[R0010]GENCEBAYRAM İLE GENCEBAYCA...

Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi...

[R0010]GENCEBAYRAM İLE GENCEBAYCA...

Yeni mesajgönderen GÖNÜL_FIRTINASI tarih 13 Mar 2008, 03:53

Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Gönül Mecmuası - Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi

//Sayı - 8//  13- Mart - 2008-Perşembe // 15 Kuruş // OrhanAbi.NET Kültür Yayınları

Tür: Röportaj || Röportaj no: R-0010

KONUĞUMUZ:gencebayram:BAYRAM

SEVGİLİ GÖNÜL DOSTLARI...
GEÇEN HAFTA AKSAKLIKLARDAN DOLAYI RÖPORTAJIMIZI GERÇEKLEŞTİREMEDİM..AFFINIZA... :(
BU HAFTAKİ RÖPORTAJIMIZI SİTEMİZİN DEĞERLİ ÜYELERİNDEN ''gencebayram'' İLE GERÇEKLEŞTİRDİK...
SİZLERLE PAYLAŞMANIN ASALATİNİ YAŞAMAKTAYIM...

HAL HATIR SORMA FASILIYLA BAŞLADIK...BİSMİLLAH 8-)

GÖNÜL_FIRTINASI: merhabalar gönül dostu..nasılsınız?
gencebayram: hamdü senalar olsun sizleri sormalı sizlerde iyisiniz inşallah
GÖNÜL_FIRTINASI: teşekkürler gencebayram..öncelikle teşekkür ederim teklifimizi geri çevirmediniz...berhudar olun..
gencebayram: sizin gibi bir gönül dostu ile röportaj yapmak beni onurlandırır,asıl beni seçtiğiniz için ben size teşekkürlerimi sunuyorum
GÖNÜL_FIRTINASI: :oops:  :oops: saolun...

TANIYALIM GÖNÜL DOSTUMUZU EN SEBEPSİZİNDEN... ;)

GÖNÜL_FIRTINASI: öncelikle sizi tanıyalımmı gönül dostu..gencebayram kimdir?neler yapar?
gencebayram: nick'imden de anlaşılacağı üzere ismim Bayram,adımın Orhan abinin  soyadı ile uyumlu olması bana bu fikri verdi yani gence(bay)ram...
yaşım 23 Gaziantepte demir doğrama firmasında çalışıyorum,hobi olarakta anlaşıldığı gibi 8-)  8-) müzikle ilgileniyorum ayrıca astronomiye de ilgi duyuyorum..

GÖNÜL_FIRTINASI: çok güzel.. :?

GENCEBAYRAMDAKİ GENCEBAY AŞKINI SORDUK... ;)

GÖNÜL_FIRTINASI: Gencebay aşkı sizde nasıl başladı gönül dostu?
gencebayram: Gencebay aşkını bana dayım aşıladı.98 senesiydi dayım bağlama çalma aşkı ile orkestralara gidiyordu,sonrada Salman hocamızın yanında ders almaya başladı,hocası dayıma Gencebayı ve müziği ile ilgili bilgiler vermişti,o zamanlar cd çalarlar bu kadar sık kullanılmıyordu.Dayım arabada dinlemek için Gencebay şaheserlerinden oluşan bir kaset yaptı...bunları dinlerken bana bir bağlama çalma sevdası yapıştı,derken bende Orhan abinin bağlama tekniklerini ve kendi şahsının derin güzelliklerini görünce... ehh...malumunuz.. 8-)  8-)  mümkünmü artık bir Gencebay hayranı olmamak...
GÖNÜL_FIRTINASI: haklısınız..ne kadar güzel çevrenizden etkilenip sonsuz bir ummanda yol almanız ..8-)  8-)
gencebayram: evet..öyleki bu ummanda geldiğiniz her limanda size yeni duygular, yeni umutlar ve yeni güzellikler aşılanıyor...
GÖNÜL_FIRTINASI: peki iş yerinizde Üstada yeterince vakit ayırabiliyor musunuz :?:
gencebayram: teknolojinin güzelliklerinden faydalanıyoruz,cep telefonları artık bir bilgisayar gibi herşeyi yapmanız mümkün olabiliyor,cep telefonum bir fiil sürekli Gencebay eserleri ile coşar...
GÖNÜL_FIRTINASI: benimde öyle vallahi..  :D  :D :?

