Gönül Mecmuası - Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi
//Sayı - 4// 09 - Şubat - 2008 Cumartesi // 15 Kuruş // OrhanAbi.NET Kültür Yayınları
Tür: Röportaj || Röportaj no: R-0006
Konuğumuz, Asical Bir Kalmadı: Mustafa Serdar
Sevgili Gönül Dostları...
Bu haftaki röportajımız sitemizin aktif üyelerinden ''asical'' ile...güzel söyleşimizi sizlere sunmaktan onur duymaktayım...
SELAMLAŞTIK GÖNÜLDEN GÖNÜLE AKTIK...
Gönül_Fırtınası: Merhabalar Gönül Dostu nasılsınız?
asical: Teşekkür ederim Gönül_Fırtınası iyiyim siz nasılsınız?
Gönül_Fırtınası: Saolun asical iyiyim sizinle sohbet edince daha iyi olacağım...
asical: Teşekkürler...
GENCEBAYIN ANLAMI İLE BAŞLADIK!!!
Gönül_Fırtınası: İlk önce sizde olan Gencebayın anlamı nedir?
asical: Hayatımda müzik hiç eksik olmadı babam amcam bağlama çalarlardı,Gencebay ile tanıştığımda ilk çocukluktan kurtuluyordum 13-14 lü yaşlar, bağlama böyle çalınıyorsa...babam ne çalıyor hissi uyandırdı bende
Gönül_Fırtınası: Ne güzel peki sizi ona yakınlaştıran duygular zamanla değişti mi yani arttıysa nedir en önemli etken?
asical: Olumlu yönde çok değişti,hayat meşakkat ile dönem dönem uzaklaştığımız oldu ama hiç gönlümüzden çıkmadı..
Gönül_Fırtınası: Anlıyorum ...peki felsefe diyoruz bildiğiniz üzre sizce umut etmek ne demektir gencebay dilinde?
asical: Orhan babanın fikri bir mesajı olduğunu anlamışlığımız lise yıllarına denk gelir efendiliğimiz kötü yollara düşmememiz de Babadan esinlendiğimiz ders aldığımız kesindir bunu o yıllarda bilmezdik ama şimdi bize çok şeyler
kattığını fazlasıyla görüyorum,Hor Görme Garibi demesinin bizi ne kadar sevgi dolu insanlar olmaya çektiğini ben son bir kaç yılda anladım.Tamamen Yunusça bir söylem değil midir sizce de ?
Gönül_Fırtınası: Kesinlikle...
HOŞ BİR SORU HOŞ BİR CEVAP
Gönül_Fırtınası: Şu an Üstad karşınızda olsa kendisine ne söylerdiniz gönül dostu,bir cümle ile paylaşırmısınız bizlerle?
asical: Seni çok seviyorum
Gönül_Fırtınası: Sanırım bende Eheh..
asical: Bizim gerçekten baba yerine koymuşluğumuz vardır kendisini,en güzel nasihatleri kendi babamızdan ve Orhan abimizden aldık O muhteşem bir nasihatkardır bence anlamak isteyene gönül gözüyle dinleyene!!!
Gönül_Fırtınası: Güzel söylediniz...Gönlünüze sağlık...
HER GÖNÜL DOSTUNA SORULAN DEĞİŞMEYEN VE DEĞİŞMEYECEK SORUMUZ
Gönül_Fırtınası: Peki sizede soralım her gönül dostuna sorduğumuz gibi..sizi en çok etkileyen albüm ya da parça?
asical: Tek albüm sayamam ama birini ön plana çıkarabilirsek HATASIZ KUL OLMAZ!!!bende önemlidir...
Gönül_Fırtınası: Neden desek?
asical: Şöyle ki her ne kadar Babanın ilk tanıştığım eseri ''İç Benim İçin''olsada 'Hatasız Kul Olmaz'da ben kendimi buldum.İlk gençlik yıllarımızın tıfıllığında ailemizi çok üzmüşlüğümüz akabinde üzülmüşlüğümüz vardır...Hatasız Kul Olmaz ve Ümitsiz Yaşanmaz bence bu eserin en vurucu yanıdır en kuvvetli mesajıdır kanımca,bende bu eser fevkalade ön plana çıkıyor anlayacağınız!
