Gönül Mecmuası - Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi
//Sayı - 14// 21 - Nisan - 2008 PAZARTESİ // 15 Kuruş // OrhanAbi.NET Kültür Yayınları
[*][*][*]Tür: Röportaj || Röportaj no: R-0014
Konuğumuz:BERHUDAR_OL.. Ali KURT...
Sevgili gönül dostları.. Bu Hafta ki Gönül Dostumuz ''behudarol''Sevgili Ali Kurt..gurbetçi olan dostumuzla hoş bir söyleşi yaptık.paylaşmanın asaletini yaşamaktayım..
HAL HATIR SORMA FASILI...GURBET ELDEN..
GÖNÜL_FIRTINASI: merhabalar gönül dostu nasılsınız?
BERHUDAR OL: tesekkürler siz nasilsiniz?
GÖNÜL_FIRTINASI: saolun iyiyim ..öncelikle sizi tanıyalım biraz...
GÖNÜL_FIRTINASI: kimdir berhudar olun..nerelidir neler yapar vs..
BERHUDAR OL: efendim adim ali kurt 1977 dogumluyum Giresunluyum Almanyada yasiyorum evliyim bir oglum var.
GÖNÜL_FIRTINASI: gurbetçisiniz yani..peki ne işle meşgulsunüz gönül dostu?
BERHUDAR OL: ne yazikki gurbetciyiz.kendim araba sektöründe calisiyorum kaynakciyim.
GÖNÜL_FIRTINASI: anlıyorum..ne kadar zamandır yurt dışındasınız peki?
BERHUDAR OL: Almanya dogumluyum ama ilk okulu ve orta biri Türkiyede okudum sonra tekrar Almanyaya döndüm yani 30 yildir.
GÖNÜL_FIRTINASI: bayağı uzun bir süre evt..hayli zor olmalı..
BERHUDAR OL: evet gercekten zor inanirmisiniz hala alisamadim buralara
GÖNÜL_FIRTINASI: doğrudur...gurbet...şarkısı geliverdi aklıma Üstadın...
GÖNÜL_FIRTINASI: memlekete özlem büyüktür...
BERHUDAR OL: evet gurbet elde hasta düstüm aglarim diyor Üstad ama ben gurbet elde hasta düstüm yatmaktayim şu anda
GÖNÜL_FIRTINASI: çok çok geçmiş olsun bir nebze..
GÖNÜL_FIRTINASI: Türkiye'ye geliyormusunuz peki?
BERHUDAR OL: Sağolun.Evet en son iki sene önce gelmistim bu yaz gidemeyecegim ne yazikki.
GÖNÜL_FIRTINASI: gönlünüz buralarda ama belli gönül dostu...
GENCEBAY İLE BAŞLADIK...
GÖNÜL_FIRTINASI: şöyle bir soru ile başlamak isterim..Sizce Üstad Almanya'da yaşasa idi ne gibi değişiklikler olurdu? yani oranın kültürü, yaşamı ile bir bütün olsaydı..
BERHUDAR OL: güzel bir soru. ben sahsen burada yasamasini istemem.
GÖNÜL_FIRTINASI: Sebep gönül dostu ?
BERHUDAR OL: Buranin kültürü diye birsey yok.bizler Avrupalilari gözümüzde cok büyütüyoruz.kendi degerlerimize önem vermeliyiz.
GÖNÜL_FIRTINASI: Buda Türkiyenin dışarıya olan tutumu ne yazıkki haklısınız .
BERHUDAR OL: evet ben burada yasadigim icin disaridan daha iyi gözlemleyebiliyorum.burada insanlar bir robot gibi duygusuz merhametsiz ve ne yazikki bizim insanlarimizda onlar gibi olmaya basliyor yavas yavas
GÖNÜL_FIRTINASI: kötü ama gerçek...
BERHUDAR OL: Memleketin değerini bilin derim gönül dostu.
MEMLEKETİN DEĞERİNİ BİLİN...
