[R-0007]hayat kavgası..''GENCABAYI ANLAMANIN SINIRI YOK''

Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi...

[R-0007]hayat kavgası..''GENCABAYI ANLAMANIN SINIRI YOK''

Mesajgönderen GÖNÜL_FIRTINASI tarih 13 Şub 2008, 02:24

Gönül Mecmuası - Haftalık Gencebay ve Gönül Dostu Dergisi

//Sayı - 5// 13 - Şubat - 2008 Çarşamba // 15 Kuruş // OrhanAbi.NET Kültür Yayınları

Tür: Röportaj || Röportaj no: R-0007

Konuğumuz, Hayat Kavgası Bir Kalmadı: Vedat Çakır

Sevgili Gönül Dostları...
bu haftada ''hayat kavgası'' gönül dostumuz ile güzel bir söyleşi yaptık...sizi bu güzel söyleşimizle başbaşa bırakıyorum...... ;)  ;)  ;)

GÖNÜL DOSTUMUZU TANIYALIM İSTEDİK,EN YÜREKLİSİNDEN...
GÖNÜL_FIRTINASI: Selam olsun gönül dostu...nasılsınız?
hayat kavgası: Teşekkür ederim iyiyim,siz nasılsınız?..
GÖNÜL_FIRTINASI: Saolun bende iyiyim,İlk olarak sizi tanıyalımmı ne dersiniz?
hayat kavgası: Tanıyalım:)İsmim Vedat soyadım Çakır,evliyim 6 yaşında bir oğlum var,öğrenci servisliği yapmaktayım..
GÖNÜL_FIRTINASI: Hımm..güzel ama çocuklarla uğraşmak zor olmalı...eheh.. :P
hayat kavgası: Ben hepsini çok seviyorum.. :)

GENCEBAYCILIK VAR MIDIR?
GÖNÜL_FIRTINASI: Sizce Gencebaycılık diye bir tanım var mıdır gönül dostu?Varsa kimler Gencebaycıdır?
hayat kavgası: Tabikide vardır...kimler Gencebaycıdır; bence müzikten anlayan akıllı insanlar Gencebaycıdır!
GÖNÜL_FIRTINASI: Kısa ve anlamlı söylediniz..anlayabilene ne ala...(gerçi sitemizde bunu idrak etmeyen kimse yok ama 8-))
GÖNÜL_FIRTINASI: Peki Gencebay müziğini ortaya çıkaran sebeplerden bir tanesini istesek gönül dostumuzdan...?
hayat kavgası: 60 yıllardaki Türk müziğinin yetersiz halini gören Gencebayın kafasının içindeki müziği hayata geçirmesiyle Gencebay müziği ortaya çıkmıştır,çokta güzel olmuştur!
GÖNÜL_FIRTINASI: Aynen..katılıyorum size gönülden!!!

GENCEBAY NASIL ETKİLER...? :roll:  :roll:
GÖNÜL_FIRTINASI: Üstad sizi ne yönde etkiler?Ne hissedersiniz...?
hayat kavgası: 2 şekilde etkiliyo beni önce yaptığı müzik..orkestrasının gerçekten tek kelime ile mükemmel oluşu...sonra tabiki şarkı sözlerinde verdiği mesajlar bana yaşama sevinci verdi,sahip olduklarımın kıymetini,ailemin kıymetini anlamamı sağladı,birde 3. olarak Gencebayın kişilik olarak ortaya koyduğu duruştan insanın etkilenmemesi mümkün değil!keşke bizde Gencebayın yüzde onu kadar olabilsek ...
GÖNÜL_FIRTINASI: Evet..ne demişler ''istemek elde etmenin yarısıdır'' O'nun kadar olamasakta elden geldiğince alçakgönüllülüğü,sevgiyi,saygıyı,duayı,mütevaziliği kendimize benimsetmemiz gerek... ;)