Gönül_Fırtınası: İnce bir açıklama gönül dostu berhudar olun..hazır albümlerden bahsetmişken ''AŞKIMIZIN DUASI'' adlı şaheser hakkında düşüncelerinizi de alalım ?
asical: Diğer eserleri de azımsanamayacak kalite de tabii ki...''AŞKIMIZIN DUASI'' fevkalade derin bir yakarış değil midir!!DÜNYA GÖZLERİNDE AĞLIYOR GİBİ... içine işliyor insanın bi nevi
Gönül_Fırtınası: Eheh
asical: Babanın bilebildiğim tüm eserlerinden bir iz kalır bende,bu emsalsiz eserden de bu söz burkar içimi ilk gençlik yılları platonik aşklarımızın tavan yaptığı sevgimizi içimizde hüznümüzü içimizde yaşadığımız yaşattığımız yıllardı..Her yudumda damla damla kederimiz artardı ama şimdi anlıyorumki.. Baba bu eserlerinde bizleri mesajlara boğuyormuş bir dönem kederimize ortak ediyoruz sanırken;en güzel dersler delikanlılık,saygı ve barış mesajları biz de yer etmiş,toplumda yerimiz varsa kapımız çalınıyorsa bizi raydan çıkmayacak kıvamda tutan bu nasihatleridir babanın!
DÜŞÜNDÜRÜCÜ BİR SORU...
Gönül_Fırtınası: Peki...aşkmı Gencebay dinletir yoksa Gencebay şarkılarımı aşık eder?(BU SORU ŞU AN AKLIMA GELDİ
asical: AŞK DİNLETİR,GENCEBAY COŞTURUR!!!(vecize gibi oldu ama
Gönül_Fırtınası: Yok yok güzel oldu gönül dostu...
AŞKIN TANIMI...
Gönül_Fırtınası: Aşkı tanımlayın desek en özde en gizde en sözde?
asical: En özde sevgilide ALLAHI görebilmektir,en giz de söylenmez en sözde SEVERSİN ALAMAZSIN AŞK OLUR
Gönül_Fırtınası: Teorem gibi oldu eheh ne güzel...
asical: Evet,Mecnun gibi..
GÖNÜL DOSTU VE BERHUDAR OL...ANLAM MANA KARMAŞASI
Gönül_Fırtınası: Size ''Gönül Dostu'' ve ''Berhudar Ol'' kelimelerini tanımlatalımmı ne dersiniz...?
asical: Memnuniyetle..Bence Gönül Dostu: Allaha yakınlığıyla Halka hizmeti Hakka hizmet bilen karıncayı incitmeyen,dünyanın neresinde bir damla gözyaşı varsa içi kanayan kişidir,tıpkı Orhan Abimiz gibi Irakta ölen din kardeşlerimiz için ne güzel konuşmuş ''Orada benim dinleyenlerim vardı,dünyanın öbür ucundan gelip onları öldürmeye ne hakları var...''diyor.Bence bugün kü ortamda ruhsuz ve kaygısız insanlar aleminde muhteşem bir dik duruştur, TOKAT GİBİ CEVAPTIR!Afedersiniz mal gibi izleyip hiç bir şey yapmayan insanlar arasında!!!!!!!
Berhudar Olun Kavramına gelince her halde GENCEBAY sayesinde efsaneleşmiş bu söz
yaratılan hiçbirşeyin zarar görmemesini talep eden,Mevlaya en kısa ve en anlamlı bir duadır..Ve nerede kullanılırsa kullanılsın asla abartı içermez ve sırıtmaz,tüm sadeliği ile samimi SÖZLERDİR!!!!bunlar bende ki anlamları
Gönül_Fırtınası: manalı bir açıklama saolun gönül dostu,bence bir kelime de bin anlam ifade ediyor..
asical: Kesinlikle..