GÖNÜL_FIRTINASI: evt... peki Almanya Gencebay hakkında ne düşünüyor ya da ALman gençliği ?
BERHUDAR OL: kimse tanimaz desem yalan olmaz.
GÖNÜL_FIRTINASI: mümkünmüdür gönül dostu gerçekten şaşkınım.. ÜSTAD hemen hemen her kesimde tanınıyor diye düşünüyordum..
BERHUDAR OL: kendi insanlarimiz bile anlayamamis Almanlar nasil anlasin.
GÖNÜL_FIRTINASI: anlamadan dinleyen bir sürü insan mevcut...üzücü evet..
BERHUDAR OL: Evet.
GÖNÜL_FIRTINASI: Türkiye'de çıkan Gencebay albümleri ne kadar zamanda Almanyaya ulaşıyor..?
BERHUDAR OL: tam olarak bilemiyorum ama iki üc gün sürüyor.artik buralarda eski kasetcilerde kalmadi satin alabilecegimiz.bazen baska sehirlere gitmek zorunda kaliyorum.ama üstat icin deger.
GÖNÜL_FIRTINASI: yani almak ta bir sorun bu da üzücü ne yazıkki.. biz gerçekten değer bilmiyoruz o zaman her şey elimizin altında gibi..
BERHUDAR OL: evet tabiki ne güzel. dediginiz gibi hersey elinizin altinda. ama olsun böylede tadini cikartiyoruz. o heyecani yasamak bile güzel.
O HEYECANI YAŞAMAK BİLE GÜZEL...
GÖNÜL_FIRTINASI: Peki.. ne zamandır Üstadı dinlersiniz ?
BERHUDAR OL: 15 yasindan beri Üstadi dinlerim...
GÖNÜL_FIRTINASI: peki en beğendiğiniz yön nedir Gencebay da ?
BERHUDAR OL: Gencebay anlatmak icin günler yetmez bence. onu ben artik bir evliya gibi görüyorum.eserlerinde insanin dogumundan ölümüne kadar yasayabilecegi tüm duygulari islemistir.
GÖNÜL_FIRTINASI: derin..evet bu da demek oluyor ki bizler onu anlayarak dinleyenlerdeniz...buda bir onurdur!
BERHUDAR OL: evet. hergün dinledikce yani zaman akip gittikce dahada iyi anliyoruz.
GÖNÜL_FIRTINASI: kesinlikle... Gencebay sevgisi ile eş değer bir sevginiz var mı ? yani Üstad kadar sevdiğiniz başka sanatkar var mı..varsa birbirine benzer yönleri var mı Üstad ile?
BERHUDAR OL: hayir ben Gencebaydan baska kimseyi dinlemiyorum zevk alamiyorum. ne yapayim
GÖNÜL_FIRTINASI: eheh..güzeldi gönül dostu..
GÖNÜL_FIRTINASI: Gencebay'ın film müziklerinden en beğendiğiniz hangisi?
BERHUDAR OL: hepsi diyebilirim.
GÖNÜL_FIRTINASI: o.k. ...ailenizde sizin kadar Gencebay seven var mı ?
BERHUDAR OL: gencebayi kim sevmezki. kim onun hakkinda negatif konusabilir ki.aileden herkes sever sayar..
GÖNÜL_FIRTINASI: Tabiiki..
GENCEBAYA DEVAM..
GÖNÜL_FIRTINASI: Gönül dostu Yargısız İnfaz'a bir klip daha çekilse hangi parça olmasını isterdiniz? ve nasıl bir senaryo güzel olurdu sizce?
BERHUDAR OL: bence gerek yok cünkü yapilacak cok sey var bence hepimizin bekledigi gibi.
GÖNÜL_FIRTINASI: Örneğin?
BERHUDAR OL: sitemizin duayen arkadas ve abilerimizin dedigi gibi bir baglama koncertosu, müzik kitabi, enstrümental albüm gibi. kadaslara duayen diyorum cünkü onlar sayesinde cok seyler ögreniyorum duygularini cok güzel kelimelere dökebiliyorlar.
