, 00:15

enerji demek hareketli şarkılarlamı nitelendiriliyor :evil: ilginç :evil: insanın aldığı enerji ritmde değildir...kelimelerin anlamında...hissettirdiği duygulardadır!!!

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 7
Level: 22
HP: 33 / 1106
33 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528