[R009]esra18: ''BAZEN BİR KAVUŞMAK BİR AYRILIK''

Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi...

[R009]esra18: ''BAZEN BİR KAVUŞMAK BİR AYRILIK''

Mesajgönderen GÖNÜL_FIRTINASI tarih 29 Şub 2008, 22:56

Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Gönül Mecmuası - Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi

//Sayı - 7// 29 - Şubat - 2008 cuma // 15 Kuruş // OrhanAbi.NET Kültür Yayınları

Tür: Röportaj || Röportaj no: R-0009

Konuğumuz:esra18..Esra Özgür

Sevgili Gönül Dostları...
Bu Haftaki Söyleşimiz ''esra18'' ile...
Keyifli Sohbetimizi Sizlere Sunmanın Onurunu Yaşamaktayım...

Bismillah... ;)

Gönül_Fırtınası: Selam olsun gönül dostu...Sizi tanıyarak başlayalım sohbetimize... esra18 kimdir...neler yapar...  :? :oops:
esra18: Aleykümselam..Esra Özgür..yaşım 24,lise mezunuyum,öss de istediğim sonucu alamayınca vazgeçtim..şu sıralar tekrar öss hazırlığı içerisindeyim..
Gönül_Fırtınası: ilgi alanlarınız nelerdir peki 8-) ...
esra18: İlgi alanlarım başta tabii Orhan Gencebay, Parapsikoloji, Sinema.. 8-)  8-)
Gönül_Fırtınası: Hımmm..Güzel... :?

DAKİKA 1 GOL 1..HEMEN FELSEFEYE ATLADIK... 8-)  8-)

Gönül_Fırtınası: Şöyle bir sual ilk olarak Gencebay Felsefesinde ''KAVUŞMAK'' ne anlama gelir sizce?
esra18: Orhan Gencebayı anlarayak dinliyorum. Onun için bazen ayrılık bir kavuşmak, bazen bir kavuşmak bir ayrılık diye düşünüyorum.... 8-)  
Gönül_Fırtınası: Peki..ayrılık ta kavuşmayı simgeliyorsa sizde mutluluk vuslattamıdır gönül dostu...neler söylersiniz?
esra18: Orhan Gencebay felsefesinden anladığım kadarı ile ''En Büyük Dert Dertlerin Bitmesidir...Dolayısı ile aşkdan kaçıp dertlere sığınmak yada  mutlulukdan kaçıp yalnızlığa sarılmak mümkün..gün gelir an gelir, dertte bir zevkte bir gün gelir sevene sevmekte zor gelir.Yada dert bİle zevk verir diyor kendisi..
Gönül_Fırtınası: Derin söylediniz..Yüreğinize sağlık..
esra18: Teşekkür ederim 8-)

''SEVMENİN ZAMANI YOK...''
Gönül_Fırtınası: Gerçektende ''SEVMENİN ZAMANI YOK'' mudur?Üstadın da söylediği gibi ... :?:  :?:
esra18: Evet yoktur.Sevmek yaşamın temelidir. Temelinde sevmek olan bir yaşamın üzerinde günlerimizi geçiriyoruz, bu öyle bir temel ki toprağı çok yumuşak, ama bazen de çok sert. Yumuşak bir toprağın altında derin yer altı suları vardır.Bu derin ve zengin yer altı sularının (sevginin) bu yumuşak toprağı nerde, ne zaman ve nasıl gelip fışkırtacağı ve gönül toprağımıza rahmet şeklinde nasıl  yağdıracağı meçhuldur.
Gönül_Fırtınası: ...........
esra18: Gönül toprağına sevdamızı ekmişiz, umarım sevgililer bizi yağmur duasına çıkartmazlar :mrgreen:
Gönül_Fırtınası: AMİN... :)
''Aşkın sesi güçlüdür'' derler...sizce?

esra18: Doğrudur aşk engel tanımaz :mrgreen:  