GÖNÜL_FIRTINASI: Evet.. Paylaşımlarımız güzel ve önemli.
BERHUDAR OL: Evet.
GÖNÜL_FIRTINASI: Üstadın klasikler albümünde en beğendiğiniz parçası nedir ? Klasikler 1 ve 2 de...
BERHUDAR OL: yine hepsi diyecegim ama hatasiz kul olmaz bir teselli ver bir baska..
GÖNÜL_FIRTINASI: güzel seçimler..tek kelimeyle..
BERHUDAR OL: bir teselli ver bence Türk müziğinin gelmiş geçmiş en iyi eseridir müzigi ve sözleri ile..
GÖNÜL_FIRTINASI: enfes bir şaheser...
GÖNÜL_FIRTINASI: Müzik aletleri içinde ona bağlama kadar yakın gelen yoktu. Sınavları kazandığı halde usulsüzlük yapıldı diye radyoya girmedi. İki yıl sonra İstanbul Radyosu’nun sınavlarına girdi, onu da iftiharla kazandı, 10 ay TRT’de çalışıp ayrıldı. O sıralar çeşitli arayışlar içindeydi ve bütün sorunda buydu zaten. Var olan müziğin yapısından tatmin olmuyordu. Türk müziğin’de çok iyi malzeme vardı, çok iyi yerlere gelmesi mümkündü. O yıllarda böyle düşünüyordu...ne söylersiniz bu konu hakkında?
BERHUDAR OL: ben artik bu konulardan biktim gönül dostu.trt den ayrilmasi iyi oldu bence kendini daha iyi ifade edebilmesi icin..cünkü o ilerlemek istiyordu...
GÖNÜL_FIRTINASI: şöyle ki Üstad demek yenilik demek diye adlandırıyorum ben...serbest Türk müziğinin ilerlemesi adına yapılması gereken herşeyi yapmış...
BERHUDAR OL: evet o müzigimizi ilerletmis.türk müzigi deyince bence ikiye ayirmak lazim Gencebay ve digerleri diye.
GÖNÜL_FIRTINASI: Hoş.. Devlet sanatçılığı unvanının kimseye verilmesinin taraftarı değilim. Çünkü ayrımcılık oluyor. Hepimiz devletin sanatçısıyız..diyor Üstad bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
BERHUDAR OL: herzaman ki gibi mütevazi söylemis... ayrimcilik tabiki olacak Üstad kadar kim ne yapmis Türkiye Cumhuriyeti müzigi icin kim ne üretmis.
GÖNÜL_FIRTINASI: MÜTEVAZİLİK ONUN BAŞ PRENSİBİ GÖNÜL DOSTU.. HEPİMİZİN BİLDİĞİ GİBİ.
BERHUDAR OL: evet onun kadar hümanist bir insan varmiki.
GÖNÜL_FIRTINASI: Sanmıyorum.. peki neden müzigi hiç eskimiyor sizce ...hep biliniyor hep söyleniyor...?
BERHUDAR OL: güzel bir soru müzik bence eskimezki.bu soruya benzer soruları bana cok soruyorlar. yinemi Gencebayi dinliyorsun bikmadin mi diye
GÖNÜL_FIRTINASI: o bir gerçek..fevkalade..
BERHUDAR OL: evet hatirladigim kadar ile Ömer Faruk kardesimizin dedigi gibi makalelerinde okumustum. sesi bir bukelemun gibi enstrümental ve sözlere göre farklilik gösteriyor.
GÖNÜL_FIRTINASI: evet insanı da nerelere götürüyor.. Diyelim ki Siz Gencebaysınız...Yapacağınız ilk 3 şey?
BERHUDAR OL: 1.popstardan ayrilmak 2.Sevim hanimi dinlememek 3.bu siteye ugramak ve ne kadar sevenleri oldugu neler beklediklerini görmek...
