Hakan Sarıca İle Röporaj Tamamlandı!

Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi...

Hakan Sarıca İle Röporaj Tamamlandı!

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 05 Tem 2008, 11:53

Değerli arkadaşlar bi müddet kadar önce hatırlarsanız böyle bir çalışma yapmıştık. Araya askerliğim girdiğinden dolayı ilgilenememiştim. Hakan bey ile röportajımızı yayınlıyorum..

Hakan bey öncelikle bizi kırmayıp röportaj teklimizi kabul ettiğiniz çok teşekkür ederiz. Size sormak istediğimiz soruların yanında Gencebay ile alakalı bazı sorularımızda olacak. Bunlara cevap verebilirseniz, çok seviniriz. Şimdiden kaybedeceğiniz zaman için teşekkür ederiz.

Hakan bey biraz kendinizden bahseder misiniz, günlük yaşantınız nasıl geçer?

---Zamanımın büyük bir kısmını çalışarak geçiriyorum. Zaten hem Orhan bey’in çalışmaları hem de kendi şahsi çalışmalarım günün büyük bir kısmını kaplıyor.
Ne tür müzik dinlersiniz ve beğendiğiniz isimleri sayarmısınız ?

---Mümkün oldukça işim gereği her tür müziği dinlemeye ve fikir sahibi olmaya çalışıyorum. Hem Türkiye’de hem de Dünyada beğendiğim ve takip ettiğim birçok isim var.
Hobileriniz nelerdir, müzik dışında ne tür uğraşlarınız vardır?

---Ne kadar müzik ve işim dışında çok bir şey yapmaya zamanım kalmasa da , sinema ve tiyatro en çok ilgilendiğim alanlar. Bunların dışında tarih ve astronomi de merakla ilgilendiğim konular. Ama her ne olursa olsun kitap okumaya her zaman vakit ayırıyorum ve her zaman başucumda aynı anda okuduğum iki üç kitap muhakkak bulunuyor.

Hakan bey, Web sitemizi takip ediyor musunuz? Ediyorsanız neden varlığınız ile bizi onurlandırmıyorsunuz? Meselâ birkaç kelâm yazıp gönül dostlarına selam gönderebilirsiniz. Ayrıca Orhanabi.net hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi belirt misiniz? Düşüncelerinizi alabilir miyiz?

---Orhanabi.net takip ettiğim hatta burada ki konularda Orhan bey’i devamlı haberdar ettiğim bir site. Her konuda ki açık görüşlülüğünüz ve Orhan Bey’i gerçekten seven arkadaşların bir arada fikir paylaşımında bulunması bizi sevindiriyor. Olumlu ve ya olumsuz tüm eleştirilerinizi dikkate alıyoruz. Bazı arkadaşların çeşitli sitem ve eleştirileri de bizi yönlendiriyor. Hiçbir arkadaşımız görüşlerini dikkate almadığımız ve eleştirilerini dinlemediğimiz fikrine kapılmasın hepsi bizim için çok değerli.

Nokta isimli eseriniz beğeni kazanmıştı. Albüm ve çalışmalarınızın devamı gelecek mi?

---Nokta için beğenilerinize çok teşekkür ediyorum. Şu anda yeni bir albüm çalışması içindeyim ve geceler stüdyoda sabahlamakla geçiyor. Bu albüm için gerçekten çok çalışıyoruz ve yeni Hakan Sarıca albümün de Orhan Gencebay sevenleri de heyecanlandıracak bir sürpriz var inşallah beğenirsiniz. Kısmetse eylül ayında piyasada olacak. Yani sayılı günler kaldı.

Neden bir dizi projesinde yer almıyorsunuz?