BAĞLAMA ÇALAN DOSTA SORDUK... :o

GÖNÜL_FIRTINASI: bilindiği üzre bağlama çalıyorsunuz..bence sesinizde güzel...var mıdır çevrenizde Gencebay bağlamasına gönül veren insanlar :?:
gencebayram: evet müzikle yakın olarak ilgilenen bir abimiz var müzik bilgisine güvenidiğim.biraz öncede bahsettiğim dayımın hocası Salman abimiz..
GÖNÜL_FIRTINASI: hım... :?  :?
gencebayram: ben bağlamanın daha b'sini öğrenemedim gönül dostum.Ama bağlamayı her elime alışta bambaşka duygular içerisine giriyorum..Yani nasıl kelimelere döksem bilemiyorum aşk bu olsa gerek diyebiliyorum.Çünkü bağlamayı elime aldığımda muhakkak Orhan abi çalıyordur,telefonda veya cd çalarda... o an insan aşkın her türlüsünü aklından bir film slaytı gibi geçiriyor..Bu aşk ister ilahi aşk isterse beşeri aşk olsun..... veya her ikiside... :roll:
GÖNÜL_FIRTINASI: fazla söze ne hacet..diyorum saygıyla...emeğiniz büyük bence,istemekte elde etmenin yarısıdır gönül dostu...
peki Gencebay eserlerini yorumlayabilmek nasıl bir duygu?en azından yorumlamaya çalışmak sizin mütevaziliğinizle...

gencebayram: tabiki Gencebay eserlerini herkes söylemek ister bende sesimin güzel olmadığını biliyorum..Ama naçizane elimden geldiğince.... forumumuzdada böyle bir konu başlığı olunca kendimde birşeyler yapayım dedim.. yorumlamaya çalışırken an kendimi başka bir boyuta girmiş gibi hissediyorum .Sanki Orhan abi ile karşılıklı söylüyormuş gibi gözlerimi kapatıyorum ve başlıyor  uzun bir yolculuk.....
GÖNÜL_FIRTINASI: çok hoş doğrusu..emeğe saygı sonuna kadar :twisted:

DERİN :oops:  :oops:

GÖNÜL_FIRTINASI: sizce Gencabayı anlamak için özel duygulara ve tam donanımlı bir zeka sistemine mi ihtiyaç var? :roll:
gencebayram: bir Gencebay olmak için tam donanımlı bir zeka ve duyguya sahip olmak gerekir.Ama onu anlamak için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Çünkü Gencebay zaten var olan tam donanımlı zeka ve duygu yapısıyla halkın her kesiminin anlayabileceği eserler oluşturmuştur,yani en ücra köşedeki bir varoş sakinide yada nasıl diyeyim en entellektüel aydın insanlarında aynı duyguyu almalarını sağlayabilen bir duayendir...
GÖNÜL_FIRTINASI: ötesi yok diyorsunuz 8-)
gencebayram: evet... :twisted:
GÖNÜL_FIRTINASI: katılmamak mümkün mü... 8-)  8-)

HAYALLER OLMADAN YAŞANMAZ... :?

GÖNÜL_FIRTINASI: şimdi hayal kuruyoruz gönül dostu :twisted: Gencebayın menejeri olduğunuzu varsayalım..onu nasıl yönlendirirdiniz? :lol:
gencebayram: Sevenlerinin beklediği projeleri hatırlatıp bunlara hız vermesini isterdim.Eğer müzikal formları içeren bir tv programına çıkmak istiyorsa, çıkacağı programın kurallarını kendisinin belirlemesini isterdim. Çünkü bu konu Orhan abinin yabancı olduğu bir konu değil. Şu an bir yapımcı 'Orhan bey, müzikal anlamda bir yayın yapmak istiyoruz, bize yardımcı olurmusunuz? " dese, hiç şüphem yok; en güzel, en başarılı tv programını hazırlardı Orhan abi.