GÖNÜL_FIRTINASI: hmm.. Çok güzel.
GÜNCEL YAŞAM...
GÖNÜL_FIRTINASI: peki biraz Üstadı bırakıp güncel olaylardan konuşalımmı..
BERHUDAR OL: Olur..
GÖNÜL_FIRTINASI: TÜRKİYENİN EKONOMİSİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? SİZCE NEREYE VARACAK DURUMUMUZ?
BERHUDAR OL: politik konulari pek sevmem ama Türkiyemizin durumunu hicbir zaman iyi görmedim,durumumuz hep ayni kim gelirse gelsin fark etmiyor yedi sülalesini doyurup gidiyor.
GÖNÜL_FIRTINASI: Peki...
GÖNÜL_FIRTINASI: Türkiye de ve dünya daki uyuşturucu sorunu hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyiz.. artık orta okuldaki çocuklar bile kullanıyorlar.. hiç kimsede engel olamıyor. yapılan çalışmalar yetersiz.ne dersiniz bu konu hakkında?
BERHUDAR OL: bence daha bilgilenmeliyiz.. uyusturucunun ne oldugu, ne gibi zararlari oldugu anlatilmali.
GÖNÜL_FIRTINASI: çok doğru bilinçli bir toplum olmak en güzeli.... Elden gelenin en iyi şekilde yapılması gerek.. Türkiyede kapanmaz bir yaradır bu ...ki keza tüm dünyada desek daha Doğru olur.
BERHUDAR OL: mesela bunla ilgili dersler verilmeli okullarda tv lerde anlatilmali. Evt bu dünyanin kapanmaz bir yarasi .
ORHANABİNET
GÖNÜL_FIRTINASI: Peki.. sitede en beğendiğiniz üyeler ya da size yakın olanlar kimler?
BERHUDAR OL: evet site gercekten harika sitedeki arkadaslarin yorumlarini okuduktan sonra inanamiyorum.diyorumki yahu ne adamlar varmis.hele uyger 35 sasiyorum bu sahisa...
GÖNÜL_FIRTINASI: Hmm.. Site hakkındaki yorumlarınızıda alalım.
BERHUDAR OL: arkadaslar Gencebayi tamamiyle yutmuslar bir Ömer Faruk bir Basar bir Ufuk abi bir Serdar Yilmaz bir Nezihi ve Murat abi.ONLARDAN COK SEYLER ÖGRENIYORUM ve cok güzel ifadeleri var.tabiki öteki arkadaslarda ayni.Gencebayin bu sevenlerini bilmesi ögrenmesi lazim.cok degerli yorumlari var arkadaslarin zevkle takip ediyorum.
BERHUDAR OL: evet her biri ayrı bir gönül berhudar olsunlar..
GÖNÜL_FIRTINASI: Site hakkındaki düşüncelerini alabilirmiyiz?
BERHUDAR OL: Site bence cok güzel öncelikle iyi dizayn edilmis benim gibi bilgisayar özürlü kisiler icin cok kolay ve Gencebayi bundan daha iyi anlatan bir site olamaz bence.mesela bu röpörtaj kösesi dergi kösesi cok güzel hepinizin emegine büyük saygi gösteriyorum.
GÖNÜL_FIRTINASI: Est.. beğenmeniz çok güzel.
BERHUDAR OL: evet kim sevmezki böyle gönül dostlarini.. Ah birde Üstadın haberi olsa ..
GÖNÜL_FIRTINASI: inşlh...gönül dostu.. Söyleşimizin sonuna geldik..soN olarak ne dersiniz gönül dostlarına?
BERHUDAR OL: dedigim gibi hepinize büyük saygim var zamaninizi harciyorsunuz emek veriyorsunuz. Herkese selam ederim... berhudar olun diyorum...
GÖNÜL_FIRTINASI: SAOLUN..değerli vaktinizi bize harcadığınız için sonsuz teşekkürler...berhudar olun sizde....
SON...

(0%)

News