---Aslında oyunculuk yapmak çok istediğim bir şey. Hatta geçtiğimiz günlerde bir proje geldi yönetmen ve senarist arkadaşlarla oturduk konuştuk çok içime sinen bir projeydi ama çalışma temposu benim hayatımı durduracak derecede yoğundu. Neredeyse haftanın 5 günü sabah akşam çekimlerde bulunmak gerekiyor ve inanılmaz yorucu, aslında işi bu olan biri için normal belki ama benim için yeni albüm ve Orhan bey’in projeleri çok daha önemli bu nedenle bu işin içinde bulunamadım.

Müziğe nasıl başladınız?

---Müziğe çok küçük yaşlarda ilkokul yıllarında başladım.Daha sonra ki yıllarda özel piano dersleri aldım ve peşinden konservatuar eğitimi geldi. Yani aslında ben kendimi bildim bileli müzik yapıyorum ve müziğin her dalıyla ilgileniyorum.
Gencebay ile nasıl tanıştınız?

---Ben de Orhan Hocam gibi Samsunluyum biliyorsunuzdur. Efe Naci’yi de hepiniz duymuşsunuzdur. İşte bizim Hocam’la tanışma vesilemiz Efe Naci’nin oğludur. Ben 1989 yılında Samsun’da Orhan Bey’in Samsun’daki yazlığının çok yakınında bir tatil köyünde müzik yapıyordum ve bu ortak tanıdığımızın vasıtası ile  bir kurban bayramında tanıştırıldık. O tanışmadan birkaç ay sonra ben konservatuar eğitimim için İstanbul’a yerleştim ve Orhan Beyi ziyaret ettim. Yıl 1990 ‘dı ve ben tam 18 yıldır Orhan Hocamla birlikteyim.  
Gencebay ile beraber çalışıyorsunuz, O’nunla olmak nasıl bir duygu?

---Orhan Gencebay’la çalışmak hele hele de benim gibi çalışmak dünya da belki de bir tek bana nasip olmuş bir şey. O sadece müzik adına değil insanlık adına ve bilgi adına da tanıyabileceğiniz en büyük derya. Böyle bir insanın 19 yıl boyunca yanında olmak hayatı ondan öğrenmek yaptığınız işi yani müziği ondan öğrenmek doğru insan olmayı ondan öğrenmek herhalde kelimelerle anlatılmaz. Bir süre sonra artık onunla bir bütün oluyorsunuz , öyle bir elektriği var ki kendi dünyasına sizi bir mıknatıs gibi çekiyor ve o koca yüreğinde size bir yer açıyor ve her ne olursa olsun bir daha oradan dışarı çıkarmıyor hatanızla günahınızla sevabınızla içindeki o yerde sizi yaşatıyor. Orhan Gencebay benim ikinci babam ben onunla büyüdüm 16 yaşımdan beri hayatımın en önemli yerinde ve hep öyle olacak.  

Gencebay ile beraber çalışırken yaşadığınız ilginç bir anıdan bahseder misiniz?

---O kadar uzun zaman oldu ve o kadar çok anımız var ki inanın neyi anlatmalıyım bende bilmiyorum. Zaten her an anılarla dolu.
Gönül dostlarına, hayat, iş, evlilik gibi konularda ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

---Gönül dostlarına gönüllerince yaşamaktan başka ne tavsiye edebilirim ki. Gönül insanlarla kurduğunuz köprünün temelidir gönlünüz ne kadar büyük olursa o köprünün temeli de o kadar sağlam olur.
Orhan GENCEBAY İle İlgili Sorularımız…
Yeni albüm ne zaman çıkacak ve bu albümden sonra yapmayı düşündüğü projeler hangileri? Gencebay senfonik şiiri,bağlama konçertosu projeleri ne safhada? Bu projeler sadece sözde mi kaldı yoksa üzerinde ciddi şekilde çalışılıyor mu?