BİR GÖRÜŞTE AŞIK OLDUM.... :o

GÖNÜL_FIRTINASI: ''BİR GÖRÜŞTE AŞIK OLDUM..'' diyor Üstad..inanır mısınız BİR GÖRÜŞTE AŞKA :mrgreen: ....
gencebayram: ben bu söz ile ilgili ilk olarak bir espiri yapmak isterim..
GÖNÜL_FIRTINASI: tabiki..
gencebayram: :twisted:  :twisted:  :twisted:  İlk görüşte aşka inanırmısın, yoksa çıkıp tekrar gireyim mi?
GÖNÜL_FIRTINASI:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
gencebayram: ilk görüşte aşka inananlardanım. Ama öyle her gelen geçenede aşık olmak baabında değil.Çünkü zaman öyle bir hal aldı ki gençlerimiz(sanki ben çok yaşlıyım :D ) şıp sevdim oldular,tv'nin etkisimi acaba desem bu insanlar zihinsel özürlümü ki  her gördüğünü aşkı zanedecek, bir yerlerden etkilenip duygularımızıda başkalarının yönlendirmesini beklersek...Allah muhafaza hiç de iyi olmayan noktalara geliriz.Şu an günümüz gençliğinin bir çoğunun düştüğü durum gibi :evil:  
GÖNÜL_FIRTINASI: doğru söylüyorsunuz gönül dostu...aşkın gizemini unutur olduk...aşkı tanımlayın desek :?:  :?:
gencebayram: aşk Orhan abinin dediği gibi iki gönlün bir beden olmasıdır.... 8-) GÖNÜL_FIRTINASI: :?  :?  :? peki Gencebay müziğini ve felsefesini anlamayan biriyle evlenir miydiniz :?  :?  :?  
gencebayram: şimdi anlayan biri ile evlenmek işin kolayına kaçmaktır.( tabiki bunlar kısmet meselesi onu önceden anlayamayız) ama anlamayan birini seçersek ve onada buradaki Orhan abinin güzelliklerinden nasiplendirirsek aramıza bir özgün gencebaycı daha kazandırmış oluruz ve sayımız günbe gün artar.. ;)
bizim diğer sanatçıların taraftarlarından farkımız;başka duygu ve düşüncedeki insanlarada saygı duymamız,bizim en belirgin özelliğimiz bu... sırf bu yüzden çok iyi kalpli kişileri sırf Orhan abi sevmiyor diye dışlayamayız... objektif olmak lazım diye düşünüyorum :evil:

GÖNÜL_FIRTINASI: eheh...gerçekten doğru... :D

DALDIK YİNE SORDUKÇA ....SORDUK....  ;)
GÖNÜL_FIRTINASI: Üstadın ilk hangi şarkısını dinlediniz gönül dostu hatırlayabiliyor musunuz? :roll:
gencebayram: benim gönülümü Orhan abinin iki eseri aynı anda fethetti...
biri AŞK PINARI diğeri YARABBİM eserleridir... 8-)  8-)  

GÖNÜL_FIRTINASI: çok enfes parçalar... 8-)
peki Gencebay müziğinin ömrü var mıdır sizce?yoksa hep taze kalıcaktır diyebilir miyiz :?:  :?:

gencebayram: bugün bir Mozart halen dinlenebiliyorsa ve şu an Orhan abiyi Orta Asya ve Kafkaslarda 200 milyon insan tanıyıp dinliyorsa ve bizim gibi sadık gönül dostlarıda varsa mümkünmü ömrü olması varsada önümüzdeki 100 yıl içerisindede bizler yaşatacağımız için ondan sonra neler olur bilemeyiz..
GÖNÜL_FIRTINASI: gönül dostu şu anda aklınıza gelen herhangi bir Gencebay şaheserinden bir dörtlüğü bizlerle paylaşır mısınız 8-)
gencebayram: hay hay...
8-)  seni kaybetmekten neden korkmayayım... neden sen dururken, dertleri sarayım. iste şu dünyayı zamanı durdurayım, nerede kal dersen,hep orada kalayım. gönlünde mutluluk yüzündeki tebessüm olayım...olayım ...olayım..

GÖNÜL_FIRTINASI: ....O BENİM...
gencebayram: hayır..O benim :mrgreen:
GÖNÜL_FIRTINASI: tm..o sizsiniz :mrgreen:  :mrgreen:

HOŞ BİR NEBZE... ;)

GÖNÜL_FIRTINASI: gönül dostu bir Gencebay eserini aranje edecek olsaydınız hangisini ederdiniz?
gencebayram: bu gün zor sorular günümü  :mrgreen:
GÖNÜL_FIRTINASI: 8-)  8-)  8-)
gencebayram: Nihavent Üvertürü Batı kemanları ile düzenlerdim, Birde sen vurma eserinide dünyaca tanınmış bir senfoni orkestrası eşliğinde düzenlerdim vs. vs.....
GÖNÜL_FIRTINASI: güzel... ;)

EN BÜYÜK HAYALİNİZ.. 8-)

GÖNÜL_FIRTINASI: en büyük hayaliniz nedir gönül dostu :?  :?
gencebayram: imkansız ama  Orhan abinin dediği gibi en büyük idealim evrensel ölçülerde bir müzik adamı olabilmek,birde yine imkansız olan astronotluk :?
GÖNÜL_FIRTINASI: imkansız demeyin ufkunuz geniş ne kadar güzel... :twisted:
gencebayram: ama temel lazım bunlar için Orhan abiye bakın 6 yaşında başlamış müziğe ben Orhan abinin yaşına gelsem onun bildiklerinin 4/1ni bilemezdim 4/2'sini anca öğrenmiş olurdum...
GÖNÜL_FIRTINASI: evet ama herşey sizin elinizde.. 8-) gönül dostu...

