TANIŞALIM ( Bir birimizi Tanıyalım )

Gönül Dostluğu ile alâkalı tüm mevzular, tanışma faslı, sohbetler, anılar...

TANIŞALIM ( Bir birimizi Tanıyalım )

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 30 Eyl 2007, 22:48

Merhaba Aşka aşık Gönül Dostları...

Eski Orhanabi.net'in müdavimleri hatırlarlar, böyle bir bölümümüz vardı. Herkes kendini tanıyor ve kendinden bahsediyordu. Böylelikle topluca biribimiz tanımış oluyorduk. Aynı uygulamaya buradada devam etmek istiyorum..

Evvelâ kendimi tanıtayım.

Arkadaşlar benim adım Ömer Faruk EROL. İnternet aleminde İdam Mahkumu diye tanınırım.. Beni en iyi anlatan ünvândır ve şarkıdır  "İdam Mahkumu". İdam Mahkumu, 70'li yılların başına ait olan bir Gencebay bestesidir. 2004 yılına ait olan Yürekten Olsun albümünüde süslemiştir bu şaheser. Yani nedir bu "İdam Mahkumu" diyenler için bunu kısaca özetlemiş olmak istedim. Sözü ve Müziği Gencebay'a ait olan, Gencebay Müziğinin en iyi örneklerinden bir başyapıttır.

Doğma büyüme Gaziantep'liyim. Halihazırda Gaziantep'de yaşamımı sürdürüyorum. Meslek lisesi, Elektrik programı mezunuyum. Lisenin ardından birde Üniversite serüveni yaşadım.

Asıl branşım olan Elektriğe nazaran ağırlıklı olarak Bilgisayar ve İnternet Teknolojileri ile ilgileniyorum. Web Tasarımcılık yaparak yaşamıma devam ediyorum. Web Tasarımı bir ekmek kapısından ziyade, büyük bir hobi ve sevda olarak kabul ediyorum.

Orhan GENCEBAY hayranlığım, doğduğum günde başlamıştır. 3-4 Yaşlarında iken Gencebay dinlediğimi, televizyonda görünce sevindiğimi, şarkılarını ezberlemeye çalıştığımı, henüz anaokul dönemlerimde bana "Küçük Orhan" denildiğini dün gibi hatırlıyorum...  Benim Babam Gencebaycıydı, müzisyendi.. Gencebay dinler, feyz alır, beste yapardı... Bağlama ve Saksafon çalardı, hiç unutmam henüz 2-3 yaşlarındayken beni dizinin dibine otutturur, Saksafon ile canlı canlı "Hatasız Kul Olmaz" şaheserini çalardı bana.. Yani demek istediğim o ki, Gencebay'ın duygusu ve felsefesi henüz anne karnında iliğime, kemiğime işlemiş...

Bu arada, Babasından yada Annesinden kendisine Gencebaycılık geçen Gönül Dotlarına, biz "Saltanatçı Gencebaycı" diyoruz :) Bende "Saltanatçı Gencebaycılığın" en iyi örneklerinden birisiyim. Artık bizde bizim evlatlarımıza aşılayacağız Gencebay sevgisini inşallah :)

Bağlama çalıyorum, tabii kendi çapımda.. Beste çalışmaları yapıyorum. Ek olarak güfte ve şiirlerim var. Bağlama, beste ve şarkı sözü çalışmalarımı zaten ara ara forumlarımda paylaşıyorum.

Gencebay İnternet Aleminin önemli isimlerindenim. Bilen bilir, ilk net hayatım 2000'li yılların başında başlar. "dilenci.web1000.com" ile başlayan Gencebay sitesi çalışmalarım, kendini geliştirerek ve her zaman daha iyisine ulaşarak, benimdertlerim.com.tr.tc, gencebay.de.tc ve Orhanabi.net ile devam etmiştir.

Özellikle "Orhanabi.net" büyük ilklere imza atmıştır. Dünyanın En Büyük Bağlama ve Müzik portalını kurarak, binlerce müzsiyene hizmet etmiştir. Gencebay Müziğini ve Türk Müziğini Evrensel platformlara taşıma gayreti içerisinde bulunmuş, Bağlama'nın büyüklüğünü ve azizliğini genç nesile aktarma misyonunu üstlenmiş ve bunu üyelerine yaşatmıştır.

