Linkleri sadece Üyeler görebilir.
Gönül Mecmuası - Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi
//Sayı - 7// 29 - Şubat - 2008 cuma // 15 Kuruş // OrhanAbi.NET Kültür Yayınları
Tür: Röportaj || Röportaj no: R-0009
Konuğumuz:esra18..Esra Özgür
Sevgili Gönül Dostları...
Bu Haftaki Söyleşimiz ''esra18'' ile...
Keyifli Sohbetimizi Sizlere Sunmanın Onurunu Yaşamaktayım...
Bismillah...
Gönül_Fırtınası: Selam olsun gönül dostu...Sizi tanıyarak başlayalım sohbetimize... esra18 kimdir...neler yapar...
esra18: Aleykümselam..Esra Özgür..yaşım 24,lise mezunuyum,öss de istediğim sonucu alamayınca vazgeçtim..şu sıralar tekrar öss hazırlığı içerisindeyim..
Gönül_Fırtınası: ilgi alanlarınız nelerdir peki
esra18: İlgi alanlarım başta tabii Orhan Gencebay, Parapsikoloji, Sinema..
Gönül_Fırtınası: Hımmm..Güzel...
DAKİKA 1 GOL 1..HEMEN FELSEFEYE ATLADIK...
Gönül_Fırtınası: Şöyle bir sual ilk olarak Gencebay Felsefesinde ''KAVUŞMAK'' ne anlama gelir sizce?
esra18: Orhan Gencebayı anlarayak dinliyorum. Onun için bazen ayrılık bir kavuşmak, bazen bir kavuşmak bir ayrılık diye düşünüyorum....
Gönül_Fırtınası: Peki..ayrılık ta kavuşmayı simgeliyorsa sizde mutluluk vuslattamıdır gönül dostu...neler söylersiniz?
esra18: Orhan Gencebay felsefesinden anladığım kadarı ile ''En Büyük Dert Dertlerin Bitmesidir...Dolayısı ile aşkdan kaçıp dertlere sığınmak yada mutlulukdan kaçıp yalnızlığa sarılmak mümkün..gün gelir an gelir, dertte bir zevkte bir gün gelir sevene sevmekte zor gelir.Yada dert bİle zevk verir diyor kendisi..
Gönül_Fırtınası: Derin söylediniz..Yüreğinize sağlık..
esra18: Teşekkür ederim
''SEVMENİN ZAMANI YOK...''
Gönül_Fırtınası: Gerçektende ''SEVMENİN ZAMANI YOK'' mudur?Üstadın da söylediği gibi ...
esra18: Evet yoktur.Sevmek yaşamın temelidir. Temelinde sevmek olan bir yaşamın üzerinde günlerimizi geçiriyoruz, bu öyle bir temel ki toprağı çok yumuşak, ama bazen de çok sert. Yumuşak bir toprağın altında derin yer altı suları vardır.Bu derin ve zengin yer altı sularının (sevginin) bu yumuşak toprağı nerde, ne zaman ve nasıl gelip fışkırtacağı ve gönül toprağımıza rahmet şeklinde nasıl yağdıracağı meçhuldur.
Gönül_Fırtınası: ...........
esra18: Gönül toprağına sevdamızı ekmişiz, umarım sevgililer bizi yağmur duasına çıkartmazlar
Gönül_Fırtınası: AMİN...
''Aşkın sesi güçlüdür'' derler...sizce?
esra18: Doğrudur aşk engel tanımaz
HAYAL DÜNYASI...
Gönül_Fırtınası: Peki yine hayal kuralım ... Üstad karşınızda vede siz ona 3 tane soru sorabilme şansına sahipsiniz ...kolay gelsin...
esra18:
Gönül_Fırtınası: Sanırım Bende..
esra18: Hiç düşünmedim ama belki şöyle sorabilirdim
1-Aşkımızın duası eserini bestelerken hiç bize acımadınız mı
Gönül_Fırtınası: Süper..
esra18: 2- Bateri çaldığınız doğrumu?
3-Projeler ne zaman gerçekleşecek? ( biraz surat asardım burada sitem ederdim)
Gönül_Fırtınası: Eheh...
ETKİLEŞİM...OLMAMASI MÜMKÜN MÜDÜR...
