EVRENSEL MUZİK

Müzik Üzerine Özgün Bilgi Paylaşımları, Fikir Alış-Verişleri ve Tartışmalar...
Forum kuralları
Dikkat:
-Bu bölüm; müzik üzerine özgün içerikli bilgi paylaşımları, fikir alış-verişleri ve tartışmaların yapılabilmesi amacıyla açılmıştır.
-Bu bölüm müzisyen tanıtım forumu veya fan klübü değildir; video veya mp3 paylaşarak müzisyenleri tanıtmak amacıyla açılmamıştır.
-Hali hazırda internette başka sitelerde rahatlıkla bulunan bilgileri kopyala/yapıştır usulü paylaşmak yasaktır; bu bilgilere sadece LİNK veriniz.

Re: EVRENSEL MUZİK

Yeni mesajgönderen hasretsevda tarih 05 Tem 2011, 03:10

kayıtların bir kısmı agustos ayında bizzat kendi yönetimimde olacak...
ama konumuz biraz daha toparlamak gerekirse evrensel muzik...her zaman şunu ısrarla diyebilirim...Gencebay muziğindeki bir çok eser evrensel degerlere sahiptir..bunun sunum biçimi ve yeniden analizi bu dünya muziğine giriş anahtarlarından birisi..zamanım oldugu süreçte geniş bir analiz yazmak ve konuyla ilgili düşüncelerimi yazmak istiyorum...
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 3
Uyarılar: (0%)
Level: 0
HP: 0 / 0
0 / 0
MP: 0 / 0
0 / 0
EXP: 0 / 0
0 / 0

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 08 Tem 2011, 09:19

Sevgili Hasretsevda;"-Gencebay Müziği'nde ki bir çok eser evrensel değerlere sahiptir" cümlenizi açacağınızı ve bu bağlamda Dünya Müziği'ne giriş noktasında analizler yapacağınızı belirtiyorsunuz yukarıda ki yazınızda.Ve zamanınız olduğu süreçte geniş bir analiz yapma isteminizide ekliyorsunuz.Biz analizlerinizi bekliyoruz ve şu ana kadar yapmama nedeninizin zaman darlığından kaynaklandığını düşünüyoruz..
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 400 / 417
400 / 417

m.özer isimli üyemize teşekkür edenler :
Misafir

Yeni mesajgönderen hasretsevda tarih 08 Tem 2011, 22:45

evet haklısınız zamanla ilgili bir problem...benim burda yazacagım cümlelerde kendi çapımla alakalı aslında...birde muziğe bakış açımla...Gencebay muziği evrensel değelere sahip...türk halk muziğimizde sanat muziğimizde...bu konuda akademik yazmak zorundayım..çünkü bazı konular site dışındaki arkadaşlaca da okunmaktadır...
bu arada boş vaktim yok diyebilirim..ama elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 3
Level: 0
HP: 0 / 0
0 / 0
MP: 0 / 0
0 / 0
EXP: 0 / 0
0 / 0

2 hasretsevda isimli üyemize teşekkür edenler :
idam_mahkumu, m.özer

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 09 Tem 2011, 12:30

Sevgili Hasretsevda,bana göre yazacağınız tesbitlerin akademik dille sunulması gerekliliği önemlidir.Site dışında ki başka müzisyen kişilerin siteyi takip etmesi bir yana,evrensel müziğe "varış olasılığı" noktasında ki dilin akademik olması ,olmazsa olmazdır.Eğer burada yazılanların ve akademik dille sunulan öğretilerin,teknik anlamda bir değerlilikleri varsa ,bazı üst düzey müzisyenlere büyük katkılarıda olabilecektir.
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339