ufkumufuk yazdı:levon10 yazdı:erkan.korkut yazdı:Fikret Kızılok
Ohannes Kemer
Erkin Koray
Orhan Gencebay
İlhan İrem
ilk aklıma gelenler bunlar. Daha fazlasını bilen varsa lüften bilgilendirsin.
Dostum; Gencebay hariç, diğer sanatçıların sitar ile yapmış olduğu bir beste var mı acaba?... Yazabileceğin...
Fikret Kızılok - Haberin Var mı?
Erkin Koray - Yağmur'da kullandı
Ohannes Kemer'i tanımıyorum İlhan İrem çalmıyor diye biliyorum.
Yani Benim bildiklerim: Orhan Gencebay - Erkin Koray - Fikret Kızılok
İlhan İrem herhangi bir parçasında sitar çalmamıştır. Fakat Sultanahmet Meydanı'nda çekilmiş meşhur bir fotosu var:

Erkin Koray, sitarla amatör olarak ilgilendi. Herhangi bir eserinde kullanmadı. Fikret Kızılok ise Haberin Var mı da değil, Köroğlu Dağları parçasında sitar kullandı. Türkiye'de sitar çalan ilk kişidir Kızılok. Hatta Hey Dergisi'nde şöyle bir haber yer alır: "The Beatles'ın dünyaya tanıttığı sitarı ülkemize getiren Fikret Kızılok 'hiçbir saz bağlamamızın yerini tutmuyor' dedi."
Ohannes Kemer ise Barış Manço-Kurtalan Ekspres'te 1972-1976 arası yer almış Ermeni asıllı bir müzisyen. Kurtalan Ekspres dışında Dönüşüm ve Erol Büyükburç-Elçiler gruplarında çalıştı. Gitar, bağlama, yaylı tambur ve ıklığ çalar. 1976'da Avusturalya'da kaldığında sitar ile haşır neşir olduğu rivayet edilir.
Ve bir arkadaşımdan Barış Manço'nun da sitar çaldığını duymuştum ama inadırıcı gelmedi bana ve bir kanıt da bulamadım.

(0%)

News