Ne tesadüftür, 14 şubat sevgililer gününde oldu. ( 2007 )
Gönül Dostları, Merhabalar..
14 Şubat Sevgililer gününde, sevgilim yok diye yakınırken, Orhan abinin bana yaptığı sürpriz tartışılmayacak kadar güzeldi.. İnsan ömründe bir kere olacak bir şey..
Müsait olmaz düşüncesi ile ben direk aramadım, ondan müsait bir zamanında beni aramasını, gönül dostlarının durumunun her geçen gün kötüye gittiğini konu alan bir mesaj iletmiştim ona..
Orhan abi ile 12:30 ile 14:30 a kadar süren süper bir telefon konuşması gerçekleştirdim.. Sağolsun, beni kırmadı, ne sorduysam en derin duyguları ile cevapladı.
İlk saniyeleri hiç unutamam..
Telefon Çalıyor ( Zır…Zır..Zır..)
Ben: Efendim?
Orhan Abi: Ömer Kardeş Ben Orhan GENCEBAY…
Nutkum tutuldu….
Hal, hatır ve diğer kısa süreli sohbetlerden sonra, Hazır Orhan abimizi yakalamışken sorunlarımızı dile getirdim..
PopStar Konusu Bizi Gün be gün eziyor Orhan abi..
Bu duyarlılığı gösterebilmeniz beni mutlu etti. Ketenpereye getirildim. StarTv nin bir müdürü ile dostluğumuz var. Bana dizi teklifinde bulundu önce. Kabul eder gibi oldum. Sonra projeler yer değişti, öne popstar geçdi. Hatır gönül kabul ettim, özellikle “alaturka” konusu beni çekti. Kendimi anlatabileceğim bir platformdur diye düşündüm.
Ayrılmayı düşünüyor musunuz ?
Evet, ilk haftalardan beri. Ama ortada bir imza var, bir söz var. Neticesinde 10-12 haftalık bir yayın süresi kaldı, program bitince tamamen kapatacağım bu sayfayı bir daha açmamak üzere.
Programdan Siz de mi rahatsızsınız ?
Evet, en az gönül dostlarım kadar. Orada oturmaktan rahatsızlık duyuyorum. Tartışmalara girmiyorum. Bana yakışanı yapıyorum, susuyorum.
Orhan abi, Gönül Dostlarının gönderdiği e-mail ve yorumlar var…
O E-mail ve yorumları bana iletirsen memnun olurum.. Okuyup değerlendireceğim.
Orhan abi popstardan daha önemli mevzular var, mesela projeler..
6-7 yıl evvel geçirdiğim önemli bir ameliyat beni geçiktirdi.. Ayrıca söz konusu projeler önemli çalışmalar istiyor.. Yapmışken en iyi şekilde, bize yakışır şekilde yapmalıyız.. Merak etmeyin, projeleri sıraya koyduk bir bir ilerletiyoruz..
Mesela üzerinde çalıştığınız proje hangisi şuan ?
Hali hazırda benim şiir ve şarkı sözlerimin külliyatından oluşan bir kitap hazırlıyoruz. Çalışmalar devam ediyor, az kaldı diyebilirim. Benim müziğimi ve felsefemi anlatan kitabın işi biraz uzun sürecek gibi, onunla da ilgileniyoruz..
Orhan abi siz bağlama konusunda bileği bükülmezsiniz.. Bağlama da ki duygu ve tekniğizin dünyada bir örneği daha yok, dünkü çocukların solo bağlama albümleri var, sizin neden yok..
Evet, önemli bir konuya değindin. Bunu hep yapmayı düşündüm. Bağlamayı hep eserlerimde kullandım. Sadece bağlamayı ön plana çıkaracak özel bir çalışmam olmadı. Bazı hazır konçertolarım var, bunları bağlamayla yorumlamayı düşünüyorum. Özellikle sanat müziği taksimleri, jazz-blues nüansları ve daha evvel hiçbir bağlamacıdan dinlemediğiniz halk müziği tavırları bunları tamamiyle kapsayan Gencebay bağlama albümü yapmak niyetindeyim.
İnternette bu cemaatten haberim olsa da bu kadar olduğunu tahmin etmiyordum. İrtibatımızı güçlendirelim..
Röportaj: İdam Mahkumu
-----Son-----
2 saatlik görüşmede aklımda kalan bunlar oldu. Heyecandan hepsini unuttum.. Burada aktarmadığım özel muhabbetlerde oldu.. Mesela Son 30 dakika bana hep “ömerim” ,”ömer” ,”evlat” ,”oğlum” “yavrum” diye hitap etti.. Bende ona ,”Orhan abi” “baba” diye hitap ettim. Senli benli olduk, baba-oğul gibi..
Sorduğum bazı diğer konularda var. Ama konuşmanın özeti bu oldu.
İnanın, dünyanın en sempatik, en dürüst ve en sıcak kanlı insanlarından biri o.. Aramızda yüzlerce KM olmasın rağmen, bu büyük sevgiyi hissettim..
Bu konuşma ümit vaat ediyor, Acemiliğime geldi konuşmayı ses kaydı yapamadım. Bir daha ki kez olacak inşallah..
Arada ki köprüyü güçlendireceğim. Sorunlarımızı periyodik olarak iletip, sonuçlarını sizlerle paylaşacağım. Çok şükür luzum kalmadı mektuba felan direk gönül kırmadan uzunca anlattım ben konuyu, burada uzunca anlatmadım.
Bu iş olacak yavaş yavaş!.. Berhüdar ol’un..
Bu arada, Popstar hakkında ilettiğiniz e-mail mesajları bir bir düzenledim, içlerinden iyilerini seçdim, 300 maili bir bir okudum, içlerinden seçimlerde bulundum. 120 civarında mesajı gönderdim. Genelde bizim cemaatte olan dostların mesajlarına yer verdim, Kazamız mübarek olsun
Hazırladığım kadarıyla ilk 5-6 mesaj Serdar yılmaz, murat tamer, başar aykent, turanamaç, celil şenyüz ve nikriz rüyasına ait..
Orhan abinin ilk okuyacağı mesajlar bunlar olacak..
Saygılar.

(0%)
News