Muhabir: Osman bey kritik bir soru sormak istiyorum
Osman Gercenay: Tabii bu benim işim.
Muhabir: Eserlerinizin bazılarında sitar çaldığınız söyleniyor, nedir bu sitar, gerçekten siz mi çaldınız?
Osman Gercenay: Gitar mı? He... yok hayatımda hiç gitar çalmadım, çocukken mahalledeki bakkaldan sporcu kağıdı çalardık. Çocukluk işte.
Muhabir: Felsefe olarak hırsızlığa karşı olduğunu düşünüyorduk halbuki...
Osman Gercenay: Dozunu ayarlarsan herşey güzeldir, arap radyolarından arap müziği araklamak en büyük hobim. Ben hobisini mesleğe çeviren ender insanlardan biriyim zaten, Bahtiyar ol'un.
Muhabir: Son günlerde ünlü pianist Fatih Şay sizin hakkınızda bazı açıklamalar yaptı ne diyeceksiniz?
Osman Gercenay: Fatih Şay sonuna kadar haklı. Beni dinlemek eğitimsizliğin en büyük göstergesi, kabul edelim, eğitim düzeyi düşük bir ülkede yaşıyorsak, hedef kitlende eğitimsiz insanlar olacak ki, üç beş kuruş yolunu bulasın.
Muhabir: Yokluk adlı eserinizin introsun'da ispanyol gitar solo varmış, doğru mu?
Osman Gercenay: Valla bacım o şarkı stütyoda kayıt edilirken ben uyuya kalmıştım, bilmiyorum, zaten hiç dinlemedim sadece okudum belki vardır belki yoktur.
Muhabir: Türk müziğine kattıklarınız tartışılmaz osman bey, enstrümanlar, altyapılar... Yeni projeleriniz neler?
Osman Gercenay: Haksız Yağmur ve Mümtaz Hürses ile düet yapıcaz inşallah. Eserin adı "Ölümüne Arabeskçiyiz. Ben besteledim.
Muhabir: Muharrem Tartakçı isimli ünlü tarihçi araplardan 50 beste çalmış gibi biri haksız bir iddiada bulundu, bu durum sizi üzmüştür?
Osman Gercenay: Canım benim, eski kankamdır o, benim tarihimi de iyi bilir. Yalnız rakamları iyi bilmiyor, matematikle arası yoktur, einstein matematiği ile ilkokul matematiği gibi düşünün. 50 değil, 500 olucak o, ama olsun adımı zikretmesi beni sevindirdi, bahtiyar olsun.
Muhabir: Orhanabi.net diye sizin müziğinizi ve felsefenizi en içten şekilde anlatan bir websitesi varmış, hayranlarınız kurmuş, haberdar mısınız? Ziyaret ediyor musunuz?
Osman Gercenay: Üyeydim bi ara sonra takılmayaya başladım, bazen arada bi girer korsan albümlerimi indiririm internete, kendi albümümüze de para vermicez herahalde ? facebook gurubuma herkesi bekliyorum.
Biraz gülelim istedim, içerik bana aittir. Thesultan'a fikir için teşekkürler...
Umarım yalnış anlaşılmayız, amaç bu saçmalıklara gülmek ve tebessüm etmek.. Orhan abimizi bu osman gercenay gibi sanan körcahil insanlar var bu ülkede, onlara kinaye olsun.
Berhüdar ol'un.

(0%)

Gibi, evet
News