Nasil Gencebay Sever Olduk?

Gönül Dostluğu ile alâkalı tüm mevzular, tanışma faslı, sohbetler, anılar...

Re: Nasil Gencebay Sever Olduk?

Yeni mesajgönderen Murat Yaşar tarih 21 Ara 2008, 20:10

Kardeş çok eskilere götürdü beni anıların....Ey  site sakinleri korkmayın bende anlatmayacağım. :D  :D  Ama ta başlangıçtan itibarı ile buna benzer anılarla doludur gencebayın her son albüm telaşı...Hey gidi günler...Neler yaşadık vre...
Neler geldi neler geçti şu felekten
Un elerken deve geçti elekten......
Gencebayla  tanışmamızdan sonra nerdeyse hayatımızın her köşesinde bir fon oluşturdu....Heryaşta kendine illaki bir eseri yön verir..Yaşlar ve yaşananlar ne olusa olsun illa ki bir gencebay eseri sizin durumunuzu ,ruh halinizi tam ortadan vurur..
İşte onun içindir ki biz gencebaycılar bir eserini diğerinden üstün tutamayız....Bugün dinlediğiniz eser yarın bir başka gencebay eseriyle yer değiştirir...Budur gencebay eserlerini şaheser yapan budur gencebay severlerini hastası yapan...
BERHUDAR OLUN...
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 75
Teşekkür aldi: 47
Uyarılar: (0%)
Level: 23
HP: 49 / 1225
49 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 692 / 698
692 / 698

Yeni mesajgönderen birgarip tarih 21 Haz 2009, 16:08

Muhterem kardeşler benim hiçbir zaman kızarkadaşım vesayrem olmadığı için Orhan Abi'nin şarkılarında anlattığı hadiseleri yaşayacak imkanımız olmadı. Gencebay'ın şarkılarında genellikle karşılıklı bir aşk anlatılır. Araya kader engeli, ayrılık girebilir, birisi sevgiliyi kandırmış olabilir ama Gencebay'ın şarkılarında da, filmlerinde de "ümit verip kandıran, para ve eğlence için yaşayan kahpe kadın" imajı pek yoktur. Sevgili hep saf, kandırılmaya açık ve masum resmedilmiştir ki açıkcası bu gerçeklerle örtüşmeyen naif bir fantezidir. Bilhassa büyük şehirlerde...
  Ben hep karşılıksız sevdiğim, hem de sevme numarasıyla kandırıldığım, sömürüldüğüm için Gencebay'ın şarkılarındaki durum bana pek uymadı. Sevgisizlik daima yaşam tarzımdı, kan bağım olmayan kimseden sevgi, saygı görmedim. Hep biyolojik gereklililk sebebiyle sevildim denebilir. Gencebay'ı bu denli sevmemin nedeni müziğimize verdiği emekler. Teknik sebeplerle onu dinlemeye başladım denebilir yani. Ama daha sonra Gencebay'ın anlattığı şeyleri hiç yaşamamış olsam da yaşamışım gibi hayal edebileceğimi görünce koptum gittim tabi :D
Kullanıcı avatarı
birgarip
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Level: 2
HP: 0 / 30
0 / 30
MP: 14 / 14
14 / 14
EXP: 12 / 18
12 / 18

Yeni mesajgönderen ibrahim küçükkılıç tarih 03 Eki 2009, 18:42

bana teyzemin oğlu karışık bir kaset vermişti, içinde orhan abimizin seçme şarkıları vardı. bir kaç şarkısını dinledim ve kulağıma hoş geldi. sonra ben klasik şarkılarını dinlemeye başladım. ve kervan plaktan çıkan ilk alk kasedi olan BATSIN BU DÜNYA kasedini aldım. Kasetteki 2. şarkı olan HAYAT KAVGASI beni aşırı derecede etkiledi. Çok ayrı bir yapısı vardı parçanın ve devamlı başa aşıp bu parçayı dinlemeye başladım. Tüylerim diken diken olmuştu. Daha sonra dedimki kendi kendime senin bu müzik akımına dahil olmalısın, GENCEBAYCI olmalısın. ve o günden bugüne sırayla kasetler, cdler, resimler... Kısacası benim için GENCEBAY  müziği bir yaşam tarzı oldu. Berhudar olun.
Kullanıcı avatarı
ibrahim küçükkılıç
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 5
Teşekkür aldi: 4
Level: 10
HP: 2 / 230
2 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 124 / 142
124 / 142