GENCEBAY FELSEFESİNE DE ATLADIK ÇAKTIRMADIK :?  :D  :D
GÖNÜL_FIRTINASI: Bildiğiniz gibi diğer gönül dostlarımıza Gencebay felsefesinde aşkı tanımlattık ayrı anlamlar çıkılan yol aynı...göreceli bir kavram yani...Peki buna karşılık size desek ''AŞK DEĞİL, BENİ BÖYLE KAHREDEN SENİN CEFAN AŞK DEĞİL''  diyen Gencebay burada aşkı yöneten kişilerdir mi demek istiyor?
hayat kavgası: Bence burda Gencebayın anlatmak istediği aşka o kadar inanıyorki sevdiğinin yaptığını aşkına karşılık vermemesinden dolayı aşka olan inancını kaybetmiyo,kişiyi sorumlu tutuyor,onun için aşk duyguların zirvesi,kusursuz aşkı arıyor... hepimiz arıyoruz,gerçi ben buldum!
GÖNÜL_FIRTINASI: Eheh :)...ne güzel ... bulmanız..anlatılan dediğiniz gibi kusursuz aşk kusursuz sevgi...  

GENCEBAYYYYYY... 8-)
GÖNÜL_FIRTINASI: Gencebay hakkında bilgilimisiniz örneğin müzik dışında neler yapar..  :? :?
hayat kavgası: Biraz astrofizikle ilgilendiğini biliyorum,kitap yazdığını biliyorum ve bekliyorum...ama en çok beklediğim senfonik calışmalar ve bağlama konçertosu!
GÖNÜL_FIRTINASI: Evet astro fizikle ilgilenmektedir,mimariye de bir ilgisini olduğunu biliyorum ben gönül dostu..bizlerde yeni çalışmalarını sizin kadar içtenlikle beklemekteyiz...
GÖNÜL_FIRTINASI: En çok hoşunuza giden Gencebay imaji nedir?( saç,sakal,bıyık düzeni..)(SİTEDEN GÖNÜL DOSTLARINDAN GELEN BİR SORU :) )
hayat kavgası: Her televizyona çıkışında veya roportajında önünü iliklemesi,koltuğa dik bir şekilde oturuşu,sevenlerine karşı bir hata yapmamak için gereken ciddiyeti göstermesi...beni en çok etkileyen imajdan önce kişilik!bende onu örnek aldım ve artık hiç bir konuda yalan söylemiyorum,bazen zararını görsemde :?
GÖNÜL_FIRTINASI: Kovsalarda 9 köyden sen gene doğruyu söyle 10.köyü kurmak için demişler büyüklerimiz ;) ...En beğendiğiniz filmi?
hayat kavgası: Ben topraktan bir canım...bir katili oynaması ilginç..katilde olsa insan teması..
GÖNÜL_FIRTINASI: Evet gerek konusuyla gerek hal hareketleri ile geri kalmışlığı çok güzel yansıtmış Üstad filminde..kan davaları...töre ...ve sonuçları ülkenin gerçekleri .....
hayat kavgası: Allahtan böyle şeyler bizlere uzak...
GÖNÜL_FIRTINASI: Evet..kesinlikle böyle şeyler kötü... :cry:

BİZ SORDUK...YÜREKTEN CEVAP BULDUK...
GÖNÜL_FIRTINASI: Dertler benim olsun ... ilah gözlerin... gitme...gibi şaheserlerde Gencebay sevgiliyi hoş sözlerle buluşturuyor..şimdinin şarkılarında ise ALLAH belanı versin...gibi saçma sapan sözler var bu konu hakkında ne söylersiniz sizce aşk değerini mi yitirdi ? :(  :(  :(
hayat kavgası:
  Öncelilke aşk ALLAHTAN bize en güzel hediyedir...hiç bir zaman bitmez,insan duygularının zirvesidir!!!Allah belanı versİn gibi şarkılar dinleyenler ise bence müzik dinlemiyorlar sadace ritm dinliyorlar..baş egolarını tatmin ediyorlar Gencebayı  anlamak için bu konuda mutavazi olmayacagım biraz akıllı olmak lazım.. yıllarca kendi kendime benim gibi Gencebayı bu kadar derinlemesine anlayan ve dinleyen var mıdır diye sorardım bu site ile tanıştıktan sonra anladım ki beni geçenler bile varmış,o yüzden Gencebayı anlamanın sınırı yok 8-)  8-)
GÖNÜL_FIRTINASI: Haklısınız ... Gencebayı anlamak gerçekten yürek işi ...o halde sevgi değerini yitirmedi insanlar kalıplaşmış egolarını tatmin ediyorlar mı diyorsunuz :?:
hayat kavgası: Aynen.. ;)
ama bir yerlerde toslayacaklar... :? o insanların mutlu olması çok zor...