HAYAL DÜNYASI... :o  :o  :o
Gönül_Fırtınası: Peki yine hayal kuralım ... Üstad karşınızda vede siz ona 3 tane soru sorabilme şansına sahipsiniz ...kolay gelsin... :mrgreen:  :mrgreen:
esra18: :lol:  :lol: Ayy bayılırım herhalde
Gönül_Fırtınası: Sanırım Bende.. :twisted:
esra18: Hiç düşünmedim ama belki şöyle sorabilirdim  :roll:  :roll:  :roll:
1-Aşkımızın duası eserini bestelerken hiç bize acımadınız mı :cry:
Gönül_Fırtınası: Süper.. :twisted:  :twisted:  :mrgreen:
esra18: 2- Bateri çaldığınız doğrumu?
3-Projeler ne zaman gerçekleşecek? ( biraz surat asardım burada  sitem ederdim) :evil:

Gönül_Fırtınası: Eheh... :mrgreen:  :mrgreen: Bayan üyeyle sohbet etmek çok keyifli ...Gönül Dostları duymasın :oops:  :oops:  :oops:

ETKİLEŞİM...OLMAMASI MÜMKÜN MÜDÜR... :roll:

Gönül_Fırtınası: Gencebay dinlediğinizde ne tür bir etkileşim yaşıyor sunuz ?Bunda sınır var mıdır gönül dostu ?
esra18: Gencebay dinlerken uçuyorum.Evet uçuyorum. Meselâ otobüste İpod'um ile dinlerken dalıp çok uzaklara gidiyorum,ezgiler uçan halı oluyor,sözler ise ellerimden tutuyor.Sürüklenip gidiyorum.Hiç görmediğim ülkeler,görmediğim yerler görüyorum.Bazen ıssız adalar üzerinde gibi hissediyorum kendimi..bazen de karanlık bir mağarada kaybolmuş gibi yolumu arıyorum.Sonra titreyip kendime geliyorum.... Ama kendime gelmem uzun sürüyor.Çünkü O'nun sözleri ve müziği her zaman bir şeyleri aramış.Meselâ bir çok şarkısında enstrümanların hep birşeyleri aradığını hissediyorsunuz.Bir çok eserinde de zaten hep birşeyleri arıyorum diyor.Meselâ "arıyorum seni bul beni," yada "arıyorum, arıyorum senle geçen her anı arıyorum..."...Onu dinlerken bende onun peşine takılıp onun aradığı şeyi arıyorum O bulamadı,zaten bulsaydı aradığını bırakırdı herşeyi hala albüm çıkarıyorsa hala beste yapıyorsa birşeyi arıyordur.O'nu dinlerken onunla beraber el ele tutuşup aradığı şeyi arıyorum...
Gönül_Fırtınası: Eheh :mrgreen:  :mrgreen:  teşbihlerinize bayıldım eminim gönül dostlarımızda beğenecektir...
kısacası dinlerken yaşıyoruz...diyoruz...

esra18: Yaşamayı yaşıyoruz onunla beraber... 8-)  

KRAL... :?
Gönül_Fırtınası: Peki KRAL ORHAN gibi lakapları mevcut bildiğiniz gibi...bunun en baş nedeni ne olabilir sizce neden kral  :?:  
esra18: Ben Orhan Abi lakabını çok severim.Kral'ı çok maço ve itici buluyorum  :evil:
Gönül_Fırtınası: Hımm..anlıyorum...belki de kral kelimesinin kullanılış tarzı sizi itiyordur..  :?
esra18: Her önüne gelene kral diyorlar  :evil:
O bir filozof... Felsefeyi notaya döken SANAT adamı..

Gönül_Fırtınası: Kesinlikle... 8-)

MÜZİK KULAĞINIZ...
Gönül_Fırtınası: Gencebay dışında neler dinlersiniz...nasıldır müzik kulağınız ?
esra18: Öncesinde müzik dinlerdim.Ama zevk almazdım...Ne bulursam dinlerdim,Barış Mançoyu çok severim....
16-17 yaşlarında tanıştım Gencebay ile....Onu tanıyınca hayata bakış açım, kişiliğim çok değişti 8-)Çok şımarık huysuz ve çapkındım :mrgreen: Çak şatafatlı bir yaşantım vardı...Çevrem çok farklıydı benim o zamanlar..Diskolara giderdik, eğlenirdik, geceleri sabaha kadar uyumazdık. Arkadaşların evinde toplanırdık..