İNANCIN DEĞERİ...YARATANI SEVMEK NE GÜZELDİR!!!
Gönül_Fırtınası: Dua demişken inancın değeri sizde nasıldır yani müslüman olmaktan ziyade en üstün din olan islamiyet sizi ne kadar etkiler..?
asical: Bir şiirle cvp vermek isterim..
Gönül_Fırtınası: Dinliyoruz gönül dostu?
asical: Siyaset amaçlı değil kesinlikle hiçbir Gencebaycı kardeşimi incitmek istemem bu şiirle..
Gönül_Fırtınası: Tabiki,niyetimiz bellidir!
asical: !!DİLLERDEN DİLLERE SÖYLENİR TÜRKÜM,
BOZKURT İZİ VARDIR KAYAMDA BENİM,
TEPEDEN TIRNAĞA TÜRKOĞLU TÜRK'ÜM,
''İSLAMİYET'' DERSEN MAYAMDA BENİM!!!
bu dörtlük beni ve özü sözü Türk herkesi özetler sanırım,dua başımızın tacı gönlümüzün ilacıdır,inancımızı dörtdörtlük yaşayamasakta,beynamazlık etsekte ara sıra özümüzü HİKMETİ HÜDADAN ayırmamaya çalışırız..
Gönül_Fırtınası: Ne kadar anlamlıdır söyledikleriniz...Bismillah dedik...devam ettik yolumuza Üstadında dediği gibi Elhamdülillah dedik,Tevbe dedik...
MUSALLA TAŞI-YARGISIZ İNFAZ...
Gönül_Fırtınası: Musalla Taşı ile Yargısız İnfaz adlı albümler arasında sizinde bildiğiniz gibi çok çok farklılıklar var Musalla Taşını çıkardığında ses taze idi,Yargısız İnfazda yaş ilerledi fakat anlatılmak istenen yine aynıydı diyebilir miyiz,neler söylersiniz bu konu hakkında gönül dostu?
asical: Musalla Taşındaki teslimiyeti o kendinden geçmişçesine meyhaneci ile hasbihali Yargısız İnfazda ben hissedemiyorum açıkcası...
Gönül_Fırtınası: Fakat ordaki sestenmi bu hissiyatınız,yani yargısız infaz la musalla taşını ses açıdanmı değerlendiriyorsunuz?
asical:
Kendi içersinde başlı başına değerlendirmek isterim
asical: Musalla taşında Baba ne demişti:bir gün musalla taşına geldiğimde beni unutma meyhaneci,bana orada lazımsın sen beni tanırsın...bu bir açıdan bakıldığında bile Musalla taşı çok derinlikli,Yargısız infazda ise şöyle bir durum var burada sevgili yar artık Sevim Emre Ablamız mı diyelim..Bir sitemi dillendirirken Musalla Taşında bizi kavrayan ibretlik hal Yargısız infazda bu derinlikten biraz yoksun.. Ama Yargısız İnfazı kendi başına ele alalım dememde ki maksat,bu kıymetli eserin incelikli mesajlar içermediği yönünde anlaşılmamalı!kim kendini dar ağacında bırakılmış hissetmek ister,bu zaten insan olana en ağır işkencedir,Abimiz burada bence yaşadığı ilişkiyi biraz somutlaştırmış ve insani boyutlara indirgemiş..
Gönül_Fırtınası: evet..yaşanılan an hisleri yansıtıyor bir nevi...
HAYATIN İÇİNDEN
Gönül_Fırtınası: Gönül dostu biraz sizi tanıyalım mı...isminiz ilgilendiğiniz alanlar vs..
asical: Tabi..İsmim Mustafa..Yaşım 32 sağlık memuruyum,eğitim fakültesi çıkışlıyım fakat öğretmenlik yapmıyorum,ileride düşünürüm belki..evliyim henüz 10 aylık bir oğlum var
Gönül_Fırtınası: Maşallah Allah sağlık sıhhet versin!
asical: İlgi alanlarım futbol müzik kitap...