Gönül_Fırtınası: Gencebay dinlediğinizde ne tür bir etkileşim yaşıyor sunuz ?Bunda sınır var mıdır gönül dostu ?
esra18: Gencebay dinlerken uçuyorum.Evet uçuyorum. Meselâ otobüste İpod'um ile dinlerken dalıp çok uzaklara gidiyorum,ezgiler uçan halı oluyor,sözler ise ellerimden tutuyor.Sürüklenip gidiyorum.Hiç görmediğim ülkeler,görmediğim yerler görüyorum.Bazen ıssız adalar üzerinde gibi hissediyorum kendimi..bazen de karanlık bir mağarada kaybolmuş gibi yolumu arıyorum.Sonra titreyip kendime geliyorum.... Ama kendime gelmem uzun sürüyor.Çünkü O'nun sözleri ve müziği her zaman bir şeyleri aramış.Meselâ bir çok şarkısında enstrümanların hep birşeyleri aradığını hissediyorsunuz.Bir çok eserinde de zaten hep birşeyleri arıyorum diyor.Meselâ "arıyorum seni bul beni," yada "arıyorum, arıyorum senle geçen her anı arıyorum..."...Onu dinlerken bende onun peşine takılıp onun aradığı şeyi arıyorum O bulamadı,zaten bulsaydı aradığını bırakırdı herşeyi hala albüm çıkarıyorsa hala beste yapıyorsa birşeyi arıyordur.O'nu dinlerken onunla beraber el ele tutuşup aradığı şeyi arıyorum...
Gönül_Fırtınası: Eheh
kısacası dinlerken yaşıyoruz...diyoruz...
esra18: Yaşamayı yaşıyoruz onunla beraber...
KRAL...
Gönül_Fırtınası: Peki KRAL ORHAN gibi lakapları mevcut bildiğiniz gibi...bunun en baş nedeni ne olabilir sizce neden kral
esra18: Ben Orhan Abi lakabını çok severim.Kral'ı çok maço ve itici buluyorum
Gönül_Fırtınası: Hımm..anlıyorum...belki de kral kelimesinin kullanılış tarzı sizi itiyordur..
esra18: Her önüne gelene kral diyorlar
O bir filozof... Felsefeyi notaya döken SANAT adamı..
Gönül_Fırtınası: Kesinlikle...
MÜZİK KULAĞINIZ...
Gönül_Fırtınası: Gencebay dışında neler dinlersiniz...nasıldır müzik kulağınız ?
esra18: Öncesinde müzik dinlerdim.Ama zevk almazdım...Ne bulursam dinlerdim,Barış Mançoyu çok severim....
16-17 yaşlarında tanıştım Gencebay ile....Onu tanıyınca hayata bakış açım, kişiliğim çok değişti
Gönül_Fırtınası: Hım...Hareketli bir yaşam..
SOSYAL YAŞAM...
Gönül_Fırtınası: Sosyal yaşamda en çok vaktinizi alan uğraşınız nedir..
esra18: Bol bol gülüyorum
Gülmeyi çok severimde...Ona buna çatmayıda severim
Gönül_Fırtınası: Eheh...
ÇAĞRIŞIM....
Gönül_Fırtınası: Şimdi size bir kaç kelime yazacağım aklınıza gelen şeyi tek kelime ile paylaşın bizlerle gönül dostu
sevda
ömür
gizem
gölge...
esra18:
Sevda=Beklemek
Ömür=Düşünmek
Gizem=Kaybetmek
Gölge=Yalnızlık...
Gönül_Fırtınası: Berhudar Olun...
3 DİLEK...
Gönül_Fırtınası: Şimdi 3 dilek tutma şansınız olsa ....
esra18: Hım...
1 - Kırılan televizyonumun eski haline dönmesi
2 - Kaybettiğim Bir teselli ver kasetimin geri bulunması( benim için çok özeldi )
3 - Ablamı çok özledim
Gönül_Fırtınası: Çok keyif alıyorum belirteyim
esra18: Sizde sağolun
SAĞLIKLI YAŞAM...
Gönül_Fırtınası: Sporla aranız nasıl?
esra18: Günlük yürüyüş yapıyorum 30-45 dk arası..
Gönül_Fırtınası: Çok güzel..uykudan fedakarlık yapıyorsunuz...
esra18: 16-17-18 yaşlarında kötü alışkanlıklarım vardı İçki ve sigara gibi bıraktım 5 yıl oldu ortalama...
Gönül_Fırtınası: En güzeli unutmaktır...geçmişi..
En güzel gelecek unutulmuş geçmişin üzerine kurulandır..
esra18: Çok doğru...
Gönül_Fırtınası: Burçlarla ilgilendiğinizi söylediniz..nedir burcunuz..özelliklerini tam olarak taşıyor musunuz?
esra18: Evet uyuyorum...Aslan..Orhan Abimizin burcu
Gönül_Fırtınası: Eheh..bir başak bayanı olarak severim de anlaşırım da aslan burçları ile...
HERKESE SORDUK SİZEDE SORALIM
Gönül_Fırtınası: Herkesin bir şarkısı var...hepsi güzel ama herkesin de bir özel parçası mevcut..sizinki?
esra18: Mevsim Mevsim...