---Yeni albüm aslında 5 şarkılık bir maxi single olarak sezon bitmeden yani nisan mayıs gibi çıkacaktı hatta şarkıların alt yapı çalışmalarına başlamış oldukça yol kat etmiştik ancak bu çalışmalar sürerken Orhan Bey öyle güzel birkaç yeni beste yaptı ki bu şarkıları da albüme koymaya karar verdik böylece iş maxi singleden albüme doğru gitmeye başladı. Çalışmalar uzayıp araya yaz da girince eylül ekim aylarında stüdyoya girme kararı aldık ve inşallah bu senenin sonuna yetiştirmeye çalışacağız.
---Gencebay senfonik şiiri ve bağlama konçertosuna gelince bu projeler sizin düşündüğünüz gibi rafta değil hayatta. Ama öyle büyük iki proje ki bu gerçekten çok ciddi zaman ayrılması gereken ve tamamen üzerine odaklanılması gereke işler. Orhan Gencebay gibi titiz bir müzik adamından da bu projeleri hakkıyla yapmaktan başka bir şey beklenmeyeceği için oldukça zaman alıyor. Bu projeler henüz nota kağıtlarının üzerinde nazari olarak çalışılıyor. Ama düşündüğünüz gibi hayal değil , biz ve çalıştığımız müzisyen arkadaşlarımızda bu projelerinin heyecanını yaşıyoruz. Yeni albümden sonra bu projeler hızlanıp teker teker hayata geçecek içiniz rahat olsun.  
Kendinden artık kaset değil de, herkesin ayakta alkışlarken gözlerinin yaşardığı orkestralar, senfoniler vs. gibi çalışmalar beklenildiğinden haberdar mı ?

---Bu sorunun cevabını bir önceki soruda verdiğimi sanıyorum. Ama şöyle bir tüyo verebilirim , yeni Orhan Gencebay albümünde bu projelerin bir başlangıcına şahit olacaksınız  , bu albümdeki enstrumantal bir çalışma size yakında gelecek olan senfonini sinyalini verecek.
Gencebay kendi birikimlerini kendi içinde bir sır gibi saklayacak mı ?

---Bunlar sır değil dediğim gibi üzerinde çalışılan ve düşünülen projeler ama zamana ihtiyaç var. Biliyorum bunlar belki yıllardır konuşulan projeler ama sizde taktir edersiniz ki gerçekten hiç kolay değil.

Yoksa, herkesten habersiz yetiştirdiği, profesyonel, müziği akademik ve faal çalışmalarla daha ilerilere taşıyabilecek yetenekler var mı ?

---Bu soruya cevabım bir tek cümleyle GENCEBAY MÜZİK AKDEMİSİ olacak. Akademi konusunun görüşmeleri iki alternatifli  sürüyor. Ya bir üniversite çatısı altında ayrı bir kürsü olarak kurulacak yada başlı başına özerk bir akademi olacak.
Gencebay çok önceleri neredeyse yılda iki albüm ile sevenlerinin karşısına çıkarken, neden son 10 yıldır 2-3  yılda bir albüm yapıyor.

---İşte bu sorunun cevabı da diğerlerinde gizli. Daha bilmediğiniz birkaç proje var aynı anda yürüyen. Ve bunların hepsinin eşit zamanla ilerlemesi doğal olarak aksamalara yol açıyor.
Bir kitap  yazdığını, 1988 yılında bir gazeteye verdiği demeçte söylüyor. Yıl 2008 aradan 20 yıl geçmiş. kitap hala bitmedi mi?

---Yazılan iki kitap var biri bu sizin bahsettiğiniz Orhan Beyin kendi kaleme aldığı diğeri de bir yıldır haftanın üç günü iki editör arkadaşımızla çalıştığımız ve ilk çıkacak olan kitap. Şu an çalışmaları süren kitap inşallah önümüzde ki senenin başlarında kitapçılarda olacak.

Projelerden yıllardır söz ediyor. Yalnız henüz somut birşey yok. Zaman aleyhimize işlemiyor mu? Senfonik albüm, bağlama konçertosu gibi çalışmalar  için kesin birşey söylemek  mümkün değilse, neden her defasında yapacağız sözünü veriyor.

