Merhaba Aşka aşık Gönül Dostları...
Eski Orhanabi.net'in müdavimleri hatırlarlar, böyle bir bölümümüz vardı. Herkes kendini tanıyor ve kendinden bahsediyordu. Böylelikle topluca biribimiz tanımış oluyorduk. Aynı uygulamaya buradada devam etmek istiyorum..
Evvelâ kendimi tanıtayım.
Arkadaşlar benim adım Ömer Faruk EROL. İnternet aleminde İdam Mahkumu diye tanınırım.. Beni en iyi anlatan ünvândır ve şarkıdır "İdam Mahkumu". İdam Mahkumu, 70'li yılların başına ait olan bir Gencebay bestesidir. 2004 yılına ait olan Yürekten Olsun albümünüde süslemiştir bu şaheser. Yani nedir bu "İdam Mahkumu" diyenler için bunu kısaca özetlemiş olmak istedim. Sözü ve Müziği Gencebay'a ait olan, Gencebay Müziğinin en iyi örneklerinden bir başyapıttır.
Doğma büyüme Gaziantep'liyim. Halihazırda Gaziantep'de yaşamımı sürdürüyorum. Meslek lisesi, Elektrik programı mezunuyum. Lisenin ardından birde Üniversite serüveni yaşadım.
Asıl branşım olan Elektriğe nazaran ağırlıklı olarak Bilgisayar ve İnternet Teknolojileri ile ilgileniyorum. Web Tasarımcılık yaparak yaşamıma devam ediyorum. Web Tasarımı bir ekmek kapısından ziyade, büyük bir hobi ve sevda olarak kabul ediyorum.
Orhan GENCEBAY hayranlığım, doğduğum günde başlamıştır. 3-4 Yaşlarında iken Gencebay dinlediğimi, televizyonda görünce sevindiğimi, şarkılarını ezberlemeye çalıştığımı, henüz anaokul dönemlerimde bana "Küçük Orhan" denildiğini dün gibi hatırlıyorum... Benim Babam Gencebaycıydı, müzisyendi.. Gencebay dinler, feyz alır, beste yapardı... Bağlama ve Saksafon çalardı, hiç unutmam henüz 2-3 yaşlarındayken beni dizinin dibine otutturur, Saksafon ile canlı canlı "Hatasız Kul Olmaz" şaheserini çalardı bana.. Yani demek istediğim o ki, Gencebay'ın duygusu ve felsefesi henüz anne karnında iliğime, kemiğime işlemiş...
Bu arada, Babasından yada Annesinden kendisine Gencebaycılık geçen Gönül Dotlarına, biz "Saltanatçı Gencebaycı" diyoruz
Bağlama çalıyorum, tabii kendi çapımda.. Beste çalışmaları yapıyorum. Ek olarak güfte ve şiirlerim var. Bağlama, beste ve şarkı sözü çalışmalarımı zaten ara ara forumlarımda paylaşıyorum.
Gencebay İnternet Aleminin önemli isimlerindenim. Bilen bilir, ilk net hayatım 2000'li yılların başında başlar. "dilenci.web1000.com" ile başlayan Gencebay sitesi çalışmalarım, kendini geliştirerek ve her zaman daha iyisine ulaşarak, benimdertlerim.com.tr.tc, gencebay.de.tc ve Orhanabi.net ile devam etmiştir.
Özellikle "Orhanabi.net" büyük ilklere imza atmıştır. Dünyanın En Büyük Bağlama ve Müzik portalını kurarak, binlerce müzsiyene hizmet etmiştir. Gencebay Müziğini ve Türk Müziğini Evrensel platformlara taşıma gayreti içerisinde bulunmuş, Bağlama'nın büyüklüğünü ve azizliğini genç nesile aktarma misyonunu üstlenmiş ve bunu üyelerine yaşatmıştır.
BenimDertlerim.Com.Tr.tc ve Gencebay.De.tc isimleri altında hizmet verdiğim sitelerim, Orhan Gencebay'ın piyasada bulunmayan bir çok eserini yayınlamış, paylaşmış ve bunlar için kaliteli tartışma ortamları yaratmıştır. Sitelerimin yegane amacı, Gencebay Müziğinin ne denli derin bir okyanus olduğunu anlatabilmektir. Ve Gerçek Gencebaycıları ağırlamaktır. Bu uğurda gecemi gündüzüme katmış, emek sarf etmiş, maddi manevi yıpranmış birisiyim.
Bu hususda değerli yol arkadaşlarım olan, bilhassa Yılgör Yalçınkaya, Soner Güler, İsmail Bayraktar, Başar Aykent, Murat Tamer, Hüseyin Zengin ve ismini sayamadığım bzı gerçek Gönül Dostlarına büyük şükranlarımı sunuyorum.
Berhüdar Ol'un, İdam Mahkumu.



(0%)





News