Gönül_Fırtınası: Hım...Hareketli bir yaşam.. :roll:

SOSYAL YAŞAM... ;)
Gönül_Fırtınası: Sosyal yaşamda en çok vaktinizi alan uğraşınız nedir..
esra18: Bol bol gülüyorum :mrgreen:
Gülmeyi çok severimde...Ona buna çatmayıda severim :mrgreen:  

Gönül_Fırtınası: Eheh... :lol:  :lol:  :lol: belli hoş sohbetinizden...

ÇAĞRIŞIM.... :twisted:  :twisted:

Gönül_Fırtınası: Şimdi size bir kaç kelime yazacağım aklınıza gelen şeyi tek kelime ile paylaşın bizlerle gönül dostu ;)
sevda
ömür
gizem
gölge...

esra18:
Sevda=Beklemek
Ömür=Düşünmek
Gizem=Kaybetmek
Gölge=Yalnızlık...

Gönül_Fırtınası: Berhudar Olun... 8-)  8-)

3 DİLEK... :mrgreen:  :mrgreen:

Gönül_Fırtınası: Şimdi 3 dilek tutma şansınız olsa ....  :?
esra18: Hım...
1 - Kırılan televizyonumun eski haline dönmesi
2 - Kaybettiğim Bir teselli ver kasetimin geri bulunması( benim için çok özeldi )
3 - Ablamı çok özledim :mrgreen:  :mrgreen:  

Gönül_Fırtınası: Çok keyif alıyorum belirteyim 8-)çok içten ve akıcı cvplar..saolun 8-)  
esra18: Sizde sağolun  :oops:

SAĞLIKLI YAŞAM...
Gönül_Fırtınası: Sporla aranız nasıl?  
esra18: Günlük yürüyüş yapıyorum 30-45 dk arası.. 8-)   her sabah 06.00 da kalkar yürürüm
Gönül_Fırtınası: Çok güzel..uykudan fedakarlık yapıyorsunuz...
esra18: 16-17-18 yaşlarında kötü alışkanlıklarım vardı  İçki ve sigara gibi bıraktım 5 yıl oldu ortalama...  
Gönül_Fırtınası: En güzeli unutmaktır...geçmişi..
En güzel gelecek unutulmuş geçmişin üzerine kurulandır..

esra18: Çok doğru...
Gönül_Fırtınası: Burçlarla ilgilendiğinizi söylediniz..nedir burcunuz..özelliklerini tam olarak taşıyor musunuz?
esra18: Evet uyuyorum...Aslan..Orhan Abimizin burcu :twisted:  8-)  
Gönül_Fırtınası: Eheh..bir başak bayanı olarak severim de anlaşırım da aslan burçları ile... :oops:

HERKESE SORDUK SİZEDE SORALIM ;)  ;) ...

Gönül_Fırtınası: Herkesin bir şarkısı var...hepsi güzel ama herkesin de bir özel parçası mevcut..sizinki?  :twisted:
esra18: Mevsim Mevsim... :(
Beni Orhan Gencebay müptelası yapan şaheser..

Gönül_Fırtınası: :cry: Harika bir eser...Mevsim mevsim çiçek çiçek..Baharlar deli edecek..Her mevsimde sevdan beni ha öldürdü öldürecek... :cry:  :cry:
alıp götürür........

SİZİN SORULARINIZ..... :mrgreen:  :mrgreen:  

Gönül_Fırtınası: Sizin mecmua için sorduğunuz sorulardan size de yöneltelim... Gencebay konusunda en çok merak ettiginiz şey nedir?
esra18: En çok merak ettiğim;Besteleri nasıl bir ortamda yaptığı,o an ne giydiğini,nereye baktığı..Nasıl kaydettiği,notalarını nerde sakladığı,kaç tane bitmiş hazır halde bestesi var yada kaç tane tamamlayıp piyasaya sürmediği eseri var..
Gönül_Fırtınası: MAŞŞALLAH.. .:mrgreen:
ama gerçekten bende sizin kadar merak ediyorum... :roll:
Peki...En az sizin kadar sıkı bir Gencebaycıyla evlenirmiydiniz? buda mecmuadan :twisted:  

esra18: Hım... :?
Bilmem hiç düşünmedim ama insan olması önemlidir. Ya benden daha iyi bir Gencebay'cı ile evlenir ondan birşeyler öğrenirim. Yada benden daha az bir Gencebaycı ile evlenir ben ona birşeyler öğretirim. Cahil ile evlenip başıma bela almam :mrgreen:

Gönül_Fırtınası:   :)  :)  :)

DERİN..... :twisted:
Gönül_Fırtınası: Üstadı müziği,sanatı dışında hayatınıza nasıl akşettiniz :?:  :?:  
esra18: Onu anladıkça çevrem değişti.Etrafımdaki çıkarcıların yerini yardım severler sardı,cahillerin yerini kültürlü kimseler aldı,boş anlamsız, geyik,yatak odası muhabbetlerinin yerini seviyeli ve yenilikçi mesajlar aldı.. 8-)ÇOK DEĞİŞTİRDİ BENİ...