---Buna yapacağının sözünü veriyor değilde , sözünü verdiklerini yapıyor demek daha doğru olur arkadaşlar. Zaman elbette aleyhimize işliyor ama yapılan işler de zaman istiyor. Merak etmeyin içiniz rahat olsun hepsi teker teker peş peşe gelecek ve hepimiz tüm bu projelerin zevkine doyacağız.

Web sitemizden ( Linkleri sadece Üyeler görebilir. ) hebardar mı, takip ediyor mu? Ziyaret edip gönül dostlarına selâm verecek kadar zamanı yok mu?
---Dediğim gibi ben takip ediyorum ve hepinizin adına Orhan Baba’yı haberdar ediyorum. İnşallah önümüzdeki zamanlarda selamdan da öte güzel bir organizasyonla bir arada oluruz.
Sanat yaşamı boyunca ortalama 300 eser okudu Gencebay. Oysa ben 400 eserimi kendi sesim ile seslendirdim diyor, bu eserler bilmediğimiz eserler mi?

---Bu hesap aslında yuvarlak bir hesap 300-400 civarı. İki kez  okunanlar  var tekrar yapılanlar var. Almanya’da çıkanlar var , klasiklerde tekrarlananlar var yani kabaca 300-400 civarı.

---------------- Saygılar, Linkleri sadece Üyeler görebilir. --------------------

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Re: Hakan Sarıca İle Röporaj Tamamlandı!

Mesajgönderen ufukerkol tarih 05 Tem 2008, 16:05

SAĞOLASIN ÖMER SAMSUNDAN BİLE BİZİ MUTLU EDECEK BİR ŞEYLER BULUYORSUN.BİR KAÇ KEZ CEP TEN ARADIM ULAŞAMADIM.DAHA NE KADAR SAMSUNDA KALACAKSIN KENDİNE İYİ BAK SELAMLAR.
ORHANİZM.GENCEBAY KARDEŞLİĞİ...
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 18
Teşekkür aldi: 359
Level: 24
HP: 54 / 1353
54 / 1353
MP: 646 / 646
646 / 646
EXP: 766 / 766
766 / 766

Mesajgönderen hayat kavgası tarih 05 Tem 2008, 19:54

Öncelikle teşekkürler Ömer.
Röportajı okuyunca heycanlanmamak elde değil.Demek ki bir şeyler var.Keyiflendim doğrusu.
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 147
Teşekkür aldi: 46
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 642 / 698
642 / 698

Mesajgönderen topraktanbircan tarih 05 Tem 2008, 21:25

hayat kavgası yazdı:Öncelikle teşekkürler Ömer.
Röportajı okuyunca heycanlanmamak elde değil.Demek ki bir şeyler var.Keyiflendim doğrusu.

Aynen,ben de.Çok hoş sözler bunlar Ömer.Çok teşekkür ederiz sana da bunları bize ilettiğin için.İçimde birşeyler kıpırdamadı değil doğrusu.İnşallah sözde kalmaz.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 16
Teşekkür aldi: 89
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1427 / 1495
1427 / 1495