Yeni mesajgönderen ugurizm tarih 02 Şub 2010, 06:40

ömer neler döktürmüşsün ağlatcanmı bizi....
GEÇMEYEN GÜNLERE KIZDIM, ŞİMDİ ÖZÜR DİLİYORUM ugurizm.
Kullanıcı avatarı
ugurizm
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 4
Level: 6
HP: 0 / 104
0 / 104
MP: 49 / 49
49 / 49
EXP: 54 / 65
54 / 65

Yeni mesajgönderen fikret_gencebay tarih 02 Şub 2010, 09:33

bizim ailede 65 kuşağı yani ferdinin yeni yükseldiği senelerde gençlikleri geçmiş onun için midir nedir ferdiciler . Ben ilk başta ferdi dinlerdim. Sonra her çeşit müziği dinledim kimsenin etkisinde kalmaan ve 17 yaşında Hor görme garibi ve Beni böyle sev şarkılarını dinledikten sonra gencebaycı oldum. zaten çocukluğumda ne zama radyoda dil yarası çıksa bi sarhoş olurdum ben nerden bulabilirim diye düşünürdüm geçde olsa doğru yu ve hakikatı bulduk. NE MUTLU GENCEBAYI ANLAYANVE BİLENLERE
Belki de çok mutlu olacaktık,
Tutsaydık dilimizi
Kullanıcı avatarı
fikret_gencebay
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 6
Teşekkür aldi: 0
Level: 8
HP: 0 / 159
0 / 159
MP: 76 / 76
76 / 76
EXP: 88 / 100
88 / 100

Yeni mesajgönderen sadasada tarih 02 Ağu 2010, 21:51

Küçüklüğümde Orhan gencebayın ismini, simasını ve 3-5 parçasını ordan burdan duyduğumdan biliyordum.. Zaman geçtikçe...hayatı tanıdıkça...bazı şeyleri yaşadıkça...birde müzikle baya bi ilgilenip, bağlama çalmaya başlayıp (kendi çapımda tabii) biraz ilerlettikçe.. Baba'nın muhteşem bir hayranı oldum...
Orhan Gencebay bana müzikal açıdan büyük bir rehber, hayat denen bu yolda da bir abi,sırdaş oldu...
Odamda resimleri vardır mesela..bazen dertleşirim onunla...benim için önemi çok büyüktür....
Allah'ım inşallah bana ve benim gibi Baba'ya özlem duyan herkese onunla canlı canlı sohbet edebilmeyi, tanışabilmeyi nasip eder...
Teşekkürler..Berhudar Olun...
En Büyük Mutluluktur, Sevilip Sevmek..
Zor Değil Bir Gönülde Yer Bulabilmek..
Yaşamak Rüyasında Gerçeği Görmek..
Ne Güzel Sevgiliyle Dertlere Gülmek...!
Kullanıcı avatarı
sadasada
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 53
Teşekkür aldi: 20
Level: 11
HP: 2 / 272
2 / 272
MP: 130 / 130
130 / 130
EXP: 143 / 167
143 / 167

Yeni mesajgönderen esir-i_derd tarih 02 Ağu 2010, 23:29

Benim gencebayı seven ner bir akrabam,ne bir tanıdığım vardı.Sadece tek bir arkadaşım dinliyordu oda ankarada yaşamıyordu.Ben halk müziği dinlerdim hep.Bir gün memlekete gittik o arkadaşımla(aynı köylüyüz).Damda oturuyoruz,köy havası süper,esiyor,elimizde çay.O zamanlar mp3 çalabilen telefonlar yeni çıkmıştı.Arkadaşım dilenci şarkısını açtı.Sanırsam 12 yaşındaydım belki 1-2 yaş daha büyük olabilirim.O dilencinin girişindeki solo beni öyle etkilemiştiki.Bir süre sessizlik oldu,şarkıyı dinliyorduk.Tam baba "sevmek çok zormuş" dedi tamam dedim işte budur.Küçük olmama rağmen sevdiğim birisi vardı :) şarkı ilerledikçe dahada etkiledi beni.derken sürekli açtırıyordum arkadaşa aynı şarkıyı.Ve bir süre sonra diğer şarkılarınıda araştırdım dinledim.Şimdi ise onun adına dinlemediğim,izlemediğim hiç birşey bulamıyorum.
   ailem,arkadaşlarım,akrabalarım hep der bıkmadınmı olum bu adamdan diye ama ben gencebaycılığın gerektirdiği terbiye ile sadece susarım.Onu çok seviyorum.Baş tacıdır orhan babam
Benim tek hîç kim zâr ü perişan olmasın yâ Rab,
Esîr-i Derd-i aşk u dâğ-ı hicrân olmasın ya Rab..
Kullanıcı avatarı
esir-i_derd
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 165
Teşekkür aldi: 122
Level: 18
HP: 35 / 711
35 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 414 / 417
414 / 417