GÖNÜL_FIRTINASI: Eheh :D ...zaman mı desek...akıl mı desek bilmiyorum ama bildiğim tek şeybiz gönül dostlarının onu çok seviyor olması...buda yeterlidir..
hayat kavgası: Evet...

NEDEN HAYAT KAVGASI.... :o  :o  :o
GÖNÜL_FIRTINASI: Neden ''hayat kavgası''?Neyi simgeliyor sizde?
hayat kavgası: Bu çok önemli şimdi müzik olarak hayat kavgası şarkısı tek kelime ile muhteşem,o keman ve bağlama kucaklaşması beni çok etkiliyor ara müziği beni uçuruyor,sözlerine gelince yanlız çekilmiyor dünyanın kahrı derken,herşeyi özetliyor bu dünyadakı kimse yanlız yaşayamaz herkez bir arkadaş bir eş seçmelidir işte o zaman hayat kavgası anlamını kazanıyor...
GÖNÜL_FIRTINASI: Ne diyebilirim ki sözün özünde yanıtladınız..yüreğinize sağlık...
hayat kavgası: Eyvallah GÖNÜL_FIRTINASI

--GENCEBAY ATMOSFERİNDE SORULARA DEVAM...--
GÖNÜL_FIRTINASI: Şu an bilindiği üzre Gencebay konser yapmıyor sizce yapmalımıdır ?Neler söylersiniz..?
hayat kavgası: Hayır İyi bir konser organizasyonu,her şeyi çalabilecek bir orkestra,bunlar çok zor şeyler..Konserde mesela Gönül Dağı eserini orkestra nasıl icra edecek?Herkezin harcı mı böyle eserleri çalmak.Çok çalışmak lazım çok Yetersiz orkestra bizleri üzer.... :evil:
GÖNÜL_FIRTINASI: Hımm..peki şu an bir klip yapsa dünden bugüne her hangi bir parçasına hangisine yapmasını isterdiniz?Neden?
hayat kavgası: Tabii ki ''YOKLUK..''Ben eseri dinlerken 3 defa giriş müziğini dinliyorum esere öyle geçiyorum.Aynı senfoni millet nasıl müzik yapılırmış görsün :evil: Sözlerine gelince...insan haline şükrediyor,elindekinin kıymetini biliyor...Kısaca insana yaşama sevinci veriyor bu eser...
GÖNÜL_FIRTINASI: Evet gerçektende öyle...ama burda kendi soruma kendimde cvp vermek istiyorum...nerden bileceksin adlı şahesere isterdim :(  :(
hayat kavgası: Evet o kadar çok var ki..enfes bir eser...NERDEN BİLECEKSİN..
GÖNÜL_FIRTINASI: Gencebay sevgisi insanın kanına işler mi ve başkalarına da bulaşabilir mi desem... :?
hayat kavgası: Evet bırakın kanını beynine işliyor..benden çok kişiye bulaştı çevremdeki insanlar biraz zorlansalarda Gencebayı anladıktan sonra diğer şarkıcılar için tuzsuz yemek gibi yorumunu yaptılar...
GÖNÜL_FIRTINASI: Ne güzel...gülümsemek kadar anlamlıdır Gencebay sevgisini taşımak...taşıtmak...bulaştırmak..
GÖNÜL_FIRTINASI: Pekiii...Gencebay 60 küsür yaşında olmasına rağmen hala genç görünüyor..sizce nedir nedeni...
hayat kavgası: Kendisinin de söylediği gibi yaptıkları yapacaklarının sadece %10'nu O yüzden yapacak çok şeyi olan insan nasıl yaşlanır ki...
GÖNÜL_FIRTINASI: Anlamlı derin...hoş bir vecize...Gönlünüze sağlık... Desek size sizi anlatan Gencabay şarkısının nakaratını yazar mısınız...
hayat kavgası: Dünya gurbetinde birer misafiriz...doğarken ne getirdin ne götürüyorsun...Tek cümleyle hayatımızın özeti ;)
GÖNÜL_FIRTINASI: Berhudar olun..ne güzel bir sözdür... :cry:

İLGİ ALANLARINIZ... :?
GÖNÜL_FIRTINASI: İş dışında yaptığınız etkinlikler var mıdır gönül dostu?
hayat kavgası: İşten pek fırsat olmuyor ama müzik dinlemek ve oğlumla maç yapmak en keyif aldığım şey,oğlum rahat bırakmıyor ki  :)maça gideceğiz inşallah,hasta fenerli oğlum :?
GÖNÜL_FIRTINASI: Maşallah..baba oğul.. :D
hayat kavgası: Bilgisayarla ugraşırım bir de boş zamanlarımda..
GÖNÜL_FIRTINASI: Güzel..en sevdiğiniz yemek nedir? :twisted:  :twisted:
hayat kavgası: Patlıcan sarması eşim çok güzel yapar gerçi bütün yemekleri gerçekten güzel yapar yemek yapmak onun için bir sanattır ...  
GÖNÜL_FIRTINASI: Çok güzel..eşinize bol bol selamlar...elleri dert görmesin..

BİRAZ ÖZEL OLDU AMA... 8-)  8-) ...
GÖNÜL_FIRTINASI: Evet...sizin Gönül Mecmuası için bizlere sunduğunuz soruyu size yöneltelim... :)  :)  :)
Sevdiğiniz insanla en çok eşilk ettiğiniz Gencebay şarkısı?

hayat kavgası: Gerçekten hepsi ama bir tanesi farklı burda hepsi derken laf olsun diye değil benim eşimle ilk dans ettiğimiz ve çok sevdiğimiz eseri  SEN FARKLI BiRiSiN Gencebay bu şarkıda hislerini öyle bir anlatmış ki benim hislerimle bire bir aynı yani hislerime tercuman oluyor yazarken bile duygulandım Gencebay insanın içini anlatıyor daha ne olsun 8-)  8-)
GÖNÜL_FIRTINASI: Muhteşem bir eser..diğerleri gibi..benimde klibim mevcut..öhü :? size gelsin benden klip...
hayat kavgası: Teşekkürler..

ORHANABİ.NET... 8-)  8-)  8-)
GÖNÜL_FIRTINASI: Sitemizin aktif bir üyesisiniz bunu neye borçluyuz?
hayat kavgası: 20 senedir Gencebayı anlamaya çalışıyorum bu site ile tanışınca çok güzel analizler okudum çok hoşuma gitti anladım ki  bu sitedeki insanlar gerçekten çok zeki kişiler..Bir şeyler öğrendikçe hoşuma gidiyor..Benim gibi düşünenlerin olması güzel YANLIZ DEĞİLİZ  8-)
GÖNÜL_FIRTINASI: Evet değiliz  gururla...sitedeki gönül dostlarına bir şeyler söylemek ister misiniz..?
hayat kavgası: Tabiki..Böyle güzel insanlarla fikir alış verişinde olmaktan son derece mutluyum..Bütün gönül dostlarına sevgi ve selamlar...Hep GENCEBAYLA kalın Gencebayın eserlerinde görüşmek üzere BERHUDAR OLUN!!

VEDAAAA...VEDAMIZI ETTİK...
GÖNÜL_FIRTINASI: BERHUDAR OLUN sizde...değerli vaktinizi bize ayırıp hoş bir söyleşi yaptığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...hep bir yürek olmak ümidi ile gönül dostu sağlıcakla kalın...
hayat kavgası: Her zaman bir yüreğiz Ben teşekkür ederim Bana böyle bir imkanı verdiğiniz için Saygılar saygılar saygılar..
GÖNÜL_FIRTINASI: SAYGI BİZDEN...BERHUDAR OLUN...
En son GÖNÜL_FIRTINASI tarafından 13 Şub 2008, 02:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 7
Uyarılar: (0%)
Level: 22
HP: 33 / 1106
33 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528
EXP: 594 / 633
594 / 633