Mesajgönderen asical tarih 06 Tem 2008, 17:34

Ömer Faruk Kardeşim tamda kafamıza takılan soruları çok net sormuşsun ama,genede cevaplar bana muğlak geldi.Yıl sonunda albüm çıkarsa belki bir nebze inanabilirim.Birde bu projeler 30 yıldan fazladır bahsi geçiyor elde sadece albümler ve tozu alınmış düzenlemeler var onlarda sürekli tartışma konusu kalite açısından.Bu 30 yılda yetişmeyenler nasıl yetişecek deseydin tam olacakmış,benzer sorular var ama...Eğer Hakan Bey sitemizi ve bu yazdıklarımı okuyorsa bir sorumda kendisine.Bağlama konçertosu ve senfoni bizim için neredeyse bir mit,takıntı,efsane ne derseniz deyin.Yetiştiği zaman Gencebay Orkestranın başına geçecek mi bağlaması ile yoksa o tren kaçtı da yeni kuşak bağlamacılar mı icra edecek?Ben bu yeni kuşak bağlama ustalarından bir orkestra kurmuştum bu sitede bir kaç ay evvel. ;)
Kullanıcı avatarı
asical
Atılmış Üye
Atılmış Üye
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 2
Level: 21
HP: 29 / 996
29 / 996
MP: 475 / 475
475 / 475
EXP: 562 / 574
562 / 574

Mesajgönderen GözümSende tarih 06 Tem 2008, 21:12

bende televizyon camiasında olsan bir kaç arkadaşla konuştum Gencebay hakkında.Bir iki kez görüştiklerini ve kendisinin gerçekten de bazı ciddi işlerle uğraştığını söylemişlerdi.
Ben umutluyum.İnşallah olacak hepsi.Allah başta sağlık,uzun ömür versin de...
Yılların günahı kaderde mi kalacak?
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 302
Teşekkür aldi: 243
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1014 / 1087
1014 / 1087

Mesajgönderen aydın tarih 07 Tem 2008, 12:36

Zaten bizde sözünü verdiği çalışmaların bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz yeni sözler vermesini beklemiyoruz.Düşünsenize kitap çalışması 20 yıldır devam ediyor.Hala ümitle bekleyelim bakalım ne olacak.
Kullanıcı avatarı
aydın
Divane
Divane

Teşekkür etti: 12
Teşekkür aldi: 1
Level: 16
HP: 5 / 556
5 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 312 / 331
312 / 331

Mesajgönderen asakallı tarih 07 Tem 2008, 13:11

Teşekkürler Ömer
Samsunda askerdeyken dahi bizlere güzel haberler ulaştırıyorsun sağolasın

anladığım kadarıyla Orhan Gencebay bazı projelerin üzerinde çalışıyor güzel birde gizli projeler varmış bilmediğimiz acaba onlar ne çalışmalar devam ediyormuş hayırlısı artık
Kullanıcı avatarı
asakallı
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 123
Teşekkür aldi: 21
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 886 / 917
886 / 917

Mesajgönderen Murat Yaşar tarih 07 Tem 2008, 18:06

Ömerim gene yaptın yapacağını....Büyük bir keyifle okudum....Döndüm birdaha okudum...Bir sigara yaktım birdaha okudum....
En başta çok heyecanlanmama rağmen sonraları ben bu filmi görmüştüm dedim kendi kendime.....Tabi ki zaman olacak büyük projeler bunlar ama bizde bunların sözünü yeni almadık...Bazı arkadaşlara kalsa son albümü şu an dinliyor olacaktık...Gencebay takvimi dediğimiz şey bu işte..Tüm gönül dostlarına sabırlarının devamını diliyorum...
İnşallah en kısa zamanda hayırlısı ile ızdırabımız tek tek diner...Laf aramızda şu enstrümantalıda dört gözle bekliyoruz albümde..
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 75
Teşekkür aldi: 47
Level: 23
HP: 49 / 1225
49 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 692 / 698
692 / 698

Mesajgönderen asakallı tarih 08 Tem 2008, 08:52

Murat Yaşar yazdı:Ömerim gene yaptın yapacağını....Büyük bir keyifle okudum....Döndüm birdaha okudum...Bir sigara yaktım birdaha okudum....

Murat abi sigaradan bahsetme sigara yakmadan oku  :mrgreen:  
yeni yeni bırakmaya çalışıyorum sende beni heveslendiriyorsun içmek için 1 hafta oldu içmeyeli ona göre  ;)
Kullanıcı avatarı
asakallı
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 123
Teşekkür aldi: 21
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781