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 03 Ağu 2010, 02:27

Yıl 1977...
On yaşındayım... Ankara'da Demirlibahçe Ağaçlı sokaktaki evimizde, ağbeyimle beraber sünnet olduk...
O zamanlar şimdiki gibi sünnet ol giy pantolonu gez bakalım, durumları yoktu... 77 türkiyesi, 12 eylül günleri doğmadı daha sancısı var... Çocuğuz ama sokaklar karışık, sağcı solcu anarşisi var görüyoruz yaşıyoruz. Haliyle büyüklerimiz de sıkıntı halleri anlıyoruz... Rahmetli dayım muhteşem bir insan, O'nun gibisi gelmez...

Neyse;
Evdeyiz sünnet yatağımızda yatıyoruz... Hediyeler falan derken (ilk saatimiz Elpar marka, birer paten, kovboy kıyafetleri ve silahı) akşama doğru canım sıkılıyor biraz ağrım var... Dayım, yatağımıza yassı siyah Grundıg marka bir teyp koyuyor... Bir kaç tane de kaset... Sonra içlerinden Üzerinde Orhan GENCEBAY yazan kaseti alıp, bu çok güzeldir sıkılmadan dinlersin diyor... Başlıyorum dinlemeye Yarabbim... Allah'ım giriş müziği beni direk esir alıyor...

Hâlâ...

Saygılarımla levon10

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 757
Teşekkür aldi: 395
Level: 34
HP: 709 / 3226
709 / 3226
MP: 1540 / 1540
1540 / 1540
EXP: 1722 / 1736
1722 / 1736

Yeni mesajgönderen Ferhan tarih 04 Ağu 2010, 23:35

Ne zaman, nerede, nasıl ve hangi şarkısını ilk olarak dinlediğimi hatırlamıyorum açıkçası. Kendimi bildim bileli ( Yaş 42 ) üstad' ı evimde misafir olarak ağırlıyorum. Bunca yıl ne kendisi benden bıktı nede ben kendisinden. Bilakis, yıllar geçtikçe ona olan bağım perçinleşti adeta. Neşemde bana eşlik ediyor, kederimde de bana destek oluyor. Onun dostluğu tam bir "gönül dostluğudur." Ve bana bu dostluğu müzik sanatın en doruk noktasında yaşatıyor. Allah ona uzun ve sağlıklı bir yaşam nasip etsin.
Kullanıcı avatarı
Ferhan
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 88
Teşekkür aldi: 35
Level: 6
HP: 0 / 104
0 / 104
MP: 49 / 49
49 / 49
EXP: 65 / 65
65 / 65

Ferhan isimli üyemize teşekkür edenler :
hayat kavgası

Yeni mesajgönderen canitez tarih 05 Ağu 2010, 20:13

ben unuturum diye anı defrterime not almıstım...aktarmaya çalısayım

çok çetin bir kış günü lapa lapa kar yağıyor 4-5 yaşlarındayım hızlı hızlı düşe kalka 87 kırmızı doğanımızın arka koltuğuna atladım.az ilerledik babam bir kaset taktı teyp e.oda 10 yaşından beridir dinler odasında gencebay fotoğrafları asılıydı hatta yatak odalarında dahi onlarca gecnebay posteri kartpostalı vardı annemde aynen çok büyük bir hayranıydı.her neyse az ilerledik kasetin tıs tıs sesinin ardından çok acayip bir ses geldi uzun seneler sonra sitar olduğunu anlayacaktım.eşsiz bir eser ile karşı karsıyaydım belkide ömür boyu beni bırakmayacaktı.sıkıntılarımda tutunacağım bir dal olacak içindeki anti-depresan ruhu ile ümitlerime bir ışık olacaktı.bu eser için öyle anılarım öyle derin hislerim varki tarifi imkansız.dinlemeye kıyamıyorum.uğurunda bir ölmek kaldı.işte o an sordum baba bu kim babam orhan baba oğlum müziğin kralı dedi hiç unutamam işte ilk tanışıklığım böyle oldu.sonra karlı yollarda yavaş yavaş bu eser ile ilerledik..
Kullanıcı avatarı
canitez
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 53
Teşekkür aldi: 86
Level: 19
HP: 23 / 798
23 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381