KLİP AZ...NEDEN :?:  :?:
Gönül_Fırtınası: Gencebay neden az klip çekmiştir sizce?fikirlerinizi alabilir miyiz?
esra18: Sanırım 6-7 klibi var..Önceden filmleri ile şarkıları bütünmüş ne güzel,şimdi klip bile çekmiyor.. :o  Klip çekmeyince eserleri tanıtılamıyor :cry: Bence her albüme 4-5 klip çekilmeliydi....Ama sıradan klipler değil...
Gönül_Fırtınası: Sıradan derken ikimizde aynı şeyi düşünüyoruz sanırım gönül dostu...''Yürekten Olsun''a çekilen klip biraz pasif kalmış...
esra18: Evet..Yürekten Olsun çok sıradan..Felsefe ve klipler iç içe olmalı... 8-)
Gönül_Fırtınası: Hemfikiriz... 8-)  8-)ama yinede aşk anlatmak istenmiş eminim klibi başkası düzenlemiştir..hafif bir esinti diyelim...''Yürekten Olsun'' için.....  
esra18: Gencebay'ın 70'li yıllarda ne yapmak istediğini yeni yeni anlıyoruz.Eminimki bugün ne yapmak istediğini (popstar dışında) 20-25 yıl sonra anlayacağız..
Gönül_Fırtınası: Katılıyorum gönül dostu...ve de eminim ki ...torunlarımızın torunları dahi dinleyecektir..
AMA ANLAYARAK...TABİKİ... :twisted:  :twisted:  

TRT... :evil:  

Gönül_Fırtınası: Üstadın Trt de ilk yayımlanan şarkısını bilir misiniz ?
esra18: Orhanabi.netten önce bilmiyordum :o Sanırım Yarabbim ..
Gönül_Fırtınası: Evet..sitemiz ayrıcalıklıdır..özeldir...

SİTE DEMİŞKEN... :?  :?

Gönül_Fırtınası: Site de aktif bir üyesiniz...berhudar olun...neler söylersiniz sitemiz hakkında
esra18: Elimden geldiğince... Çok iyi vakit geçiriyorum. Çok alıştım müptelası oldum. Ayıralamıyorum.Gün içinde akşam olsada eve gidip siteye girsem diyorum.Tartışmaları takip ediyorum arada katılıyorumda. Paylaşım yapamıyorum çünkü Bilgisayar özürlüyüm,hoş paylaşacak sevgiden başka birşeyim yok.. :oops:  Bazı üyelere hayranım :mrgreen:  
Gönül_Fırtınası: Sevginiz en büyük ödülümüzdür..sağolun...
var mıdır gönül dostlarına söyleyecekleriniz...?

esra18: İdam Mahkumu adlı gönül dostu çok kültürlü ve bilinçi.Onun yazılarını ve düşüncelerini takip ediyorum printerdan çıkartıp arkadaşlarıma dağıtıyorum okutturuyorum tanışmak istiyorum kendisi ile fikirleri bizim gibi acemi Gencebay severlere ışık tutuyor.Ayrıca Serdar Yılmaz ve Başar beylerede kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum çok karizmatikler ikisinin konuşmalarını hayranlıkla izliyorum  :oops:  Nezihi abi çok kültürlü ve çok olgun bir insan.Diğer arkadaşlarıda çok seviyorum ama isimlerini bilmiyorum. Böyle insanların arasında Linkleri sadece Üyeler görebilir. de olmaktan çok mutluluyum.Sizin çalışmalarınızda takip ediyorum,sizide çok seviyorum...
Gönül_Fırtınası: Teşekkürler... gönül dostu...yüreğinize sağlık.. :oops:
Değerli vaktinizi bizlere ayırıp hoş söyleşimize renk kattığınız için çok çok teşekkür ediiyorum..Berhudar olun...SAĞLICAKLA KALIN...

esra18: Ben teşekkür ederim...sevgiler...