ASTRONOMİ :?

GÖNÜL_FIRTINASI: astronomi ile ilgilendiğinizi söylediniz gönül dostu..gök bilimi sizi nasıl etkiler?
gencebayram: ALLAH(c.c.)ın varlığını,insan o uzayda çekilen resimleri görünce kainatın dengesinin nasıl ayarlandığı bilince daha iyi kavrayabiliyor..Yaradana biraz daha bağlanıyor. Şüphesiz hepimiz ona bağlıyız ama kim görevini layıkı ile gerçekleştirebiliyor ve hatta bunu söyleyen ben bile ne kadar Rabbime görevimi layıkı ile yapıyorum :(  
GÖNÜL_FIRTINASI: :cry: haklısınız...Yaradana en saf duygularla bağlı olmakla dilerim kulluğumuzun bir nebzesini yapabilmiş oluruz..
gencebayram: inşallah...

HOŞSOHBET...SİTEMİZ...KARIŞIK KURUŞUK ;)

GÖNÜL_FIRTINASI: SİTEMİZDE EN ÇOK SAMİMİ OLDUĞUNUZ ÜYELER KİMLER :?:
gencebayram: hemşerilerim olan idam_mahkumu(ömerfaruk),sabırtaşı(murattamerabi) diğer illerden asical(mustafaabi) ve yaşamak_bu_değil( burak) ve bu röportaj dolayısı ile siz gönül fırtınası..
GÖNÜL_FIRTINASI: saolun :oops: ..hepside çok değerli kişilikler..iyiki varlar ..iyiki varsınız.. :?
gencebayram: teşekkür ederim..
GÖNÜL_FIRTINASI: rica ederim gönül dostu..sitemiz hakkında neler söylersniz bizlere... :shock:  :shock:  
gencebayram: sitemiz bildiğimiz üzere Gencebay hakkında yapılmış en kapsamlı site olma özelliğini gururla taşıyor 8-) ilkleri başarmanın mutluluğu içerisindeyiz.Dostumuz Ömer çok emekler sarf ediyor bu çalışmalar için.. herkesin yattığı saatlerde geceler boyu araştırma yapıyor..( gündüzleri çalıştığı halde)
GÖNÜL_FIRTINASI: evet Ömer Faruk çok fedakar ve ilerici bir kurucu diye düşünüyorum ben...kendisini takdir ve tebrik ediyorum..berhudar olsun..
gencebayram: evet..kesinlikle!!!
GÖNÜL_FIRTINASI: gönül dostlarına neler söylersiniz  :roll:
gencebayram: BU GAYRETLERİNİ SÜREKLİ DEVAM ETTİRMELERİNİ ANCAK BU ŞEKİLDE BAŞARI SAĞLAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM.BİRDE RADİKAL VE ÖZGÜN GENCEBAYCILIK SLOGANI İLE M.KEMAL KARABACAK HOCAMIZIN SLOGANI OLAN O DÖRTLÜK HER ZAMAN HERYERE ELLERİNDEN GELDİĞİNCE YAZILSIN..

VEDAMIZI ETTİK... :(

GÖNÜL_FIRTINASI: Sevgili gönül dostu değerli vaktinizi bizlere ayırdığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..sizinle sohbet etmek çok güzeldi..berhudar olun...
gencebayram: rica ederim..sizinlede sohbet etmek benim için bir onurdu gönül dostu...

SON...

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 7
Uyarılar: (0%)
Level: 22
HP: 33 / 1106
33 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528
EXP: 594 / 633
594 / 633

Re: [R0010]GENCEBAYRAM İLE GENCEBAYCA...

Yeni mesajgönderen yaşamak_bu_değil tarih 13 Mar 2008, 04:04

Yine çok güzel olmuş... Gencebayram (Bayram abi) En iyi gönül dostlarımızdandır :)   Bu güzel sohbet için ikinizide kutlarım...
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 4
Teşekkür aldi: 12
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 651 / 698
651 / 698

Yeni mesajgönderen gencebaydostu tarih 13 Mar 2008, 14:16

gerçekten de çok güzel bir röportaj.bu arada ben de bir röportaj istiyorum.çünkü ben de tıpkı kullanıcı adımda olduğu gibi bir gencebay dostuyum
Orhanabi.Net - Radikal ve Özgün Gencebay'cılık
Kullanıcı avatarı
gencebaydostu
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldi: 253
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 423 / 466
423 / 466

Yeni mesajgönderen asakallı tarih 13 Mar 2008, 14:39

Abonesi olduğumuz bu güzel röportajları özlemişiz
teknik nedenlerden dolayı biraz ara vermiştiniz ama tekrar yayın hayatına hızlı bir giriş yaptınız ;)
emeğinize sağlık yine güzel bir röportaj  teşekkürler
Kullanıcı avatarı
asakallı
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 123
Teşekkür aldi: 21
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 886 / 917
886 / 917

Yeni mesajgönderen asical tarih 13 Mar 2008, 15:41

Emek veren her iki kardeşimize de çok teşekkürler.Bu forum benim için bir fenomen.Her röportajı en az üç kere okudum ve her seferinde her Gencebayseverden bir şeyler öğreniyorum.Gencebayram Kardeşimde içindekileri çok samimice anlatmış.Gönül Fırtınasının emekleri de olmasa köşemiz  böyle zevkli ve öğretici olmayacaktı belki.Onunla yapılacak röportajı da merakla bekliyorum.Saygılarım yüreğinize. ;)  ;)
Kullanıcı avatarı
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 2
Level: 21
HP: 29 / 996
29 / 996
MP: 475 / 475
475 / 475
EXP: 562 / 574
562 / 574

Yeni mesajgönderen sevdanehri tarih 13 Mar 2008, 19:48

Harika olmuş...Espriyle karışık mesajlar vermeyide unutmamışsınız elleriniz dert görmesin..
Kullanıcı avatarı
sevdanehri
Dombra
Dombra

Teşekkür aldi: 1
Level: 8
HP: 0 / 159
0 / 159
MP: 76 / 76
76 / 76
EXP: 97 / 100
97 / 100

Yeni mesajgönderen hayat kavgası tarih 13 Mar 2008, 19:52

Evet arkadaşlar,her röportajda görüyoruz ki Gencebay sayesinde kendimizi geliştiriyoruz.Bu bağlama çalmak mı olur müziğin derinliklerine inmek mi olur hayata bakış açımızı geliştirmek mi olur?Arkadaşımızı tanıyıca görüyorum ki hepsi oluyormuş.Gencebayla birlikte yaşamak insana neler neler katıyor.Anlayabilene tabii ki.Röportajlar için emeği geçen herkeze teşekkürler.Bu arada sana kaç kişi kaldı Zehra? :D
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 147
Teşekkür aldi: 46
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 642 / 698
642 / 698

Yeni mesajgönderen GÖNÜL_FIRTINASI tarih 13 Mar 2008, 20:00

hayat kavgası yazdı:Evet arkadaşlar,her röportajda görüyoruz ki Gencebay sayesinde kendimizi geliştiriyoruz.Bu bağlama çalmak mı olur müziğin derinliklerine inmek mi olur hayata bakış açımızı geliştirmek mi olur?Arkadaşımızı tanıyıca görüyorum ki hepsi oluyormuş.Gencebayla birlikte yaşamak insana neler neler katıyor.Anlayabilene tabii ki.Röportajlar için emeği geçen herkeze teşekkürler.Bu arada sana kaç kişi kaldı Zehra? :D

:D  :D  :D abi bunu da saymazsak 1579489 kişi :D  :D  :D  ;)
o güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum gönül dostları...berhudar olun... ;)

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 7
Level: 22
HP: 33 / 1106
33 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528
EXP: 594 / 633
594 / 633

Yeni mesajgönderen Gencebay_NL tarih 14 Mar 2008, 01:59

Bu guzel yurekten roportaj icin tesekur ederim.
Bir dahaki roportajida sabirsizlikla bekliyoruz:)
Karanliga Kufur Edecegine Bir Mumda Sen YAk !!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Gencebay_NL
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 77
Teşekkür aldi: 20
Level: 11
HP: 0 / 272
0 / 272
MP: 130 / 130
130 / 130
EXP: 165 / 167
165 / 167

Yeni mesajgönderen ayfertalay tarih 11 Haz 2008, 11:24

selam   bir röportaj rica edeceğim sizi seven gönül dostları adina lütfenn
Kullanıcı avatarı
ayfertalay

Teşekkür aldi: 0
Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8