Re: hayat kavgası..''GENCABAYI ANLAMANIN SINIRI YOK''

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 13 Şub 2008, 02:33

Vay be :) Etkileyici bir sohbet. Vedat abi cevapların içimize oturdu :) Zehracım, sohbetlerine bir tutam Mizah atman okuyana ciddi anlamda zevk veriyor... Güzel bir tesadüf, Benim de sevdiğim insanla dans ettiğim şarkı Sen Farklı Birisin idi, bu açıdanda mutlu oldum :) Ayrıca Yenge hanıma ve geleceğin Gencebay'cısına hürmetler ediyoruz, cümleten Berhüdar Ol'un :)

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 401
Teşekkür aldi: 1195
Level: 46
HP: 1570 / 7478
1570 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3724 / 3828
3724 / 3828

Re: [R-0007]hayat kavgası..''GENCABAYI ANLAMANIN SINIRI YOK''

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 13 Şub 2008, 02:56

Çok içten ve güzel bir sohbet olmus gerçekten, berhüdar olun.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 169
Teşekkür aldi: 106
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1050 / 1087
1050 / 1087

Mesajgönderen yaşamak_bu_değil tarih 13 Şub 2008, 07:50

Her zaman ki gibi mükemmel... diyecek söz yok harikasınız :)
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 4
Teşekkür aldi: 12
Level: 23
HP: 36 / 1225
36 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 651 / 698
651 / 698

Mesajgönderen esra18 tarih 13 Şub 2008, 11:23

Vedat bey tabrik ediyorum sizi cok anlamli cevaplar vermissiniz okurken etkilendim valla cok derin insansiniz zehrayi da tebrik ediyorum ellerin emegine saglik o olmasaydi uye kardeslerimizi yakindan taniyamayacaktik!!!
ilkgoz agrim son askimsin....
Kullanıcı avatarı
esra18
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 2
Level: 12
HP: 3 / 319
3 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 185 / 194
185 / 194

Mesajgönderen asakallı tarih 14 Şub 2008, 17:16

Arkadaşlar Tebrik ederim
ne kadar güzel muhabbetler geçiyor gönül dostlarının bir birlerini tanıması açısından çok güzel bir durum
emeklerinize sağlık
Kullanıcı avatarı
asakallı
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 123
Teşekkür aldi: 21
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 886 / 917
886 / 917

Mesajgönderen GÖNÜL_FIRTINASI tarih 14 Şub 2008, 20:17

:oops:  :oops:  :oops:  çok çok teşekkürler gönül dostu...

Ne Bir Başkası Girdi Şu Gönülden İçeri...Ne Bir Yabancı Çıktı Gönül Kapısından....!
Kullanıcı avatarı
GÖNÜL_FIRTINASI
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldi: 7
Level: 22
HP: 33 / 1106
33 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528
EXP: 594 / 633
594 / 633

Mesajgönderen LAZY tarih 28 Şub 2008, 02:22

sağolun arkadaşlar.güzel bi sohbet olmuş
ne kadar kolaymış esirin olmak
tesadüf eseri bakışmış sana
sen derya olmuşsun ben coşkun ırmak
sonrası çaresiz akışmış sana ....

Linkleri sadece Üyeler görebilir.
Kullanıcı avatarı
LAZY
Onursal Üye
Onursal Üye
Cüra
Cüra

Teşekkür aldi: 0
Level: 4
HP: 0 / 61
0 / 61
MP: 29 / 29
29 / 29
EXP: 34 / 38
34 / 38

Mesajgönderen felekle sohbet tarih 08 May 2008, 22:00

SELAM COK GÜZEL BİR SOHBET SENİN DUSUNCELERİN VE YAZDIKLARIN HARİKA BU KADAR SEYİ NASIL BİLİYORSUN SEN YAAAAAAAAAAAA   LÜTFEN  BANADA OGRET HAYAT KAVGASI :D
En son felekle sohbet tarafından 08 May 2008, 22:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
felekle sohbet
Cüra
Cüra

Teşekkür aldi: 0
Level: 4
HP: 0 / 61
0 / 61
MP: 29 / 29
29 / 29