Beni Orhan Gencebay müptelası yapan şaheser..
Gönül_Fırtınası:
alıp götürür........
SİZİN SORULARINIZ.....
Gönül_Fırtınası: Sizin mecmua için sorduğunuz sorulardan size de yöneltelim... Gencebay konusunda en çok merak ettiginiz şey nedir?
esra18: En çok merak ettiğim;Besteleri nasıl bir ortamda yaptığı,o an ne giydiğini,nereye baktığı..Nasıl kaydettiği,notalarını nerde sakladığı,kaç tane bitmiş hazır halde bestesi var yada kaç tane tamamlayıp piyasaya sürmediği eseri var..
Gönül_Fırtınası: MAŞŞALLAH.. .
ama gerçekten bende sizin kadar merak ediyorum...
Peki...En az sizin kadar sıkı bir Gencebaycıyla evlenirmiydiniz? buda mecmuadan
esra18: Hım...
Bilmem hiç düşünmedim ama insan olması önemlidir. Ya benden daha iyi bir Gencebay'cı ile evlenir ondan birşeyler öğrenirim. Yada benden daha az bir Gencebaycı ile evlenir ben ona birşeyler öğretirim. Cahil ile evlenip başıma bela almam
Gönül_Fırtınası:
DERİN.....
Gönül_Fırtınası: Üstadı müziği,sanatı dışında hayatınıza nasıl akşettiniz
esra18: Onu anladıkça çevrem değişti.Etrafımdaki çıkarcıların yerini yardım severler sardı,cahillerin yerini kültürlü kimseler aldı,boş anlamsız, geyik,yatak odası muhabbetlerinin yerini seviyeli ve yenilikçi mesajlar aldı..
KLİP AZ...NEDEN
Gönül_Fırtınası: Gencebay neden az klip çekmiştir sizce?fikirlerinizi alabilir miyiz?
esra18: Sanırım 6-7 klibi var..Önceden filmleri ile şarkıları bütünmüş ne güzel,şimdi klip bile çekmiyor..
Gönül_Fırtınası: Sıradan derken ikimizde aynı şeyi düşünüyoruz sanırım gönül dostu...''Yürekten Olsun''a çekilen klip biraz pasif kalmış...
esra18: Evet..Yürekten Olsun çok sıradan..Felsefe ve klipler iç içe olmalı...
Gönül_Fırtınası: Hemfikiriz...
esra18: Gencebay'ın 70'li yıllarda ne yapmak istediğini yeni yeni anlıyoruz.Eminimki bugün ne yapmak istediğini (popstar dışında) 20-25 yıl sonra anlayacağız..
Gönül_Fırtınası: Katılıyorum gönül dostu...ve de eminim ki ...torunlarımızın torunları dahi dinleyecektir..
AMA ANLAYARAK...TABİKİ...
TRT...
Gönül_Fırtınası: Üstadın Trt de ilk yayımlanan şarkısını bilir misiniz ?
esra18: Orhanabi.netten önce bilmiyordum
Gönül_Fırtınası: Evet..sitemiz ayrıcalıklıdır..özeldir...
SİTE DEMİŞKEN...
Gönül_Fırtınası: Site de aktif bir üyesiniz...berhudar olun...neler söylersiniz sitemiz hakkında
esra18: Elimden geldiğince... Çok iyi vakit geçiriyorum. Çok alıştım müptelası oldum. Ayıralamıyorum.Gün içinde akşam olsada eve gidip siteye girsem diyorum.Tartışmaları takip ediyorum arada katılıyorumda. Paylaşım yapamıyorum çünkü Bilgisayar özürlüyüm,hoş paylaşacak sevgiden başka birşeyim yok..
Gönül_Fırtınası: Sevginiz en büyük ödülümüzdür..sağolun...
var mıdır gönül dostlarına söyleyecekleriniz...?
esra18: İdam Mahkumu adlı gönül dostu çok kültürlü ve bilinçi.Onun yazılarını ve düşüncelerini takip ediyorum printerdan çıkartıp arkadaşlarıma dağıtıyorum okutturuyorum tanışmak istiyorum kendisi ile fikirleri bizim gibi acemi Gencebay severlere ışık tutuyor.Ayrıca Serdar Yılmaz ve Başar beylerede kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum çok karizmatikler ikisinin konuşmalarını hayranlıkla izliyorum
Gönül_Fırtınası: Teşekkürler... gönül dostu...yüreğinize sağlık..
Değerli vaktinizi bizlere ayırıp hoş söyleşimize renk kattığınız için çok çok teşekkür ediiyorum..Berhudar olun...SAĞLICAKLA KALIN...
esra18: Ben teşekkür ederim...sevgiler...
SON....

(0%)

News