elektronik muzikle hala ilgiliyim fakat aslı orjinal enstrüman varken elektronik yapay seslerin kullanımasına karşıyım..yani demek istediğim elektronik sesleri doğada olmayan kısmını kullanabiliriz...ama orjinal akustik aletse bunların aslında parmak izi olayı gecerlidir icrada...teknolijinde nimetlerinden faydalanmak lazım ama bu muziği dejenere etmemeli..elektro baglama gitar tonları içinde kendimde yıllardır bir çok effect aleti veya pedal pedal türü aletlerle ton arayıp yazdıgım dönemler oldu...sampler ses elektrik baglama için kanımca uygundur..ama bununda çığ gibi büyümesi ve her yerde artması haline gelmesi bu işten maddi kazancın yanında muziğe de vereceği zararlarda düşünülmelidir...bugün piyasa da pandora efect pedal denilen aletlerin içinde bir çok ünlü gitarcının ses örnekleri mevcuttur..ve gitarın çalınma tekniklerine göre örneğin pena şiddeti distortion vibrato kolu gibi ve değişik anfi tonları ve monitör kapasitelerine ve cinslerine göre tasarlanmıştır...aynı pedallardaki ses özelliklerini baglama için düşünürsek genel manada o zaman burda bir çalanalara has liste oluşturmak lazım...çünkü her elektro baglama çalanın kendine has özel tonları ve çalım şekli vardır...bunların ses muhendisleri tarafından analiziyle birlikte öncelikle patent konusu gündeme gelecektir....çok da zor bir hadise değil..istenildiği zamanda yapılması mümkündür...aynı şeyleri akustik baglama için düşünemiyorum...çünkü aletin orjinalindeki tını agaç cinsi kapak ve aleti oluşturan etkenlerle ilgidir...ama midi pick up olayı tüm bunlarında ötesinde olup bir çok sorunu elektronik muzikte çözümleyebilecek bir şekilde tasarlanmıştır...ama olay sadece midi pick up lada bitmiyor örnegin dünyaca ünlü gitarist Al Di Meola için özel tasarım gitarlar hem akustik hemde elektronik olarak lutiyerler tarafından yapılmakta ve elektrik gitarların tonları için özel pick uplar üretilmekte ve bunun yanında tonlama içinde özel pireamp lar ton kartları plaketler yapılmaktadır...bu şekilde oluncada gitardan elde edilen sesler sadece o kişiye has bir ton şeklinde duyulmakta...bunların samplerleri gitar plug in lerde mevcuttur...biraz da kolaylık adına du sesleri sampler olarak yaygınlaştırmışlardır...ama orjinal çalanın parmak izi yine tonlama olayında çok daha büyük pozitif etki yapar diye düşünüyorum....bizde ise özellikle elektro baglama çalan arkadaşların bir ton bulma ton yaratma ton yakalama derdini haklı buluyorum..albümleredeki kayıtlarda nasıl tonlaer yakaladıkları bir çok kişi için merak konusu..pick up dediğimiz piyasada manyetik olarak bilinen ses taşıyıcı cihazların modeli kullanılan baglantı şeması kullanılan çekirdek kondansatörlerden kullanılan anfiye kadar hepsinin ayrı bir etkisi vardır...elektro baglama sampleri yapılırsa eger bu sadece bir ton değil en az 100 değişik ton üzerinde tasarlanmalı ve buna göre örnegin atıyorum mesela Turkish electric baglama tone gibi bir ses hesabı üzerinde önemli sesler kayıt altına alınmalıdır...ve tabiki bununda dünya piyasasına girmesi yaygınlaşması ne kadar başarılı olur derseniz bunu kullanacak kişiyle alakalı bir durum çıkar ortaya....
(0%)

News