SON.... :?

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 7
Uyarılar: (0%)
Level: 22
HP: 33 / 1106
33 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528
EXP: 594 / 633
594 / 633

Re: [R009]esra18: ''BAZEN BİR KAVUŞMAK BİR AYRILIK''

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 29 Şub 2008, 23:11

Çok güzel bir röportaj olmus, berhüdar olun arkadaslar. Bu sekilde arkadaslarimizi da daha derinden tanima firsati buluyoruz.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

Mesajgönderen topraktanbircan tarih 29 Şub 2008, 23:24

Müthiş keyifli bir röportaj olmuş.Zehra ve Esra'ya teşekkürler.Esra'yı daha yakından tanımış olduk.Ama sorular zor ya,gözümüz korkuyor :lol: Burada yine biraz düşünerek yazıyoruz ama bu soruları sohbet havasında birden cevaplamak gerçekten zor.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 16
Teşekkür aldi: 89
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1427 / 1495
1427 / 1495

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 29 Şub 2008, 23:32

topraktanbircan yazdı:Burada yine biraz düşünerek yazıyoruz ama bu soruları sohbet havasında birden cevaplamak gerçekten zor.

Aynen.. :- )

Ben olsam afallarim, arkadaslar harika cevaplar veriyorlar.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 01 Mar 2008, 00:58

:) Valla sana artık ne diyeyim Esra, sen uçmuşsun :) .... Berhüdar ol'un, çok duygulandım ve çok etkilendim... Harika sohbetler, harika işler... Zehracım senide en derinden tebrik ediyorum. Helâl olsun..

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Mesajgönderen gencebaydostu tarih 01 Mar 2008, 13:14

gerçekten de çok güzel bir  röportaj olmuş.bu arada benimle de bir röportaj yapmanı istiyorum.benim de gencebay hakkında söyleyecek birkaç sözüm var
Orhanabi.Net - Radikal ve Özgün Gencebay'cılık
Kullanıcı avatarı
gencebaydostu
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldi: 253
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 423 / 466
423 / 466

Mesajgönderen yaşamak_bu_değil tarih 01 Mar 2008, 13:29

İkinizide tebrik ederim, hoş bi sohbet olmuş.
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 4
Teşekkür aldi: 12
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 651 / 698
651 / 698

Mesajgönderen asakallı tarih 01 Mar 2008, 13:39

Teşekkürler Gönül dostları
yine harika bir röportaj sizleri tebrik ederim yani ne söylense az yüreğinize sağlık, duygunuza sağlık
Kullanıcı avatarı
asakallı
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 123
Teşekkür aldi: 21
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 886 / 917
886 / 917

Mesajgönderen hayat kavgası tarih 01 Mar 2008, 22:50

Etkileyici sohbet için Esra ve Zehraya teşekkürler.Daha önce de söylediğim gibi,Orhan Gencebayı anlayan insanlar biraz  daha akıllıdır diye.Her röportajdan sonra arkadaşlarımızı biraz daha tanıyınca bunu rahatlıkla görüyoruz.İlginç sorular,enterasan cevaplar var.Esraya hayat yolunda başarılar,umarım doğru kişiyi bulur.
Bu arada Zehra sıra sana gelmedi mi?
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 147
Teşekkür aldi: 46
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 642 / 698
642 / 698

Mesajgönderen GÖNÜL_FIRTINASI tarih 01 Mar 2008, 23:03

hayat kavgası yazdı:Etkileyici sohbet için Esra ve Zehraya teşekkürler.Daha önce de söylediğim gibi,Orhan Gencebayı anlayan insanlar biraz  daha akıllıdır diye.Her röportajdan sonra arkadaşlarımızı biraz daha tanıyınca bunu rahatlıkla görüyoruz.İlginç sorular,enterasan cevaplar var.Esraya hayat yolunda başarılar,umarım doğru kişiyi bulur.
Bu arada Zehra sıra sana gelmedi mi?

:?  :?  :?  :? ABİ AZICIK DAHA  :mrgreen:  :mrgreen:

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 7
Level: 22
HP: 33 / 1106
33 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528