BenimDertlerim.Com.Tr.tc ve Gencebay.De.tc isimleri altında hizmet verdiğim sitelerim, Orhan Gencebay'ın piyasada bulunmayan bir çok eserini yayınlamış, paylaşmış ve bunlar için kaliteli tartışma ortamları yaratmıştır. Sitelerimin yegane amacı, Gencebay Müziğinin ne denli derin bir okyanus olduğunu anlatabilmektir. Ve Gerçek Gencebaycıları ağırlamaktır. Bu uğurda gecemi gündüzüme katmış, emek sarf etmiş, maddi manevi yıpranmış birisiyim.

Bu hususda değerli yol arkadaşlarım olan, bilhassa Yılgör Yalçınkaya, Soner Güler, İsmail Bayraktar, Başar Aykent, Murat Tamer, Hüseyin Zengin ve ismini sayamadığım bzı gerçek Gönül Dostlarına büyük şükranlarımı sunuyorum.

Berhüdar Ol'un, İdam Mahkumu.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

2 idam_mahkumu isimli üyemize teşekkür edenler :
Misafir, Sabır Taşı

Re: TANIŞALIM ( Bir birimizi Tanıyalım )

Mesajgönderen yaşamak_bu_değil tarih 30 Eyl 2007, 23:01

Benimde adım Burak doğduğumdan beri Gencebay dinlerim babam sayesinde yani bende Saltanatcı Gencebay cılardanım :)  liseyi geçen sene bitirdim ..... yolum kesilmezse inşallah yakında üniversiteyide okurum... Genelde Orhan Gencebay dinlerim ve anlamaya çalışırım onun dışında Erkin Koray, Barış Manço, Cem Karaca gibi ustalarıda dinlerim Gencebay dan zaman kaldıkca :) tek hayalim bi gün bütün dertlerin bittiği bi Dünya'da yaşamanın zevkine varmaktır :)

Bende kendi çapımda bağlama çalıyorum.. ve müziğe merak salmamda bana manevi destek veren Orhan Gencebay olmuştur :) tabi  yüzyüze görüşmemiz olmadı sadece gönlülden gönüle :) Allah uzunn uzun ömürler versin kendisine.....
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 4
Teşekkür aldi: 12
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 651 / 698
651 / 698

Mesajgönderen hayal_edermisin tarih 02 Eki 2007, 00:00

Volkan Konak ...

Evet ismim bu Karadenizli Sanatçı olan Sn.VOLKAN KONAK'la adaş ve soydaşız.
Tamamen tesadüftür..

Her neyse arkadaşlar,doğma büyüme Kayseri'liyim ... Küçük yaşlardan beri sesimin  Ferdi Tayfur'a benzemesiyle ile başlayan Bağnaz müzik hayatım. Orhanabi.net vb.Gencebay siteleriyle ORHAN GENCEBAY'I tanımama ve anlamama vesil olmuş ve haliyle müzik ufkum genişlemiştir. Herşeyi Gönül Dostlarına borçluyum ...Bağlama çalıyorum .. Ayrıca Divane'm var.:D

Ticaret Lisesi Mezunuyum, şu an bi Markette Muhasebe/Bilgi işlemci olarak 3 yıldır çalışıyorum. Bu yıl hafta sonları dershaneye gidiyorum.İnşallah bu yıl Konservatuarı kazanıp,hayatımı tamamen müziğe adayacağım....
Kullanıcı avatarı
hayal_edermisin
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 1
Level: 2
HP: 0 / 30
0 / 30
MP: 14 / 14
14 / 14
EXP: 16 / 18
16 / 18

Mesajgönderen gencebaydostu tarih 07 Eki 2007, 14:31

merhaba.ben bu siteye yeni üye oldum.ben de babam sayesinde gencebaycı oldum.ben de sizler gibi doğuştan gencebaycıyım.ben şiir yazan bir gencebaycıyım.en büyük hayalim ise şiirlerimden en az birinin Orhan gencebay tarafından bestelenmesidir.o böyle bir şeyi kabul eder mi bilmem ama böyle bir şey olursa çok mutlu olururm.bu arada sitenin yeni hali çok güzel olmuş.emeği geçenleri kutlamak istiyorum.
Orhanabi.Net - Radikal ve Özgün Gencebay'cılık
Kullanıcı avatarı
gencebaydostu
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldi: 253
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 423 / 466
423 / 466

