hayat kavgası yazdı:O zaman ben de en son Gencabayla ilgili yaşadığım olayı anlatayım.1 ay kadar önce servisini çektiğim okulun ÖĞRETMENLERİNİ bir yere götürdüm.Neyse bizim çoğunluğu bayan hafif sosyetik öğretmenler bindiler minibüse gidiyoruz,ben de film müzikleri albümünden SENİ BULDUMYA eserini dinliyorum.Şarkı başladı kemanlar konuşmaya başladı minibüste çıt yok.Bayılan bayılana müziğe.Hemen cd'yi istediler bu kim diye.Ben de gencebay dedim ben bunu yıllardır dinliyorum dedim.Gerçek müzik budur dedim.Bu sadece müziği,bir de sözlü icrasını dinleseniz.Birazda teknik bilgi,kaşıklarla marakas birlikte çalıyor.Biri sağda biri solda.Eeee marakas brezilya kökenli olduğuna göre,brezilyayla arabistan komşu olmadığına göre demek ki Gencebayın arabeskle alakası yokmuş.Değil mi ama?Kısacası Gencebay müziği bir başka.İşin ilginç tarafı ne biliyormusun arkadaşlar,müzik öğretmeni.Müzik öğretmeni Orhan Gencebayı çok sevdiğini ve her zaman dinlediğini söylemişti.Ben demiştim müzikten anlayanlar Gencebayı dinlerler diye...
Harika bir anektod "hayat kavgası". Bunun gibi olaylari hepimiz öyle çok yasamisizdir ki, tabii bazilarimiz daha çok. Genelde Gencebay hakkinda önyargilarla dolu olanlar, müzigini bile dinlemeden "Gencebay" kelimesi zikredildiginde "iyyyy" diye burun kiviranlar, ama sonra "kim oldugunu" bilmeyip de dinleyince hayran kalanlar... Ah önyargi vah önyargi..