Gönül_Fırtınası: Ne kadar güzel ne tür kitaplar okursunuz ya da kimleri?spor dediniz aktifmisiniz?
asical: Son zamanlarda Hulki Cevizoğlunu ilgiyle okuyorum ama ayda üç dört kitap girer evimize Allaha Şükür eşimde meraklıdır,genelde polisiye,fantastik,politikkitaplar okurum..futbol,basketbol lisanslı oynamışlığımız vardır,amatör olarakta futbol ve koşu ağırlıkta..
Gönül_Fırtınası: Çok güzel bu kadar yoğunlukta ilgi alanlarınızı ilerletebilmeniz gerçekten çok iyi..
asical: Her gönül dostunun ufku geniş olmalıdır..
Gönül_Fırtınası: Muhakkak...
SORU-CEVAP İLİŞKİSİ YAŞAM
Gönül_Fırtınası: Sizi en çok sevindiren olay nedir?bir cümle ile alalım
asical: EVLENDİĞİM GÜN(eşim yanımda başıma vuruyor da
Gönül_Fırtınası: Eheh..Beklediğim cevaptı..ZOR BİR SORU AMA en çok üzüldüğünüz bir olay?
asical: İki yıl önce iş yerinde 2 saat arayla trafik kazasında biri 10 aylık biri 3 yaşında iki bebeğin ölümüne şahit oldum...HAYATIMDA DAHA BETERİ YOKTUR!
Gönül_Fırtınası:
asical: Allah beterinden saklasın...
Gönül_Fırtınası: AMİN..ALLAH ailesine sabır ihsan etsin..takdir MEVLADAN!
asical: Trafik kazasından ölümler bana çok safça ve gereksizce gelir..
Gönül_Fırtınası: KORSANA,TRAFİKTE HIZA,YOLSUZLUKLARA HAYIR ....
asical: katılıyorum...
ORHANABİ.NET...
Gönül_Fırtınası: Sitemiz hakkında neler söyleyebilirsiniz gönül dostu...?
asical: 2 yıldır siteye üye olmakla birlikte 3-4 aydır faal olarak katılıyorum,yepyeni açılımlar yepyeni bakış açılarıyla karşılaştım,evt geniş Orhan Gencebay sevgisini... bir pirin ardından hikmet arayan çırakların,gönüllerinin nasıl coşkunca kapıldıklarını gördüm Gencebay seline...İlahi aşk arayışında nasiplenen abilerimiz,kardeşlerimiz,arkadaşlarımız ne ölçüde nasiplendilerse dökmüşler gönül kabından!Sevgiyi,barışı,saygıyı yeniden tanımladıklarını daha coşkulu anlamlar yüklediklerini gördüm.Site çok kapsamlı benim kendimi daha yenilemem gerektiği hissine sevketti,pek çok eksiğimi kapatabildim,zaten bir mesajı ve felsefesi olduğunu bildiğim Gencebayın somutlaşıp elle tutulabilir olduğunu da farkettim...bu site güzel bir site,emeği geçen herkese saygım var..
Gönül_Fırtınası: Gönül dostlarına bişeyler demek ister misiniz?
asical: Kardeşlerime Orhan Abimizin bize sunduklarının kıymetini bilmelerini öneririm,çünkü kimse bugün onun kadar dolu mesajlar veremiyor!herkese sonsuz sevgiler saygılar...
Gönül_Fırtınası: Berhudar olun...
VEDA BUSESİ...
Gönül_Fırtınası: Gönül dostu o değerli vaktinizi bizlere ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum...saolun..hoş bir sohbet oldu kanısındayım,varsa bir kusurumuz affola diyorum..sağlıcakla kalın...
asical: Asıl ben teşekkür ederim güzel bir söyleşi oldu...berhudar olun...

(0%)

News