Mesajgönderen mecnun_murat tarih 07 Eki 2007, 17:31

arkadaslar ben murat.arkadaslar mecnun murat der.bu da öyle kaldı işte.aslında doguştan gencebaycı doğmusum da bunu 10 sene önce anladım.kayseriliyim.orhan gencebay ile ilgili her şey ilgi alanıma girer.sizlerede elimden geldiğince yardımda bulunacam insallah...
berhudar olun...
Kullanıcı avatarı
mecnun_murat
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 3
Level: 10
HP: 0 / 230
0 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 126 / 142
126 / 142

Mesajgönderen e-selcuk tarih 08 Eki 2007, 22:55

selam gönül dostları.

ben selçuk yıldırım . yürekten bir gencebay hayranı olarak bu sitede bulunmaktan mutluluk duyuyorum. bu sitede kısmetse orhan abimiz il bütün bildiklerimi ve ayrıca kendi şiirlerimi paylaşmak istiyorum.

sadakatle
Sayende BERHÛDAR olduk Orhan Abi..
Kullanıcı avatarı
e-selcuk
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 31
Teşekkür aldi: 105
Level: 12
HP: 3 / 319
3 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 188 / 194
188 / 194

Mesajgönderen barisaslan tarih 08 Eki 2007, 22:58

Merhaba sayın Gencebay dostları.Adım Barış.19 yaşındayım.tic lis mezunuyum.üniversteye hazırlanıyorum.İzmirde yaşıyorum.Orhan GENCEBAY hayranlıgım ise şöyle başladı.Bir gün tesadüfen elime Klasikler albümünün  geçmesiyle başlayan bu sevdanın bugünlere  kadar gelicegini hiç düşünmemiştim.Şimdi bana diyeceksinizki hiç mi dinlemedin sanatçımızı.Tabiki dinledim ama bu kadar anlamlı,manalı vede hayatın gerçeklerinden hep kesitler veren(Kendi fikrimdir) besteleri hayatımın bakışını çok degiştirdi. Deyim yerindeyse günüm Gencebay la başlar ve onun film yada müzikleriyle sona erer.Arabesk müzigin de Gencebayla ilişkisinin olmaması sevgimin daha artmasına neden olmuştur ve denildigi gibi de.Onu anlamak bi sanattır.
Kullanıcı avatarı
barisaslan
Divane
Divane

Teşekkür etti: 51
Teşekkür aldi: 13
Level: 16
HP: 5 / 556
5 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 318 / 331
318 / 331

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 11 Eki 2007, 11:41

Tüm yeni gelen gönül dostlarına merhabalar. Aramıza hoş geldiler,sefa geldiler..

Bu mekân hepimizin mekânı..

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Mesajgönderen gencebayram tarih 11 Eki 2007, 15:12

Dostlar ben bayram sercan bende ömer kardeşimiz gibi gaziantepliyim.zaten sıkı bir dostuluğumuz var . ailecek görüşürüz yani anlayacağınız. benim lakabımın bildiğiniz üzere gencebayram yani açacak olursak gence(bay)ram gaziantebimize gelecek olan tüm dostlarımıza kapımız açık ...hepinize sevgiler
Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Linkleri sadece Üyeler görebilir.

MEDENİYET EĞER SOYUNMAYI GEREKTİRİYORSA,
DESENE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ                
M.AKİF ERSOY.....
Kullanıcı avatarı
gencebayram
Divane
Divane

Teşekkür etti: 28
Teşekkür aldi: 15
Level: 15
HP: 4 / 488
4 / 488
MP: 233 / 233
233 / 233
EXP: 282 / 292
282 / 292

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 20 Eki 2007, 12:55

gencebayram yazdı:Dostlar ben bayram sercan bende ömer kardeşimiz gibi gaziantepliyim.zaten sıkı bir dostuluğumuz var . ailecek görüşürüz yani anlayacağınız. benim lakabımın bildiğiniz üzere gencebayram yani açacak olursak gence(bay)ram gaziantebimize gelecek olan tüm dostlarımıza kapımız açık ...hepinize sevgiler

Bayram hoş geldin kardeş. Geçen pazar beni Beğendiğin önünde fenâ ektin yani :)

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı