Linkleri sadece Üyeler görebilir.
Gönül Mecmuası - Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi
//Sayı - 8// 13- Mart - 2008-Perşembe // 15 Kuruş // OrhanAbi.NET Kültür Yayınları
Tür: Röportaj || Röportaj no: R-0010
KONUĞUMUZ:gencebayram:BAYRAM
SEVGİLİ GÖNÜL DOSTLARI...
GEÇEN HAFTA AKSAKLIKLARDAN DOLAYI RÖPORTAJIMIZI GERÇEKLEŞTİREMEDİM..AFFINIZA...
BU HAFTAKİ RÖPORTAJIMIZI SİTEMİZİN DEĞERLİ ÜYELERİNDEN ''gencebayram'' İLE GERÇEKLEŞTİRDİK...
SİZLERLE PAYLAŞMANIN ASALATİNİ YAŞAMAKTAYIM...
HAL HATIR SORMA FASILIYLA BAŞLADIK...BİSMİLLAH
GÖNÜL_FIRTINASI: merhabalar gönül dostu..nasılsınız?
gencebayram: hamdü senalar olsun sizleri sormalı sizlerde iyisiniz inşallah
GÖNÜL_FIRTINASI: teşekkürler gencebayram..öncelikle teşekkür ederim teklifimizi geri çevirmediniz...berhudar olun..
gencebayram: sizin gibi bir gönül dostu ile röportaj yapmak beni onurlandırır,asıl beni seçtiğiniz için ben size teşekkürlerimi sunuyorum
GÖNÜL_FIRTINASI:
TANIYALIM GÖNÜL DOSTUMUZU EN SEBEPSİZİNDEN...
GÖNÜL_FIRTINASI: öncelikle sizi tanıyalımmı gönül dostu..gencebayram kimdir?neler yapar?
gencebayram: nick'imden de anlaşılacağı üzere ismim Bayram,adımın Orhan abinin soyadı ile uyumlu olması bana bu fikri verdi yani gence(bay)ram...
yaşım 23 Gaziantepte demir doğrama firmasında çalışıyorum,hobi olarakta anlaşıldığı gibi
GÖNÜL_FIRTINASI: çok güzel..
GENCEBAYRAMDAKİ GENCEBAY AŞKINI SORDUK...
GÖNÜL_FIRTINASI: Gencebay aşkı sizde nasıl başladı gönül dostu?
gencebayram: Gencebay aşkını bana dayım aşıladı.98 senesiydi dayım bağlama çalma aşkı ile orkestralara gidiyordu,sonrada Salman hocamızın yanında ders almaya başladı,hocası dayıma Gencebayı ve müziği ile ilgili bilgiler vermişti,o zamanlar cd çalarlar bu kadar sık kullanılmıyordu.Dayım arabada dinlemek için Gencebay şaheserlerinden oluşan bir kaset yaptı...bunları dinlerken bana bir bağlama çalma sevdası yapıştı,derken bende Orhan abinin bağlama tekniklerini ve kendi şahsının derin güzelliklerini görünce... ehh...malumunuz..
GÖNÜL_FIRTINASI: haklısınız..ne kadar güzel çevrenizden etkilenip sonsuz bir ummanda yol almanız ..
gencebayram: evet..öyleki bu ummanda geldiğiniz her limanda size yeni duygular, yeni umutlar ve yeni güzellikler aşılanıyor...
GÖNÜL_FIRTINASI: peki iş yerinizde Üstada yeterince vakit ayırabiliyor musunuz
gencebayram: teknolojinin güzelliklerinden faydalanıyoruz,cep telefonları artık bir bilgisayar gibi herşeyi yapmanız mümkün olabiliyor,cep telefonum bir fiil sürekli Gencebay eserleri ile coşar...
GÖNÜL_FIRTINASI: benimde öyle vallahi..
BAĞLAMA ÇALAN DOSTA SORDUK...
GÖNÜL_FIRTINASI: bilindiği üzre bağlama çalıyorsunuz..bence sesinizde güzel...var mıdır çevrenizde Gencebay bağlamasına gönül veren insanlar
gencebayram: evet müzikle yakın olarak ilgilenen bir abimiz var müzik bilgisine güvenidiğim.biraz öncede bahsettiğim dayımın hocası Salman abimiz..
GÖNÜL_FIRTINASI: hım...
gencebayram: ben bağlamanın daha b'sini öğrenemedim gönül dostum.Ama bağlamayı her elime alışta bambaşka duygular içerisine giriyorum..Yani nasıl kelimelere döksem bilemiyorum aşk bu olsa gerek diyebiliyorum.Çünkü bağlamayı elime aldığımda muhakkak Orhan abi çalıyordur,telefonda veya cd çalarda... o an insan aşkın her türlüsünü aklından bir film slaytı gibi geçiriyor..Bu aşk ister ilahi aşk isterse beşeri aşk olsun..... veya her ikiside...
GÖNÜL_FIRTINASI: fazla söze ne hacet..diyorum saygıyla...emeğiniz büyük bence,istemekte elde etmenin yarısıdır gönül dostu...
peki Gencebay eserlerini yorumlayabilmek nasıl bir duygu?en azından yorumlamaya çalışmak sizin mütevaziliğinizle...
gencebayram: tabiki Gencebay eserlerini herkes söylemek ister bende sesimin güzel olmadığını biliyorum..Ama naçizane elimden geldiğince.... forumumuzdada böyle bir konu başlığı olunca kendimde birşeyler yapayım dedim.. yorumlamaya çalışırken an kendimi başka bir boyuta girmiş gibi hissediyorum .Sanki Orhan abi ile karşılıklı söylüyormuş gibi gözlerimi kapatıyorum ve başlıyor uzun bir yolculuk.....
GÖNÜL_FIRTINASI: çok hoş doğrusu..emeğe saygı sonuna kadar
DERİN
GÖNÜL_FIRTINASI: sizce Gencabayı anlamak için özel duygulara ve tam donanımlı bir zeka sistemine mi ihtiyaç var?
gencebayram: bir Gencebay olmak için tam donanımlı bir zeka ve duyguya sahip olmak gerekir.Ama onu anlamak için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Çünkü Gencebay zaten var olan tam donanımlı zeka ve duygu yapısıyla halkın her kesiminin anlayabileceği eserler oluşturmuştur,yani en ücra köşedeki bir varoş sakinide yada nasıl diyeyim en entellektüel aydın insanlarında aynı duyguyu almalarını sağlayabilen bir duayendir...
GÖNÜL_FIRTINASI: ötesi yok diyorsunuz
gencebayram: evet...
GÖNÜL_FIRTINASI: katılmamak mümkün mü...
HAYALLER OLMADAN YAŞANMAZ...
GÖNÜL_FIRTINASI: şimdi hayal kuruyoruz gönül dostu
gencebayram: Sevenlerinin beklediği projeleri hatırlatıp bunlara hız vermesini isterdim.Eğer müzikal formları içeren bir tv programına çıkmak istiyorsa, çıkacağı programın kurallarını kendisinin belirlemesini isterdim. Çünkü bu konu Orhan abinin yabancı olduğu bir konu değil. Şu an bir yapımcı 'Orhan bey, müzikal anlamda bir yayın yapmak istiyoruz, bize yardımcı olurmusunuz? " dese, hiç şüphem yok; en güzel, en başarılı tv programını hazırlardı Orhan abi.
BİR GÖRÜŞTE AŞIK OLDUM....
GÖNÜL_FIRTINASI: ''BİR GÖRÜŞTE AŞIK OLDUM..'' diyor Üstad..inanır mısınız BİR GÖRÜŞTE AŞKA
gencebayram: ben bu söz ile ilgili ilk olarak bir espiri yapmak isterim..
GÖNÜL_FIRTINASI: tabiki..
gencebayram:
GÖNÜL_FIRTINASI:
gencebayram: ilk görüşte aşka inananlardanım. Ama öyle her gelen geçenede aşık olmak baabında değil.Çünkü zaman öyle bir hal aldı ki gençlerimiz(sanki ben çok yaşlıyım
GÖNÜL_FIRTINASI: doğru söylüyorsunuz gönül dostu...aşkın gizemini unutur olduk...aşkı tanımlayın desek
gencebayram: aşk Orhan abinin dediği gibi iki gönlün bir beden olmasıdır....
gencebayram: şimdi anlayan biri ile evlenmek işin kolayına kaçmaktır.( tabiki bunlar kısmet meselesi onu önceden anlayamayız) ama anlamayan birini seçersek ve onada buradaki Orhan abinin güzelliklerinden nasiplendirirsek aramıza bir özgün gencebaycı daha kazandırmış oluruz ve sayımız günbe gün artar..
bizim diğer sanatçıların taraftarlarından farkımız;başka duygu ve düşüncedeki insanlarada saygı duymamız,bizim en belirgin özelliğimiz bu... sırf bu yüzden çok iyi kalpli kişileri sırf Orhan abi sevmiyor diye dışlayamayız... objektif olmak lazım diye düşünüyorum
GÖNÜL_FIRTINASI: eheh...gerçekten doğru...
DALDIK YİNE SORDUKÇA ....SORDUK....
GÖNÜL_FIRTINASI: Üstadın ilk hangi şarkısını dinlediniz gönül dostu hatırlayabiliyor musunuz?
gencebayram: benim gönülümü Orhan abinin iki eseri aynı anda fethetti...
biri AŞK PINARI diğeri YARABBİM eserleridir...
GÖNÜL_FIRTINASI: çok enfes parçalar...
peki Gencebay müziğinin ömrü var mıdır sizce?yoksa hep taze kalıcaktır diyebilir miyiz
gencebayram: bugün bir Mozart halen dinlenebiliyorsa ve şu an Orhan abiyi Orta Asya ve Kafkaslarda 200 milyon insan tanıyıp dinliyorsa ve bizim gibi sadık gönül dostlarıda varsa mümkünmü ömrü olması varsada önümüzdeki 100 yıl içerisindede bizler yaşatacağımız için ondan sonra neler olur bilemeyiz..
GÖNÜL_FIRTINASI: gönül dostu şu anda aklınıza gelen herhangi bir Gencebay şaheserinden bir dörtlüğü bizlerle paylaşır mısınız
gencebayram: hay hay...
GÖNÜL_FIRTINASI: ....O BENİM...
gencebayram: hayır..O benim
GÖNÜL_FIRTINASI: tm..o sizsiniz
HOŞ BİR NEBZE...
GÖNÜL_FIRTINASI: gönül dostu bir Gencebay eserini aranje edecek olsaydınız hangisini ederdiniz?
gencebayram: bu gün zor sorular günümü
GÖNÜL_FIRTINASI:
gencebayram: Nihavent Üvertürü Batı kemanları ile düzenlerdim, Birde sen vurma eserinide dünyaca tanınmış bir senfoni orkestrası eşliğinde düzenlerdim vs. vs.....
GÖNÜL_FIRTINASI: güzel...
EN BÜYÜK HAYALİNİZ..
GÖNÜL_FIRTINASI: en büyük hayaliniz nedir gönül dostu
gencebayram: imkansız ama Orhan abinin dediği gibi en büyük idealim evrensel ölçülerde bir müzik adamı olabilmek,birde yine imkansız olan astronotluk
GÖNÜL_FIRTINASI: imkansız demeyin ufkunuz geniş ne kadar güzel...
gencebayram: ama temel lazım bunlar için Orhan abiye bakın 6 yaşında başlamış müziğe ben Orhan abinin yaşına gelsem onun bildiklerinin 4/1ni bilemezdim 4/2'sini anca öğrenmiş olurdum...
GÖNÜL_FIRTINASI: evet ama herşey sizin elinizde..
ASTRONOMİ
GÖNÜL_FIRTINASI: astronomi ile ilgilendiğinizi söylediniz gönül dostu..gök bilimi sizi nasıl etkiler?
gencebayram: ALLAH(c.c.)ın varlığını,insan o uzayda çekilen resimleri görünce kainatın dengesinin nasıl ayarlandığı bilince daha iyi kavrayabiliyor..Yaradana biraz daha bağlanıyor. Şüphesiz hepimiz ona bağlıyız ama kim görevini layıkı ile gerçekleştirebiliyor ve hatta bunu söyleyen ben bile ne kadar Rabbime görevimi layıkı ile yapıyorum
GÖNÜL_FIRTINASI:
gencebayram: inşallah...
HOŞSOHBET...SİTEMİZ...KARIŞIK KURUŞUK
GÖNÜL_FIRTINASI: SİTEMİZDE EN ÇOK SAMİMİ OLDUĞUNUZ ÜYELER KİMLER
gencebayram: hemşerilerim olan idam_mahkumu(ömerfaruk),sabırtaşı(murattamerabi) diğer illerden asical(mustafaabi) ve yaşamak_bu_değil( burak) ve bu röportaj dolayısı ile siz gönül fırtınası..
GÖNÜL_FIRTINASI: saolun
gencebayram: teşekkür ederim..
GÖNÜL_FIRTINASI: rica ederim gönül dostu..sitemiz hakkında neler söylersniz bizlere...
gencebayram: sitemiz bildiğimiz üzere Gencebay hakkında yapılmış en kapsamlı site olma özelliğini gururla taşıyor
GÖNÜL_FIRTINASI: evet Ömer Faruk çok fedakar ve ilerici bir kurucu diye düşünüyorum ben...kendisini takdir ve tebrik ediyorum..berhudar olsun..
gencebayram: evet..kesinlikle!!!
GÖNÜL_FIRTINASI: gönül dostlarına neler söylersiniz
gencebayram: BU GAYRETLERİNİ SÜREKLİ DEVAM ETTİRMELERİNİ ANCAK BU ŞEKİLDE BAŞARI SAĞLAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM.BİRDE RADİKAL VE ÖZGÜN GENCEBAYCILIK SLOGANI İLE M.KEMAL KARABACAK HOCAMIZIN SLOGANI OLAN O DÖRTLÜK HER ZAMAN HERYERE ELLERİNDEN GELDİĞİNCE YAZILSIN..
VEDAMIZI ETTİK...
GÖNÜL_FIRTINASI: Sevgili gönül dostu değerli vaktinizi bizlere ayırdığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..sizinle sohbet etmek çok güzeldi..berhudar olun...
gencebayram: rica ederim..sizinlede sohbet etmek benim için bir onurdu gönül dostu...
SON...

(0%)

News